Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Posted

Θα έχει ενδιαφέρον αυτό το πρώτο ταξίδι, μια και ο καιρός σήμερα είναι αρκετά φορτσάτος!

Καλοτάξιδο να είναι, πλήρωμα και πλοίο.

• Replies 282
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ξέρουμε αν τον καιρό θα τον εχει με τη φορά κατεύθυνσης του πλοίου ή ανάποδα ; 

Επισης ξέρουμε τι πληρότητα εχει ;

Posted

Από τα 200άρια θα φεύγει. Τον καιρό θα τον έχει δευτερόπρυμα. Άντε, καλή αρχή στο καραβάκι.

Posted (edited)

Μα με αυτές τις ταχύτητες κινούταν πάντα... 31 Μαξ έπιασε πέρυσι σε δρομολόγιο. Μην ξεχνάμε ότι έχει μηχανές των ραννερ σε πιο βαρύ πλοίο 

Edited by Ferry Himuka
Posted (edited)

Έχει και ένα 6 αρακι γεματο στον Σαρωνικο ,χωρια που προφανώς θα είναι και γεματο λόγω τριημέρου..

Edited by cyclades_shipping
Posted

σημερα που το ειδα απο κοντα παρατηρησα οτι τα εχει μεγαλυτερα waterjets στις εξωτερικες μηχανες απο οτι στις εσωτερικες. παιζει καποιο ρολο στην ταχυτητα αυτο? στο speedrunner ειναι τα ιδια?

Posted (edited)

Εγω απλά θα πω οτι το ταχύπλοο ειναι απολυτως ακατάλληλο για τη γραμμή αυτή γιατί με 28&29 δρομολόγιο σε 5&25 ώρες με ενδιαμεση μήλο δε βγαίνει! Ήδη εχει 35 λεπτά καθυστέρηση και δεν εχει κάν φτάσει Μήλο. 
Για εμένα θέλει άμεση αντικατάσταση! Και δε φταει ο καιρός για το 28-29, ολα τα τ’αλλα ταχύπλοα τουλαχισοτν πηγαίνουν απο 31 και πάνω! Απορώ τι δουλειά έκαναν στο μηχανολογικό κομμάτι και πάει όπως και πέρυσι. 

Edited by HIGHSPEED 6
Posted

3 ώρες ακριβώς πρέπει να κανε. Έφυγε με γύρω στα 20 λεπτά καθυστέρηση από Πειραιά.

Posted
29 minutes ago, HIGHSPEED 6 said:

Για εμένα θέλει άμεση αντικατάσταση

Κάτι που δεν προκειτε να γινει ,σε καμια περίπτωση δεν θα βγαλει κάποιο Champion από το «κάστρο» του τις Κυκλαδες για να το παει στα Χανιά..

Posted (edited)
36 minutes ago, Strofalos said:

"Έλα, γκρινιάρη..μόλις δένει Μήλο, 17:20 η ώρα. Πάει ο πρώτος σκόπελος..άντε να φτάσει Χανιά τώρα"..! 

😜

Πόσο έκανε, 3 ώρες και 20 λεπτά για Μήλο..? Καλά είναι..κοντράρει τον χρόνο των Παλάς αυτό. 

@StrofalosΈλα φιλε !! Χαχα, είπα να μη γράψω τιποτα αλλα ειδα τα 28 άρια και μου έφυγε το μάτι! 
Τα παλάτια αν άνοιγαν 30+ που έχουν για πλάκα θα πέρναγαν απο πάνω του 🤣🤣

Ενταξει ας του δώσουμε χρονο αλλα οκ ειναι εντελώς ακατάλληλο για τη γραμμή αναφορικα με την ταχύτητα του. Φιλε @cyclades_shipping αν ήθελε να σεβαστεί τον κοςμο που θα ταξιδέψει και να στήσει πελατεία στη γραμμή θα επρεπε να βαλει είτε τα champion, είτε το Ολύμπικ. Άλλωστε οι δυτικές Κυκλαδες σιγά τον ανταγωνισμό που έχουν, μόνη της παίζει η seajets. Τα speedrunner μια χαρά θα κάλυπταν το δρομολόγιο. 
Εγω πιστεύω οτι επειδη θα βγάζει το δρομολόγιο σε 6&30 ώρες με αυτή την ταχύτητα και τη στάση στη μήλο θα αναγκαστεί να το αλλάξει μέσα στο επόμενο διάστημα. 
Εκτός αν γίνει κανα θαύμα και ανοιξει ταχύτητα 

Ας βαλει και το elite jet, πιο γρήγορα πάει 

Edited by HIGHSPEED 6
Posted (edited)

Πάντως η εταιρία το δήλωσε πριν λίγες μέρες για όλη την σεζόν μέχρι τέλη Σεπτέμβρη στη γραμμή ,όποτε δεν πιστευω ότι θα αλλάξει..τα Champion τα θέλει Κυκλαδες οπως και δηποτε δεν μπορεί το Superrunner 2 να εξυπηρετήσει τις γραμμές τους..

όχι ότι τα Χανια βγαίνουν αλλά ο σκοπός του οπως καταλαβαίνουμε είναι να είναι κύριος στις Κυκλαδες..

Edited by cyclades_shipping
Posted

Καλα για τη seajets μιλάμε μη παιρνεις και όρκο! Απο Πέμπτη 4/7 το Speed runner 2 εχει δηλωμένο στη γραμμή 

Posted

Καλά στο σύστημα μην δίνεις σημασία στα χαρτιά έχει δηλωθεί πριν λίγες μέρες έως τέλη Σεπτέμβρη το Superrunner Jet 2 Χανιά..

Επίσης τροποποίησε τις ώρες των δρομολογίων για όλη την σεζόν..

Posted

Άπιστοι....είπαμε πρώτο δρομολόγιο είναι...σίγουρα δεν είναι η υψηλότερη ταχύτητα σε σχέση με τα παλάτια όμως να πάει καλά το πλοίο.λαθος επιλογή το συγκεκριμένο γι αυτή τη γραμμή αλλά μη κράζετε. Και συjets

Posted

Αποψε κατα τις 10 που περασα απο το λιμανι της Σουδας επαιρνε πετρελαια απο βυτιο και ετοιμαζοταν για τη διανυκτερευση του.

Screenshot_20240622_031907_Gallery.thumb.jpg.028dd6f347c9287879fd9cac7b06ddde.jpg

Posted

Μιας και είχαμε την 1η άφιξη του πλοίου χθες στην Σούδα, εεε δε μου πήγαινε η καρδιά να μην είμαι εκεί γύρω στις 9 παρά 20 όταν και προσέγγιζε τον ντόκο του λιμανιού με 1 ώρα και 40 λεπτά καθυστέρηση, όπως έχει ήδη αναφερθεί και σε άλλα τόπικ. Όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες, έδεσε στην προβλήτα των ρορο και όχι πίσω από τον Βενιζέλο, ο οποίος εκείνη την ώρα ετοιμαζόταν για αναχώρηση, προφανώς για καλύτερη διαχείριση της κίνησης. Κάτι βέβαια που προκάλεσε μπέρδεμα, καθώς έβλεπες ένα τσούρμο από αυτοκίνητα που είχαν έρθει να παραλάβουν κόσμο, να μεταφέρονται από την μια προβλήτα στην άλλη. 

2 hours ago, JTEDimandix said:

Για πρώτη μέρα τι ψάρια έπιασε; Είχε κόσμο;

Στα της κίνησης, έπιασε πολλά ψάρια. Μπορώ να πω ότι μου έκανε εντύπωση καθώς για 1ο δρομολόγιο είχε αρκετά τίμια πληρότητα. Εντάξει, μη με ρωτάτε και ακριβώς αριθμό επιβαινόντων, αλλά χοντρικά πρέπει να έβγαλε τουλάχιστον καμιά 300άρα πεζούς, οι οποίοι έβγαιναν και εδώ τμηματικά, όπως διαβάσαμε και στο Δελτίο Μήλου. Γενικά για τα δεδομένα της εταιρίας ήταν μια αρκετά αργή εκφόρτωση, χωρίς ωστόσο να υπάρχει λόγος βιασύνης.

Στα του γκαράζ, εδώ είχαμε σχεδόν μισογεμάτο το κάτω, με τον κυριότερο όγκο των ΙΧ να φορτώνονται στις 2 άκρες του πλοίου, ενώ προς έκπληξη μου, ήταν γεμάτο το αριστερό πατάρι, χωρίς να έχω καθαρή εικόνα για το δεξιό. Άφησα το μέτρημα σχετικά νωρίς, περίπου στα 50 οχήματα, αλλά σίγουρα ήταν πολλά παραπάνω. 

Στα του ταξιδιού, μιας και συνάντησα γνωστό μου που ταξίδευε, τα αξιοσημείωτα είναι ότι λόγω της καθυστέρησης, άνοιξαν τα μπαρ του πλοίου και προσέφεραν δωρεάν στους επιβάτες ότι επιθυμούσαν σε σνακ κτλ. Μου ανέφερε επίσης κάτι που έχει συζητηθεί και στο φόρουμ αρκετά και αφορά τα ταχύπλοα. Ότι δηλαδή τόσες ώρες ταξίδι σε μια καρέκλα δεν πολύ παλεύονται και σίγουρα θα βγεις πιασμένος. 

Σε γενικότερη εικόνα, εγώ θα πω ότι αφού δεν υπάρχουν Μινωικές πλέον, και το ταχύπλοο μια χαρά θα κάνει την δουλειά του, προσφέροντας μια αξιόλογη ενναλακτική λύση σε διαφορετικά και ενδιαφέρον ωράρια σε σχέση με αυτά της Αττικα. Τώρα αν φιλοτιμηθεί η σιτζέτς και βάλει ένα ακόμα καλύτερο ταχύπλοο; Φυσικά ευπρόσδεκτο. Προσωπικά είναι στα πλάνα μου να το ταξιδέψω έστω μια φορά φέτος και να επανέλθω με εντυπώσεις.

Posted
11 minutes ago, HIGHSPEED 6 said:

Σήμερα ειναι όλη την ωρα με 31, άντε να στρώνει σιγά σιγά μήπως το ανοίξουν και περισσότερο μερα με την ημέρα ώστε να ειναι πιο κοντά στα ωράρια! 

Probably not as full today 

Posted

Ναι πολυ πιθανόν. 
Στα «χαρτιά» διάβασα οτι στις 1030 στροφές εχει υπηρεσιακή 35. Τωρα τι ισχύει και τι όχι το ξέρουν μόνο οι μηχανικοί του πλοίου που το ζουν κάθε μερα 

Να μη το ματιάσουμε με 32+

τωρα 

Posted (edited)

Το καραβάκι εν τέλει είναι μια χαρά για τον ρόλο του. Τίμιο στο να σε μεταφέρει στη Μήλο, είτε από Χανιά είτε από Πειραιά. Στο κομμάτι Πειραιά-Χανιά η φιλοσοφία είναι "ότι αρπάξουμε", εξού και οι σκοτωμένες τιμές. Το μόνο που θέλει διόρθωση είναι η ειλικρίνεια της SeaJets. Να λένε ευθαρσώς πως το πλοίο μας κάνει 3 ώρες για Μήλο και 6 με 6:30 για Χανιά. 

Edited by proud_ionian
Posted (edited)

Επίσης ότι είναι ημερήσιο βοηθάει κάπως, γιατί έχω φάει με το κουτάλι τα συμβατικά πλοία της ΑΝΕΚ για Χανιά, τα νυχτερινά αν δε κλείσεις καμπίνα και περάσεις το βράδυ στο κατάστρωμα, εγώ προσωπικά κάνω πολύ δύσκολο ύπνο στο πλοίο. 

Edited by proud_ionian