NHSOS XIOS Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Φρεσκιες φρεσκιες οι φωτο απ τον ΑΠΟΣΤΟΛΟ http://apostolossphotos.fotopic.net/p42219012.html Τελικα(οπως μας περιεγραψε κ ο Earl παραπανω)εκαναν καινουργια γεφυρα,απολυτα λογικο αφου δεν θα εβλεπαν την μυτη τους με την κανουργια πλωρη.Εμενα παντως παιδια,τελικα μου αρεσει ετσι οπως παει να γινει,πιο πολυ με χαλαει η παλια παρα η καινουργια πλωρη.Τωρα γουστα ειναι αυτα...
cpt_hcp Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Tωρα μαλιστα πολυ ποιο ομορφο και προβλεπω η γεφυρα να ειναι γηπεδο μεσα! Μηπως και με τα μπαλκονια μοιαζει και λιγο SUPERFERR II Πλωρα;;
Apostolos Posted June 14, 2007 Posted June 14, 2007 Πάντως οι φίλοι μας οι Ιάπωνες κοντεύουν να τρελαθούν με την πάρτη μας! Δέν αναγνωρίζουν το καραβάκι τους!
NHSOS XIOS Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 2 νεες φωτο στο http://www.faktaomfartyg.se/macedonia_1989_omb.htm Ειχαμε τις προηγουμενες μερες το ντερμπι της 10ετιας,εδω εχουμε την μετασκευη της 10ετιας Εγω γουσταρω παντως! Εχει κανεις ιδεα τι ειναι αυτα τα κουτια που δημιουργουν σιγα σιγα μπροστα απ τα φουγαρα??? Μηπως τα μεγαλωνουν?
NHSOS XIOS Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Βλεποντας εδω http://apostolossphotos.fotopic.net/p44013227.html διαπιστωνω πως το πλοιο θα γινει αγνωριστο(ελπιζω κ ομορφο) κ οτι το υψος του θα αυξηθει σημαντικα,μιας κ λογικα το τελευταιο deck θα φτασει το υψος της καινουργιας γεφυρας.Ρωταω λοιπον τους 'ναυπηγους' μας,μηπως θα χρειαζεται sponsors για να ταξιδευει σωστα?Μου φαινεται πως θα γινει αρκετα ψηλο σε σχεση με το μηκος του.
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Είναι σίγουρο πως το πλοίο θα γίνει αγνώριστο, αφού όπως βλέπω από την φώτο του Απόστολου, σε λίγο δεν θα έχει μείνει ούτε κομμάτι λαμαρίνας από το πλοίο προ μετασκευής , ελπίζω και όμορφο . Ελπίζω επίσης να ...ζούμε να το καμαρώσουμε, όταν επιτέλους τελειώσει, μιας και η συγκεκριμένη μετασκευή μου θυμίζει ( γιατί άραγε; ) την λαική ρήση : ''Ολομερίς το χτίζανε, το βράδυ εγκρεμιζόταν''. Και ρωτάω τώρα εγώ ο άσχετος. Πόσο συμφέρουσα είναι οικονομικά μία τέτοιου μεγέθους μετασκευή; Μήπως θα ήταν πιο συμφέρον να αγοράζανε κάποιο άλλο καράβι; Μήπως το αγόρασαν με την σκέψη κάποιας μικρότερης μετασκευής και στην πορεία αλλάξαν τα πλάνα; Πάντως η πρώτη σκέψη που μου έρχεται στο μυαλό βλέποντας τις φώτο της σχεδόν ...ολοκληρωτικής μετασκευής του, είναι ότι εγώ θα το σκεφτόμουν πολύ να ταξιδέψω με το συγκεκριμένο πλοίο.
Leo Posted August 14, 2007 Posted August 14, 2007 Πάντως η πρώτη σκέψη που μου έρχεται στο μυαλό βλέποντας τις φώτο της σχεδόν ...ολοκληρωτικής μετασκευής του, είναι ότι εγώ θα το σκεφτόμουν πολύ να ταξιδέψω με το συγκεκριμένο πλοίο. Δεν έχεις άδικο Σείριε, και γώ μαζί σου! Υπάρχει άλλο ένα πλοίο που τώρα κυκλοφορεί και για το οποίο σκέφτομαι το ίδιο... Κάποιοι νησιώτες μάλιστα το "έκραξαν"
George Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Σύμφωνα με κάποιον shipfriend που δεν μπορεί να συνδεθεί με wireless το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ αυτή τη στιγμή μεταφέρεται στο κεντρικό λιμάνι!!!
Neptune Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Ετσι ειναι μπηκε στου Βασιλειαδη τη μεγαλη δεξαμενη σημερα
Panagia Ekatontapiliani Posted September 29, 2007 Author Posted September 29, 2007 Παρόλο είναι ακόμα νωρίς για να πούμε ποτέ θα είναι έτοιμο το Μακεδονία (σίγουρα μετά από τα Χριστούγεννα, βλέποντας το πλοίο όπως είναι τώρα). Ανέβηκε τώρα στη δεξαμενή μάλλον για να βγάλουν ένα τελικό άξονα για να τον επιθεωρήσουν.
georgios express Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 Κυττάξτε μιαν ομορφιά . Φωτογραφία από το πλάϊ δεν βάζω διότι είναι αισθητικώς προβληματική. Το πρόβλημα της δυσμορφίας επιτείνει το γεγονός ότι πρύμα είναι δεμένο και το Αριάδνη, οπότε πέφτει το μάτι στο ένα καράβι, πέφτει και στο άλλο (που είναι σαν) καράβι και κατά συνέπειαν, άστα να πάνε Να σημειωθεί ότι εκεί στον πυθμένα της δεξαμενής, μάλλον το Αφεντικό ήταν αυτό που πήρε το μάτι μου-λογικό, να καμαρώσουμε τα έργα των χειρών μας .
sdiama Posted September 30, 2007 Posted September 30, 2007 Και ρωτάω τώρα εγώ ο άσχετος. Πόσο συμφέρουσα είναι οικονομικά μία τέτοιου μεγέθους μετασκευή; Μήπως θα ήταν πιοσυμφέρον να αγοράζανε κάποιο άλλο καράβι; Ελα ντε!? Την ίδια απορία έχω και εγώ.
proud_ionian Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 ...είναι μονοτίμονο,οι προπέλες του κάνουν πολύ μικρό ζεύγος κι αν δεν κάνω λάθος είναι και μπαταριστές οι μηχανές του χωριά την μετσκευή που κάνει. exactly my dear. ενα τιμονι, μπαταριστες μηχανες, μικρο ζευγος και 5φτερες προπελλες για δρομο. τι μου θυμιζει, τι μου θυμιζει
monastirlis manolis Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 ti tha ginei telika me auto to ploio ? Akoma an den kanw lathos kata tin diarkeia tou deksamenismou tou grafei sta plaina tis plwris '' MAMI ''...Pote tha einai etoimo ? 2 xronia metaskeui kanei...eleos....
Panagia Ekatontapiliani Posted October 9, 2007 Author Posted October 9, 2007 Το πλοίο ήρθε στην Ελλάδα περίπου το Μάιο του 2006. Όποτε δεν έχει συμπληρώσει δυο χρόνια που ανήκει στην εταιρεία άρα δεν μπορούσε να είχε ξεκινήσει τη μετασκευή πριν δυο χρόνια. Το πλοίο ως γνωστόν είχε παροπλιστεί για κάποιο διάστημα στη Σαλαμίνα, στα παραλίγο ιδιόκτητα ναυπηγεία της εταιρείας. Η μετασκευή ξεκίνησε πέρυσι περί τα τέλη Μάρτη. Αφού με το όνομα Mami το έφερε από την Ιαπωνία, είναι φυσιολογικό να έχει παραμείνει στη πλώρη του πλοίου. Το νέο όνομα θα γραφτεί όταν τελειώσουν όλες οι εξωτερικές λαμαρινοδουλειές του πλοίου.
Panagia Ekatontapiliani Posted October 10, 2007 Author Posted October 10, 2007 Το Μακεδονία ετοιμάζεται να πέσει από τη δεξαμενή σήμερα
Apostolos Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Κάτι που μου έκανε πολύ κακή εντύπωση σήμερα κατά την διάρκεια της εξόδου απο την δεξαμενή... Το πλοίο έπεσε και έλαβε κλίση άνω των 3 μοιρών ΑΡ. Ώς εκεί καλά, θα μπορούσε να είναι η προς την μία πάντα τοποθέτηση περισσότέρων λαμαρίνων απο την μετασκευή. Όταν βγήκε όμως το πλωρίό ΡΚ το βογάρισε τόσο δυνατά για να γιρίσει που ένιωσα πως έλαβε στιγμιαία άνω απο 10 μοίρες κλίση και δέν επανερχόταν αμέσως! Μπορεί να οφοίλετε στο ότι είναι ξεσαβούρωτο αλλα δέν ήταν και ότι καλύτερο αυτό για το πλοίο...
Leo Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Απόστολε, αυτό που περιγράφεις είναι αστάθεια (έλλειψη ευστάθειας). Η συμπεριφορά που μας λές αφού παραξένεψε έσενα που είσαι μέσα στα πράγματα φαντάσου πως θα το έβλεπαν άλλοι!
Apostolos Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Εγώ λέω καλύτερα πώς θα παραξένεψε (ή καλύτερα φόβησε) αυτούς που ήταν μέσα....
Stefanos Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Έτσι όπως άλλαξαν το σχήμα των νομέων άλλαξε όλη η υδροστατική του πλοίου που σημαίνει πως οποιδήποτε υδροστατική μελέτη είχε το amami πήγε περίπατο
monastirlis manolis Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 mono i idrostatiki na allaze se auto to ploio kala tha itan ( pou leei o logos)...auto exei ksanaftiaxtei an mporei na xrisimopoihthei to rima ftiaxnw gia autin tin metaskeui..me tin apoperatwsi tws ergasiwn pisteuw tha exoun allaksei kai i pleusi kai i thalassia simperifora kai i eustathia kathws kai i taxitita....
ΝΗΡΕΑΣ Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Δηλαδή βρε παιδιά, εάν κατάλαβα καλά, έχετε βγάλει άσχετους και άχρηστους όλους αυτούς που μελέτησαν και μετασκεύασαν το πλοίο? Και όλα αυτά τα συμπεράσματα, τα βγάζετε με ό,τι είδαν τα μάτια σας για λίγα λεπτά? Έχετε δει τα σχέδια, τα αρχικά και τα τωρινά? Έχετε παρακολουθήσει από κοντά όλα τα στάδια της μετασκευής? Έχετε δει την συμπεριφορά του πλοίου σε κανονικές συνθήκες? Τόσο άσχετοι, λοιπόν, είναι όλοι αυτοί...και τόσο ειδικοί όλοι εσείς?
Stefanos Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Ενα λεπτό δεν είπε κανείς ότι το πλοίο δεν είναι ικανό πλεύσης ούτε ότι δεν έγιναν οι απαραίτητες μελέτες ευστάθειας (πως θα μπορούσε άλλωστε) απλές διαπυστώσεις γίνονται έχει νομίζω διαφορά
monastirlis manolis Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 apla eipame oti tha exoun allaksei kapoia pragmata se sxesi me to '' ferry amami''
Recommended Posts