Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Posted

Και ενώ συνέχεια βλέπουμε να έρχονται πλοία στην γραμμή, διάβασα χθες στην ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ των Κυκλάδων ότι ο Δήμαρχος Ερμούπολης Γ. Δεκαβάλλας (ως Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Κυκλάδων) διαμαρτύρεται προς το ΥΕΝ για περικοπές δρομολογίων.

Συγκεκριμένα διαμαρτύρεται για το κόψιμο (το καλοκαίρι) της προσέγγισης στη Σύρο της BSF, με αποτέλεσμα η γραμμή Σύρος-Πάρος να γίνεται μόνο από τις 2 επιδοτούμενες Παναγίες.

Επίσης, διαμαρτύρεται και για τα δρομολόγια της Ίου και αναφέρει ότι αφ' ενός η BSF δεν θα έχει το καλοκαίρι προσέγγιση στο νησί και αφ' ετέρου η HSW θα έχει λιγότερες προσεγγίσεις από πέρυσι.

• Replies 994
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
και σχετικα μικρης ταχυτητας(17 μιλια).

Νικ το παπόρο άμα θέλει η ΑΝΕΚ και χωρίς κουσούρια προηγούμενων βλαβών:D, πάει 19+. Όταν κατέβηκε για λίγο στο Ηράκλειο ήταν σταθερά πάνω από τους 19 κόμβους.

Posted

Δεν ξέρω αν συμβάλλαμε κι εμείς στην διασπορά της φήμης, όμως αρχίζουν και μου έρχονται συνεχείς πληροφορίες για αυτά ακριβώς που ανέφεραν οι φίλοι aberystwyth και dimitros.Ρε λέτε να???

Posted

Είναι οριστικό...Πρέβελης στην Παροναξία με Σαντορίνη και Ίο.Από τον Απρίλιο.Το Ρέθυμνο μόνο με το HS5...Ο θεός μαζί τους...

Posted
Το μονο απο τα πλοια της ΑΝΕΚ που μπορει να παει Παροναξια βασει λογικης ειναι το Πρεβελης. Ετσι ελευθερωνεται και το Ρεθυμνο για να παιξει μπαλα το HS5 μονο του... Τι ωραια ονειρα που εβλεπα παλι χθες ε;

Οταν ξαναδω ονειρο θα σας το πω να το ξερετε :D:D

Posted

Επειδή έχουμε χάσει τον λογαριασμό, μήπως μπορεί κανένας "ονειροπαρμένος" ή έστω "ονειροκρίτης" να μας βάλει μιά τάξη? :D

Μέχρι στιγμής έχω ακούσει BS Πάρος & Νάξος με ολίγη από Διαγόρα & BS2, Πρέβελης, Πήγασος, Αδαμάντιος Κοραής, (ολίγη από?) Ανθή Μαρίνα & ολίγη από τα υπόλοιπα της GA, ολίγη από Sardinia Vera, Highspeed & Flyingcats, Speedlines, Θαλασσινές και Κεντέρηδες...και σίγουρα κάποια που μου διαφεύγουν...

Σα πολλοί δεν μαζωχτήκανε ή στο τέλος θα μείνουν οι μισοί?

Όχι τίποτε άλλο, αλλά φοβάμαι το μποτιλιάρισμα στα λιμάνια και τα κορναρίσματα...Ομονοιακού τύπου...;)

Posted

Τα περισσότερα από αυτά που είπες φίλε ΝΗΡΕΑ αν όχι όλα θα ισχύσουν γι αυτό ζέστανε την φωτογραφική σου μηχανή .κανε κι ένα service πρώτα και κατά τον Μάιο Ιούνιο πήγαινε ή στον Αγιο Φωκά ή στην Πορτάρα να την ααράαξεις με ένα φραπεδάκι και να βγάλεις φώτο την μισή ακτοπλοία.:D

Posted

Μακαρι να ερθει το Πρεβελη απο Σαντορινη μερια γιατι εχουμε αναγκη επιτελους ενα καραβι που να φευγει βραδυ απο το πειραια για το νησι.Το blue star οπως ξερετε φευγει μια φορα την εβδομαδα απογευμα για Σαντορινη(μονο σαββατο ελεος!).Ευτυχως που περνανε Ιεραπετρα και Κορναρος τα οποια δουλεουν πολυ.Παντως εντυπωση μου κανει πως δεν βαζει η HSW κανα βραδυνο για παροναξια.....Σας λεω μονο οτι ιδιαιτερα στην επιστροφη το Ιεραπετρα για πειραια γεμιζει το μισο γκαραζ του με νταλικες(καθε φορα) απο την Σαντορινη..Ειναι ξεκαθαρο λοιπον οτι η Σαντορινη(σιγουρα) εχει αναγκη ενα πλοιο βραδυνο απο τον πειραια ακομα οπως γενικοτερα και η παροναξια.

Posted

Δευτερη προσπαθεια για την ΑΝΕΚ στη γραμμη.

To 2000 σαν απαντηση στο μονοπωλειο της Hellas Ferries ειχε δρομολογησει το Καντια για Ιο-Σαντορινη. Με το τελος του καλοκαιριου το πλοιο απεσυρθει πανηγυρικα οπως αναμενοταν. Θυμαται καποιος απο εκεινα τα μερη αν εκανε και καποια δρομολογια περνωντας απο Παροναξια ή ηταν μονο Ιο-Σαντορινη?

Posted

Εγώ το θυμάμαι να κάνει κορμό κανονικά Πάρο Νάξο ίο Θηρα

Εδώ και μια φωτογραφία του στη Νάξο

post-323-128326973002_thumb.jpg

Posted

Oλο το καλοκαιρι εκανε Ιο Θηρα και προς τα τελη τοπυ εκανε και Παροναξια μεχρι που αντικατσταθηκε απο το Ρεθυμνο. Ομως ουτε η ταχυτητα αλλα ουτε και το εσωτερικο τα βοηθησαν τοτε να ορθοποδησουν

Posted

Δεν ξέρω πάντως πώς ένα πλοίο με το ζόρι 100 μέτρα και περίπου 18 κόμβους ταχύτητα θα τα καταφέρει σε μία δύσκολη γραμμή.Μιλάω για το Αδ.Κοραής.

Posted

To 2000 σαν απαντηση στο μονοπωλειο της Hellas Ferries ειχε δρομολογησει το Καντια για Ιο-Σαντορινη. Με το τελος του καλοκαιριου το πλοιο απεσυρθει πανηγυρικα οπως αναμενοταν. Θυμαται καποιος απο εκεινα τα μερη αν εκανε και καποια δρομολογια περνωντας απο Παροναξια ή ηταν μονο Ιο-Σαντορινη?

Oλο το καλοκαιρι εκανε Ιο Θηρα και προς τα τελη τοπυ εκανε και Παροναξια μεχρι που αντικατσταθηκε απο το Ρεθυμνο.

Το πλοίο έκανε μόνο Ιό Σαντορίνη, στις 14:00 από Πειραιά και 23:00 το βράδυ από Σαντορίνη (την ώρα της επιστροφής δε θυμάμαι με σιγουριά) εκτός από μια η δυο ημέρες που έπιανε και Νάξο. Έκανε πλήρες το δρομολόγια Πάρο Νάξο Ιό Θήρα, μόνο μετά το ναυάγιο του Εξπρές Σαμινα, που είχαν δέσει σχεδόν όλα τα υπόλοιπα πλοία της γραμμής για να συμμορφωθούν με τους τότε κανονισμούς.

Posted

22.50 η αναχώρησή του από Σαντορίνη.Δυστυχώς το πλοίο τότε δεν δούλεψε όπως θα έπρεπε , για διάφορους λόγους...

Posted

Το Πρεβελης λογικά όταν θα ξεκινήσει τα δρομολόγια του στη γραμμή της Παροναξιας, φαντάζομαι ότι θα έχει 20:00 από Πειραιά και 08:00 από Σαντορίνη τη χαμηλή περίοδο (εκτός εάν φεύγει 20:00 το βράδυ από Σαντορίνη και έχει μέρα παρά μέρα αναχώρηση) και το καλοκαίρι στις 22:00 από Πειραιά και 10:00 από Σαντορίνη. Το κλασικό ωράριο που είχε καθιερώσει ο Κώστας Αγαπητός με τα βαπόρια του κάποια χρόνια πίσω.

• 2 weeks later...
Posted

Τελικά τι γίνεται με την Παρο; Δρομολογείται το Πρέβελης; Δρομολογείται το Ανθή; Δρομολογείται το Μύκονος;

Posted

Το Πρεβελης σιγουρα, το Ανθη θα κανει καποια δρομολογια, ενω για το Μυκονος εχουμε μονο φημες μεχρι στιγμης.

Posted

Εγώ έχω ακούσει πως δεν θα πάει το ΑΝΘΗ αλλά κάποιο άλλο και η παροναξία θα θυμηθεί ένδοξες στιγμές,με χαμηλότερη ταχύτητα όμως

Posted

Μπας και εννοεις το ΡΟΔΑΝΘΗ φιλε Στεφανε??? Γιατι.."ενδοξες στιγμες" με "χαμηλοτερη ταχυτητα" αντι του ΑΝΘΗ...μονο αυτο μου φερνει στο νου!

Οσο για το ΜΥΚΟΝΟΣ ηταν κατι που ειχα ακουσει κι εγω αλλα μαλλον ειναι ακυρο εκτος κι αν λογω αποχωρησης του Αγουδημου που 'ενωνε" Παρο με Ικαρια και Σαμο αλλαξει κατι...

Posted
Εγώ έχω ακούσει πως δεν θα πάει το ΑΝΘΗ αλλά κάποιο άλλο και η παροναξία θα θυμηθεί ένδοξες στιγμές, με χαμηλότερη ταχύτητα όμως

Το Ροδάνθη ενδέχεται να ξεκινήσει τα δρομολόγια προς Πάρο Νάξο Ιό Θήρα από τη Τετάρτη 19-03-08. Με τρία δρομολόγια την εβδομάδα μέχρι τη περίοδο του Πάσχα. Όπου τότε θα κατεβεί το Ανθή Μαρίνα στη Παροναξια και το Ροδάνθη θα επιστρέψει στα Δωδεκάνησα.

Ολα αυτα με καθε επιφυλαξη.

Posted

Ένα πλοίο που είχαμε να δούμε καιρό στα μέρη μας ξανά κοντά μας.

Ροδάνθη από αύριο στην γραμμή.Ο καπτα γάτος άνοιξε τα πλάνα....

Posted

δε μας λες λεπτομερειες. (ποσα δρομολογια την εβδομαδα, ποια λιμανια θα πιανει, ποσες ωρες δινει την παρο για να δουμε ταχυτητα. λιγα ζηταω):D

Posted

Δευτέρα-Τετάρτη και Παρασκευή αναχώρηση από Πειραιά για Πάρο-Νάξο-Ίο-Σαντορίνη στις 20:00 και άφιξη στην Πάρο στις 02:00. Τρίτη και Πέμπτη αναχώρηση από Σαντορίνη για Ίο-Νάξο-Πάρο-Πειραιά στις 18:00 και την Κυριακή από Σαντορίνη με το ίδιο δρομολόγιο στις 12:00. Το Σάββατο δεν έχει δρομολόγια.

Υ.Γ. Από το openseas οι ανωτέρω ώρες.

Posted

Από Πειραιά κάθε Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή στις 20:00 για Πάρο (6 ώρες δίνει τη Πάρο)- Νάξο Ιό Θήρα με άφιξη στη Σαντορίνη στις 07:40.

Από Σαντορίνη κάθε Τρίτη & Πέμπτη στις 18:00 για Ιό Νάξο Πάρο Πειραιά (05:40) και τη Κυριακή στις 12:00 για Ιό Νάξο Πάρο Πειραιά (23:00)

Έχω μια απορία που θα κάθεται τόσες ώρες το πλοίο στη Σαντορίνη, μάλλον σε κάποιο αγκυροβόλιο (Φηρα, Ακρωτήρι και θα μπαινοβγαίνει στον Αθηνιο), μιας και το λιμάνι του Αθηνιου δε μπορεί να δεκτή δυο μεγάλα πλοία ταυτοχρόνως λόγω των έργων.

Το ωραίο είναι ότι οι ώρες αναχωρήσεις από Πειραιά θα συμπίπτουν (εάν μείνουν ίδιες και τον άλλο μήνα) με του Πρεβελης όταν ξεκινήσει στη γραμμή (αρχές Απριλίου)