JohnR730 Posted October 26, 2023 Posted October 26, 2023 (edited) 8 hours ago, ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ said: Eίχαν χτιστεί με σκοπό την στρατιωτική χρήση σε περίπτωση πολέμου αλλά εάν ξήλωναν τις καμπίνες από δεξιά αριστερά;; Αυτά δούλεψαν σαν κρουαζιερόπλοια απ΄όσο γνωρίζω με εξαίρεση το GEORG OTS. Το GEORGE OTS νομίζω ήταν το μοναδικό που μέχρι το τέλος της ζωής του δούλευε στη Ρωσία και μάλιστα στη θαλάσσια περιοχή της Σιβηρίας. Νομίζω σαν επιβατηγό δούλεψε. Edited October 27, 2023 by polmyt
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted October 26, 2023 Posted October 26, 2023 Νομίζω δούλεψε Φινλανδία,Λένινγκραντ-Ελσίνκι
JohnR730 Posted October 26, 2023 Author Posted October 26, 2023 Έχετε δίκιο κ. @ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ. Εξυπηρέτησε αυτή τη γραμμή από το 1980 έως και το 2000. Αξιοσημείωτο είναι πως από το 2010 μέχρι το 2012 (αν κατάλαβα καλά) έκανε δρομολόγιο Αγία Πετρούπολη- Βλαδιβοστόκ μέσω του Βόρειου περάσματος.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted October 27, 2023 Posted October 27, 2023 Όχι δεν καταλάβατε καλά Ήταν positioning voyage Θα ήταν παράλογο τέτοιο δρομολόγιο!
JohnR730 Posted October 27, 2023 Author Posted October 27, 2023 (edited) Η αλήθεια είναι πως και εμένα δεν μου κόλλαγε και προφανώς οι πληροφορίες που διάβασα ήταν ανακριβείς. Τώρα το pοsitioning voyage δεν γνωρίζω τι είναι. Edited October 27, 2023 by JohnR730
Nick the Greek Posted October 27, 2023 Posted October 27, 2023 Σημαίνει ταξίδι, συνήθως άφορτο, προκειμένου να μετακινηθεί ένα πλοίο από ένα λιμάνι/περιοχή δραστηριότητας, σε ένα άλλο. Για παράδειγμα, όταν το Αριάδνη τελείωσε τα δρομολόγιά του από την Αδριατική και ήρθε στον Πειραιά για να πιάσει δουλειά στο Αιγαίο, το ταξίδι Πάτρα - Πειραιάς είναι positioning voyage.
giorgos_249 Posted October 27, 2023 Posted October 27, 2023 (edited) Η Tallink το είχε παιδιά και έκανε δρομολόγια Ελσίνκι Ταλίν ! Και από αυτό σε 15 χρόνια περάσαμε στο Megastar, όπως σε άλλη γραμμή της Βαλτικής (Στοκχόλμη-Abo) από το Bore (που ακόμη διατηρείται ως ξενοδοχείο στο Τούρκου, έχω μείνει κιόλας) περάσαμε 25 χρόνια μετά στο Viking Grace, εντυπωσιακή αλλαγή όσο νάναι. Edited October 27, 2023 by giorgos_249
Recommended Posts