Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Posted (edited)

Ακόμη ένα μικρό επιβατικό ιστιοφόρο με έδρα τη Σαντορίνη, ανήκει στην οικογένεια Δακουτρού και ονομάζεται Ιάσων. Ναυπήγηση στη Σύρο το 1980 και ανακατασκευή το 2006 στην Πάρο. Αν ξέρει κάποιος το νηολόγιο, θα το εκτιμούσα.

Edited by polmyt
  • 2 months later...
Posted (edited)

Κατασκευάστηκε το 1980 σαν ΠΕΡΑΜΑΤΑΡΗΣ και νηολογήθηκε αρχικά στις 12-6-1980 στο νηολόγιο Σύρου με αριθμό 876 (Ά Κλάση). Στις 2-1-2006 μετανηολογήθηκε στη Θήρα με αριθμό 38 (Ά Κλάση) ενώ τον ίδιο χρόνο μετονομάστηκε σε ΙΑΣΩΝ κρατώντας το ίδιο νηολόγιο. Είναι 31,57 gt με διαστάσεις 16 m X 5,25 μ. ΔΔΣ SV7112. 2 Κορεατικές μηχανές Daewoo MD136 με ισχύ 300 ίππους.    

Edited by proud_ionian
  • polmyt changed the title to Ιάσων (Ν. Θήρας 38)
  • polmyt changed the title to Ιάσων (Ν. Σαντορίνης 38)
  • 3 weeks later...
Posted

Ευχαριστώ πολύ Νεκτάριε, εκτιμώ πολύ τις πληροφορίες που μοιράζεσαι. Υπάρχει περίπτωση το αρχικά να ήταν ψαράδικο και να μετασκευάστηκε αργότερα(το 2006 πιθανώς) σε εκδρομικό?

Posted

Δεν έχω δει φωτογραφίες του σαν Περαματάρης αλλά από τα στοιχεία που έχω στο αρχείο μου μάλλον ήταν εξαρχής Ε/Γ (και το όνομα Περαματάρης παραπέμπει σε δρομολογιακό, εκτός αν είναι κάποιο επίθετο ή παρατσούκλι του πλοιοκτήτη). Μήπως κάποιος φίλος από Σύρο μπορεί να βοηθήσει μια και ξεκίνησε εκεί ? 

Posted

Σαν ΠΕΡΑΜΑΤΑΡΗΣ άνηκε σε κάποιον Γιάννη Καρρά από τη Σαντορίνη, εξαρχής Ε/Γ-Τ/Ρ. Εκείνος είχε και το ΣΑΝΤΑ ΕΙΡΗΝΗ όπου αργότερα  και τα δύο καικια θα τα πάρει η Οικογένεια Δακουτρου.  Το όνομα ΠΕΡΑΜΑΤΑΡΗΣ πάρθηκε από εκκλησάκι μεταξύ Αμμούδι - Αρμενι που ονομάζεται Άγιος Νικόλαος ο Περαματαρης.

Posted

Ευχαριστούμε πολύ, ομολογώ ότι δεν το ήξερα το εκκλησάκι. Πιθανολογούσα ότι λόγω ναυπήγησης και νηολογίου θα ήταν κάποιος Συριανός. 

• 1 month later...
Posted

Στον Ταρσανά της Σύρου φέτος για την ετήσια συντήρηση του, εδώ το βλέπουμε στα πορτοκαλί σε στάδιο βαφής προεργασία (Μίνιο) Πλέον βρίσκεται δεμένο στο καρνάγιο.