pilot Posted July 25, 2024 Posted July 25, 2024 18 hours ago, Nick the Greek said: διαδικασία ξεκινά με τους πράκτορες να ανοίγουν τις πόρτες του χώρου αναμονής των επιβατών, πρίν ολοκληρωθεί η αποβίβαση των επιβατών με προορισμό τη Σαντορίνη. Οι επιβάτες ντανιάζονται μπροστά στον δεξί καταπέλτη και αναμένουν το σύνθημα της επιβίβασης το οποίο έρχεται μόλις μπούν τα ΙΧ (κι αυτά απο δεξιά), κι αυτό χωρίς απαραίτητα να έχει ολοκληρωθεί η αποβίβαση. Τη συγκεκριμένη ημέρα κι ενώ εν αλαλαγμοίς από πράκτορες και πλήρωμα είχε δωθεί το σύνθημα της επιβίβασης, από τον αριστερό καταπέλτη είχε την ατυχία να αποβιβάζεται ακόμη μια κυρία μεγάλης ηλικίας με κινητικά προβλήματα που την βοηθούσε το πλήρωμα, το οποίο φώναζε και αυτό για να μην τους παρασύρει το τσουνάμι των επιβιβαζομένων. Πέστε μου εσείς αν την είχαν ρίξει κάτω και πέθαινε ποιού θα ήταν η ευθύνη.. Δυστυχώς νομίζω πως αυτό τείνει να γίνει μόνιμη κατάσταση και πάγια τακτική στον Αθηνιο. Στον πηγαιμό μου για Ανάφη από Σαντορίνη με το BsChios (ταξίδεψα τοπικά από Σαντορίνη στην οποία είχα φτάσει πιο πριν) με ώρα αναχώρησης 23.45 από Αθηνιο, ακριβώς η ίδια απαράδεκτη τριτοκοσμικη κατάσταση που περιγράφεις. Και για να είμαι ειλικρινής δεν θυμάμαι να το έχω δει σε τέτοιο βαθμό σε άλλα λιμάνια
SAMAINA Posted July 25, 2024 Posted July 25, 2024 Δεν γίνεται μόνο στο συγκεκριμένο, αλλά πιστευω οτι το τσουβάλιασμα είναι κανόνας για τα ταχύπλοα της Seajets. Σε ταξίδι από Μύκονο για Πάρο με το Power Jet περυσι, το πλοίο είχε φτάσει στην Πάρο και οι οι περισσότεροι επιβάτες ακόμη έψαχναν το (αριθμημένο) κάθισμα τους!
ΕΥΔΟΞΟΣ Posted July 25, 2024 Posted July 25, 2024 Όχι μόνο το πιστεύω, αλλά σίγουρα είναι κανόνας. Ξέρω για γκρουπ ξένων που είχαν εισιτήρια με το Superexpress και κατά λάθος μπήκανε στο World champion jet. Περσινό περιστατικό αυτό.
Panagia Ekatontapiliani Posted July 25, 2024 Posted July 25, 2024 Αυτό είναι γενικό φαινόμενο όπου τουρίστες πάνε να μπουν σε λάθος πλοίο.
Annivas Posted July 26, 2024 Posted July 26, 2024 Πάμπολλα περιστατικά . Στη Μυκονο γνωρίζω περιστατικό τουριστών που αντι να μπουν στο Sea Bus μπήκαν σε ταχύπλοο . Γενικά μολις δουν καταπέλτη ορμάνε χωρίς να δουν όνομα πλοίου .
Hengist_1972 Posted July 26, 2024 Posted July 26, 2024 Επειδή κάνω αυτή τη δουλειά του πράκτορα στο λιμάνι της Μήλου και πάμπολλες φορές καθημερινώς ερχόμαστε σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση να συμπεριφερόμαστε σάν γιδοβοσκοί στους αμέτρητους επιβάτες που αναμένουν για δύο εως και τρία διαφορετικά καράβια που διέρχονται εντός μισής ώρας,μπορώ να πω οτι δυστυχώς αμα δεν γινόταν έτσι η δουλειά το 50% των επιβατών θα μένανε εκτός πλοίου,καθώς μιλάμε για άτομα τα οποία δεν έχουν ιδέα ούτε απο πλοία ούτε απο εταιρίες,και προφανώς για εμάς τους καραβολάτρες μας φαίνεται εντελώς περίεργο. Στη Μήλο είμαστε τυχεροί,καθώς διαθέτουμε σύστημα μεγαφωνικής και κάθε φορά όταν έρχεται η ώρα για επιβίβαση βγάζω αναλυτικές ανακοινώσεις απο 2 εως και 3 φορές την καθεμία,όμως και πάλι κάποιοι άνθρωποι καταλήγουν να χάνουν το πλοίο τους.
Nicksy58 Posted July 26, 2024 Posted July 26, 2024 Πάντα εκπλήσσομαι όταν βλέπω πόσοι τουρίστες δεν ακούνε τις ανακοινώσεις, δεν διαβάζουν τι υπάρχει στο εισιτήριό τους ή ακόμη και δεν βλέπουν σε ποιο πλοίο πρόκειται να επιβιβαστούν. Και κάθε χρόνο είναι όλο και περισσότεροι. Επιβιβαζόμουν στο Artemis στη Νάξο τον Μάιο πηγαίνοντας στη Σίκινο και πριν από εμένα ήταν 6 Αμερικανοί που ήθελαν να επιβιβαστούν με εισιτήρια για το Blue Star Delos για Πάρο.
HoffysPlayz Posted July 26, 2024 Posted July 26, 2024 53 minutes ago, Hengist_1972 said: όμως και πάλι κάποιοι άνθρωποι καταλήγουν να χάνουν το πλοίο τους. Όντας και καραβολάτρης, αλλά και λάτρης της αεροπορίας, θεωρώ πως το πρόβλημα δεν προκαλείται από τις ναυτιλιακές, αλλά από τις υποδομές. "Στην Ελλάδα δεν έχουμε λιμάνια, παρά μόλους", όπως κατηγορηματικά τονίζουν πολλοί από τους πλοιάρχους στις συνεντεύξεις τους. Αφενός, τίθεται θέμα ασφαλείας κατά τον ελλιμενισμό των πλοίων, και αφετέρου κατά την επιβίβαση. Έχοντας ζήσει και έχοντας δει πως πραγματοποιείται η επιβίβαση στην Μήλο, θα έλεγα πως είναι από τις πιο οργανωμένες, συγκριτικά με άλλα λιμάνια. Τέλος πάντων, για να μην μακρολογώ, οι σκέψεις μου είναι οι εξής. Πώς γίνεται, μία χώρα της οποίας το μεγαλύτερο ποσοστό εσόδων προέρχεται από τον τουρισμό, να έχει ανοργάνωτες και υποανάπτυκτες υποδομές; Πώς γίνεται κάθε χρόνο να συζητάμε για ατυχήματα, μικρά και μεγάλα; Αποτελεί τόσο μεγάλη δυσκολία η αντιγραφή των υποδομών της Βαλτικής; Λιμάνια προστατευμένα, εξοπλισμένα με τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας, που θυμίζουν αεροδρόμια, έχοντας φυσούνες, σταθμούς επιβίβασης με ταυτοποίηση επιβατών και σημεία ελέγχου. Σε ένα άκρως υποθετικό σενάριο, τι σταματάει μια τρομοκρατική επίθεση σε κάποιο πλοίο; Είτε από κάποιο ασυνόδευτο όχημα, είτε από κάποιον επιβάτη; Τι σταματάει κάποιον κακόβουλο να ταξιδέψει με ψεύτικη ταυτότητα; Τίποτα απολύτως. Σχέδια για τη δημιουργία ενός τέτοιου συστήματος είχαν γίνει, με προορισμό το λιμάνι της Πάτρας, από την Superfast Ferries, όπως φαίνεται εδώ. Το 1998 μάλιστα! Δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ βέβαια... Βλέπουμε σταθμό επιβίβασης, έλεγχος ασφαλείας για τα οχήματα από κάτω, lounge, φυσούνες. Δεν θεωρείτε λίγο ανησυχητικό το γεγονός πως σχέδια του 1998, πρίν ακριβώς 26 χρόνια, μπορούν να θεωρηθούν πρωτοπόρα και καινοτόμα, ακόμη και σήμερα; Προφανώς, η δημιουργία ενός τέτοιου κτιρίου, τέτοιας έκτασης, σε μικρά λιμάνια φαντάζει αδύνατη (όπως και είναι δηλαδή), χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως μια στοιχειώδης εγκατάσταση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Στα μεγάλα λιμάνια της χώρας όμως (πχ Μύκονος, Πειραιάς, Πάτρα, Ηράκλειο, κ.α.), ισχύει (προφανώς!) το αντίθετο. Για αυτά τα λιμάνια, δεν συζητάμε το "μπορεί", αλλά το "πρέπει" - όχι για δυνατότητα, αλλά για υποχρέωση. Κλείνοντας, συνέχεια συζητάμε για ατυχήματα, θανατηφόρα και μή, για θέματα ασφάλειας, επιβιβάσεις. 'Αποψή μου, όπως ανέφερα και παραπάνω, αιτία του προβλήματος αποτελούν κυρίως οι υποδομές, και έπειτα όλα τα άλλα. Υ.Γ. Πλάτιασα αρκετά, το γνωρίζω, αλλά είναι πολλές οι σκέψεις!
Superfast VI Posted July 26, 2024 Posted July 26, 2024 Όλοι έχουμε βρεθεί μπροστά σε ανάλογα περιστατικά και σε πολλές περιπτώσεις είναι να απορείς πως μπορεί να λειτουργεί το μυαλό ορισμένων ανθρώπων (η εθνικότητα δεν παίζει ρόλο). Παρόλα αυτά κάποιες φορές πρέπει να είναι αρκετά αγχωτικό και δύσκολο για επιβάτες που δεν έχουν καμία ιδέα, σε λιμάνια ανύπαρκτα και με πολλές ταυτόχρονες αναχωρήσεις. Τέλος, επειδή βρέθηκα στη Μήλο πριν μέρες ομολογώ ότι γίνεται καλή δουλειά @Hengist_1972
Nicksy58 Posted July 26, 2024 Posted July 26, 2024 Είμαι στα ελληνικά λιμάνια σε όλα τα νησιά και την ηπειρωτική χώρα εδώ και 35 χρόνια και ποτέ δεν είχα πρόβλημα να μπω στο πλοίο στην ώρα μου ή στο σωστό πλοίο. Δεν είναι μόνο η έλλειψη υποδομών σε ορισμένα σημεία. Αν υπάρχουν 3 λωρίδες με πινακίδα ποια λωρίδα είναι για ποιο πλοίο, πώς μπορείτε να ανεβείτε σε λάθος πλοίο;
margaritis24 Posted July 26, 2024 Posted July 26, 2024 Κ μεις στη Ναξο το κανουμε αυτο με την μεγαφωνικη κ οντως λειτουργει! Τωρα στο σχολιο του φιλου @HoffysPlayz ολα αυτα που λες τα εχω σκεφτει παρα πολλα βραδια κ δεν βρισκεις ακρη!στα εισητηρια πανω παλια εβαζαν καπελο 50 λεπτα για τις λιμενικες εγκαταστασεις εχτρα απο το εισητηριο!που πηγαν αυτα τα λεφτα;;;το καθε νησι θα πρεπει να βρει πορους για το λιμανι του κ να περιμενει το κρατος να του φτιαξει που δεν θα το κανει ποτε!αλλα κ οταν παει να φτιαξει (βλεπε Ναξο)20 τρελοι το σταματησαν!τα λιμεναρχεια ανυπαρχτα!παραλιες διπλα σε λιμανια που περνανε πλοια κ φταιει ο πλοιαρχος γιατι εσπασε τα πλευρα της η λυουμενη κ ενα σωρο αλλα παραδειγματα
Nick the Greek Posted July 26, 2024 Posted July 26, 2024 Καλά τα είπατε σύντροφοι, να κάνω κι εγώ ένα περαιτέρω σχόλιο. Οι υποδομές μας είναι χιλιοτραγουδισμένες και σε ό,τι αφορά τα πλοία και σε ό,τι αφορά τους επιβάτες. Και προφανώς εκεί είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Από κει και μετά όμως έρχονται στην εξίσωση οι πρακτικές των εταιρειών και η απουσία των αρχών. Με αυτά που μας δείχνει η Seajets εγώ δεν μπορώ να φανταστώ πως θα συνηγορούσε ή θα καλωσόριζε οποιαδήποτε διαδικασία ή βελτίωση που θα καθιστούσε τις προσεγγίσεις των ταχυπλόων της πιο χρονοβόρες. Το να μπερδευτούν Έλληνες και ξένοι όσον αφορά το ποιό πλοίο θα επιβιβαστούν ειδικά σε νησιωτικά λιμάνια με πολλές προσεγγίσεις συνέβαινε πάντα και πάντα θα συμβαίνει, δε νομίζω πως είναι πρόβλημα αυτό. Το πρόβλημα είναι πως όταν ο έλεγχος εισιτηρίων γίνεται με 300 άτομα μέσα στο γκαράζ, τον καταπέλτη πάνω και το πλοίο πρόσω ολοταχώς, τότε δεν υπάρχει καν η ευκαιρία διόρθωσης του λάθους. Κι εκεί πια δε φταίει μόνο ο αφηρημένος επιβάτης.
ΘΗΣΕΑΣ Posted August 4, 2024 Posted August 4, 2024 Εν τω μεταξύ, δε φταίνε μόνον οι "Άγγλοι, Γάλλοι, Αμερικανοί" κ.λπ. για τις λανθασμένες ή καθυστερημένες επιβιβάσεις. Και πολλοί στεριανοί Έλληνες που έχουν μπει μια δυο φορές στη ζωή τους σε πλοίο, κάνουν τραγικά λάθη από απροσεξία, βιασύνη και αδιαφορία. Ο Δημήτρης Σταρόβας έχει αναφέρει στο κανάλι του στο YouTube ότι κάποτε, αντί να βρεθεί στην Κεφαλονιά για προγραμματισμένη συναυλία, βρέθηκε στη Ζάκυνθο! 😁😝😁
georgios express Posted August 21, 2024 Posted August 21, 2024 Με αφορμή αυτό, αλλά και τις επανειλημμένες αναφορές που έχουν γίνει τουλάχιστον εδώ μέσα, διερωτώμαι: Το περιλάλητο ΛΣ-ΕΛΛ.ΑΚΤ., έχει ακούσει κάτι περί αυτού, έχει κάνει κάτι ή θα κάνει κάτι, ή προγραμματίζει ελέγχους τον Νοέμβριο;
gtogias Posted August 21, 2024 Posted August 21, 2024 Κατά παραγγελία κείμενο. Αναφέρεται στα προβλήματα των μικρών - μεσαίων επιχειρήσεων και στα κενά ασφαλείας που κρίνει ότι αυτές έχουν, Μάλλον ξέχασε ότι το μεγαλύτερο και θανατηφόρο κενό ασφάλειας ήταν στην μεγάλη εταιρεία, περιστατικό που επιμελώς παραλείπει να αναφερθεί.
Petros P Posted August 21, 2024 Posted August 21, 2024 Κατά παραγγελία κείμενο τόσο λόγω ομάδας αφού ξερουμε που ανήκει η Κ, κάνουμε και 2 ερωτήσεις στην παλιά ένωση , τώρα που έχει σκάσει η καινούρια. το ανησυχητικό για τον σούπερ Μ θα ήταν να έγραφε η «Ν» 😄
gtogias Posted August 21, 2024 Posted August 21, 2024 Το πρόβλημα είναι ότι πετά τη μπάλα στην εξέδρα, βγάζοντας από το κάδρο τους συνυπεύθυνους για το σημερινό χάλι και τις καταχρηστικές πρακτικές των αρχών. Το γιατί το κάνει είναι καθαρά δική του υπόθεση.
ΘΗΣΕΑΣ Posted October 25, 2024 Posted October 25, 2024 Πραγματικά, δε σας καταλαβαίνω που δεν καταλαβαίνετε γιατί οι τουρίστες καταλήγουν να μπαίνουν σε λάθος πλοία και συμπεριφέρονται σαν Ούννοι όταν βλέπουν να πέφτει ο καταπέλτης. Αν είσαι τίγκα στο MDMA, αρωματισμένος με "καλαματιανό" και ποτισμένος με άφθονες γνήσιες ελληνικές "μπόμπες", όχι σε λάθος πλοίο, στη θάλασσα μπορείς να πέσεις κατευθείαν!
Panagia Ekatontapiliani Posted November 30, 2024 Posted November 30, 2024 3 hours ago, polmyt said: μπορουμε να δουμε και την κλασικη σιδερενια σκαλα απο την οποια επιβιβαζονταν οι επιβατες στο πλοιο.Αρκετα αποτομη μεν ,αλλα πραγματικα αναρρωτιεμαι γιατι δεν χρησιμοποιειται και στις μερες μας καποια παρομοια μεθοδος. Γιατί υπάρχουν ξεχωριστές εισόδους για τους επιβάτες πλέον στα περισσότερα πλοία και επιπλέον δεν είναι καθόλου εύκολο να ανέβεις αυτή τη σκάλα και ιδιαίτερα με βαλίτσα μαζί σου.
proud_ionian Posted November 30, 2024 Posted November 30, 2024 Μιλάμε για χοντρό καψόνι. Αντί για τις κυλιόμενες, να σκαρφαλώνουν τον... γκαγουέ φορτωμενοι σαν τα μουλάρια των φηρών και να τους δέρνουν τα στοιχεία της φύσης.
gtogias Posted November 30, 2024 Posted November 30, 2024 Στον Πειραιά δεν θυμάμαι την επιβίβαση/αποβίβαση με σκάλα. Στη Χίο όμως ναι. Πράγματι ήταν εμπειρία, ακόμα και για εμένα που ήμουν τότε παιδί, έφηβος, κλπ. Με την σκάλα να τραντάζεται όταν είχε πολύ κόσμο ή και αέρα. Για τους μεγαλύτερους ήταν ταλαιπωρία.
margaritis24 Posted November 30, 2024 Posted November 30, 2024 στις Μινωικες τις θυμαμαι στον Αγ Διονυση στο Κινγκ Μινως
georgios express Posted November 30, 2024 Posted November 30, 2024 Εκτός από την σκάλα που ήταν του ΟΛΠ, εξυπηρετούσαν τους επιβάτες και οι (ας πούμε) makeshift σκάλες που θύμιζαν εξόδους κινδύνου πολυκατοικίας του Μεσοπολέμου και οι οποίες όποτε βρέχονταν, πράγμα σύνηθες και όχι δύσκολο με βροχή ή με μελτέμι, ήταν η χαρά του κατάγματος του άκρου ποδός.
PavlosA Posted March 22 Posted March 22 (edited) Ευχαριστώ πολύ. Ρώτησα και για τις κυλιόμενες διότι θεωρητικά μπορεί ο ενδιαφερόμενος να τις χρησιμοποιήσει, αν δουλεύουν. Να τις ανέβει όμως ή να τις κατέβει, αν δεν λειτουργούν είναι αδύνατον. Κανονικά πάει σε άλλο θέμα αλλά μια και είστε γνώστες, ξέρετε και αν α. το Ιωλκός έχει ανελκυστήρα εκτός από το αναβατορι και β. αν το αναβατορι ξεκινάει από το επίπεδο του γκαράζ του πλοίου ή μετά τις πρώτες του κλασικές σκάλες, γιατί δεν θυμάμαι καλά. Ευχαριστώ. *Του speedrunner τον ανελκυστήρα τον είχα προσέξει, περίπου στη μέση του πλοίου. Edited March 22 by PavlosA
JonB72 Posted March 23 Posted March 23 PavlosA, Σε κάθε ελληνικό πλοίο που έχω ταξιδέψει, οι κυλιόμενες σκάλες έχουν ανέβει μόνο. Ποτέ κάτω.
Recommended Posts