Mania_nave Posted November 10, 2022 Posted November 10, 2022 (edited) Η Color Line αποφάσισε να αναστείλει τις εργασίες του Color Viking στη γραμμή Sandfjord - Stromstad και του Color Carrier στη γραμμή Όσλο-Κίελο. Η ισχυρή αύξηση των τιμών οδήγησε σε σημαντική αύξηση του κόστους των καυσίμων, στην ηλεκτρική ενέργεια από το έδαφος και στο κόστος των πρώτων υλών και έτσι η εταιρεία αποφάσισε να πωλήσει τα 2 πλοία. ____________________________________________________________________________________________ (1985, ex- Peder Paars, Stena Invicta, Color Viking) Edited February 17, 2023 by proud_ionian Μετάφραση
Nick the Greek Posted November 15, 2022 Posted November 15, 2022 Νομίζω το Color Viking είναι προγραμματισμένο να κάνει το τελευταίο του δρομολόγιο για την Color Line μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Να δούμε αν βρεθεί κανένας ελληνόφωνος μουστερής. Για να το προωθήσω, να πω ότι το πλοίο είναι του 1985 άρα 37 ετών. Δεν είναι νεαρούδι αλλά για την Ελλάδα πια αυτό δεν αποτελεί τροχοπέδη. Ναυπηγείο του ήταν το Naskov Skibsvaerft(233) και έχει 2 κύριες μηχανές B&W τύπου 8L45GB με την ταχύτητα να κυμαίνεται γύρω στα 16.5 μίλια. Με άλλα λόγια δεν είμαστε για κόντρες. Μήκος 134 μέτρα, πλάτος 24.6, βύθισμα 5.65 ενώ από χωρητικότητες έχουμε 1,850 επιβάτες, 74 καμπίνες με 148 κρεβάτια, και γκαράζ 152 ΙΧ αυτοκινήτων σύν 30 φορτηγά βλέπω εγώ. Ιδού και το deck plan από το γνωστό μας HHV Ferry. Για να δούμε..
Nick the Greek Posted November 22, 2022 Posted November 22, 2022 Το τελευταίο δρομολόγιο του Color Viking για την Color Line έγινε τελικά σήμερα, η μεσημεριανή αναχώρηση από το Stromstad για το Sandefjord. Άμα τη εκφορτώσει του, απέπλευσε για το ναυπηγείο Lindoe στο Odense της Δανίας όπου και θα συναντήσει και το -πρός το παρόν- ομόσταυλό του, Color Carrier.
Panagia Ekatontapiliani Posted November 24, 2022 Posted November 24, 2022 Πιθανότατα στο προσύμφωνο για την αγορά του Color Carrier, να είναι πακέτο και το Color Viking??
giorgos_249 Posted November 24, 2022 Posted November 24, 2022 Το ένα Αιγαίο το άλλο Μαρόκο? Όχι κι άσχημα......
Nick the Greek Posted November 24, 2022 Posted November 24, 2022 Πολύ πιθανόν, να μην πω σίγουρο, γιατί ήδη η Color Line έχει ανακοινώσει την επίπτωση που θα έχει στα αποτελέσματά της(4 εκατομμύρια δολλάρια) η πώληση των δύο πλοίων. Αν δεν ήξεραν την τιμή πώλησης, δεν είμαι σίγουρος πως θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό.
proud_ionian Posted November 24, 2022 Posted November 24, 2022 1 minute ago, proud_ionian said: Σχόλια Ελλήνων χρηστών και 2-3 ξένων που έχουν σχέση με την Ελλάδα Ας κρατάμε μια πισινή πάντως στα περί Attica
Panagia Ekatontapiliani Posted November 29, 2022 Posted November 29, 2022 Το Color Viking έχει μπει στη δεξαμενή του ναυπηγείου Lindoe στο Odense.
Nick the Greek Posted November 29, 2022 Posted November 29, 2022 Κι επειδή η Color Line δεν έχει κανένα λόγο να το δεξαμενίσει αφού το πουλά, σημαίνει πως ανέβηκε για να το επιθεωρήσει ο αγοραστής.
Panagia Ekatontapiliani Posted November 29, 2022 Posted November 29, 2022 Το πιθανότερο να είναι αυτή η αιτία. Συνήθως γίνεται επιθεώρηση των βρεχαμενων πριν την ολοκλήρωση μιας αγοραπωλησίας
nomikos Posted November 29, 2022 Posted November 29, 2022 Τελικά ποιος τα αγόρασε; Αυτό το βαπόρι είναι πολύ εντυπωσιακό για το μέγεθος του.Μακάρι να ρθει.
Petros P Posted December 1, 2022 Posted December 1, 2022 Οι ακτοπλόοι λένε πως το πήρε η Seajets... Ετοιμο το Aqua King
gpap2006 Posted December 1, 2022 Posted December 1, 2022 Το ellinikiaktoploia λέει ότι έρχεται για δυτικές το color Viking
Annivas Posted December 1, 2022 Posted December 1, 2022 Εγω νομιζω οτι ακομη δεν εχει κλείσει η αγοραπωλησία του πλοίου . Με δεδομένο τον δεξαμενισμο του αυτές τις ημέρες που προφανώς απευθύνεται σε potential Byers , νομίζω ότι η πώληση του έχει ακόμη δρόμο .
cyclades_shipping Posted December 1, 2022 Posted December 1, 2022 Να δω τι αλλο θα δουμε στα νερα μας ...... Παντως εφοσον απο οτι φαινεται το Superstar δεν θα παρει καποια αγονη τοτε γιατι να αγοραουν αλλο πλοιο.Αν ιχυει οτι θα το φερει.
giorgos_249 Posted December 1, 2022 Posted December 1, 2022 Καποτε θα έφερνε η Cretan το αδελφό (σύμφωνα με τη φημολογία) για Ρέθυμνο ! Μετά πήγανε να πάρουν το Santa Maria I και στο τέλος βρήκαν το ΕΛΛΗ Τ 😂
gtogias Posted December 1, 2022 Posted December 1, 2022 Σύμφωνα με το Shippax επιβεβαιώθηκε η αγορά του από την Seajets: https://www.shippax.com/en/news/seajets-buyers-of-color-viking.aspx
Takisg Posted December 1, 2022 Posted December 1, 2022 Πάντως τόσο μεγάλο πλοίο κι ιδιαίτερα ψηλό αλλά και με μεγάλο βύθισμα έχω την απορία πως θα μπαίνει στους ελληνικούς ντόκους (που αποκαλούμε λιμάνια) των Δυτικών Κυκλάδων!!!
lathraeos Posted December 1, 2022 Posted December 1, 2022 Θεωρώ αδύνατο να καταλήξει στις Δυτικές Κυκλάδες, παρά τις φήμες. Λόγω μεγάλου μεγέθους και μεγάλης μεταφορικής ικανότητας, πιθανότερο να δρομολογηθεί σε γραμμή που θα περιλαμβάνει εμπορικότερα νησιά, είτε από Ραφήνα προς Τήνο-Μύκονο-Νάξο-Πάρο είτε από Πειραιά προς Πάρο-Νάξο-Θήρα
Strofalos Posted December 1, 2022 Posted December 1, 2022 Προφανώς μιλάμε κυρίως για την τριπλέτα Σέριφο-Σίφνο-Μήλο και συνεπικουρικά για Κύθνο και Σαντορίνη. Στις μικρές Δυτικές κι εγώ την ίδια απορία έχω. Αυτό που με εντυπωσιάζει (και νομίζω και τους νησιώτες των Δυτικών) είναι πως οι κοινόχρηστοι εκτείνονται σε δύο καταστρώματα. Σαλόνια, εστιατόρια, μαγαζιά, μπαρ, κτλ είναι και πάνω και κάτω, σε όλο το ντεκ. Καμπίνες, αεροπορικές σε άλλα δυο ντεκ, αποπάνω ατόφια.
Petros P Posted December 1, 2022 Posted December 1, 2022 Υποθέτω για απογευματινό/βραδινό δρο μολόγιο προορίζεται.
Annivas Posted December 1, 2022 Posted December 1, 2022 Καμπίνες επιβατών το βαπορι δεν εχει μονάχα πληρώματος . Κλασσικό ημεροπλοιο ειναι με τεράστιους κοινόχρηστους χώρους και καταστήματα .
Recommended Posts