Neptune Posted March 26, 2024 Posted March 26, 2024 (edited) https://www.protothema.gr/world/article/1480735/valtimori-fortigo-ploio-epese-se-gefura-prokalodas-tin-katarreusi-tis-fovoi-gia-thumata/ Χωρις λογια. Τραγικο. Στο track του πλοιου φαινεται οτι λιγο πριν πεσει πανω στη γεφυρα εχει αλλαξει πορει ελαφρως δεξια Edited March 29, 2024 by proud_ionian Tag
marioskef Posted March 26, 2024 Posted March 26, 2024 Ευτυχως παντως φαινεται πως λογω ωρας, η κινηση πανω στη γεφυρα ηταν μειωμενη.
kefalonia94 Posted March 26, 2024 Posted March 26, 2024 Στο livestream εδώ φαίνονται όλα για το δυστύχημα.
gioannis Posted March 26, 2024 Posted March 26, 2024 (edited) Τώρα κλαίν' όλα τ' αλάνια που θα μείνουνε χαρμάνια ! Έχει να πέσει πολύ δάκρυ ..... clubs, ασφαλιστικές, πληρώματα ! και από ότι είδα σε κάποιο βίντεο, προσπάθησαν να κάνουν ανάποδα, βλέπω μαύρο καπνό, αλλά ήταν στο και 5 !!!! Edited March 26, 2024 by gioannis
gioannis Posted March 26, 2024 Posted March 26, 2024 https://www.marinetraffic.com/en/ais/details/ships/shipid:2810451/mmsi:563004200/imo:9697428/vessel:DALI
Nick the Greek Posted March 26, 2024 Posted March 26, 2024 Πλοιοκτήτες από τη Σιγκαπούρη(Grace Ocean) και διαχειρίστρια εταιρεία η Synergy, ναυλωτής η Maersk. Σύμφωνα με την tradewinds το πλοίο ήδη 3 λεπτά πρίν από τη σύγκρουση είχε ειδοποιήσει τις αρχές πως έχει πάθει black out, ή κάτι παρόμοιο τέλος πάντων. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως αποκλεισμένα από την πεσμένη γέφυρα είναι κάμποσα terminals για κάρβουνο, αυτοκίνητα, γύψο, ζάχαρη και φυσικά κοντέινερ. Πέντε μεγάλα πλοία είναι πια αποκλεισμένα εντός της Βαλτιμόρης σύν πάρα πολλά άλλα μικρότερα ενώ δεκάδες περιμένουν στο αγκυροβόλιο της Annapolis, μη αποκλεισμένα φυσικά. Τέλος πάντων το βασικό είναι πως δυστυχώς θα υπάρξει μεγάλος αριθμός αθώων θυμάτων. Και πάλι φυσικά εμπλέκεται ένα γιγαντιαίο κοντεινεράδικο. Δεν ξέρω κι εγώ τι πρέπει να γίνει έτσι ώστε ο ΙΜΟ και οι Κλάσεις να επανεξετάσουν την ασφάλεια και τον σχεδιασμό αυτών των γιγάντων, σε οποιοδήποτε τομέα της ναυτιλίας κι αν βρίσκονται.
Annivas Posted March 26, 2024 Posted March 26, 2024 Σε ένα βιντεακι απο αυτά που είδα , φαίνεται το πλοίο να παθαίνει black out και η ηλεκτρική του ισχύς να επανέρχεται λίγο πριν το χτύπημα . https://vm.tiktok.com/ZGe5GYgR7/
Nick the Greek Posted March 26, 2024 Posted March 26, 2024 Μου έστειλε ένας φίλος και ένα λίνκ με τον πρώτο που ήδη βγήκε να πεί πως υπάρχει παρασκήνιο συνωμοσίας και το πλοίο έπεσε ηθελημένα επάνω στη γέφυρα.
Annivas Posted March 27, 2024 Posted March 27, 2024 15 hours ago, Nick the Greek said: Και πάλι φυσικά εμπλέκεται ένα γιγαντιαίο κοντεινεράδικο. Δεν ξέρω κι εγώ τι πρέπει να γίνει έτσι ώστε ο ΙΜΟ και οι Κλάσεις να επανεξετάσουν την ασφάλεια και τον σχεδιασμό αυτών των γιγάντων, σε οποιοδήποτε τομέα της ναυτιλίας κι αν βρίσκονται. Έτσι για την ιστορία και προς επίρρωση των ανωτέρω που αναφέρει ο φίλος @Nick the Greek το συγκεκριμένο βαπορι , το 2016 είχε παλι ένα ατυχές περιστατικό στο λιμανι της Αntwerp στο Βέλγιο . https://www.dailymail.co.uk/news/article-13240155/dali-ship-key-bridge-baltimore-crash-dock-Antwerp.html?ito=native_share_article-nativemenubutton
Αναερόβιος Posted March 27, 2024 Posted March 27, 2024 14 hours ago, Nick the Greek said: Μου έστειλε ένας φίλος και ένα λίνκ με τον πρώτο που ήδη βγήκε να πεί πως υπάρχει παρασκήνιο συνωμοσίας και το πλοίο έπεσε ηθελημένα επάνω στη γέφυρα. Οπου να ναι οι ΨΕΚ θα αναρωτιούνται μήπως φταίει για το δυστύχημα το εμβόλιο που είχε κάνει ο καπετάνιος και ο πλοηγός!
Nick the Greek Posted March 27, 2024 Posted March 27, 2024 Μια άλλη οπτική όσον αφορά το συμβάν. To ρεζουμέ είναι πως και στο παρελθόν είχε συμβεί ένα παρόμοιο και ιδιαιτέρως θανατηφόρο δυστύχημα, προιόν του οποίου ήταν μια εκτεταμμένη μελέτη για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να έχουν οι γέφυρες. Και απ’ ότι φαίνεται, στη Βαλτιμόρη δεν είχαν πράξει τα δέοντα.
Z.Gk. Posted March 28, 2024 Posted March 28, 2024 Αυτό είναι και το πιο κρίσιμο ερώτημα. Πως είναι δυνατόν, σε ένα λιμάνι μεγάλης εμπορικής και στρατιωτικής σημασίας και ενώ ξέρουν ότι η γέφυρα δεν αντέχει σε πρόσκρουση με τα πλοία που μπαινοβγαίνουν, δεν είχαν πάρει, τουλάχιστον, τα απαραίτητα μέτρα για ασφαλή ναυσιπλοΐα; Πως αφήνεις πλοία τέτοιου μεγέθους να περνούν τη γέφυρα, χωρίς να υπάρχουν δυο και τρία ρυμουλκά κοντά της, ώστε να παρέμβουν σε τέτοιες περιπτώσεις; Ή, ακόμα καλύτερα, να ήταν υποχρεωτική η χρήση ρυμουλκών (ανάλογα το μέγεθος του πλοίου) προκειμένου αυτό να μπορεί να περάσει τη γέφυρα; Φαίνεται, τελικά, ότι δεν είμαστε μόνο εμείς που, ενώ ξέρουμε ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία ατυχήματος, δεν κάνουμε τίποτα για αυτό.
Nick the Greek Posted March 28, 2024 Posted March 28, 2024 Η αλήθεια είναι πως οι υποδομές τους στις ΗΠΑ είναι σε πολλές περιπτώσεις απαρχαιωμένες, ενώ και το νομικό τους πλαίσιο είναι περίεργο. Επί παραδείγματι, ο ποταμός Μισσισσιππής, που εξάγουν κολοσσιαίες ποσότητες σιτηρών και άλλων πριοόντων, δεν έχει κάποιο port authority. Είναι κάποιες δεκάδες terminals που λειτουργούν αυτόνομα. Οι πλοηγοί είναι μια περιορισμένη κλίκα που επανδρώνεται στη βάση κληρονομικού δικαιώματος(!!!!). Το καλύτερο είναι πως υπεύθυνο για τα βυθίσματα είναι το US Army Corps of Engineers, το μηχανικό του Στρατού δηλαδή. Η συντήρηση των βυθισμάτων είναι στο μίνιμουμ και απολύτως απαραίτητο, ενώ εδώ και καμιά 15ετία τουλάχιστον γίνεται κουβέντα για να αυξηθούν σε σταθερή βάση τα βυθίσματα αλλά είναι αδύνατον να υπάρξει συνεννόηση ανάμεσα σε US Army, μερικές δεκάδες αυτόνομα terminals, την Πολιτεία της Louisiana και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Greece is paradise.
Strofalos Posted March 28, 2024 Posted March 28, 2024 Βρε πέρα από την δημοκρατία μπας και τους δώσαμε και χούγια..?
gioannis Posted March 28, 2024 Posted March 28, 2024 (edited) Βαλτιμόρη: Σε ασφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ μπορεί να οδηγήσει η κατάρρευση της γέφυρας Η Lloyd's του Λονδίνου εκτιμά ότι οι απαιτήσεις θα είναι «ενδεχομένως οι μεγαλύτερες όλων των εποχών» για θαλάσσιο δυστύχημα. protothema.gr Edited March 29, 2024 by proud_ionian τεχ βοηθεια
proud_ionian Posted March 29, 2024 Posted March 29, 2024 60εκ USD, έκτακτη βοήθεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση στην πολιτεία του Maryland, προκειμένου να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του κόστους της απομάκρυνσης του πλοίου και της γκρεμισμένης γέφυρας. Βλέπουμε στο BBC της δηλώσεις του κυβερνήτη. Χωρίς να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα, ανέφερε ότι αναμένουν ίσως και σήμερα ένα μεγάλο heavylift κρένι, για να ξεκινήσει η διαδικασία. Πρώτα πρέπει να κοπούν και να απομακρυνθούν τα κομμάτια της γέφυρας, μετά να καθαρίσει ο βυθός, να φύγει το πλοίο και στο τέλος να ξανανοίξει το λιμάνι. Υποσχέθηκε και έκτακτη οικονομική βοήθεια σε όσους χάνουν τη δουλειά τους λόγω του δυστυχήματος.
proud_ionian Posted April 15, 2024 Posted April 15, 2024 On 3/28/2024 at 6:01 PM, Nick the Greek said: Το καλύτερο είναι πως υπεύθυνο για τα βυθίσματα είναι το US Army Corps of Engineers, το μηχανικό του Στρατού δηλαδή. Το USACE εχει τον πρωτο λόγο και συντονίζει την task force που αποτελείται από ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς και τόπικους αξιωματούχους και εργαζομένους. Στόχος είναι τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου να έχει απελευθερωθεί μία μικρή δίοδος, πλάτους 100μ και βάθους γύρω στα 12, ώστε να μπορούν να διέρχονται μικρού μεγέθους πλοία, φορτηγίδες και feeders κυρίως. Θα χρειαστεί ακόμη ένας μήνας για την πλήρη αποκατάσταση της ναυσιπλοΐας. Πολλά τοπικά ΜΜΕ της Βαλτιμόρης θεωρούν το χρονοδιάγραμμα πολύ αισιόδοξο. Εν το μεταξύ τα ποσά που ακούγονται για αποζημιώσεις και απαιτήσεις ζαλίζουν. ΥΓ: Εννοείται ότι ακόμη υπάρχει πλήρωμα πάνω στο πλοίο.
Nick the Greek Posted April 15, 2024 Posted April 15, 2024 Οι δύτες χαρακτηρίζουν εξαιρετικά επικίνδυνη την όλη διαδικασία. Μια άλλη πτυχή της υπόθεσης είναι ότι οι πλοιοκτήτες υπάρχει περίπτωση να καταφέρουν σύμφωνα με το limitation of liability να περιορίσουν το ποσό που θα διαθέσουν για αποζημειώσεις σε πολύ χαμηλό επίπεδο.
Nick the Greek Posted April 16, 2024 Posted April 16, 2024 Χτές ανέβηκε και το FBI επί του πλοίου, πράγμα το οποίο παγώνει και τις έρευνες του USCG. Φαντάζομαι σκηνικό σαν ταινία που μπαίνει μέσα ο ντετέκτιβ και λέει "I'm a Fed, taking over this investigation right now". Την ίδια στιγμή και ο δήμος της Βαλτιμόρης έχει προσλάβει 2 δικηγορικά γραφεία για να αυτώσουν τα αυτά και να προσπαθήσουν να βγάλουν όσα περισσότερα λεφτά γίνεται από αυτήν την ιστορία, καταλαβαίνετε τι πανηγύρι έχει στηθεί.
Strofalos Posted April 16, 2024 Posted April 16, 2024 Απ'ότι φαίνεται, οι αγωγές του evergiven θα είναι "ψιλολόγια" μπροστά σε αυτά εδώ... "Μην πάρουν και οι Εσκιμόοι αποζημίωση στο τέλος για ψυχική οδύνη"..!
proud_ionian Posted May 3, 2024 Posted May 3, 2024 (edited) Η πολιτεία του Maryland, εκτίμα ότι χρειάζονται σχεδόν 2 δις ντάλαρς και... τεσσεράμισι χρόνια, για να ξαναφτιαχτεί η γέφυρα. Πιστεύουν ότι θα λάβουν και έκτακτη χρηματοδότηση απο την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για το συγκεκριμένο project. Εννοείται ότι το πλοίο παραμένει ακόμη εγκλωβισμένό στα συντρίμια της γέφυρας. Από όσα αντικρουόμενα διαβάζω, ίσως να έχει απελευθερωθεί στο τέλος του Μαΐου. Edited May 3, 2024 by proud_ionian www.marineinsight.com
Nick the Greek Posted May 14, 2024 Posted May 14, 2024 Ανατινάχθηκε μεγάλο κομμάτι των ερειπίων έτσι ώστε και να μεταφερθούν ευκολότερα αλλά και για να απελευθερωθεί το Dali. Ομολογουμένως οι Αμερικανοί κινήθηκαν πάρα πολύ γρήγορα, τηρουμένων των αναλογιών και του μεγέθους του συμβάντος. Σε επίπεδο ναυλαγοράς, η Βαλτιμόρη είναι πολύ σημαντικό λιμάνι για πλοία τύπου capesize που δουλεύουν στον Ατλαντικό και το συμβάν είχε αρνητικό αντίκτυπο στην αγορά του Ατλαντικού. Έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν φορτία κάρβουνου με laycans Ιουνίου όμως, άρα υπάρχει εμπιστοσύνη πως σύντομα θα ανοίξει η δίοδος.
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now