Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Posted (edited)

Νεότευκτο ταχύπλοο σκάφος 33 μέτρων, το νέο απόκτημα των αδελφών Χριστόδουλου και Κώστα Χατζηιωάννου από Κάλυμνο

Quote

Νεότευκτο ταχύπλοο σκάφος 33 μέτρων, είναι το νέο απόκτημα των αδελφών Χριστόδουλου και Κώστα Χατζηιωάννου οι οποίοι προσθέτουν στο στόλο των 5 τουριστικών σκαφών της οικογενειακής επιχείρησης που έχουν στην Κάλυμνο, ένα ακόμη μεγάλο και σύγχρονο πλοίο.

Το νέο σκάφος ναυπηγήθηκε στα Ναυπηγείο OCEAN των Μ. ΜΟΣΧΑΤΟΣ – Κ. ΣΤΡΑΤΗΣ Ο.Ε. Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για το Ναυπηγείο που αρχικά η ΑΝΕΚ επέλεξε και υπέγραψε προσύμφωνο τον Οκτώβριο 2021 για τη ναυπήγηση του νέου σκάφους που θα αντικαταστήσει το “ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ” και μόλις μετά από μία εβδομάδα ,προχώρησε στην ακύρωση του προσυμφώνου πηγαίνοντας σε άλλο Ναυπηγείο. Έκτοτε έχουν περάσει 26 μήνες και το σκάφος ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί.

Να σημειώσουμε ότι η συμφωνία ναυπήγησης του νέου σκάφους της οικογένειας Χατζηιωάννου με το Ναυπηγείο OCEAN υπογράφηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2022, πριν 15 μήνες περίπου και ήδη το σκάφος σήμερα 3 Δεκεμβρίου 2023 “έπεσε” στη θάλασσα ,στο Λαύριο, προκειμένου μετακινηθεί στην Κάλυμνο ,όπου θα γίνουν οι υπόλοιπες εργασίες ολοκλήρωσης της ναυπήγησης του.

Σε επικοινωνία που είχαμε με το Χριστόδουλο Χατζηιωάννου, μας ενημέρωσε για το νέο απόκτημα της οικογενειακής ναυτιλιακής επιχείρησης του:

Τύπος: Ε/Γ – Τ/Ρ. Θα χρησιμοποιηθεί ως ημερόπλοιο για εκδρομές τους καλοκαιρινούς μήνες

Υλικό Κατασκευής: GRP

Αρ. Μηχανών: 2 DAEWOO

Ολικό Μήκος: 32, 90m

Ολικό Πλάτος: 8 m

Επιβάτες: 300

Επίσης όπως μας είπε ο Χριστόδουλος Χατζηιωάννου, το νέο σκάφος θα έλθει στην Κάλυμνο, τις αμέσως επόμενες ημέρες, ρυμουλκούμενο. Στην Κάλυμνο θα γίνουν οι υπόλοιπες εργασίες επί τους σκάφους που εναπομένουν και σύντομα θα είναι πανέτοιμο. Από πλευράς κόστους μας είπε ότι θα στοιχίσει περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ, ολοκληρωμένο ,έτοιμο για να ταξιδέψει.

viber_image_2023-12-03_09-15-53-257.jpgviber_image_2023-12-03_09-15-53-681.jpgviber_image_2023-12-03_09-15-52-637.jpg

Edited by Nick the Greek
  • 2 weeks later...
Posted

Στην Κάλυμνο το νεότευκτο ταχύπλοο σκάφος 33 μέτρων,“Captain Morgan” των αδελφών Χριστόδουλου και Κώστα Χατζηιωάννου. Στο λιμάνι της Καλύμνου, βρίσκεται από την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 το μεσημέρι, το νεότευκτο ταχύπλοο σκάφος 33 μέτρων, το νέο απόκτημα των αδελφών Χριστόδουλου και Κώστα Χατζηιωάννου οι οποίοι προσθέτουν στο στόλο των 5 τουριστικών σκαφών της οικογενειακής επιχείρησης που έχουν στην Κάλυμνο, ένα ακόμη μεγάλο και σύγχρονο πλοίο. Το σκάφος μετακινήθηκε από τον Λαύριο στην Κάλυμνο, ρυμουλκούμενο από το Ρ/Κ “ΠΟΘΗΤΟΣ”

 

Posted

Καλοταξιδο ναι είναι, με το καλό στα παιδιά και καλά τελειώματα. Προσωπική μου γνώμη όσες ναυπηγήσεις η μετασκευές έχουν επιχειρήσει πολλοί στη χώρα για τύπου πειρατικά, δεν είναι το αποτέλεσμα ότι καλύτερο. Τα περισσότερα είναι αγαρμπα. Ναυτικοί οικογένεια είναι, νησιώτες, θαλασσινοί ανθρώποι, βλέπουν και σίγουρα θα σκεφτούν ότι ένα σκάφος με ανύπαρκτο βύθισμα, και τόσο μεγάλα εξαλα (υπερκατασκευές) η συμπεριφορά του στη θάλασσα δεν θα είναι και η καλύτερη. Καλοπροαίρετα αυτά. 

  • Nick the Greek changed the title to Κάπτεν Μόργκαν
Posted

Εγώ να σου πω την αλήθεια δεν έχω καταλάβει τι τους έχει πιάσει όλους με τα πειρατικά. Τόση διαφορά κάνουν, τόσο τα ζητάει η πελατεία?

  • 5 months later...
Posted

Το νέο σκάφος «Captain Morgan» των αδελφών Χατζηιωάννου

Quote

Nεότευκτο ταχύπλοο σκάφος 33 μέτρων, είναι το νέο απόκτημα των αδελφών Χριστόδουλου και Κώστα Χατζηιωάννου, οι οποίοι αυξάνουν το στόλο των σκαφών της οικογενειακής επιχείρησης σε πέντε, με ακόμη ένα μεγάλο και σύγχρονο πλοίο που θα έχει ως λιμάνι εκκίνησης την Κω.
Το νέο πλοίο σχεδιάστηκε από τους Καλύμνιους ναυπηγούς Βασίλη Ψαρομπά και Ματθαίο Νικολάκη και κατασκευάστηκε στο Ναυπηγείο
Ocean (Μ. Mοσχάτος – Κ. Στρατής) στην περιοχή Καλυβίων. Η συμφωνία ναυπήγησης του νέου σκάφους της οικογένειας Χατζηιωάννου, υπογράφηκε Σεπτέμβριο του 2022 και το σκάφος ολοκληρώθηκε σε ταχύτατο χρόνο.
Μάλιστα ρυμουλκούμενο από το Ρ/Κ «Ποθητός» μετακινήθηκε (Δεκέμβριο) από το Λαύριο στην Κάλυμνο, όπου πραγματοποιήθηκαν οι υπόλοιπες εργασίες ολοκλήρωσης της ναυπήγησής του.
Τα συνεργεία που ανέλαβαν τις εργασίες καραβομαραγκοί / ξυλουργοί της Καλύμνου πάντρεψαν τα δυο υλικά δημιουργώντας μια αίσθηση που ταιριάζει απόλυτα στην ψυχολογία του επιβάτη/τουρίστα.
Το νέο απόκτημα των αδελφών Χριστόδουλου και Κώστα Χατζηιωάννου προστέθηκε στο στόλο των 4 σκαφών της οικογενειακής επιχείρησης.
Τα αδέλφια Χατζηιωάννου διαθέτουν δύο τουριστικά σκάφη που εκτελούν ημερήσιες εκδρομές από την Κω, ένα ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα για περιηγήσεις και ένα φορτηγό πλοίο, το «Καλλιόπη Κουμιανού» που εκτελεί μεταφορές αδρανών υλικών σε νησιά του Αιγαίου.
Το νέο σκάφος «
Captain Morgan» έχει τα εξής χαρακτηριστικά: Υλικό Κατασκευής: GRP (ενισχυτικό πλαστικό με υψηλή μηχανική αντοχή και αντοχή), δύο μηχανές DAEWOO με ολικό μήκος 33m και 8 πλάτος και πρωτόκολλο επιβατών που φτάνει τους 300 επιβάτες.
«Το κόστος ανέβηκε, αφού προτιμήσαμε να χρησιμοποιήσουμε τα καλύτερα υλικά, διασφαλίζοντας την αισθητική, αλλά προπάντως την ασφάλεια του σκάφους.
Οι επιβάτες μας πρέπει να αισθάνονται όμορφα, γεγονός που και χαροποιεί και εμάς μιας και η φιλοξενία είναι αυτό που χαρακτηρίζει και τους Δωδεκανήσιους ναυτικούς.
Εκτιμούμε ότι θα στοιχίσει περίπου 1,3 εκατομμύρια ευρώ, ολοκληρωμένο» δηλώνει ο Χριστόδουλος Χατζηιωάννου.
Το σκάφος περνά επιθεώρηση από το Υπουργείο Ναυτιλίας αυτές τις μέρες και πιθανολογείται ότι ο «
Captain Morgan» θα ξεκινήσει τις εκδρομές προς Ψέριμο, Πλάτη και Κάλυμνο μέχρι το τέλος Ιουνίου.

 

81b74f8a-a6cf-4c81-9492-7951813250ca-1536x691.jpg

  • 2 months later...
Posted

Την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024, το απόγευμα, τελέστηκε ο αγιασμός στο νεότευκτο Ε/Γ-Τ/Ρ “Captain Morgan” (Νηολόγιο Καλύμνου 163) των αδελφών Χριστόδουλου και Κώστα Χατζηιωάννου. Το σκάφος έχει πρωτόκολλο επιβατών 300 άτομα, μήκος 32,90 μέτρα, πλάτος 8 μέτρα, φοράει δυο κύριες μηχανές Daewoo που του δίνουν μέγιστη 19 κόμβους και υπηρεσιακή 17 κόμβους.

Την Παρασκευή 19 Ιουλίου τοποθετήθηκε στην πρύμνη του πλοίου μία καλαίσθητη κατασκευή με το “πειρατικό” ντεκόρ.

Το παρθενικό ταξίδι του νεότευκτου Ε/Γ-Τ/Ρ “Captain Morgan” έγινε στις 22/07/24, προερχόμενο από Κω, Ψέριμο, Πλάτη και τελικό προορισμό στη Ρίνα Βαθύ Καλύμνου με 275 εκδρομείς.

 

  • Nick the Greek changed the title to Κάπτεν Μόργκαν (Ν. Καλύμνου 163)

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...