Stella Artois Posted January 17 Posted January 17 η μακετα που δημοσιευσε η αληθεια και αλλες εφημεριδες ειναι η σωστη .
Nikos_Chania Posted January 17 Posted January 17 Η Αλήθεια έχει δημοσιεύσει δύο μακέτες, οι οποίες έχουν διαφορές μεταξύ τους. Τυχαία έβαλα την μία.
proud_ionian Posted January 18 Posted January 18 Οι θέσεις των ferries θα είναι έξω από τι λιμενολεκανη; Προς το ξενοδοχείο;
piraeus ships spotting Posted February 19 Posted February 19 36 minutes ago, Nikos_Chania said: Εν τω μεταξύ στο βίντεο, ο φάρος λειτουργεί κανονικά. Συνεπώς δεν προκύπτει καμία δυσλειτουργία του φάρου. Όσο για το σταμάτημα και ξεκίνημα του πλοίου, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Δεν είμαστε στη γέφυρα/μηχανοστάσιο και δεν ξέρουμε τι και πως. 22 hours ago, piraeus ships spotting said: Να προσθέσω σε αυτό το σημείο ότι ο πράσινος φάρος του λιμανιού δεν λειτουργεί σωστά, έως και καθόλου και την δουλειά του αναλαμβάνει όχημα του λιμενικού. Εχθές λοιπόν όσο προσεγγίζαμε το λιμάνι, ο πράσινος φάρος υπολειτουργούσε και οι φάροι του λιμενικού δεν φαινόντουσαν . Δε νομίζω ότι το έκανε επίτηδες, ήταν αρκετά εμφανες μέχρι και σε εμένα που όλα κιόλα 10-20 ταξίδια έχω κάνει και δεν είμαι και ναυτικός, ότι εάν δεν ισιωνε, θα έμπαινε κανονικά. Έβαλε πρόσω ανάποδα μπας και αποφύγει τη σύγκρουση. Ευτυχώς λίγα μέτρα πριν τον φάρο σταμάτησε, χάρη στην χαμηλή ταχύτητα που είχε, έκανε λίγο πίσω και μπήκε κανονικά στο λιμάνι. Ήταν φάουλ του πλοιάρχου, έβγαλε κάποιο ερορ το πλοίο, έφταιξε η απουσία των απαραίτητων υποδομών? Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορώ να ξέρω τι έφταιξε, όμως το τελευταίο είναι σίγουρο. Η παραμέληση και η τσαπατσουλια στις εγκαταστάσεις, σίγουρα δεν δίνει περιθώρια λάθους στο πλοίο που είναι πολύ πιθανό να συμβεί γιατί άνθρωποι είμαστε... Η δυσλειτουργία αναφέρεται και στο ποσό δυνατό είναι το φως του φάρου, άλλωστε γιατί να χρειαστεί και το λιμενικό. Συμπέρασμα δεν έβγαλα κανένα, όπως μπορείς να δεις, και δεν κατηγόρησα κανέναν, άλλωστε το πλήρωμα από την πλευρά του έχει αποδείξει τρανά ότι είναι ικανό να αντιμετωπίσει διάφορες καταστάσεις και είναι αξιοθαυμαστοι. Όσο για τις εγκαταστάσεις του λιμανιού νομίζω τα λόγια είναι περιττά!
Nikos_Chania Posted February 19 Posted February 19 Ο φάρος είναι ορατός ακόμα και στο κακής ποιότητας βίντεο που ανέβασες ενώ η εικόνα γεμίζει παράλληλα με τον φάρο του οχήματος του ΛΣ. Απο τη στιγμή που ξεχωρίζει στα δικά μας μάτια υπό τέτοιες συνθήκες, τότε δεν υφίσταται δυσλειτουργία και είναι στο πεδίο ορατότητας το δικό σου και της γέφυρας. Μάλιστα το πλοίο όπως βλέπουμε έχει αναμένο και το searchlight της βαρδιόλας στοχεύοντας τον λιμενοβραχίονα, συνεπώς δεν τίθεται ζήτημα οτι δεν φαίνεται ούτε με τον έναν ούτε με τον άλλον τρόπο. 22 hours ago, piraeus ships spotting said: Near miss σήμερα τα ξημερώματα για το πλοίο. Ήταν φάουλ του πλοιάρχου, Οι φράσεις σου αυτές δεν δείχνουν οτι με έμμεσο (ή άμεσο κατ εμε) τρόπο υποδεικνύεις λάθη. Ειδικά με το να χαρακτηρίζεις το γεγονός ως near miss.
piraeus ships spotting Posted February 19 Posted February 19 Όσο γι'αυτό έχεις δίκιο, δεν ανέφερα ότι και το search light, και ο φάρος του λιμενικού δεν ήταν ανοιχτά από την αρχή. Το "Ηταν φάουλ του πλοιάρχου," συνεχίζεται και αν προσέξεις τελειώνει σε ερωτηματικό γιατί όντως δεν μπορώ να ξέρω τι έγινε, κάτι που αναφέρω αμέσως μετα! Με τον όρο near misses από την άλλη αναφερόμαστε σε ατυχήματα που αποφεύχθηκαν χάρη στην έγκαιρη δράση του πληρώματος. Όχι απλά δεν κατηγορώ το πλήρωμα αλλά τους συγχαίρω για την άμεση ανταπόκριση. Το τι εγινε και βγήκε λίγο εκτός πορείας, όντως κανείς δεν ξέρει. Πιαστηκατε όλοι στον φάρο και στις βιασύνες και πέσατε να με φάτε. Έριξα την ευθύνη κάπου; Δε νομίζω . Υπονοησα κάτι σχετικά με τις ικανότητες του πλοιάρχου ή του πληρώματος; Ίσα ίσα το αντίθετο. Μήπως εσείς τελικά κάνετε την τρίχα τριχιά?
Nikos_Chania Posted February 19 Posted February 19 Είσαι τυχερός που απλά δεν το χει πάρει χαμπάρι κάποιο από τα δεκάδες κοράκια του διαδικτύου και της τηλεόρασης. Διότι μαζί με τα λεγόμενά σου, μια χαρά θα τα κάνανε όλα τριχιές για να ικανοποιήσουν τα κλικ και την κοινωνική οργή. Να μετριάζεις τον λόγο σου και να ξέρεις τι μπορεί να θρέψεις με αυτόν. ΥΓ: Το near miss στη ναυτιλία είναι κάτι παραπάνω από ένα ατύχημα που απεφεύχθη.
piraeus ships spotting Posted February 19 Posted February 19 Και για τα κοράκια έχεις απόλυτο δίκιο και εννοείται δεν είχα κανένα σκοπό να μπλεχτω με τέτοια. Δεν ήθελα να προκαλέσω ούτε τρόμο ούτε φόβο ούτε ταραχή, αλλά ήταν ένα περιστατικό ενδιαφέρον που απέδειξε ότι οι συγκυρίες και η πείρα μας σώζουν πλέον
Neptune Posted February 19 Posted February 19 Στη μπουκα της Χιου τα χουν βρει σκουρα κι αλλα βαπορια, πιο μικρα πιο μα'ι'ντζεβελα...
Rodos1505 Posted February 19 Posted February 19 (edited) Πιστεύω είμαστε λίγο υπερβολικοί, καθώς ο @piraeus ships spotting απλώς ανέφερε κάτι που παρατήρησε την ώρα του ταξιδιού του και σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε ότι κάτι δεν έκατσε όπως το περίμεναν. Αυτό φαίνεται και από το βίντεο,αλλά και από το στίγμα το Μαρίν τραφικ. Δεν χρειάζεται όλοι να πέφτουμε να φάμε κάποιον απλώς επειδή ανέφερε κάτι είτε αυτό είναι λάθος είτε σωστό. Άλλωστε, όλοι σε αυτό το φόρουμ συζητάμε για κάτι που μας αρέσει και δεν χρειάζεται να υπάρχουν εντάσεις χωρίς λόγο 🙂 Edited February 19 by Rodos1505
pkos Posted February 19 Posted February 19 Η Χίος είναι το πιο δύσκολο λιμάνι της γραμμής γιατί έχει μικρό στένεμα και είναι τσιμα τσιμα για τα πλοία των 190+ μέτρων. Αφού τα καταφέρνουν τα λιμάνια αυτά οι καπετάνιοι μας με τις δυσκολίες που έχουν μόνο σεβασμός
NOMIKOS LINES Posted February 19 Posted February 19 (edited) 6 hours ago, Nikos_Chania said: Στον αυτόματο πιλότο είναι μερίδα κόσμου που νομίζει πως τα ξέρει όλα, λέει τα ίδια και τα ίδια με την παραμικρή αφορμή και νομίζει ότι κάτι κάνει. Κάνουμε την τρίχα τριχιά και το φωνάζουμε κιόλας. Θα συμφωνήσω απόλυτα στο ΝΟΜΙΖΕΙ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΟΛΑ. Edited February 19 by proud_ionian long quote short
Cpt Smith Posted February 19 Posted February 19 Εχω ταξιδέψει πολλές φορές και με αυτό και με τα υπόλοιπα της γραμμής για Λέσβο βέβαια όπου πηγαίνω να κάνω το τάμα μου στον Ταξιάρχη. Πάντα στη Χίο ξυπνάω για να δω τη μανούβρα γιατί μου αρέσει, θεωρώ ήρωες τους πλοιάρχους και τα πληρώματα που μπαίνουν σε αυτό το λιμάνι, τους βγάζω το καπέλο "κύριοι είστε μόρτες με κάκαλα" λέω πάντα μέσα μου. Πάντα όσες φορές έχω δει το πλοίο, μπαίνει με πολύ μικρή ταχύτητα για να γίνει η μανούβρα, μάλλον κάτι δεν του βγήκε καλά και το διόρθωσε, ακριβώς λόγω της πρόληψης και της μικρής ταχύτητας. Το ΛΣ σωστά έπραξε και τοποθέτησε περιπολικό όχημα με τα φωτεινά του σήματα αναμμένα για να δείχνει στον πλοίαρχο το σημείο, ελλείψει του φάρου. Θα μπορούσε να το κάνει οποιοδήποτε Δημόσιο Υπηρεσιακό όχημα που έχει φωτεινά σήματα, προφανώς διατίθεται του ΛΣ λόγω αρμοδιότητας. Οι φάροι ανήκουν στο ΠΝ οπότε θεωρώ πως η αρμόδια αρχή του λιμένα έχει ειδοποιήσει για την βλάβη.
Cpt Smith Posted February 19 Posted February 19 Δεν έχει βλάβη ο φάρος; Τότε γιατί χρειάζεται το όχημα με αναμένα τα σήματά του εκεί;
NOMIKOS LINES Posted February 19 Posted February 19 Το περιπολικό τι κάνει εκεί; Ποιος ο λόγος; Ας βοηθήσει κάποιος να καταλάβουμε τι λέει το πρωτόκολλο .
Nikos_Chania Posted February 19 Posted February 19 (edited) Για την εκτίμηση της αρχικης τοποθέτησης δεν παίζει ρόλο το όχημα του ΛΣ από τη στιγμή που ο φανός εισόδου είναι σε πλήρη λειτουργία. Το όχημα μπορεί να ήταν εκεί για χίλιους λόγους. Δεν υφίσταται "πρωτόκολλο". Edited February 19 by Nikos_Chania
Recommended Posts