JohnR730 Posted April 12, 2021 Posted April 12, 2021 Δεν είμαι ειδικός αλλά και εγώ σε ταξίδι που έκανα με το πλοίο για Καβάλα με 6-7 μποφόρ ΒΑ το βαπόρι κούνησε αρκετά. Στο βίντεο αυτό που είχα βγάλει από αυτό το ταξίδι ανάμεσα στο 1.40-1.50 μπορείτε να το καταλάβετε.
Nikos_Chania Posted April 12, 2021 Posted April 12, 2021 (edited) Μετα από τόσα χρόνια μαρτυριων απο τα μέλη μας για την συμπεριφορά πλοίων , πραγματικά καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ειναι εντελώς υποκειμενική η άποψη για το κούνημα. Το κουνημα που λεει π.χ. ο Γιαννης αν ημουν μεσα θα ελεγα "ε εντάξει, ισα που κουνουσε". Αν ηταν μεσα όμως ας πούμε καποιος ή κάποια που επηρεάζονται ευκολα απο τον καιρό, καλλιστα θα λεγανε "παναγια μου κουνημα, θα πνιγουμε". Αυτο φαίνεται κι όταν ταξιδεύω με φιλους, γνωστους κλπ που βλεπω τις αντιδράσεις τους στο κούνημα. Που θέλω να καταλήξω; Οτι το πόσο κουναει ενα καράβι με τα μάτια του επιβάτη διαφέρει. Αν θέλουμε να συγκρίνουμε το τι συμπεριφορά έχει ενα καράβι με ενα αλλο, πρεπει να το κάνουμε με ιδιες παραμέτρους, κατι δύσκολο. Συνεπώς, όλοι δίκιο έχετε δεν θα υπάρξει καμια κοινή απάντηση γιατι πολυ απλά δεν υπάρχει. Edited April 13, 2021 by proud_ionian quote
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΑΝΑΡΗΣ Posted April 12, 2021 Posted April 12, 2021 (edited) Συμφωνω...απλα με καθαρα αντικειμενικα κριτηρια ο Διαγορας ειναι ενα βαρυ βαπορι στη θαλασσα... Αν αυτο ειναι κουνημα με 6-7 ΒΑ τοτε ο Διαγορας ειναι αεροπλανοφορο.... Edited April 12, 2021 by Nick the Greek Quote
nomikos Posted April 13, 2021 Posted April 13, 2021 Εντάξει εγώ βλέπω ένα 6αρακι.Σίγουρα ο Διαγόρας δε φημίζεται για τη καλή του πλεύση σε σχέση με κάτι άλλα.Αυτό οφείλεται στο σχήμα της γάστρας του,νομίζω τα έχουμε ξαναπεί στο παρελθόν.Αντίστοιχα το ίδιο ισχύει και με το Πρέβελης. Θα το ξαναγραψω και ζητώ συγνώμη για το off topic μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση η πλεύση του Όλυμπος με 8-9 μποφώρ.Βουνό στη θάλασσα στη κυριολεξία όμως.
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΑΝΑΡΗΣ Posted April 13, 2021 Posted April 13, 2021 (edited) Λογω γαστρας μονο δευτεροπρυμα υποφερει θα ελεγα....Τεσπα..το κουνημα ο καθεις το αντιλαμβανεται διαφορετικα... Edited April 13, 2021 by Nick the Greek Quote
JohnR730 Posted April 13, 2021 Posted April 13, 2021 Το MarineTraffic έλεγε 6 bf από τη γέφυρα μου είπαν 7αρι. Δεν μπορώ να πω πως το πλοίο είχε την καλύτερη συμπεριφορά στο συγκεκριμένο καιρό σε σχέση με άλλα πλοία που έχω περάσει από το σημείο αυτό με παρόμοιες συνθήκες βέβαια ήταν καλύτερη από άλλα. Ξεκάθαρα είναι υποκειμενικό βέβαια, ας πούμε εμένα δεν με πειράζει καθόλου η θάλασσα άλλοι φίλοι μου ακόμα και στο ελαφρύ κούνημα ενοχλούνται.
basilis89 Posted April 13, 2021 Posted April 13, 2021 Όταν πηγαινε παροναξια πάντως όλοι καλά λόγια έλεγα για Τ συμπεριφορά του στον καιρό.
Panagia Ekatontapiliani Posted April 29, 2021 Posted April 29, 2021 Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την επακούμβιση του Ε/Γ-Ο/Γ Διαγόρας σε προβλήτα στη Μυτιλήνη Quote Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΔΙΑΓΟΡΑΣ'' Ν.Π. 12520, προερχόμενο από τους λιμένες ν. Χίου και Πειραιά, επακούμβισε με το δεξί πρυμναίο τμήμα του στον προβλήτα του επιβατηγού λιμένα Μυτιλήνης κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης. Από το συμβάν προκλήθηκε αποκόλληση τμήματος κρηπιδώματος περί του ενός μέτρου επί εξήντα εκατοστά, ενώ το ανωτέρω πλοίο προσέδεσε στον οικείο λιμένα, όπου οι επιβάτες και τα οχήματα που προορίζονταν για τον εν λόγω λιμένα, αποβιβάστηκαν με ασφάλεια. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από επιθεωρητή ΤΚΕΠ της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπιστώθηκαν εκτεταμένες εκδορές και στρέβλωση στο μεταλλικό παραπέτασμα εκτάσεως περίπου 1,50μ. και σε απόσταση από πενήντα έως ενάμιση μέτρο από την ίσαλο γραμμή, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΔΙΑΓΟΡΑΣ'', ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από αναγνωρισμένο οργανισμό, δύναται να πραγματοποιήσει το προγραμματισμένο δρομολόγιό του, σύμφωνα με τις αναγραφόμενες σε αυτό προϋποθέσεις.
Annivas Posted April 29, 2021 Posted April 29, 2021 Απο την ανακοίνωση φυσικά απουσιάζουν παντελώς τα χαλια των λιμενικών του λιμεναρχείου Μυτιλήνης, που χειρίστηκαν την υπόθεση ενός απλού touch ενός πλοίου σε μια προβλήτα .
Stella Artois Posted April 29, 2021 Posted April 29, 2021 σε τέτοιες περιπτώσεις ο πλοίαρχος η η εταιρεία θα έπρεπε να κατφευγουν στην δικαιοσύνη εναντίον των τοπικών λιμενικών ταμείων διότι με την απουσία προστατευτικών στην προβλήτα (fenders η έστω λάστιχα) εκθέτουν το πλοίο και τους επιβαίνοντες σε κίνδυνο
mytilene Posted April 29, 2021 Posted April 29, 2021 Δε πειράζει δε πειράζει.....,ας τους πηγαινουν τιμητικές πλακέτες κι ας τους κάνουν τεμεναδες και στην πρώτη στραβή...φιλάκια!!!Ποιά fenders και λάστιχα, εδώ και ένα 6μηνο περίπου δεν έχει πλάστιγγα το λιμάνι και για κανα μηνα τώρα ΔΕΝ δουλεύει ουτε η δευτερη....οι μπίντες οι μισές έχουν σπάσει κλπ κλπ μη συνεχίσω !!!Ευτυχώς που ΔΕΝ το κράτησαν δεμένο για καμια βδομάδα πατώντας πάνω σε κανα ΦΕΚ του 1939😜!!!
Panagia Ekatontapiliani Posted May 5, 2021 Posted May 5, 2021 Ας δούμε το Διαγόρας με το banneraki για τα 20 χρόνια της Blue Star Ferries.
Panagia Ekatontapiliani Posted May 7, 2021 Posted May 7, 2021 Το Διαγόρας αναμένεται να ολοκληρώσει τη παρουσία του στη γραμμή Πειραιάς Χίο Μυτιλήνη στις 13 Μαΐου και λογικά την επομένη ήμερα θα πάει στη γραμμή της Πειραιάς Σύρο Τήνο Μύκονο για μια εβδομάδα, έτσι ώστε να πάει για δεξαμενισμό του Blue Star Paros. Μετά το πρόγραμμα λέει ότι θα πάει στο Πέραμα για μίνι ακινησία μέχρι τις 7 Ιουνίου. Εάν και πότε θα επιστρέψει πάλι θα φανεί μέχρι το τέλος του μήνα.
polmyt Posted May 12, 2021 Author Posted May 12, 2021 Ας παμε πισω στον Αυγουστο του 2019 ,για να δουμε ενα βιντεο με την αναχωρηση του πλοιου απο το λιμανι της Μυτιληνης. Βλεπουμε οτι το πλοιο ηταν δεμενο καθετα στο νεο γαμα,σε μια θεση που πρωτοχρησιμοποιηθηκε εκεινο το καλοκαιρι
Nick the Greek Posted May 14, 2021 Posted May 14, 2021 Έβαλε κι ο Διαγορούκος του μπανεράκι του, να τον δούμε με αυτό κατά τη χτεσινή του αναχώρηση.
togias_k Posted May 24, 2021 Posted May 24, 2021 Ο Διαγόρας αυτή τη στιγμή πλέει ανάμεσα στην Συρο και την Τηνο με την υπερηχητικη ταχύτητα των 14 κόμβων. Βλάβη ή σε κάθε δρομολόγιο τόσο παει σε αυτό το κομμάτι;
Superfast VI Posted May 24, 2021 Posted May 24, 2021 (edited) Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Έτσι πάει αφού έχει πολύ μεγάλο χρονικό περιθώριο στην Τήνο με άφιξη 13.20 και αναχώρηση 13.50. Σήμερα είναι το τελευταίο δρομολόγιο του. Edited May 24, 2021 by Superfast VI
gpap2006 Posted May 24, 2021 Posted May 24, 2021 Θα κάνει έκτακτα τις επόμενες μέρες για Παροναξία και Σάμο ως εξής.
SAMAINA Posted May 26, 2021 Posted May 26, 2021 Ημέρευση σήμερα στο Βαθύ (Μαλαγάρι). Ούτε που θυμάμαι πόσο καιρό έχει να κάνει ημέρευση πλοίο στο Βαθύ.
Nick the Greek Posted June 2, 2021 Posted June 2, 2021 Μεθορμεί και ο Διαγόρας για το Πέραμα, μάλλον στη θέση της Αριάδνης.
Nick the Greek Posted July 21, 2021 Posted July 21, 2021 Για πάμε να δούμε νυχτερινό Διαγόρα χτές στη Μύκονο:
Panagia Ekatontapiliani Posted August 30, 2021 Posted August 30, 2021 Ας δούμε το Διαγόρας σε απογευματινή αναχώρηση από το λιμάνι της Μυτιλήνης για Λήμνο Καβάλα.
Recommended Posts