Panagia Ekatontapiliani Posted October 7, 2021 Posted October 7, 2021 Το Μακεδών ολοκλήρωσε τις εργασίες του δεξαμενισμου του στο ναυπηγείο της Χαλκίδας και επιστρέφει στο Λαύριο.
polmyt Posted December 20, 2021 Posted December 20, 2021 Αρωμα καλοκαιριου σημερα βλεποντας το ΜΑΚΕΔΩΝ να περναει το Καβο Ντορο απο Τζια για Λαυριο
Nick the Greek Posted January 21, 2022 Posted January 21, 2022 Αν υπήρχαν Όσκαρ ελληνικής ακτοπλοίας, το Μακεδών θα έπαιρνε το Lifetime Achievement Award. Στα 50 του φέτος το πλοίο, συνεχίζει και κερδίζει. Εδώ λίγο πρίν κάνει δεξιά στροφή για τα φανάρια του Λαυρίου, χθές.
Panagia Ekatontapiliani Posted September 26, 2022 Posted September 26, 2022 Το Μακεδών αναμένεται να σταματήσει τα δρομολόγια του στις 2 Οκτωβρίου, για να πραγματοποιήσει την ετήσια ακινησία του.
Panagia Ekatontapiliani Posted October 3, 2022 Posted October 3, 2022 Το Μακεδών ολοκλήρωσε χθες τα δρομολόγια του και σήμερα αναχώρησε από το Λαύριο για να πάει στη Χαλκίδα για το δεξαμενισμό του.
Panagia Ekatontapiliani Posted October 7, 2022 Posted October 7, 2022 Το Μακεδών ολοκλήρωσε χθες το δεξαμενισμο του στο ναυπηγείο της Χαλκίδας και επέστρεψε στο Λαύριο για το υπόλοιπο της ακινησίας του.
PavlosA Posted December 10, 2022 Posted December 10, 2022 Το πλοίο απέκτησε καινούριο paintjob, πάει το ωραίο κόκκινο.... Κάνω λάθος. Είδα μια φωτό από πλοίο στην εκεί γραμμή (Κέας), που έμοιαζε πάρα πολύ με το Μακεδών αλλά δεν είναι αυτό. Ξέρουμε αν έχει κάποιο 'αδελφάκι'; *το μπέρδεψα με το F/B Marmari Express https://www.ferries.gr/el/ferry-companies/karystia-lines/fleet/marmari-express/ Μοιάζουν πολύ στην πλώρη. Είναι όντως αδερφάκια; Ήταν και το Μακεδών έτσι ακριβώς πριν τη μετασκευή που υπέστη στις αρχές της δεκαετίας του '90;
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted December 10, 2022 Posted December 10, 2022 (edited) Paintjob...πολύ μας τα μπερδεύεις! Όχι φίλε μου δεν είναι αδελφά Το πλοίο είχε αδελφό...αλλά εδώ κ χρόνια μας συγχωρέθηκε!! Edited December 10, 2022 by Nick the Greek Quote
PavlosA Posted December 11, 2022 Posted December 11, 2022 καινούρια χρώματα, καινούριο βάψιμο, κάπως έτσι! δεν μου 'ρχόταν η λέξη 😁 τι να πω μοιάζει πολύ η πλώρη και η γέφυρα. ίσως επιρροές της εποχής στους Ιάπωνες ναυπηγούς... ποιο ήταν το αδελφάκι;
marittimo Posted December 11, 2022 Posted December 11, 2022 (edited) Το αδελφάκι Edited December 11, 2022 by polmyt quote
ΚΡΗΤΗ Posted December 12, 2022 Posted December 12, 2022 Ηπειρος ΙΙΙ λεγότανε το Αδελφάκι, τα έφερε ο Πολέμης το 1977 (Μακεδων Ήπειρος ΙΙ)
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted December 13, 2022 Posted December 13, 2022 (edited) On 12/11/2022 at 8:30 AM, PavlosA said: τι να πω μοιάζει πολύ η πλώρη και η γέφυρα. ίσως επιρροές της εποχής στους Ιάπωνες ναυπηγούς... Οι πλώρες είναι αποτέλεσμα ελληνικών μετασκευών Από κατασκευής visor μέ λίγη κoύρμπα το ΜΑΚΕΔΩΝ,πλάκα λόγω καταπέλτη το άλλο. Edited December 13, 2022 by Nick the Greek Quote
JonB72 Posted July 7, 2023 Posted July 7, 2023 Γειά σου. Πρόσφατα έπλευσα στην Κέα της ΜΑΚΕΔΩΝ. Το σκάφος είναι διασκεδαστικό να πλέει και διατηρείται σε άριστη κατάσταση. Έχει όλη τη γοητεία μιας περασμένης ναυπηγικής εποχής. (Κάντε κλικ στη φωτογραφία για να μεταβείτε στο πλήρες άλμπουμ). Απολαμβάνω!
Ferry Himuka Posted October 14, 2023 Posted October 14, 2023 (edited) Εδώ και 12 μέρες το Μακεδών βρίσκεται στα ναυπηγεία Χαλκίδας για την ετήσια συντήρηση του και τον δεξαμενισμό του Edited October 14, 2023 by Ferry Himuka
Diagoras Posted January 3, 2024 Posted January 3, 2024 3 minutes ago, Diagoras said: Ολοκλήρωσε τα δρομολόγιά του από Λαύριο για Κέα και Κύθνο και έδεσε χθες στο Πέραμα. Τη σκυτάλη στη γραμμή πήρε ο 50ρης που είναι ένας νέος της εποχής, το Μακεδών.
proud_ionian Posted March 3, 2024 Posted March 3, 2024 Ο σοφός γέρων του Λαυρίου λίγο πριν την πρώτη αναχώρηση της ημέρας. Παραμένει αειθαλής. Τον καμαρώσαμε και σε μια γρήγορη νυχτερινή μανούβρα Παρασκευή βράδυ, λίγο πριν την αναχώρηση του Άνεμος.
superfastship Posted September 18, 2024 Posted September 18, 2024 (edited) 5 hours ago, superfastship said: Φιλικό μου ζευγάρι της τελευταίας στιγμής αποφασίζει να πάει τριήμερο στην Κύθνο το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 7-9 Σεπτεμβρίου και κλείσανε μόνο το πήγαινε Το ίδιο αυτό φιλικό ζευγάρι γύρισε με το πλοίο από Κύθνο και μου είπαν ότι τρόμαξαν λίγο με την εικόνα που αντίκρισαν, μιας και το πλοίο τα δείχνει πλέον πολύ έντονα τα χρόνια του. Πέσανε και σε λίγη φουσκοθαλασσιά και γενικά δεν ενθουσιάστηκαν με αυτή την εμπειρία 😜 Edited September 19, 2024 by proud_ionian Σύνδεση με τα προηγούμενα
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted October 10, 2024 Posted October 10, 2024 Τα ηλεκτρονικά μου μάτια βλέπουν το πλοίο στο Πέραμα (μετά από πόσα χρόνια αλήθεια ?), με σημερινή πρωινή άφιξη, κι αν..... διακρίνω καλά πρέπει να έχει ανεβεί ήδη σε δεξαμενή. Σύμπτωση (με το ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ), ή να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στα ναυπηγεία Χαλκίδας ?
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted October 10, 2024 Posted October 10, 2024 Γιά το ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ πιστεύω είναι αλλαγή πολιτικής της νέας πλοιοκτησίας
Panagia Ekatontapiliani Posted October 11, 2024 Posted October 11, 2024 Το Μακεδών θα παραμείνει στην δεξαμενή Πειραιάς ΙΙ μέχρι τις 16/10/24.
Panagia Ekatontapiliani Posted November 4, 2024 Posted November 4, 2024 Η ακινησία του Μακεδών είναι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.
Panagia Ekatontapiliani Posted January 5 Posted January 5 Το Μακεδών επέστρεψε στα δρομολόγια στις 2 Ιανουαρίου.
Metal maniac Posted February 1 Posted February 1 To “Μακεδών” προσεγγίζει το λιμάνι του Λαυρίου ερχόμενο από Κύθνο και πραγματοποιεί μια γρήγορη αριστερόστροφη μανούβρα. Ευχαριστούμε θερμά τη Goutos Lines, τον Cpt κ. Χατζηγεωργίου Γεράσιμο και το πλήρωμα για την άριστη φιλοξενία στο πλοίο.Ίσαλος 2025! Υγ:το κείμενο είναι από την περιγραφή του βίντεο
Metal maniac Posted February 12 Posted February 12 Για να δούμε ένα πολύ όμορφο βίντεο με το πλοίο να αναχωρεί από το Λαύριο με προορισμό την Κύθνο. Επίσης μέσα στο βίντεο θα δούμε στο λιμάνι του Λαυρίου το Ακρίτας, Πρέβελης και Aqua Blue (αν και δεν μου αρέσει όπως έχω ξαναπεί το νέο σήμα της Sea Jets ο χρωματισμός αυτός στις τσιμινιέρες πάει πολύ στο πλοίο )
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted March 1 Posted March 1 Αν και έχει αναφερθεί σε παλαιότερα ποστ, θα πρέπει τουλάχιστον για ιστορικούς λόγους να αποκατασταθεί η αλήθεια για τα πρώτα χρόνια του πλοίου στην χώρα μας. Το πλοίο ήρθε στην χώρα μας το 1976, με πρώτο του όνομα το EPIRUS II υπό Κυπριακή σημαία. Μετονομάστηκε ΧΡΥΣΗ ΑΜΜΟΣ (χωρίς αρίθμηση) την 24η Μαίου 1977 με νηολόγηση στον Πειραιά με α/α 6249, και μετανηολογήθηκε με το ίδιο όνομα στην Άνδρο με α/α 429 την 30η Αυγούστου του ίδιου χρόνου. Αυτό το όνομα και αυτό το νηολόγιο διατήρησε μέχρι το 1985 (χωρίς καμία μεταβολή), όταν και μετονομάστηκε ANAX υπό Κυπριακή σημαία. Επανήλθε στο Ελληνικό νηολόγιο, Πειραιά 9142, και με νέο όνομα το ΚΥΘΝΟΣ την 12η Μαίου 1987, και από εκεί και πέρα η συνέχεια του είναι γνωστή. Κατά συνέπεια, ποτέ δεν ονομάστηκε ΧΡΥΣΗ ΑΜΜΟΣ ΙΙ, όνομα που έφερε μόνο το πρώτο ΧΡΥΣΗ ΑΜΜΟΣ (το Ελληνικό, μετέπειτα EPIRUS) από το 1979 (όταν και επέστρεψε στην Ραφήνα και το πρώτο του όνομα ήταν..... καπαρωμένο από το σημερινό ΜΑΚΕΔΩΝ), έως το 1985. Καλό θα είναι να διορθωθούν τα στοιχεία, τόσο στον τίτλο όσο και στο πρώτο ποστ του θέματος, όπως επίσης, αν κάποιος έχει επαφές με το Fakta και τον Σουηδό, να τον ενημερώσει για τα λάθος στοιχεία που αναφέρει για το πλοίο. Στοιχεία νηολογίων : Άρης Μπιλάλης - Εμμανουήλ Παπαδάκης.
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now