Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Posted

Εχει μπει ηδη σε ελληνικα υδατα και λογικα σημερα το βραδυ ή αυριο το πρωι θα ειναι στη Σαλαμινα

Posted

Μάλιστα. 

Με τι να πρωτογελάσουμε; 

- Με το γεγονός ότι ένα site βγάζει φόρα παρτίδα τα όποια προβλήματα και ελλείψεις των πλοίων του στόλου;; 

- Με το γεγονός ότι υπήρξαν στελέχη που ζήτησαν άμεσο επαναπατρισμό μετά το πρώτο "μπαμ";; 

Δηλαδή σε μια ένοπλη σύγκρουση με τους απέναντι οι συγκεκριμένοι τι θα έκαναν;;; 

Δε ξέρω αν είμαστε για γέλια ή για κλάματα, πραγματικά δε ξέρω... 

Υ.Γ.: προϋπόθεση ότι αληθεύουν όλες οι παραπάνω πληροφορίες και δεν είναι απλά clickbait άρθρο.. 

Posted

Αλήθεια είναι. Ήλπιζα πως δεν θα έβγαιναν τα εν οίκω μη εν δήμο αλλά φευ... 

Αυτά έγιναν και ακόμα χειρότερα αλλά καλό είναι να μην επεκταθούμε περαιτέρω. Άμα τα βγάλει κανένας δημοσιογράφος στην φορά, τότε τα κουβεντιάζουμε. 

Posted

Μην έχεις ελπίδα φίλε μου αργά η γρήγορα όλα θα βγουν και σε αυτό έχουν τεράστια ευθύνη και τα στελέχη που θα τα πουν με κάθε λεπτομέρεια. Για τα υπόλοιπα δεν θέλω να σχολιάσω κάτι γιατί δεν θα είμαι κόσμιος στις εκφράσεις μου. Φαντάζομαι έχεις μάθει και για αυτά που γίνονται για να μπορέσει να πάει η άλλη φρεγάτα στην αποστολή ε;

Posted

Πάντως επειδή νομίζω ότι ήδη τα ξέρουν αυτοί που δεν θα θέλαμε να τα ξέρουν, μήπως να το δούμε λίγο αλλιώς το πράγμα ?

Μήπως πρέπει η κοινωνία να μάθει ότι με πορδές δεν βάφονται αυγά ?

Οτι η άμυνα έχει κόστος ?

Οτι οι απέναντι δουλεύουν και δουλεύουν πολύ και αγαπάνε την χώρα τους ?

Οτι δεν μπορεί η χώρα να είναι μόνο δημόσιοι υπάλληλοι που αράζουν και βγαίνουν στην σύνταξη στα 50 και γκαρσόνια και ρουμ του λετ, αλλά και σοβαρές επιχειρήσεις οι οποίες θα πρέπει να έχουν και την στήριξη του κράτους, ειδικά όταν είναι υψηλής τεχνολογίας ?

Posted

The first blood... 

Το πρώτο θύμα από τις βλακείες των Χούθι, είναι γεγονός. Ένας Φιλιππινέζος από το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο Tutor με σημαία Λιβερίας, αποδήμησε εις Κύριον μετά από επίθεση με ντρόνια και αντιπλοϊκούς. 

https://flight.com.gr/usa-they-announced-the-death-of-a-sailor-after-the-houthi-attack-against-a-greek-owned-ship/

Εδώ που τα λέμε, ήταν θέμα χρόνου να σκοτωθεί κάποιος. Τώρα απλά, θα αρχίσουμε να μετράμε θύματα μέχρι να σταματήσει όλη αυτή η παλαβομάρα με τους ξυπόλυτους αντάρτες. 

Και σχετικό βίντεο από το ντρόουν επιφανείας (USV η επίσημη ονομασία του) που χτυπάει το πλοίο. 

https://flight.com.gr/tutor-hit-houthi-usv/

Απλά η φρουρά τραγική!!! Κοιτάνε σαν τους χάνους!!! 

Posted

Σύμφωνα με τα νεότερα που έρχονται απο την ερυθρά θάλασσα το Tutor πέρασε στην ιστορία , καθώς σήμερα υπέκυψε στα χτυπήματα του και βούλιαξε . 
Για την ιστορία επρόκειτο για ενα σχεδόν νεότευκτο Kamsarmax το οποίο είχε φορτώσει κάρβουνο απο ust luga με προορισμό Ινδία . 

Posted

Άρα οι Χούθι, με το Tutor, είχαν την πρώτη τους βύθιση και το πρώτο τους θύμα. 

Λαμπρά!!!! 

Posted

Από ότι φαίνεται από το βίντεο ,την έφαγε γερά σε δύο σημεία, στο Μηχανοστάσιο και στο αμπάρι νούμερο 5, οπότε γι αυτό καταδικάστηκε πλήρως.

Posted

Έτσι φαίνεται. Ήταν και φορτωμένο κιόλας οπότε δεν είχε περιθώρια πλευστότητας. Κρίμα γιατί ήταν σχετικά καινούργιο σκαρί. 

Posted

Η ασφάλεια θα τον καλυπτει αυτόν ή θα του πουν "ήσουν στο στόμα του λύκου κι εγώ δεν μπλέκω με ανατινάξεις"..? Λογικά κάτι θα πάρει... 

Posted

Αν έχει πληρώσει extra premium τον καλύπτει. Αν έχει κάνει καμιά εξυπνάδα και είπε να γλιτώσει λεφτά, τσοράφ η τύχη του, τσοράφ το ριζικό του.

Posted (edited)

Τα extra war premiums τα πληρώνει ο ναυλωτής άρα δεν έχει κίνητρπ να μην κανονίσει τις ασφάλειες...

Απότι κυκλοφορέι η ασφαλιζόμενη αξία του πλοίου ήταν $40m., τοποθετημένο κυρίως στην Αγγλική αγορά των Lloyds

Edited by proud_ionian
  • 2 weeks later...
Posted

Εξαρτάται πως είναι κλεισμένο το πλοίο και το ποιός είναι ο ναυλωτής. Κάποιες φορές πληρώνει ο ναυλωτής, κάποιες φορές πληρώνει ο πλοιοκτήτης και το χρεώνει στο ναυλωτή ή το έχει υπολογίσει στο ναύλο. Και εννοείται πως γίνονται και καουμποιλίκια ενίοτε.