Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Posted (edited)

Αλλο ενα πλοιο του Ευθυμιαδη ηταν το ΠΑΤΡΑ το οποιο εμεις το βλεπουμε σε μια σπανια μεταγενεστερη φωτο του @ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ σαν ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΙΙ

Πρωην φορτηγοποσταλι ,το οποιο μετασκευαστικε σε ferry γυρω στο 1974.Αργοτερα ταξιδεψε και ως ΕΡΩΣ.Πρεπει να κοπηκε καπου τη δεκαετια του 80 χωρις να εχω περισσοτερα στοιχεια

Edited by polmyt
Posted

ΚΑΡΑΒΑΡΟΣ, πανέμορφο, όπως άλλωστε σχεδόν όλα τα παλιά φορτηγοποστάλια.

Κατασκευής 1953, με αριθμό ΙΜΟ 5278042. Στην χώρα μας με νηολόγιο Πειραιά 6537. Στο shipspotting βρίσκω αναφορά για διάλυση του στην Κυνόσουρα (κάπως παράξενο) το 1987.

Posted (edited)

Σωστά διαλύθηκε στου Διαμαντή,κόπηκαν μερικά εκεί Το περίεργο είναι ότι αυτό κ το ΦΑΙΣΤΟΣ του Ευθυμιάδη διαλύθηκαν αρχίζοντας από την πρύμη,το δεύτερο Ελευσίνα 1981

Ανήκε στην Cross Ferry Lines η οποία λέγεται ότι ανήκε στην ομώνυμη μονή Αυτοί είχαν κ το ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ μετέπειτα ΠΑΡΟΣ της ΑΝΕ ΝΑΞΟΥ
Πουλήθηκε στην Sandpiper Maritime,μετονομάστηκε ΕΡΩΣ Εκτός από μερικά ταξίδια Αδριατική έκανε κ κάποιες φτηνιάρικες κρουαζιέρες
Στη φωτο είναι στον ΝΜΔ όπου έχω πλησιάσει στην πλώρη με την βάρκα συμμαθητή μου.

Edited by polmyt
Posted

Βίκτωρ δούλεψε καθόλου ως ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΙΙ ??? Στα αρχεία νηολογίων του Εμμανουήλ Παπαδάκη αναφέρεται με αυτό το όνομα από το 1978 ως το 1980. Αν συνυπολογίσουμε επισκευές, καθώς επίσης την πιθανότητα να ήταν από 12ο του 1978 έως 1ο του 1980 (λέμε τώρα...) για μικρό διάστημα είχε αυτό το όνομα. 

• polmyt changed the title to Πάτρα (ΙΜΟ 5278042)
Posted

Σαν Έρως θυμάμαι το πρακτόρευε ένα ταξιδιωτικό γραφείο El Greco στη στοά του ξενοδοχείου Τιτάνια στην Πανεπιστημίου. Έχω την εντύπωση ότι είχε ταλαιπωρηθεί από μηχανικά προβλήματα και τα ταξίδια που έκανε ήταν λίγα.

Posted
5 hours ago, ΣΕΙΡΙΟΣ said:

Βίκτωρ δούλεψε καθόλου ως ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΙΙ ??? Στα αρχεία νηολογίων του Εμμανουήλ Παπαδάκη αναφέρεται με αυτό το όνομα από το 1978 ως το 1980. Αν συνυπολογίσουμε επισκευές, καθώς επίσης την πιθανότητα να ήταν από 12ο του 1978 έως 1ο του 1980 (λέμε τώρα...) για μικρό διάστημα είχε αυτό το όνομα. 

Το μόνο ταξίδι στο δίαυλο Πέραμα,Σαλαμίνα,ΝΜΔ!!!

1 hour ago, ΕΥΔΟΞΟΣ said:

Σαν Έρως θυμάμαι το πρακτόρευε ένα ταξιδιωτικό γραφείο El Greco στη στοά του ξενοδοχείου Τιτάνια στην Πανεπιστημίου. Έχω την εντύπωση ότι είχε ταλαιπωρηθεί από μηχανικά προβλήματα και τα ταξίδια που έκανε ήταν λίγα.

Πράγματι είχε αλλά κ τα αδελφά,ιδιαίτερα το Κνωσός δεν ήταν αστέρια!! Αλλά κ τα γαλλικά τουρμπινάδικα του Ευθυμιάδη με πρώτο την αγάπη μου το ΛΙΝΔΟΣ ήταν όλο προβλήματα

Posted

Λόγω της πυρκαϊάς στο ΕΛΕΑΝΝΑ η εταιρεία εμφανίστηκε στην Αδριατική ως ΗΕLIT κ ΙΤΗΕL επειδή είχε θέματα με τους Ιταλούς αλλά κ γιά λόγους δυσφήμισης
Οι φωτο με αυτά τα σινιάλα είναι σπάνιες ιδιαίτερα με το δεύτερο 

Εδώ ο μετέπειτα ΩΚΕΑΝΟΣ ως ΑΝCONA,πηγή nautilia.gr

ANCONA n.jpg

Posted

Το Έρως το θυμάμαι δεμένο στην Αγίου Νικολάου για αρκετές εβδομάδες, γύρω στο 1980. 

Υπό την ομπρέλα HELIT ταξιδεψε όσο ταξιδεψε και το Bella Maria