Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Posted
7 hours ago, ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ said:

ARGO
επιβατηγό/οχηματαγωγό

Τaiheyo Ferry
Nipponkai,Toyama 1973
6949 grt 132.0x22.7x5.5 m
2 Pielstick 7413 kw  19.5 kn
1400 επιβάτες  500 lane
γραμμή Νagoya-Nachi-Oita
1980 πώληση Κansai Kisen
όνομα FERRY KOGANE MARU
γραμμή Osaka-Beppu
1983 μετασκευή Κurushima
1984 πώληση Τaiyo Ferry
όνομα PEGASUS
γραμμή Οsaka-Shinmoji
1984 πώληση Μitsui OSK
1989 πώληση ΔΑΝΕ

όνομα ΡΟΔΟΣ
aδελφό ΑL NASL
φωτο FERRY KOGANE MARU εταιρική κάρτα

ferry_kogane_maru_1973_1.jpg

φωτο 1.ΑRGO  2.PEGASUS
Τhe history of Japanese Car Ferries

ARGO (R).jpg

PEGASUS  (d).jpg

• 8 months later...
Posted

Το επιβατηγό πλοίο Hikawa Maru είναι ελλιμενισμένο στη Γιοκοχάμα ως πλωτό μουσείο από το 1961.
Αυτό το μεγάλο παλιό επιβατηγό πλοίο συντηρείται όμορφα από τη NYK. Επισκέφτηκα το πλοίο στις 20 Σεπτεμβρίου με κάποιους φίλους.
Η ξενάγηση επικεντρώνεται στο κατάλυμα 1ης κατηγορίας και στο μηχανοστάσιο. Εκτός από την καμπίνα 3ης κατηγορίας, όλα τα άλλα είναι κλειδωμένα. Είμαι πολύ περίεργος να μάθω τι υπάρχει πίσω από αυτές τις κλειδωμένες πόρτες με ταμπέλες που ζητούν από τους ανθρώπους να μην αγγίζουν τα πόμολα της πόρτας.
Το πλοίο χαρακτηρίζεται ως «πολιτιστική ιδιοκτησία» και αντιμετωπίζεται ως τέτοιο. Δεν υπάρχουν εκδρομές φάντασμα, εστιατόρια ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν έσοδα στο πλοίο. Η εξαίρεση είναι ένα ενιαίο μηχάνημα αυτόματης πώλησης στο κατάστρωμα περιπάτου που πουλά ποτά. Υπάρχουν καρέκλες στο κατάστρωμα περιπάτου όπου μπορείτε να καθίσετε και να απολαύσετε το ποτό σας και τη θέα στο λιμάνι. Ένα μικρό κατάστημα με σουβενίρ βρίσκεται στην προβλήτα.
Η επίσκεψη σηματοδότησε το τέλος των θαλάσσιων περιπέτειών μου στην Ιαπωνία.
Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες του Hikawa Maru κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο/φωτογραφία:

Hikawa Maru (2024)

Posted

Ευχαριστούμε πολύ γιά αυτά που μας παρουσίασες κ λυπούμαστε που έφθασε το τέλος των περιπετειών σου στην Ιαπωνία
Έχω παρουσιάσει το HIKAWA MARU σε αυτή την ενότητα,αρκετά ποστ πιό πριν Ωστόσο οι φωτο από το εσωτερικό είναι το κάτι άλλο!
Αυτό το φορτηγοποστάλι απο τα ελάχιστα διατηρούμενα του καιρού του,είναι από τα μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού που διασώθηκαν από την καταστροφή του ιαπωνικού εμπορικού στόλου στον ΒΠΠ κ αυτό επειδή χρησιμοποιήθηκε ως πλωτό νοσοκομείο!

• 3 months later...
Posted
41 minutes ago, ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ said:

Δες το αδελφό του τι ωραίο που είναι άδειο πρύμα

Ποιό είναι το αδερφό πλοίο; Νομίζω δεν έχει αυτό.

Posted (edited)

Κονταδελφο, ίσως.... αδελφό με τίποτα. Το Έλυρος δεν έχει αδελφά. 

Edited by polmyt
Posted (edited)
1 hour ago, ss chania said:

Sunflower Mito νυν Cosco Star

Μισό λεπτο, γιατι μπερδεύτηκα.... Το Sunflower Mito νυν Cosco Star, το εχεις για αδελφό του Αριάδνη (ex ferry himuka ή ακόμα ποιο ex rainbow bell)?

Γιατι ο Βίκτωρας στο ποστ του

10 hours ago, ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ said:

......Κ αυτό πρύμα είναι χάλια με τα ντεκ να παίρνουν τον ανήφορο! Δες το αδελφό του τι ωραίο που είναι άδειο πρύμα
Το Αριάδνη μ' αρέσει από τσιμινιέρα κ μπρος.......

αναφέρεται στο Αριάδνη, και οχι στα κονταδελφα του Ελυρος, μιας και το Ελυρος δεν εχει αδελφα. 

Όπως είπε κι ο iord από πάνω μου.

Edited by Mr_Zoo
Posted
18 hours ago, lostromos said:

Ποιό είναι το αδερφό πλοίο; Νομίζω δεν έχει αυτό.

Η συζήτηση είναι γιά το ΑΡΙΑΔΝΗ Έχει το ΝΕW GOLDEN BRIDGE V

9 hours ago, ss chania said:

Sunflower Mito νυν Cosco Star

Κονταδελφό είναι

4 hours ago, Ferry Himuka said:

Σαν Αριάδνη με Κίσσαμος μαζί είναι αυτό, δεν μου φέρνει κάτι στον Ελυρο

Το έχουμε ξαναπεί,όλα αυτά ανήκουν σ' ένα γενικότερο σχέδιο της αγίας Μitsubishi που χτίστηκε στα 90ς με διάφορες παραλλαγές

4 hours ago, Nikos_Chania said:

Δεν είναι οικονομικά βιώσιμη η εγκατάσταση scrubber στο Έλυρος, οπότε πολύ δύσκολα θα βάλει. 

Έχει αναφερθεί σαν πιθανότητα Ηλικιακά νομίζω είναι βιώσιμο Αν κ με τον όμιλο ποτέ δεν ξέρεις