Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Posted

20χρονια πριν, σαν σημερα ,ηταν η πρωτη φορα που το shipfriends βγηκε στον αερα του διαδικτυου

Πλεον μπαινουμε στην 3η δεκαετια (καθε φορα που το σκεφτομαι μου φαινεται ολο και πιο απιστευτο),με την ιδια ορεξη για το χομπυ μας.

Προσωπικα, σε μια εποχη που τα social κυριαρχουν, χαιρομαι παρα πολυ που βλεπω συνεχως νεα μελη να προστιθονται στην παρεα μας. Παιδια που οταν ξεκιναγαμε δεν ειχαν γεννηθει πιθανως ,ανακαλυπτουν τα πλοια μεσα απο αυτο το φορουμ.

Ισως ειναι κοινοτυπο αλλα θελω να ευχαριστησω πραγματικα ολους που μοιραζεστε πληροφοριες ,φωτογραφιες ,τις γνωσεις σας ,ετσι ωστε να μπορει αυτος ο χωρος να μενει ενεργος, και να μαθαινουμε ολοι απο κατι.Χωρις ολους εσας σιγουρα δεν θα ειχαμε κρατησει τοσα χρονια

Καλα να ειμαστε να γιορτασουμε και του χρονου τα 21 χρονια με την ελπιδα να συζηταμε λιγοτερο για ατυχηματα και περισσοτερο για τα πλοια και την ομορφια τους 

Posted

Χρόνια πολλά αγαπημένο shipfriends, υγεία σε όλους τους συνομιλητές και συμμετέχοντες,να είμαστε όλοι καλά να γράφουμε για αυτά που μας αρέσουν και αγαπάμε,και σίγουρα ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν αυτό το όμορφο φόρουμ.Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά!!🛟🧭🛳️🎂

Posted

Τίποτα δεν έχει αλλάξει, και τίποτα δεν είναι όπως παλιά όπως λένε και οι Κατσιμιχαίοι. Προσωπικά όχι 20 χρόνια, ούτε 20 μήνες δεν θα περίμενα πως θα κρατούσε το εγχείρημα. Ομολογουμένως όμως, ήταν εντυπωσιακή η δίψα όλων ημών γι αυτού του είδους την κουβέντα και την ενημέρωση, που έφτασε να κάνει αυτήν την κολώνια να κρατήσει για τόσα πολλά χρόνια. Και μάλιστα μέσω μια πλατφόρμας όπως το φόρουμ η οποία σε σύγκριση με τα μοντέρνα social media είναι παρωχημένη. Τελικά όμως φαίνεται μετράει το περιεχόμενο, ο μη κλισέ τρόπος του να βλέπει κανείς τα πράγματα, η έλλειψη λιβανιστηριού που υποτιμά τη νοημοσύνη σας και η αμεροληψία που προσπαθούμε σκληρά όλα αυτά τα χρόνια να αντιπροσωπεύσουμε και να προωθήσουμε. Προφανώς και εκτός από τα καλά, έχουμε κάνει πάσης φύσεως λαλακίες όλα αυτά τα χρόνια. Και σε τεχνικά θέματα, και σε θέματα διαχείρισης και σε διάφορα άλλα. Δυστυχώς όμως κανείς μας δεν είχε σπουδάσει maritime forum management:D, προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε έτσι ώστε να διαβάζετε κάτι σοβαρό μεν, ευχάριστο δε και χωρίς αχρείαστες εντάσεις. Όπως και να έχει, ό,τι λάθος κι αν κάναμε, ποτέ δεν έγινε με κακή πρόθεση.

Που θα μας βγάλει όλο αυτό? Δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα. Η ζωή συνεχίζεται, το περιβάλλον γύρω μας αλλάζει, η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία ενώ όπως πάει το πράγμα δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς ότι δεν θα ξυπνήσουμε ένα πρωί με σειρήνες πολέμου να ηχούν στα αυτιά μας. Οπότε το ρεζουμέ είναι, απολαύστε την κάθε μέρα που περνά όσο μπορείτε και συνεχίζουμε.

Σας ευχαριστούμε όλους για αυτά τα 20 χρόνια.

Posted (edited)

20 χρόνια sf, 13 χρόνια στο καράβι ενεργά και 15 απο την εγγραφή.

Η μαγκιά του forum αυτού είναι η ανωνυμία και η μη διάθεση για αυτοπροβολή,ειδικά όσων βρίσκονται πίσω απο αυτό,χαλόντας χρόνο απο το ελάχιστο που έχουν και χρήμα (είσαστε μεγαλοεπένδυτες το ξέρουμε :P :P

Οκ γνωριζόμαστε μεταξύ μας,αλλα ουτε soiree μεταξύ μελών ουτε φανταστικές μανούβρες σε 2 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα θα βρείς εδώ.

Και μη γελιόμαστε όποτε πέφτει το forum (για κάποιο λογο που θα φταίει πάντα ο @Nick the Greek :P ) πάντοτε κάνουμε σαν παιδάκι που τρώει παγωτό όταν ξανανοίγει :D . Αυτό είναι μεγάλη "πετυχεσιά" που λένε και στο κολωνάκι 🤓

Edited by Petros P
Posted

Απίστευτο πραγματικά. Επειδή τα χρονιά πέρασαν νερό, κοιτάζω φωτογραφίες από καράβια (και δικές μου) από το 2005 για να πιστέψω ποσα και πόσο έχουμε αλλάξει. Το μόνο σταθερό είναι το φόρουμ 😁

Χρόνια μας πολλά με υγεία, να είμαστε γέροι και τυχεροί.

Posted

Παιδι ημουνα τοτε με ιντερνετ απο χρονοκαρτα στο περιπτερο να μπαινω να διαβαζω χωρις λογαριασμο κ μετα απο κανα χρονο  με εγραψε η γυναικα μου  για να συμετεχω! Ολα τριγυρω αλλαξανε κ μεις ακομα εδω να ασχολουμαστε με τα παπορια

Posted

Είχα στο μυαλό μου πως φέτος το SF κλείνει 20 χρόνια. Σκεφτόμουν διάφορα. Πως ήταν η Ελλάδα το 2005, πως ήμουν εγώ, πως ήταν η Ακτοπλοΐα πως, πως πως....

Πολλά πράγματα πέρασαν σαν ταινία που λέμε από μπροστά μου. Κυρίως όμως ο κόσμος του Shipfriends: τα παιδιά που το τρέχουν, τα παιδιά που μοιράζονται φωτογραφίες, πληροφορίες, απόψεις. Αλλά και τα παιδιά που πλέον δεν είναι μαζί μας...

Πολλά πια τα χρόνια, πολλές οι αλλαγές. Και είναι όντως εντυπωσιακό πως ένα "παραδοσιακό" forum αντέχει στο χρόνο, όπως εύστοχα σχολίασαν ο @polmyt και o @Nick the Greek. Σκέφτομαι το Shipfriends στα Social Media  να σαρώνει σε likes και χαμογελάω.

Χρόνια πολλά καραβολάτρες, χρόνια πολλά πρώτα από όλα στο Staff που κρατά τη φλόγα άσβεστη. SF20

• 2 weeks later...
Posted

Εμεις οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το forum και τους ακάματους συντελεστές του για την πολύχρονη παρέα τους, το μεράκι αλλά και την σοβαρότητα με την οποία ξεκίνησαν και συνεχίζουν την προσπάθεια αυτή. Χρόνια πολλά

Posted (edited)

Δεν μπορώ να πιστέψω πως πέρασαν 20 χρόνια, ήμουνα νιος και γέρασα που λένε στο χωριό μου!. Πρώτη φορά στο Shipfriends πρέπει να γράφτηκα το 2006 οπού συμμετείχα έως το 2007. Ήταν η πρώτη μου επαφή με τον χώρο της ναυτιλίας πριν η μούρλα γίνει επάγγελμα. Μπορεί να μην συμμετείχα έκτοτε άλλα δεν πρέπει να πέρασε μέρα που δεν μπήκα στην σελίδα να δω τα κουτσομπολιά της πιάτσας και να ενημερωθώ για τα τεκταινόμενα. Χρόνια πολλά στην ομάδα και στην σελίδα !

Edited by Fidelio
.