Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Posted

Έχει ανεβάσει φώτο με την πρόοδο των εργασιών ο παντελής φύσσας στο fb.

Posted

Προχωράνε οι εργασίες στο Θαλασσίτης αλλά με αργούς ρυθμούς θα έλεγα. Έχουν γίνει ανοίγματα στο άνω γκαράζ (για να μπορεί να μεταφέρει επικίνδυνα φορτία), η εσωτερική ράμπα για το άνω γκαράζ, κατασκευάζεται ο καταπέλτης του γκαράζ και έχει βαφτεί η τσιμινιέρα στα σινιάλα της ΑΕΙΝΑΥΤΗΣ. Νομίζω τέλος Ιουνίου αναμένεται να δεξαμενιστεί στο Πέραμα.

Posted

Και στην αριστερή μπάντα έχουν βαφτεί τα σινιάλα της Αειναυτης σύμφωνα με μια φωτογραφία που ανέβασαν οι ακτοπλοοι στο Fb.

Posted

Από όσο έχω δει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το πλοίο έχει πιάσει φωτιά στο πάνω ανοιχτό γκαράζ 

Posted

Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει το "όλα καλά". Και δεν μιλάω για τη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά και για όλες τις προηγούμενες (Φωτιά στη μετασκευή του Andros Queen,θάνατος εργαζομένου από πτώση κλπ., κλπ.). Κάθε χρόνο έχουμε και καινούργιο περιστατικό, δεν χρειάζεται να τα αναφέρω όλα εδώ.

Δεν είναι όμως λογική αυτή. Πότε θα σταματήσει αυτή η έλλειψη μέτρων ασφαλείας; Πότε θα σταματήσουμε να τα ρίχνουμε όλα στην "παιδεία", στην "κυβέρνηση", ή στο "λάθος του εργαζόμενου"? Αν θέλει κάποιος του χώρου, ας μου απαντήσει υπεύθυνα τον λόγο που έχουμε κάθε μήνα περιστατικό σε επισκευές ή μετασκευές πλοίων. Ευχαριστώ προκαταβολικά 🙂

Posted

Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε sarantatrio.Δυστυχώς έχουμε συνέχεια τέτοια περιστατικά και θα συνεχίσουν.Γιατί όταν σαν χώρα είμαστε μέσα στην προχειρότητα,στην ανοργανωσιά,0 μέτρα προστασίας,έλλειψη υποδομών και γενικά αρπακολατζήδες σε όλους μα όλους τους τομείς χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός δυστυχώς θα βλέπουμε αυτά τα χάλια.

Posted

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την εκδήλωση πυρκαγιάς στο Φ/Γ-Ο/Γ Θαλασσίτης στη Δραπετσώνα 

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για την ύπαρξη πυρκαγιάς στο δεύτερο κατάστρωμα ενός φορτηγού οχηματαγωγού (Φ/Γ-Ο/Γ) πλοίου σημαίας Κύπρου, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στο νέο μώλο Δραπετσώνας για διενέργεια εργασιών.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, τα οποία απομάκρυναν με ασφάλεια τα μέλη του συνεργείου που εκτελούσαν εργασίες καθώς και τα τρία μέλη του πληρώματος που βρίσκονταν εντός του πλοίου. Η πυρκαγιά είχε εξαπλωθεί σε όλο το χώρο του καταστρώματος και κατασβέστηκε από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και ρυμουλκά (Ρ/Κ) ιδιωτικά πλοία, τα οποία έκαναν ρίψεις νερού εξωτερικά του πλοίου. Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από τη Λιμενική Αρχή Κερατσινίου που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

Μια φωτογραφία από το πάνω γκαράζ από την ανακοίνωση του Στεφενσων.

IMG-5c380cb52bba679c63e82a1a85211c21-V.jpg

• 3 months later...
Posted

Στο θαλάσσιτης οι λαμαρινοδουλειές έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί,αφαιρέθηκαν το cargo room και οι ράγες απο το κυρίως γκαράζ, δημιουργήθηκαν ανοίγματα στο άνω γκαράζ ,εσωτερική ράμπα (με visor) και γενικότερη διαμόρφωση της πρύμνης με τοποθέτηση καταπέλτη.

Posted

Το Cargo room μπορεί να είναι χώρος που διαχειρίζεται έρμα, φορτία, καταπελτες, ράμπες, φρακτες κλπ.

Visor προφανώς εννοεί καπάκι που ανοίγει και κλείνει με ράμπα. 

Posted

Γιά το cargo room τώρα που το λες,προφανώς είναι γιά κάποια από αυτά που γράφεις επειδή ήταν τραινάδικο
Γιά το visor κάνει λάθος,είναι το τμήμα της πλώρης ή πρύμης που σηκώνεται γιά να επιτρέπει πρόσβαση στο γκαράζ.

Posted

Γιατί κάνει λάθος;

Visor στην κυριολεξία είναι το γείσο του καπέλου, το κάλυμμα του κράνους (ακόμη και στις πανοπλίες) και γενικώς κάθε μορφής προστατευτικού σκιάδιου.

Πέρα από bow visor/stern visor υπάρχουν και άλλες χρήσεις. 

Υπάρχει και ρήμα (to visor) με προφανή σημασία. 

Posted

Είναι προφανές ότι στην ναυτιλία  ο όρος είναι δανεικός κ έχει μεταφορική σημασία 
Μπορείς να μου πεις αυτές τις άλλες χρήσεις; Εγώ τουλάχιστον σε ό,τι αφορά πλοία δεν ξέρω καμία εκτός από αυτές που ανέφερα

Posted
On 10/19/2024 at 1:39 PM, Aqua_blue said:

Στο θαλάσσιτης οι λαμαρινοδουλειές έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί,αφαιρέθηκαν το cargo room και οι ράγες απο το κυρίως γκαράζ, δημιουργήθηκαν ανοίγματα στο άνω γκαράζ ,εσωτερική ράμπα (με visor) και γενικότερη διαμόρφωση της πρύμνης με τοποθέτηση καταπέλτη.

Έχουμε εικόνα ποτέ θα είναι έτοιμο για δρομολόγια;

Posted

Όπως το βλέπω πρέπει να είναι πολύ στιβαρό βαπόρι το Θαλασσίτης. Έχει κατάμπαρο για φορτηγά ή για ιχ;

Posted
47 minutes ago, nomikos said:

Έχει κατάμπαρο για φορτηγά ή για ιχ;

Νομίζω ότι δεν έχει καταμπαρο γκαράζ γιατί το μηχανοστάσιο του είναι τεράστιο όπως και στο Smyrna Di Levante.

Posted

Δεν διαθέτει κατάμπαρο,το μηχανοστάσιο του χωρίζεται σε 5 διαμερίσματα κατά το διάμήκες του.

Posted
23 hours ago, nomikos said:

Όπως το βλέπω πρέπει να είναι πολύ στιβαρό βαπόρι το Θαλασσίτης. Έχει κατάμπαρο για φορτηγά ή για ιχ;

Tραινάδικο ήταν,πρακτικά λίγο δύσκολο να έχει κατάμπαρο