Apollon Hellas Posted March 13 Posted March 13 Έπεσε στο νερό και πλέον εκπέμπει στο AIS στο λιμάνι του Λαυρίου. Καλοτάξιδο να είναι...
wysiwid Posted March 14 Posted March 14 Ενα υπέροχο βίντεο YouTube magic 2 Αρχιπέλαγος Του αρχιπέλαγος
NOMIKOS LINES Posted March 14 Posted March 14 MAGIC όνομα και πράγμα! Καλοτάξιδο να είναι και πάντα γεμάτο.
piraeus ships spotting Posted March 15 Posted March 15 (edited) Είναι όντως καταπληκτικά πλοία Κάιντα δύο όμως έχω μια μικρή προσωπική διαφωνία. Μόνο σε εμένα φαίνονται τα καθίσματα παλιομοδίτικα? Αποπνέουν έναν αέρα δεκαετίας 80 και 90 Edited March 15 by proud_ionian
stelios Posted March 16 Posted March 16 Σίγουρα θα είναι μια χαρά τα καθίσματα, αλλά από τις φωτογραφίες αυτές μοιάζουν αρκετά με καθίσματα από λεωφορείο ΚΤΕΛ (Magirus). Κάνουν αντίθεση με αυτά που συνήθως βλέπουμε στις μέρες μας.
nomikos Posted March 16 Posted March 16 Σε καμία περίπτωση τα καθίσματα του δε μοιάζουν με αυτά των λεωφορείων.Μαλλον δεν έχετε δει άλλων ταχύπλοων. Μου έκανε εντύπωση πως έχει 4 κλίνες για το πλήρωμα λογικά.Μπορει ναχει και παραπάνω.Κανενα στο μέγεθος του δεν έχει κλίνες πληρώματος. Φοβερό ταχύπλοο,καλοτυχο και καλοτάξιδο. Θέλω να δω τη ταχύτητα του,όταν δρομολογηθεί.
Panagia Ekatontapiliani Posted March 16 Author Posted March 16 Καμπίνες πληρώματος είχε το Supercat Jet
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted March 16 Posted March 16 (edited) 12 hours ago, nomikos said: Θέλω να δω τη ταχύτητα του,όταν δρομολογηθεί. 28 μιλάκια πάνε Edited March 16 by polmyt quote
wysiwid Posted March 16 Posted March 16 (edited) Σε πρόσφατη τηλεφωνική μας επικοινωνία για το Magic 3 για την γραμμή των Σποράδων με τον εμπορικό διευθυντή της Magic μου ανέφερε ότι το καταμαράν έχει ταχύτητα έως 39 μίλια αλλά η υπηρεσιακή του στην γραμμή θα είναι στα 32 μίλια Edited March 16 by polmyt quote
giorgos_249 Posted March 16 Posted March 16 Και 30 να είχε μάξιμουμ το πλοίο λέμε τώρα- αν σου έλεγε νούμερο μέγιστης κάτω από 38 θα ήταν βλαξ (γιατί αντιλαμβάνεται ότι μιλάει με "καραβολάτρη" που θα πάει να το γράψει δημοσίως αυτό που θα ακούσει, ή που θα το συζητήσει σε τραπέζια με άλλους του ίδιου κλίματος, ή που θα το πει σε κόσμο που του λέει "θέλω να ταξιδέψω, με ποιο να πάω" κλπ κλπ). Κλασσικά εικονογραφημένα. Και για να είναι εκεί που είναι του κόβει να σκεφτεί ως εκεί (μάλλον, το πιο πιθανό, δεν ξέρω ποιος είναι ο άνθρωπος), πάντως πιθανότατα δε βρέθηκε τυχαία ούτε θα έχει υπόβαθρο λυκείου ή ΑΕΝ ξερω 'γω πίσω του.... Παντως δεν αποκλείεται να έχει όντως και 40 μαξ, το πλοίο είναι αστέρι! Τέτοια ταχύπλοα χρειαζόμαστε, μπράβο και πάλι μπράβο στην εταιρεία που επενδύει!!
wysiwid Posted March 16 Posted March 16 Δεν έχει λόγο ο εμπορικός διευθυντής να λέει ψέματα ! Ορίστε και το δελτίο τύπου της εταιρίας που και αυτό αναφέρει ότι μου είπε και μένα τηλεφωνικά !! Ορίστε και αναλυτικό ρεπορτάζ για τα χαρακτηριστικά τους μηχανές και όλα https://www.bairdmaritime.com/passenger/ferry/vessel-review-unity-of-majestic-ethos-of-majestic-fast-catamaran-ferries-for-singapore-indonesia-route Four MTU 12V2000M72 engines that each produce 1,080 kW (1,450 hp) at 2,250 rpm will drive Kongsberg KaMeWa 56 A3 waterjets via ZF 3050D gearboxes to deliver a top speed of 39 knots and a cruising speed of 36 knots. This arrangement is controlled from the wheelhouse, which has helm seating positions for three crewmembers.
giorgos_249 Posted March 16 Posted March 16 10 minutes ago, wysiwid said: Δεν έχει λόγο ο εμπορικός διευθυντής να λέει ψέματα ! Αντιθέτως, έχει κάθε λόγο να πει αυτό που ο άλλος θέλει να ακούσει και όχι απαραίτητα την αλήθεια! Στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να συμπίπτουν (το πιστεύω, το είπα και πριν ότι το πιστεύω πως ισχύει), γενικά όμως ξέρουν (και οφείλουν να ξέρουν) ακριβώς τι να πούνε και που ("κόβουν" το συνομιλητή ποιος είναι, αν έχει "δύναμη" (οικονομική, πολιτική κλπ) που μπορεί να φανεί χρήσιμη στην εταιρεία, γιατί ενδιαφέρεται και με τι κίνητρο επικοινώνησε με την εταιρεία, τι σχέση έχει με το αντικείμενο κλπ και αναλόγως μιλάνε, είναι σημαντικό κομμάτι της δουλειάς τους αυτό! ).... Τέλος άσχετο αλλά η παράθεση δελτίου τύπου μιας εταιρείας δεν αποτελεί απόδειξη ότι αυτό που λέει ένα πρόσωπο της εταιρείας είναι αληθές, για προφανείς λόγους. Συγγνώμη για το τελευταίο σχόλιο αλλά δεν άντεξα να μην το γράψω. 😂
wysiwid Posted March 16 Posted March 16 8 minutes ago, giorgos_249 said: Τέλος άσχετο αλλά η παράθεση δελτίου τύπου μιας εταιρείας δεν αποτελεί απόδειξη ότι αυτό που λέει ένα πρόσωπο της εταιρείας είναι αληθές, για προφανείς λόγους. Συγγνώμη για το τελευταίο σχόλιο αλλά δεν άντεξα να μην το γράψω. 😂 https://www.bairdmaritime.com/passenger/ferry/vessel-review-unity-of-majestic-ethos-of-majestic-fast-catamaran-ferries-for-singapore-indonesia-route Διάβασε όλα τα χαρακτηριστικά του πλοίου και βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα ελεύθερα Εδώ για το αρχείο μας 4 x MTU 12V2000M72, each 1,080 kW (1,450 hp) at 2,250 rpm Gearboxes: 4 x ZF 3050D Propulsion: 4 x Kongsberg KaMeWa 56 A3 waterjets Generators: 2 x Perkins, each 99 kW Maximum speed: 39 knots Cruising speed: 36 knots Φίλε μου Νομικός ελπίζω να σε κάλυψαν οι πηγές και να δόθηκε απάντηση στο ερώτημα σου Καλό ταξίδι με πρώτη ευκαιρία
Apollon Hellas Posted March 16 Posted March 16 Το αδελφό πλοίο του Magic 2, Unity of Majestic το έχω δει στο Marine Traffic να πιάνει πάνω από 39 κόμβους σε δρομολόγιο στην Ινδονησία οπότε δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι ένα εξαιρετικά δυνατό ταχύπλοο με δυνατότητες. Τώρα όσον αφορά τα ωράρια των δρομολογιών του Magic 2 που έχουν ανέβει μέχρι στιγμής στην ιστοσελίδα της εταιρείας (κάθε άλλο παρά ολοκληρωμένη είναι η ανάρτησή τους) δηλώνει ότι το Πειραιάς - Μέθανα θα το εκτελεί σε 50 λεπτά (απευθείας) και το Πειραιάς - Πόρος σε 1 ώρα (απευθείας) για να επιτύχει αυτά τα ωράρια και να είναι συνεπές στο σύνολο του δρομολογίου του θεωρώ πως θα κινείται με 34 - 36 κόμβους υπηρεσιακή ταχύτητα.
wysiwid Posted March 16 Posted March 16 Πειραιά Πόρο το δίνει 1.10 στο openseas Α σορρυ το magic 1 τόσο
piraeus ships spotting Posted March 17 Posted March 17 Αναχώρησε από Λαύριο με προορισμό τον Πειραιά. Καλές θάλασσες να έχει!
Panagia Ekatontapiliani Posted March 17 Author Posted March 17 11 hours ago, giorgos_249 said: Και 30 να είχε μάξιμουμ το πλοίο λέμε τώρα- αν σου έλεγε νούμερο μέγιστης κάτω από 38 θα ήταν βλαξ (γιατί αντιλαμβάνεται ότι μιλάει με "καραβολάτρη" που θα πάει να το γράψει δημοσίως αυτό που θα ακούσει, ή που θα το συζητήσει σε τραπέζια με άλλους του ίδιου κλίματος, ή που θα το πει σε κόσμο που του λέει "θέλω να ταξιδέψω, με ποιο να πάω" κλπ κλπ). Κλασσικά εικονογραφημένα. Από το Λαύριο μέχρι το Πειραιά έκανε και κάποιο είδος δοκιμαστικού και το πλοίο έπιασε μέχρι 36 κόμβους. Οπότε σίγουρα έχει παραπάνω ταχύτητα από το Magic 1
Panagia Ekatontapiliani Posted March 17 Author Posted March 17 Το Magic 2 στην πρώτη εμφάνιση του στο λιμάνι του Πειραιά
Recommended Posts