gtogias Posted November 28, 2022 Posted November 28, 2022 Ελαφριά πρόσκρουση του Νήσος Κάλυμνος: https://www.naftemporiki.gr/society/1408874/epivatigo-ploio-prosekroyse-se-yfalo-sto-dromologio-leros-kalymnos/
Panagia Ekatontapiliani Posted November 29, 2022 Posted November 29, 2022 Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την πρόσκρουση, εισροή υδάτων στο ΕΓ-ΟΓ Νήσος Κάλυμνος στην Κάλυμνο Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, από μέλος πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ» Ν. ΚΑΛ. 02, για πρόσκρουση σε βραχώδη περιοχή στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Τελένδου. Το πλοίο εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από τον λιμένα ν. Λέρου στον λιμένα ν. Καλύμνου με 31 επιβάτες, 18 άτομα πλήρωμα και 04 φορτηγά οχήματα, ενώ σε νεότερη επικοινωνία με τον πλοίαρχο του εν λόγω πλοίου ενημερώθηκε η οικεία Λιμενική Αρχή για ελεγχόμενη εισροή υδάτων καθώς και ότι το πλοίο συνέχιζε αυτοδύναμα τον πλου για τον λιμένα ν. Καλύμνου. Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν δυο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δυο (02) ρυμουλκά καθώς και τρία (03) Ε/Γ-Τ/Ρ πλοία προκειμένου να συνδράμουν εφόσον απαιτηθεί, ενώ το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα ν. Καλύμνου αποβιβάζοντας τους επιβάτες. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός. Εν συνεχεία, ποντίστηκε πλωτό φράγμα περιμετρικά του «Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ» και καταδύθηκε ιδιώτης δύτης, όπου διαπίστωσε την ύπαρξη δυο (02) ρηγμάτων στην αριστερή πλευρά του πλοίου, τη θραύση πηδαλίου και τη στρέβλωση της προπέλας καθώς και του άξονα της αριστερής κύριας μηχανής, ενώ μέλη ΤΚΕΠ της οικείας Λιμενικής Αρχής διαπίστωσαν την κατάκλυση με θαλασσινό νερό σε χώρους του πλοίου. Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Καλύμνου, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.
Annivas Posted November 29, 2022 Posted November 29, 2022 Η ζημιά από τα αναγραφόμενα της ανακοίνωσης φαίνεται χοντρή , το βαποράκι μικρό και παλιό , οπότε το total loss δεν μοιάζει απίθανη περίπτωση.
proud_ionian Posted November 29, 2022 Posted November 29, 2022 Χοντρη ζημια και απο οτι φαινεται καταδικαστικη για το πλοιο. Ωρα να βρει ρολο το ΣΑΟΝΗΣΟΣ. Κριμα παντως για το Νησος Καλυμνος να φυγει ετσι αδοξα.
Panagia Ekatontapiliani Posted November 29, 2022 Posted November 29, 2022 Το θέμα είναι εάν χωράει στο μήκος σε ένα λιμάνι της γραμμής (νομίζω στο Αγαοθονησι), που υπάρχει περιορισμός στο μήκος του πλοίου. Και στο βύθισμα υπάρχει περιορισμός στους Αρκιους, αλλά πρέπει να το παίρνει το Σαονησος. Τα δελτίο τύπου της ΑΝΕΚ που μιλάει ότι το πλοίο θα έρθει στο Πειραιά για δεξαμενισμό και επιδιόρθωση των ζημιών του πλοίου. Βίντεο μετά τη χθεσινή του άφιξη στη Κάλυμνο
giorgos_249 Posted November 29, 2022 Posted November 29, 2022 Καλά, υπάρχει και το ΕΥΤΥΧΙΑ Π, αν το τρέξουν ως το καλοκαίρι μπορεί να είναι έτοιμο !
polmyt Posted November 29, 2022 Posted November 29, 2022 Καλα μεχρι το καλοκαιρι μπορει να εχουν φτιαξει και το ΚΑΛΥΜΝΟΣ. Το θεμα ειναι ποιο θα παει αμεσα στη θεση του
Panagia Ekatontapiliani Posted November 29, 2022 Posted November 29, 2022 Πέρυσι στη διάρκεια της ακινησίας του Νήσος Κάλυμνος αντικαταστάθηκε από το Πάτμος Σταρ.
Samianshiplover Posted November 29, 2022 Posted November 29, 2022 Και το Σύμη δεν θα ήταν κάποια λύση ?
Ferry Himuka Posted November 29, 2022 Posted November 29, 2022 (edited) Το υπό κατασκευή της ΑΝΕΜ πιστεύω θα μπορούσε αν δεν επισκευαστεί το Κάλυμνος Edited November 29, 2022 by Ferry Himuka
polmyt Posted November 29, 2022 Posted November 29, 2022 Καλα επιλογες για το μελλον υπαρχουν,ολο και καποιο θα βρεθει Ας μην προδικαζουμε ομως τι θα γινει ,γιατι βλεπω οτι στα λογια τουλαχιστον υπαρχει διαθεση να το φτιαξουν το βαπορακι
nomikos Posted November 29, 2022 Posted November 29, 2022 Να σημειώσουμε πως το βαποράκι φαίνεται πως δεν πήρε κλίση όπως φαίνεται και στο βίντεο.Και παρά τη πρόσκρουση αποβίβασε όλους τους επιβάτες με ασφάλεια χωρίς να ανοίξει μύτη.Το συμβάν σίγουρα είναι σοβαρό και θα μπορούσαν να συμβούν τα χειρότερα,όμως η αξιοπλοία του Κάλυμνος που προφανώς λειτούργησαν τα στεγανά ή τα διπύθμενα του και οι σωστές κινήσεις του πληρώματος πρέπει να τονιστούν.
Panagia Ekatontapiliani Posted November 30, 2022 Posted November 30, 2022 Το Χρήστος XXVII πάει στη Κάλυμνο, οπότε πολύ πιθανόν να φέρει ρυμουλκούμενο το Νήσος Κάλυμνος στον Πειραιά.
rantanplan Posted December 1, 2022 Posted December 1, 2022 Δύτες δούλευαν τις 2 μερες στα ύφαλα για προχειρη στεγανωση, για να ξεκινησει άντληση.
Panagia Ekatontapiliani Posted December 2, 2022 Posted December 2, 2022 Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμαρχο Λειψών κ. Φώτη Μάγγο στο Facebook Quote Μετά από επικοινωνία με το διευθυντή θαλάσσιων συγκοινωνιών του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Γεώργιο Ρίγγα, και τον πρόεδρο της ΑΝΕ Καλύμνου, Γιώργο Θανάτση, σας ενημερώνουμε ότι γίνεται προσπάθεια εξεύρεσης πλοίου που να διαθέτει τα απαιτούμενα εκ του νόμου πιστοποιητικά προκειμένου να καλύψει μέρος των δρομολογίων του αποσυρθέντος προς επισκευή "Νήσος Κάλυμνος". Θα υπάρξει σχετική ενημέρωση τις επόμενες μέρες!!!
Panagia Ekatontapiliani Posted December 3, 2022 Posted December 3, 2022 Συνεχίστηκαν για 4η ημέρα οι υποβρύχιες εργασίες από το καταδυτικό συνεργείο του Δημήτρη Νυστάζου στο πλοίο «Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ», που είναι πλαγιοδετημένο στο λιμάνι της Καλύμνου, για την προσωρινή αποκατάσταση των 2 ρηγμάτων αλλά και άλλων ζημιών που προκλήθηκαν από την πρόσκρουση του σε βραχώδη περιοχή στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Τελένδου, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Μετά την ολοκλήρωση τους και την Επιθεώρηση που θα πραγματοποιηθεί ,το πλοίο ρυμουλκούμενο θα μεταφερθεί στον Πειραιά για επισκευή.
Samianshiplover Posted December 4, 2022 Posted December 4, 2022 Aναχωρησε απο την Καλυμνο πριν απο λιγο το πλοιο με προορισμο τον Πειραια
Panagia Ekatontapiliani Posted December 4, 2022 Posted December 4, 2022 Το πλοίο θα δεξαμενιστει στη μικρή δεξαμενή του Βασιλειάδη από τις 06/12/22 έως τις 12/12/22, για να βγει ο άξονας,.έτσι ώστε να εκτιμηθεί εκ νέου το μέγεθος της ζημιάς του.
Strofalos Posted December 7, 2022 Posted December 7, 2022 Καλά φαίνεται πως την έφαγε..! Πλευρά, προπέλα, τιμόνι τα ρήμαξε όλα!!!
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now