Panagia Ekatontapiliani Posted April 20, 2022 Posted April 20, 2022 (edited) Έχει ξεκινήσει η ναυπήγηση του νέου πλοίου της ΑΝΕ Μαστιχαρίου στο Πέραμα. Το νέο πλοίο της ΑΝΕΜ θα έχει μήκος 42m, πλάτος 8,5m, χωρητικότητα 300 επιβατών, 9 αυτοκινήτων και θα αναπτύσσει ταχύτητα 18-20 κόμβων. Το πλοιο αναμένεται να ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2023. Με το νέο πλοίο η Κως θα καταστεί Μητροπολιτικό Κέντρο στα βόρεια Δωδεκάνησα (Πάτμος, Λέρος, , Λειψοί, Αστυπάλαια κτλ) και τη Σάμο Edited September 9, 2023 by proud_ionian
Panagia Ekatontapiliani Posted May 15, 2022 Author Posted May 15, 2022 Ας δούμε τη πρόοδο της ναυπήγησης του νέου πλοίου της ΑΝΕΜ.
Shippihs Posted May 15, 2022 Posted May 15, 2022 Έχει κυκλοφορήσει καμία εικόνα/σχέδιο του πως θα είναι ολοκληρωμένο;
Panagia Ekatontapiliani Posted May 29, 2022 Author Posted May 29, 2022 Ας δούμε τη πρόοδο της ναυπήγησης του νέου πλοίου της ΑΝΕΜ.
Samianshiplover Posted May 29, 2022 Posted May 29, 2022 Περίπου πότε θα είναι έτοιμο ; επίσης υπάρχει κάποιο σχέδιο για το πώς θα μοιάζει
Panagia Ekatontapiliani Posted June 19, 2022 Author Posted June 19, 2022 Προχωράει η ναυπήγηση του νέου πλοίου της ΑΝΕΜ στο Πέραμα, όπου βλέπουμε να έχουν ετοιμαστεί δυο κομμάτια και έχει ξεκινήσει το τρίτο τμήμα του.
Panagia Ekatontapiliani Posted October 18, 2022 Author Posted October 18, 2022 Το όνομα του νέου πλοίου της ΑΝΕΜ θα είναι Ολύμπιος Ερμής και στόχος της εταιρείας είναι να είναι έτοιμο περί του Μαρτίου 2023 για να πέσει στο νερό.
Panagia Ekatontapiliani Posted November 6, 2022 Author Posted November 6, 2022 Τα τμήματα του Ολύμπιος Ερμής έχουν μεταφερθεί στο ναυπηγείο του Ψαρρού στο Πέραμα από τις αρχές Αυγούστου.
Rodos1505 Posted November 29, 2022 Posted November 29, 2022 Υπάρχει περίπτωση να μπει στην γραμμή του Νήσος Κάλυμνος; Γιατί υπέστη μεγάλη ζημιά και δεν ξέρουμε αν θα φτιαχτεί
Panagia Ekatontapiliani Posted November 29, 2022 Author Posted November 29, 2022 Κρίνοντας από το σχεδιασμό των τμημάτων της γάστρας και τις δηλώσεις ότι θα έχει ταχύτητα 18-20 κόμβων, πιστεύω ότι θα είναι κλειστό Ε/Γ-Ο/Γ.
Panagia Ekatontapiliani Posted February 10, 2023 Author Posted February 10, 2023 (edited) Μέχρι τέλη του Απρίλη , θα βρίσκεται στη θάλασσα το νέο πλοίο της ΑΝΕΜ με όλα του τα έγγραφα, το οποίο θα ονομάζεται ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΕΡΜΗΣ, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Έκφραση, ο αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος της ΑΝΕΜ Παναγιώτης Αβρίθης. Με 42 μέτρα μήκος, 8,5 μέτρα πλάτος, χωρητικότητα 300 επιβάτες και 9 αυτοκίνητα, θα είναι ένα στολίδι για τις θάλασσες μας και θα ταξιδεύει προς Κάλυμνο, Αστυπάλαια και Λειψούς. Παράλληλα θα αναπτύσσει ταχύτητα 18-20 κόμβων , θα λειτουργεί ως συμβατικό και θα έχει απαγορευτικό τα 8 μποφόρ. Όπως βλέπουμε η υπερκατασκευή είναι από αλουμίνιο. Edited February 10, 2023 by Panagia Ekatontapiliani
Panagia Ekatontapiliani Posted May 4, 2023 Author Posted May 4, 2023 Σύμφωνα με πληροφορίες του kalymnos-news.gr τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί η καθέλκυση του νεότευκτου πλοίου της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Μαστιχαρίου(ΑΝΕΜ) με πιθανότερη ημερομηνία την Τετάρτη 17 Μαϊου 2023. Μετά την καθέλκυση του, θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας για κάποιες τελευταίες εργασίες επί του πλοίου, μαζί με τις υπόλοιπες διαδικασίες προβλεπόμενων ελέγχων για την έκδοση των πιστοποιητικών ναυσιπλοΐας του πλοίου. Αναμένεται τέλος Ιουνίου να καταπλέει στα καταγάλανα νερά της περιοχής μας. Πρόκειται για ένα πλοίο που η ναυπήγηση του ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο 2021. Τα χαρακτηριστικά του πλοίου 42,8 m μήκος, 8,5m πλάτος, χωρητικότητας 300 επιβατών και 9 αυτοκινήτων. Θα αναπτύσσει ταχύτητα 18-20 κόμβων, είναι μεταλλικό, θα λειτουργεί ως συμβατικό και θα έχει απαγορευτικό τα 8 μποφόρ. Είναι Β ΄Κατηγορίας Θα καλύπτει δρομολόγια σε νησιά των Δωδεκανήσων και θα συνδέει και με τη Σάμο. Το όνομα του εκτός απροόπτου θα είναι “ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΕΡΜΗΣ”
JohnR730 Posted May 5, 2023 Posted May 5, 2023 Πανέμορφο και το μοναδικό δείγμα σύγχρονου επιβατηγού στην ακτοπλοία
Panagia Ekatontapiliani Posted May 16, 2023 Author Posted May 16, 2023 (edited) Την Τετάρτη 17 Μαϊου 2023, θα πραγματοποιηθεί η καθέλκυση του νεότευκτου πλοίου της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Μαστιχαρίου (ΑΝΕΜ), πλοιοκτησίας του Δήμου Κω και της οικογένειας του Ηλία Τηλιακού. Αποκλειστικές φωτογραφίες του kalymnos-news.gr από τι σημερινές προετοιμασίες για την καθέλκυση του Μάμα Χαραμαντά, παραθέτουμε παρακάτω. Πλήρες ρεπορτάζ από τις προετοιμασίες αλλά και από την καθέλκυση του σκάφους με video την ερχόμενη Τετάρτη. Μετά την καθέλκυση του, θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας για κάποιες τελευταίες εργασίες επί του πλοίου, μαζί με τις υπόλοιπες διαδικασίες προβλεπόμενων ελέγχων για την έκδοση των πιστοποιητικών ναυσιπλοΐας του πλοίου . Αναμένεται τέλος Ιουνίου να καταπλέει στα καταγάλανα νερά της περιοχής μας. Edited May 16, 2023 by Panagia Ekatontapiliani
nomikos Posted May 16, 2023 Posted May 16, 2023 (edited) Η γέφυρα είναι πιο μεγάλη από τη πλώρη.Αυτό πρώτη φορά το βλέπω. Σίγουρα όμως είναι μια αξιολογη προσθήκη. Edited May 16, 2023 by nomikos
Villandry Posted May 16, 2023 Posted May 16, 2023 (edited) Κι εμένα αυτό μου έκανε εντύπωση. Edited May 16, 2023 by polmyt quote
margaritis24 Posted May 16, 2023 Posted May 16, 2023 Θα ακουμπαει η βαρδιολα στο νερο στο μποτζαρισμα
Panagia Ekatontapiliani Posted May 17, 2023 Author Posted May 17, 2023 Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 17 Μαϊου 2023 στις 12.00 το μεσημέρι, στο Ναυπηγείο του Δωδεκανησιακής καταγωγής (από Σύμη) Μανώλη ΨΑΡΡΟΥ στο Πέραμα, η καθέλκυση του νεότευκτου πλοίου της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Μαστιχαρίου (ΑΝΕΜ), πλοιοκτησίας του Δήμου Κω και της οικογένειας του Ηλία Τηλιακού. Αρκετός ο κόσμος, που παραβρέθηκε στην τελετή καθέλκυσης του πλοίου. Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εκπροσώπησε ο γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος. Στα ναυπηγεία του Περάματος βρέθηκαν ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, οι Αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Αβρίθης και Αλέξανδρος Χρυσόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΑΝΕΜ, Νίκος Χατζηνικολάου, ο Διευθύνων σύμβουλος Σάκης Τηλιακός και ο πατέρας του Ηλίας Τηλιακός ο άνθρωπος που πρώτος οραματίστηκε και ξεκίνησε τη γραμμή Κάλυμνος-Μαστιχάρι. Μετά την καθέλκυση του, θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας για κάποιες τελευταίες εργασίες επί του πλοίου, μαζί με τις υπόλοιπες διαδικασίες προβλεπόμενων ελέγχων για την έκδοση των πιστοποιητικών ναυσιπλοΐας του πλοίου . Αναμένεται τέλος Ιουνίου να καταπλέει στα καταγάλανα νερά της περιοχής μας.
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted May 17, 2023 Posted May 17, 2023 Η σχεδίαση και οι αναλογίες της γέφυρας σε σχέση με το ολικό μέγεθος του καραβακίου και την πλώρη, μου θυμίζουν έντονα το δύσμοιρο το ΕΥΤΥΧΙΑ Π. Ελπίζω μέσα στην θάλασσα να δείχνουν αρμονικότερες οι γραμμές του. Σε κάθε περίπτωση, καλοτάξιδο να είναι και καλότυχο.
Panagia Ekatontapiliani Posted May 21, 2023 Author Posted May 21, 2023 Κάποια βίντεο ακόμα από τη καθέλκυση του Ολύμπιος Ερμής (Νηολόγιο Κω 17).
Rafinioths Posted August 20, 2023 Posted August 20, 2023 4 μήνες είναι μεγάλο διάστημα αναμονής ελπίζω όλα να πάνε καλά & να το δούμε επιτελους στην θάλασσα
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now