.voyager Posted December 11, 2019 Posted December 11, 2019 (edited) Η Πρωτοχρονιά δεν είναι επίσημη αργία, αλλά εθιμοτυπική. Δηλαδή ο δημόσιος τομέας είναι ελεύθερος εκείνη την ημέρα, ενώ στον ιδιωτικό είναι στη διακριτική ευχέρεια του εργοδότη το κατά πόσο θα δουλέψουν οι υπάλληλοι. Συνεπώς σε κάποιες επιχειρήσεις οι υπάλληλοι είναι ελεύθεροι από τoν εργοδότη και σε άλλες προσέρχονται στην εργασία τους ή την παίρνουν σαν άδεια. Edited December 11, 2019 by proud_ionian o
Nereus Posted December 11, 2019 Posted December 11, 2019 Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεια δουλεύουν 365 μέρες.. Στην μπανάνια βέβαια είναι αλλιώς..
giorgos_249 Posted December 11, 2019 Posted December 11, 2019 (edited) Τα ναυπηγεία και ό,τι έχει να κάνει με αυτά είναι στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Το να μη δουλεύουν κάποιες ημέρες είναι "κατεστημένο" της αγοράς (κάτι που καθιερώθηκε ανεπίσημα και έγινε κανόνας με το χρόνο δηλαδή, αλλά παραμένει ανεπίσημο) , όπως και πολλά άλλα... Δεν είναι το κράτος, είναι η επιχειρηματική νοοτροπία που υπάρχει στη χώρα τα τελευταία Χ χρόνια.... Πάντως, περί της συνεχούς λειτουργίας, ας αναφέρουμε ότι σε πολλά λιμάνια της Β. Ευρώπης ορισμένα terminals και κάποια ναυπηγεία δε δουλεύουν 4-5 συγκεκριμένες μέρες το χρόνο, με εξαίρεση τα container terminals τουλάχιστον της Αμβέρσας και του Rotterdam που το 1ο δε δουλεύει μόνο Χριστούγεννα και το 2ο νομίζω είναι 365 μέρες /χρόνο τουλάχιστον το maasvlakte ii. Edited December 15, 2019 by proud_ionian quote αντί reply
express adonis Posted December 17, 2019 Posted December 17, 2019 παιδια να κανω μια ερωτηση...παμε πολυ πισω 1984-1988..θυμαται κανεις ποιο ρο-ρο με κυπριακη σημαια εκανε το πατρα_ανκονα??μηπως ηταν της poseidon lines??
mario Posted December 17, 2019 Posted December 17, 2019 (edited) http://www.shipspotting.com/gallery/photo.php?lid=118304 Μάλλον αυτό θα λες... Edited December 17, 2019 by mario
Nick the Greek Posted December 21, 2019 Posted December 21, 2019 Θα μπορούσε να εννοεί και το Sea Symphony, μετέπειτα Tonia V
express adonis Posted February 13, 2020 Posted February 13, 2020 το ναξος και το παρος ποσα μιλια απο τις ακτες μπορουν να πλευσουν??
Nikos_Chania Posted February 13, 2020 Posted February 13, 2020 Όσα θέλουν. Γίνε πιο συγκεκριμένος στην ερώτηση σου διότι είναι πολύ γενική. Πλέουν όπου θέλουν σε συμμόρφωση πάντα των ΔΚΑΣ και των τοπικών κανονισμών.
express adonis Posted February 13, 2020 Posted February 13, 2020 ας πουμε γνωριζω οτι δεν μπορουν να κανουν το αναφη-κασος λογω ελλεψης βαρκων...μπορουν ομως περασμα μυκονος-πατμος...
Nikos_Chania Posted February 13, 2020 Posted February 13, 2020 Αρα σε ενδιαφέρει η κατηγορία πλόων που έχουν τα δύο πλοία, οπότε πληροφορίες θα βρεις εδώ.
Annivas Posted February 13, 2020 Posted February 13, 2020 Δες τον πίνακα θαλάσσιων διαδρομών της επιθεωρησης εμπορικών πλοιων στο κάτωθι σύνδεσμο . Όπου ειναι κατηγορία πλοων Α θέλει απαραίτητα σωσίβιες λέμβους. Επισης βάρκες απαραίτητα θέλουν οι διεθνείς και βράζεις διεθνείς πλόες πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που ενδεχόμενα μπορούν να δοθούν οπως ειναι η γραμμη Αlgeciras - Tanger https://www.google.gr/search?client=safari&source=hp&ei=sKBFXv6pB8ji6QSryZ2wDQ&q=πινακασ+θαλασσιων+διαδρομων&oq=πινακας+θαλ&gs_l=mobile-gws-wiz-hp.1.2.0i19l2j0i22i30i19l6.3878.7955..9127...0.0..0.172.1382.1j10......0....1.......8..41j41i13j41i22i30j41i19j0j46j0i10j0i30.o9QGXaqAUn4#imgrc=bbUzy71BzJMurM:
express adonis Posted February 17, 2020 Posted February 17, 2020 μια απορια προς τους γνωστες του φορουμ...σολωμος κοραης φιορε μαρε καλβος ποια απο αυτα διαθετουν καμπινες??επισης απο τα πλοια της fast ferries ποιο διαθετει??
proud_ionian Posted February 17, 2020 Posted February 17, 2020 με μια αναζητηση στα τοπικ των πλοιων, θα βρεις τις απαντησεις που ψαχνεις
express adonis Posted February 19, 2020 Posted February 19, 2020 μια απορια....ο ορος coaster cargo θεωρει πλευση κοντα στην ακτη η ποταμια??βλεπω το danica sunrise απο γιβραλταρ που βρισκεται τωρα με προορισμο cape town...
express adonis Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 στον νεαρχο η ας πουμε στο αγιος αντωνιος της nisogas οι ωρες για τοθς οδηγους πως περνανε??που κινουνται στο πλοιο?ο υπνος τους να φανταστω μεσα στα φορτηγα-τρακτορες??
Panagia Ekatontapiliani Posted March 17, 2020 Posted March 17, 2020 Έχουν καμπίνες για τους οδηγούς και κινούνται στο σαλόνι και τη τραπεζαρία
hayabusagr Posted April 18, 2020 Posted April 18, 2020 τι είναι το "κλαπε" ρε παιδια ; καμια φωτογραφία παίζει ;
nomikos Posted April 18, 2020 Posted April 18, 2020 Μικρη φορτηγιδα που μεταφερει αδρανη για λιμενικα εργα.
express adonis Posted May 6, 2020 Posted May 6, 2020 καλησπερα στο φορουμ...μια απορια που εχω...οι δεηαμενες λυματων που υπαρχουν στα πλοια πως τις αδειαζουν??
express adonis Posted May 6, 2020 Posted May 6, 2020 (edited) σε εγ/ογ(συν παντοφλες)και σε μικρα-μεγαλα cargo ships ας πουμε....οι αποχετευσεις τους δηλαδη... Edited May 6, 2020 by proud_ionian quote αντί reply
Nereus Posted May 6, 2020 Posted May 6, 2020 Για ΕΓ/ΟΓ δεν γνωρίζω φαντάζομαι όμως λόγω φύσεως της δουλειάς (λιμάνια, μικρές αποστάσεις από τη στεριά) θα έχουν κάποιο sewage treatment plant και κάποιο τανκ τώρα αν αδειάζουν ανοιχτά θα σε γελασω. Ίσως να σε διαφωτίσει κάποιος άλλος Στα cargo συνήθως σύμφωνα με τη marpol του 2003 χωρίζονται σε 2 κατηγορίες Grey και Black Water. Τα νεώτερα ειδικά πλοία έχουν treatment plant όπου πολτοποιει και "καθαρίζει" και μετά ανάλογα με τη ζώνη τα ρίχνεις εκτός η όχι. Ξέρω περίπτωσεις που φεύγουν απευθείας (παράνομα) και άλλες περιπτώσεις που ενώ έχουν και treatment plants και incinerators επιλέγουν το βαθύ μπλε παρανόμως για οικονομία(ουκ ολίγες φορές έχουν πέσει πρόστιμα σε αγκυροβόλια όπως η Κωνσταντινούπολη και η Σιγκαπούρη μέχρι και για νερά από υδροροες και αντε να βρεις το δίκιο σου).
express adonis Posted May 6, 2020 Posted May 6, 2020 (edited) ακριβως αυτο που λες για τα cargo μου ειπε καποιος και δεν τον πιστευα οτι τοσο ευκολα τα ριχνουν στο βαθυ μπλε...στα εγ-ογ η θα κανουν περιπου το ιδιο η θα αδειαζουν με βυτιο ποιος ξερει...επισης στον κολπο κατω απο τον ναο του ποσειδωνα τα ενοικιαζομενα ιστιοφορα αδειαζουν τα βοθρακια και γινεται της "μπουρμπουληθρας"... Edited May 6, 2020 by Nick the Greek Quote
Nereus Posted May 6, 2020 Posted May 6, 2020 Έτσι και χειρότερα.. Που να δεις τι γίνεται με το garbage record..βαρέλια ολόκληρα φεύγουν στη θάλασσα.. Και επειδή συνήθως είναι γεμάτα όσα δεν πάνε πάτο ίσα ίσα που επιπλέουν (και δεν φαίνονται) κ κάνουν ζημιές στα διερχόμενα πλοία/σκάφη. Τώρα για τα σκάφη πολλές φορές στα νοίκιαρικα γίνεται και από βλακεια των ενοικιάσεων.. Στη τουαλέτα συνήθως έχει δύο κουμπιά. Το ένα είναι για το καζανάκι και το άλλο είναι για σουταρισμα στη θάλασσα οπότε πατάνε και τα δύο και γειά σας. Ο άλλος παραγωντας είναι ότι λόγω του χωροταξικου και γενικότερα των σωληνώσεων όταν αρχίζει και γεμίζει ο βοθρος αρχίζει το σκάφος και ζεχνει οπότε ρίχνουν τροφή στα ψάρια.
Christos13 Posted June 10, 2020 Posted June 10, 2020 (edited) Παιδιά γειά σας.. Είμαι νέος στην σελίδα και δεν ξέρω αν ήταν η σωστή κατηγορία για το θέμα αυτό. Έχω ένα αρκετά μεγάλο ποσό και ενδιαφέρομαι να αγοράσω 1 πλοίο.. Είμαι νέος σε αυτά και δεν ξέρω ούτε πολλά μοντέλα πλοίων ούτε τίποτα. Απλά θα ήθελα να μάθω ποιο είναι το ποσό για 1 μεταχειρισμενο(σχετικά μικρής αξίας) πλοίο(και από πληστιριασμο μπορώ μόνο?) και ποιο θα είναι το κέρδος μου σε 1 χρόνο ακόλουθοντας μια σχετικά απαισιόδοξη πρόβλεψη. Και τέλος θα ήθελα να μάθω από που και πως θα μπορώ να κλείσω δουλειές για να το αξιοποιήσω.. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγχωρέστε με που οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες. Edited June 10, 2020 by Christos13
Recommended Posts