Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Posted

Το έχουμε ξανά γράψει!! Φάκελο καταθέτει η εταιρεία που τις ανήκουν τα δύο πλοία (ΑΝΜΕΖ), εάν αλλάξουν χέρια τα πλοία, ο νέος ιδιοκτήτης εάν επιθυμεί μπορεί να συνεχίσει την γραμμή με την επιδότηση για λογαριασμό του, εφόσον η υπάρχουσα εταιρεία δεν έχει άλλο πλοίο για να το αντικαταστήσει.

• Replies 227
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Μέσα στην εβδομάδα θα υπογραφούν οι νέες συμβάσεις με την Fast Ferries και θα ανέβουν το δρομολόγια του Σολωμός και του Κοραης- Αικατερίνη Π

Posted

H Fast Ferries ως τι θα υπογράψει συμβάσεις με το δημόσιο; Ως εφοπλίστρια ή ως πλοιοκτήτης των δύο πλοίων της ΑΝΜΕΖ; 

Posted

Μέχρι προχθές στην σελίδα κρατήσεων της ZANTE FERRIES, υπήρχε η δυνατότητα κράτησης μέχρι 1/12 μέχρι τότε υπήρχε πρόγραμμα δρομολογίων. Από χθές η δυνατότητα ήταν και είναι μέχρι σήμερα. Επίσης στα εκδοτήρια δεν κόβονται εισιτήρια. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι συζητιέται πως το ΙΟΝΙΣ ναυλώθηκε από την FAST FERRIES και αυτό θα αντικατασταθεί τα Χριστούγεννα από το ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π (δείτε εδώ) και πως ο κύριος Παναγιωτάκης έχει μιλήσει με άτομα του νησιού, με κάνουν να πιστεύω πως ίσως έχει ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία...

On 11/26/2024 at 2:49 PM, samothrax said:

Η συγκεκριμένη ανάρτηση κατέβηκε προχθές (για λόγο που δεν θέλω να αναφέρω).

Posted
On 11/26/2024 at 4:42 PM, gtogias said:

H Fast Ferries ως τι θα υπογράψει συμβάσεις με το δημόσιο; Ως εφοπλίστρια ή ως πλοιοκτήτης των δύο πλοίων της ΑΝΜΕΖ; 

Τι σημασία έχει;

Ανάλογα που θα περάσουν τα πλοία. Η Fast έχει μονοβάπορες για τα πλοία της μέχρι στιγμής.

Posted
2 hours ago, samothrax said:

Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι συζητιέται πως το ΙΟΝΙΣ ναυλώθηκε από την FAST FERRIES και αυτό θα αντικατασταθεί τα Χριστούγεννα από το ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π

Το Ιονις προς το παρόν φαίνεται ότι θα δουλέψει για λογαριασμό της Zante Ferries και όχι της Fast Ferries, όπως φαίνεται στην απόφαση αντικατάστασης του Αδαμάντιος Κοραής από τον Ιονις.

Posted

Η νέα εταιρία διαχείρισης του Διονύσιος Σολωμός είναι η Serifos Fast Ferries, ίσως αυτό λέει κάτι και για πιθανή αλλαγή του ονόματος του πλοίου! 
Σύμφωνα με πληροφορίες την Κυριακή θα είναι είναι το τελευταίο δρομολόγιο του Σολωμός  σαν ZANTE FERRIES έπειτα ένα ή δυο δρομολόγια θα μείνουν ανεκτέλεστα έως ότου ολοκληρωθούν οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες ( κλείσιμο ναυτολογίου, μεταβίβαση πλοίων, και άνοιγμα ναυτολογίου με την νέα εταιρία)  βλέποντας τις ημερομηνίες που έχει η αντικατάσταση του Κοραης από το Ιονίς πιστεύω ότι από τις 6 Δεκεμβρίου και μετά τα πλοία θα ταξιδεύουν ως Fast Ferries

Posted

Γι αυτό έγραψα πιθανόν, καθώς το Fast Ferries Andros είναι στην Andros Fast Ferries και το Thunder ήταν στην Thunder Fast Ferries 

Posted
On 11/29/2024 at 5:23 AM, speedrunner said:

Σύμφωνα με πληροφορίες την Κυριακή θα είναι το τελευταίο δρομολόγιο του Σολωμός  σαν ZANTE FERRIES έπειτα ένα ή δυο δρομολόγια θα μείνουν ανεκτέλεστα έως ότου ολοκληρωθούν οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες ( κλείσιμο ναυτολογίου, μεταβίβαση πλοίων, και άνοιγμα ναυτολογίου με την νέα εταιρία)  βλέποντας τις ημερομηνίες που έχει η αντικατάσταση του Κοραης από το Ιονίς πιστεύω ότι από τις 6 Δεκεμβρίου και μετά τα πλοία θα ταξιδεύουν ως Fast Ferries

Το σημερινό δρομολόγιο του Σολωμού από τον Πειραιά εκτελείται κανονικά,οπότε οι πληροφορίες στο ότι "τη Κυριακή (δηλαδή χθές) θα κάνει το τελευταίο δρομολόγιο σαν Zante" βγήκαν λανθασμένες.

Η Zante έχει ανοιχτά πλάνα για τη γραμμή των Δυτικών μέχρι αύριο και μετά...τίποτα.  

Posted

Την Παρασκευή μπήκε άλλο ένα δρομολόγιο στο σύστημα από την ΖΑΝΤΕ καθώς ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την μεταβίβαση των πλοίων! 
Για τα επόμενα δρομολόγια ακόμη είναι άγνωστο αν θα πραγματοποιηθεί ακόμα ένα από την ΖΑΝΤΕ ή αν θα γίνει αυτό που λέω παραπάνω με τα 1-2 ανεκτέλεστα δρομολόγια 

Posted

Με τον ερχομό του ΙΟΝΙΣ στο σύστημα κρατήσεων της εταιρείας μπήκαν δρομολόγια μέχρι 5/12. Μάλιστα και το Υπουργείο υπέγραψε την αντικατάσταση του ΚΟΡΑΗ από το ΙΟΝΙΣ μέχρι 5/12...

Δείτε εδώ

Posted

Τελικά έγινε η μεταβίβαση ή όχι; Είναι πλοιοκτήτρια η Fast Ferries ή όχι; Ομολογώ ότι από τα παραπάνω μηνύματα δε βγάζω άκρη. Κάποιοιί λέτε ότι τελείωσε, κάποιοι ότι όχι, ότι ναι μεν έχει "κλείσει" η συμφωνία, αλλά ακόμα δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία, κλπ κλπ κλπ.

Με τα λίγα που καταλαβαίνω συμπεραίνω ότι ναι μεν υπάρχει προσύμφωνο πώλησης, αλλά οριστική συμφωνία και μεταβίβαση δεν υπάρχει. Τουλάχιστον όχι ως τώρα.

Posted

Εγώ γνωρίζω ότι από την οικογένεια Παναγιωτάκη μίλησαν με επαγγελματία του νησιού, πριν φύγει το ΚΟΡΑΗΣ και του ζήτησαν να βγάλει τα ηλεκτρονικά παιχνίδια γιατί εντός του πλοίου θα γίνουν εργασίες και θα εμποδίζουν. Αυτό μάλιστα προμηνύει και ανακαίνιση του εσωτερικού του πλοίου.

Τα συμπεράσματα δικά σας gtogias

Posted

Δεν θέμα ποιανού συμπέρασμα θα αποτελέσει η τοποθέτησή σου.

Όταν μιλάμε για αγοραπωλησίες, δεν είναι ενδεικτικό των αποφάσεων το αν θα αφαιρεθούν τα παιχνίδια ή οι καρέκλες από κάποιον χώρο του πλοίου. 

Είναι λογικό να ζητάμε ασφαλείς και έγκυρες πληροφορίες και όχι συμπεράσματα.

Posted (edited)

Εντάξει σίγουρα τα συμπεράσματα δεν προσφέρουν κάτι. 

Θέλουμε να τελειώνει αυτή η ιστορία γιατί πολύ καιρό κράτησε η αβεβαιότητα και ειδικά για εμάς εδώ πάνω που είναι το μοναδικό μας μέσο και τον τελευταίο καιρό τα δρομολόγια βγαίνουν με το σταγονόμετρο...

Ήθελα να πω όμως με την πληροφορία που παρέθεσα, πως όλα δείχνουν πως η αγοραπωλησία ολοκληρώνεται... 

Edited by proud_ionian
Posted

@samothrax η Fast Ferries έχει πολύ υψηλά στάνταρντ θα αναβαθμίσει σε ολα τα επίπεδα το πλοίο και θα το επαναφέρει στην γραμμή. Πιστεύω θα τα πάει εξαιρετικά στην γραμμή σας.

Μακάρι να τολμήσει και γραμμή Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη Λήμνο Σκόπελο Σκιάθο Μαντουδι μελλοντικά. Να ερχονται τα φορτηγά απευθείας απο Εβρο πιο κοντα στην Αττική και την κεντρική Ελλάδα.

Posted (edited)

Όλα αυτά που βλέπουμε στο βίντεο δείχνουν κάτι το οποίο έχω ξαναγράψει εδώ μέσα.

Πως η ΖΑΝΤΕ εξυπηρέτησε όλα αυτά τα χρόνια τις Δυτικές και Νότιες Κυκλάδες χειμώνα καλοκαίρι με συνέπεια,απροβληματιστα,με ζήλο και με πολύ φιλική τιμολογιακή πολιτική στον επιβάτη και στις μεταφορικές.

Όλα αυτά είναι γεγονός κάνεις δε μπορεί να τα αμφισβητήσει και οφείλουμε να της το αναγνωρίσουμε!!!

Από εδώ και πέρα σίγουρα οι νησιώτες και ιδίως οι μεταφορικές προβληματίζονται για το τι θα γίνει με τη Fast Ferries.Η τελευταία στη Ραφήνα είναι υποδειγματική.Μακάρι στις Δυτικές και Νότιες Κυκλάδες να  εξυπηρετεί όπως Η ΖΑΝΤΕ και ελπίζουμε ακόμη καλύτερα.

Edited by proud_ionian
quote/μεταφορά
Posted

Αν προβληματιζεται κάποιος για την αξιοπιστία και τη συνεπεια της Fast Ferries είναι πραγματικά άξιο απορίας πάντως. 

Νομίζω ότι η εταιρία έχει δώσει τα διαπιστευτηρια της σε εξαιρετικα δύσκολες περιόδους, επί πολλά χρόνια, αλλά και σε εξαιρετικα ανταγωνιστικες γραμμές. 

Posted

Θα μου επιτρέψεις φίλε @nomikos να έχω εντελώς διαφορετική άποψη για την ZANTE FERRIES, και δεν είμαι ο μόνος! Το μόνο που την ενδιέφερε όλα αυτά τα χρόνια ήταν η μεταφορά των νταλικών αδιαφορώντας παντελώς για την εξυπηρέτηση του επιβάτη!
Ευτυχώς φεύγει και έρχεται μια σοβαρή εταιρία η οποία γνωρίζει τι σημαίνει ακτοπλοΐα και σεβασμός στον επιβάτη! 

Posted (edited)
1 hour ago, hayabusagr said:

Αν προβληματιζεται κάποιος για την αξιοπιστία και τη συνεπεια της Fast Ferries είναι πραγματικά άξιο απορίας πάντως. 

Νομίζω ότι η εταιρία έχει δώσει τα διαπιστευτηρια της σε εξαιρετικα δύσκολες περιόδους, επί πολλά χρόνια, αλλά και σε εξαιρετικα ανταγωνιστικες γραμμές. 

Ξαναδιάβασε τι έγραψα.

4 hours ago, nomikos said:

Η τελευταία στη Ραφήνα είναι υποδειγματική.

Και να θυμίσω ότι το ίδιο έγραφα όταν ανέφερα εδώ μέσα για τα ταξίδια μου με το Thunder!!!Και για το Thunder τα γράφω εδώ και μια 3ετία.

Οι μεταφορικές προβληματίζονται γιατί με τη ΖΑΝΤΕ είχαν ελαστικότητα στις πληρωμές!!!

Και είναι λογικό γιατί έρχεται μια εταιρεία που δεν τη γνωρίζουν!!!

25 minutes ago, speedrunner said:

Θα μου επιτρέψεις φίλε @nomikos να έχω εντελώς διαφορετική άποψη για την ZANTE FERRIES, και δεν είμαι ο μόνος! Το μόνο που την ενδιέφερε όλα α1υτά τα χρόνια ήταν η μεταφορά των νταλικών αδιαφορώντας παντελώς για την εξυπηρέτηση του επιβάτη!
Ευτυχώς φεύγει και έρχεται μια σοβαρή εταιρία η οποία γνωρίζει τι σημαίνει ακτοπλοΐα και σεβασμός στον επιβάτη! 

Στη Σαντορίνη οι μεταφορικές είχαν μονίμως το Σολωμό sold out.Και είναι όλες ευχαριστημένες καμία 10αρια τον αριθμό.

Τώρα για τον επιβάτη της Φολεγανδρου; Λογικό ένα αγονοπλοιο να κάνει τόσες ώρες.Θέλω όμως να μου πεις πόσο είχε το επιβατικό εισιτήριο από Πειραιά για Φολέγανδρο;Και θα προσθέσω πως μακάρι να παραμείνει στην ίδια τιμή!

Από Σαντορίνη για Ίο ήταν αν θυμάμαι καλά είχε 6-7 ευρώ το πολύ όταν η Blue ήθελε τα 4πλασια και η Sea Jet τα 10πλασια...

Edited by nomikos
Posted

Δεν ξέρω γιατί κάποιοι δυσκολεύεστε να καταλάβετε την διαδικασία 

Το Σολωμός σταμάτησε χθες τα δρομολόγια με την ΖΑΝΤΕ ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την μεταβίβαση των πλοίων το οποίο θα πάρει κάποιες ημέρες! 
Αυτό έχει δημιουργήσει πρόβλημα στα νησιά της επιδοτούμενης γραμμής καθώς αυτή την στιγμή είναι άγνωστο πότε ακριβώς θα ξεκινήσουν ξανά τα δρομολόγια! 
πιθανολογώ ότι και στην Σαμοθράκη θα θα υπάρξει κάποιο κενό μέχρι να γίνουν οι αλλαγές! 

Posted (edited)

1. Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης επικοινώνησε σήμερα με την FAST FERRIES και του είπαν αυτά. Εγώ χθες το πρωί και αφού είχαν περάσει 15 ώρες από το "ατύχημα" του ΙΟΝΙΣ,, χωρίς καμία ανακοίνωση, στέλνω ως μέσο email στις ZANTE, FAST και TRITON FERRIES ζητώντας ενημέρωση εκ μέρους του επιβατικού κοινού και της τοπικής κοινωνίας που αγωνίζεται. : « Έως και την 5/12 εφοπλιστής του ΙΟΝΙΣ είναι η  ZANTE και δυστυχώς η εταιρεία μας δεν έχει την ενημέρωση αυτή τη στιγμή ώστε να σας δώσουμε συγκεκριμένη απάντηση. " Τα ίδια που είπαν και στον Δήμαρχο σήμερα. 

2, ίσως το "κενό" που αναφέρει να "βόλεψε" το "ατύχημα και η ακινησία...

Edited by samothrax