Molmed Posted February 23, 2022 Posted February 23, 2022 (edited) Καλημέρα σε όλους. Πολύ γνωστός στο χώρο, συνταξιούχος πλοίαρχος της ακτοπλοίας, ταξίδεψε πρόσφατα από τη Σαντορίνη για Πειραιά. Ρώτησε στη reception ποιός ήταν ο πλοίαρχος του συγκεκριμένου σκάφους και πήρε την απάντηση "-Δεν μπορούμε να σας πούμε για λόγους ασφαλείας". Εννοείται ότι χαμογέλασε και το άφησε εκεί το θέμα., δεν τον ενδιέφερε άλλο. Όπως μου είπε, απλά ρώτησε για να καμαρώσει αν κάποιος από τους δόκιμους που είχε παλιά στα πλοία που ήταν ο ίδιος καπετάνιος (Παναγία Τήνου, Γεώργιος Εξπρες, Εξπρες Ολύμπια, Εξπρες Ποδειδών κλπ), ήταν ο τωρινός πλοίαρχος που θα τον ταξίδευε... Edited February 25, 2022 by proud_ionian split topic
nomikos Posted February 23, 2022 Posted February 23, 2022 Φωτογράφισες γνωστό Σαντορινιό θρύλο καπετάνιο..
Molmed Posted February 23, 2022 Author Posted February 23, 2022 (edited) Αναρωτιέμαι, σε πλοία της ΑΝΕΚ ή των Μινωικών Γραμμών που, αμέσως μετά τον απόπλου, ακούγαμε επί δεκαετίες από τα μεγάφωνα την ευγενική ανακοίνωση "Κυρίες και κύριοι, καλησπέρα σας. Ο πλοίαρχος κος ...Σανδαλάκης, Παπαγιαννάκης, Σταικος, Λιοδάκης, Γιακουμάκης, Μαμίδης, Δοκιανάκης, Παραδείσης, ..., οι αξιωματικοί και το πλήρωμα, σας εύχονται καλό ταξίδι", δεν τηρούσαν τους "κανόνες ασφαλείας", και τους ανακάλυψαν τώρα στο BS D;;; Μπορεί και να έχω άδικο, δεν ξέρω. Edited February 23, 2022 by proud_ionian quote
polmyt Posted February 23, 2022 Posted February 23, 2022 Δεν θυμαμαι τι κανουν στα BS αλλα στην HSW που εινια στον ιδιο ομιλο ,αναφερεται το ονομα του πλοιαρχου στην ηχογραφημενη ανακοινωνση για το καλοσορισμα στο βαπορι. Εντυπωση μου κανει που δεν το ειπανε,δεν ειναι και κανενα κρατικο μυστικο
giorgos_249 Posted February 23, 2022 Posted February 23, 2022 Βέβαια μπορει και να το είπανε στην ηχογραφημένη ανακοίνωση την ώρα που ο άνθρωπος ήταν στο wc πχ η στο ανοιχτό κατάστρωμα που αν έχει αέρα δεν ακούς.... Επεσε στην περίπτωση πιθανότατα....
nomikos Posted February 23, 2022 Posted February 23, 2022 Ακόμα και στα αεροπλάνα αναφέρεται το όνομα του πιλότου.Απορώ ορισμένοι πως την έχουν δει..
Nikos_Chania Posted February 23, 2022 Posted February 23, 2022 39 minutes ago, polmyt said: Δεν θυμαμαι τι κανουν στα BS αλλα στην HSW που εινια στον ιδιο ομιλο ,αναφερεται το ονομα του πλοιαρχου στην ηχογραφημενη ανακοινωνση για το καλοσορισμα στο βαπορι. Εντυπωση μου κανει που δεν το ειπανε,δεν ειναι και κανενα κρατικο μυστικο Σε Blue Horizon και Blue Galaxy επίσης αναφέρεται το όνομα του κατα τον απόπλου στην ανακοίνωση καλωσορισματος.
rafina-lines Posted February 23, 2022 Posted February 23, 2022 Και στη Fast Ferries επίσης αναφέρεται πάντα στο μήνυμα καλωσορίσματος.
ΕΥΔΟΞΟΣ Posted February 23, 2022 Posted February 23, 2022 Το έχω επισημάνει σε προηγούμενο μήνυμα οτι τουλάχιστον στα Μπλου σταρ 1 και 2 που έχω κατα καιρούς ταξιδέψει ουδέποτε ανέφεραν το όνομα των Πλοιάρχων. Δεν θυμάμαι φέτος αν αναφέρθηκαν τα ονόματα στα Χίος/Μύκονος οπου βέβαια σαν hsw πάντοτε τα έλεγαν.
margaritis24 Posted February 23, 2022 Posted February 23, 2022 Η κασετα παιζει με τον αποπλου απο πειραια προς τα νησια που γινεται κιολας απο τον λογιστη κ η προγνωση του καιρου για το ταξιδι οπως ακουγεται κβτο ονομα του εκαστοτε πλοιαρχου! Κ συνηθως μετα τον αποπλου απο τη παρο που παλι γινεται το ιδιο
Nick the Greek Posted February 24, 2022 Posted February 24, 2022 (edited) Την ίδια στιγμή στη DFDS, μας συστήνουν τον Κάπτα-Jesper και μας δίνουν και το βιογραφικό του σε περίοπτη θέση μέσα στους χώρους του πλοίου. Αυτό έτσι ώστε οι επιβάτες να γνωρίσουν και να εμπιστευθούν αυτόν που τους ταξιδεύει, να γνωρίζουν πως η εταιρεία επενδύει στους ανθρώπους της και πως δεν παίρνουν κόσμο από το πανέρι. Η φωτογραφία από ταξίδι με το Crown Seaways. Τα καθ' ημάς ας μην τα σχολιάσω, θα γίνω κουραστικός. Edited February 24, 2022 by Nick the Greek ορθογραφια
polmyt Posted February 24, 2022 Posted February 24, 2022 Κατι παρομοιο ειχε και η Celestyal με τους αξιωματικους του πλοιου.Εκει μιλαμε βεβαια για κρουαζιεροπλοιο, αλλα η λογικη ειναι η ιδια
Nikos_Chania Posted February 24, 2022 Posted February 24, 2022 Το συμπέρασμα, και με πληθώρα στοιχείων πλέον, είναι πως η αναφορά του ονόματος του Πλοιάρχου ΔΕΝ υπόκειται σε κανόνες ασφαλείας.
MILTIADIS Posted February 24, 2022 Posted February 24, 2022 (edited) Συνηθως στην Ελλαδα ομως τετοιες ερωτησεις στο τελος ενος ταξιδιου γινονται ειτε απο ανθρωπους που βρηκαν κατι αρνητικο στο ταξιδι τους και εχουν διαθεση να βγουν να κραξουν,ειτε απο διαφορους περιεργους ναυτιλιακους και παραναυτιλιακους κουτσομποληδες του ντοκου και του διαδικτυου. Οποτε ο παραπανω φιλος σας-αν και σε καμια περιπτωση δεν αμφισβητω τις αγαθες προθεσεις του-ισως θεωρηθηκε οτι εντασεται σε μια απο τις δυο προαναφερθεισες"συμπαθεις"κατηγοριες. Τωρα οσο απανθρωπο κ αν σας ακουγεταιη θεση της ρεσεψιον ειναι να δινει πολυ πιο χρησιμες πληροφοριες στους επιβατες. Edited February 24, 2022 by MILTIADIS
Molmed Posted February 25, 2022 Author Posted February 25, 2022 (edited) Πουθενά δεν ανέφερα ότι η ερώτηση έγινε στο τέλος του ταξιδιού, αντίθετα έγινε κατά την επιβίβαση. Για το συγκεκριμένο πλοίαρχο-θρύλο,όπως έγραψε εδώ κάποιος απαντώντας μου, του αρκούσε το γεγονός ότι το 90% των επιβατών στο συγκεκριμένο ταξίδι, ακόμα και από τα ενδιάμεσα λιμάνια του δρομολογίου, έσπευσαν να τον χαιρετίσουν και να τον αγκαλιάσουν όταν τον συνάντησαν on board. Και με όλο μου το σεβασμό, ένας πλοίαρχος με τέτοια ιστορία στην Ελληνική Ακτοπλοία, δεν θα απευθυνόταν στη ρεσεψιόν για να τους ζαλίσει και μόνο με την ευγενική του ερώτηση, ξέρει καλύτερα από όλους μας το ρόλο του προσωπικού του ξενοδοχειακού τμήματος ενός πλοίου, έχοντας καπετανέψει (και διοικήσει) με απόλυτη επιτυχία επί δεκαετίες... Edited February 25, 2022 by polmyt
proud_ionian Posted February 25, 2022 Posted February 25, 2022 18 hours ago, Nick the Greek said: Την ίδια στιγμή στη DFDS, μας συστήνουν τον Κάπτα-Jesper και μας δίνουν και το βιογραφικό του σε περίοπτη θέση μέσα στους χώρους του πλοίου. Αυτό έτσι ώστε οι επιβάτες να γνωρίσουν και να εμπιστευθούν αυτόν που τους ταξιδεύει, να γνωρίζουν πως η εταιρεία επενδύει στους ανθρώπους της και πως δεν παίρνουν κόσμο από το πανέρι. Η φωτογραφία από ταξίδι με το Crown Seaways. Τα καθ' ημάς ας μην τα σχολιάσω, θα γίνω κουραστικός. Από τις ανοιχτές γέφυρες και τους αναγνωρίσιμους πλοιάρχους, που ήταν ταυτισμένοι με τα πλοία και τις γραμμές, περάσαμε στην κρυψινοια. Σε αυτό έχει συμβάλει πάρα πολύ το μονοπώλιο της Attica. Η Attica πέρα από τη γενικότερη μυστικοπάθεια που τη χαρακτηρίζει, έχει σαν κεντρική ιδέα της εταιρικής της επικοινωνίας, ότι μόνο τα brands του ομίλου πρέπει να είναι αναγνωρίσιμα και να προβάλλονται, ούτε τα πλοία, ούτε τα πληρώματα. Προσωπικά είμαι με την τακτική της DFDS.
Nikos_Chania Posted February 25, 2022 Posted February 25, 2022 18 hours ago, MILTIADIS said: Συνηθως στην Ελλαδα ομως τετοιες ερωτησεις στο τελος ενος ταξιδιου γινονται ειτε απο ανθρωπους που βρηκαν κατι αρνητικο στο ταξιδι τους και εχουν διαθεση να βγουν να κραξουν Όσοι έχουν την πρόθεση να "κραξουν" ή εν τέλει να θίγουν κάτι από την εμπειρία τους, δεν χρειάζονται το όνομα του Πλοιάρχου. Ναι, μπορεί να τονιστεί το εγώ τους ξέροντας ποιον κράζουν, αλλά η εκαστοτε εταιρεία ξέρει ποιος ήταν πλοίαρχος σε ένα συμβάν που θα αναφέρει ένας επιβάτης. Είτε το ξερει λοιπόν είτε οχι, το παράπονο που καταλήγει στην εταιρεία αντιμετωπιζεται το ίδιο. Δεν ειναι μυστικό. Ούτε ένας πλοίαρχος ή αξιωματικός μπορεί να απαιτήσει να μην αναφέρεται το όνομα του. Εκτός αν κάνει ασφαλιστικά μέτρα
lostromos Posted February 25, 2022 Posted February 25, 2022 7 hours ago, Molmed said: Και με όλο μου το σεβασμό, ένας πλοίαρχος με τέτοια ιστορία στην Ελληνική Ακτοπλοία, δεν θα απευθυνόταν στη ρεσεψιόν για να τους ζαλίσει και μόνο με την ευγενική του ερώτηση, ξέρει καλύτερα από όλους μας το ρόλο του προσωπικού του ξενοδοχειακού τμήματος ενός πλοίου, έχοντας καπετανέψει (και διοικήσει) με απόλυτη επιτυχία επί δεκαετίες... Τι θα πει να τους ζαλίσει; Αυτή είναι μια από τις δουλειές της reception να απαντάει σε τέτοιες ερωτήσεις.
Recommended Posts