Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

• Replies 700
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Και μακρύ και μεγάλη υπερκατασκευή στην πρύμη. 

Παρόλα αυτά δεν έχει χάσει νομίζω λιμάνι, ούτε έχει χρειαστεί πολλές φορές να δέσει με τη δεύτερη.

Για γιαπωνέζικο πάντως έχει ισχυρές μηχανές.

Έχει επίσης καλό πλήρωμα με εξαιρετικό επικεφαλής!

Posted

Ξεμουδιασμα σήμερα για τον βαπορα,μετά από πολύ καιρό....Έπιασε 22.1 κάτω από την Άνδρο....

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Σήμερα κλείνει με επιτυχία 1 χρόνο στη γραμμή της Ραφηνας , τους νησιώτες τους έχει κερδίσει και με το παραπάνω.

Edited by cyclades_shipping
  • 3 weeks later...
Posted

απλά είναι κρίμα που το 2024, πάει με ταχύτητες 1994 (αλλά με τιμές 2024) παρότι μπορεί πολύ άνετα το παραπάνω για χάριν "συνεργασίας". Σε κάνει να απορείς γιατί να μην επενδύει κανείς τελικά σε Άνεμους και Superstar 2 αφού "έλα μωρέ, ποιος νοιάστηκε για 20-30-40 λεπτά διαφορά".

Posted

Με την ίδια άνεση και ασφάλεια ταξιδευαμε δηλαδή το 1994 που το μόνο που θα μπορούσε να βελτιωθεί είναι η ταχύτητα που παραμένει ίδια; 🙂

Posted

η άνεση και η ασφάλεια βελτιώθηκαν σαφώς, αυτό έλειπε να σταματήσουν για πρώτη φορά στα χρονικά να βελτιώνονται. Η ταχύτητα όμως, που είναι ένας ακόμη τομέας στον οποίο υπήρχαν διαρκείς βελτιώσεις μέχρι τα 90ς (αν μιλάμε για τη γραμμή του Andros Queen), έμεινε εκεί. Κι όχι επειδή τεχνολογικά δεν υπήρξε πρόοδος (ώστε να γίνει πιο φθηνή η γρήγορη μετακίνηση, όπως δλδ μπορεί το 26χρονο Andros Queen) αλλά γιατί στην άτυπη κοινοπραξία πρέπει να βγαίνουν τα δρομολόγια ίδιες ώρες (κι αν γλιτώσουμε και μερικά χιλιάρικα καύσιμα ανά δρομολόγιο, τόσο το καλύτερο)...

Posted (edited)

Πέρυσι εκανε το Ραφηνα - Τηνος σε 3 ώρες και 30 λεπτά μέσω Ανδρου και στο openseas αλλά και στην πραξη ενώ το Θεολόγος Π σε 3:50.

Edited by cyclades_shipping
  • 4 weeks later...
Posted (edited)

Το τελευταίο ταξίδι στην ακτοπλοϊκή μου αποστολή Μάιο/Ιούνιο ήταν ένα ταξίδι από τη Μύκονο στη Ραφήνα στο Andros Queen. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση η μετασκευή του πλοίου. Ένα πολύ ευχάριστο πλοίο για ταξίδι. Η Golden Star Ferries είναι μια εταιρεία υψηλής ποιότητας. Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες του πλοίου και του ταξιδιού κάνοντας κλικ στη φωτογραφία/σύνδεσμο παρακάτω.
Απολαμβάνω!

Andros Queen

Edited by proud_ionian
it's all greek to me :)
Posted

ας το δούμε κι από ψηλά ερχόμενο στην Τήνο από τη Μύκονο πριν μερικές εβδομάδες με μανούβρα από τον cpt. Θανάση Χαλά φυσικα

• 2 weeks later...
Posted (edited)

To ταξίδεψα το περασμένο Σάββατο Φοβερό βαϊμπρέσιο πρύμα στη μανούβρα κ μεγάλες κλίσεις στις στροφές με πολύ αργή επαναφορά Ας είναι καλά το χτίσιμο στη μετασκευή.

Edited by ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
Posted

Το βαπόρι έχει άριστη συμπεριφορά στην θάλασσα. Τριγμούς στην πρύμη κατά την διάρκεια του ρεμετζου δεν υπάρχει βαπόρι που να μην έχει. Μερικά τρίζουν κατά την διάρκεια του ταξιδιού, σε αυτό δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Όσο για τις στροφές και τις επαναφορες, το βαπόρι έχει κάνει πείραμα ευστάθειας. Δεν νομίζω κανένας να το θεωρεί επικίνδυνο....

Posted

Γιά την άριστη συμπεριφορά δεν σχολίασα διότι δεν το είδα στον καιρό Βαϊμπρέσιο πρύμα στο ρεμέτζο δεν έχουν βαπόρια που είναι "δεμένα" κ δεν έφαγαν μετασκευή πχ ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΙΙ  Η επαναφορά ακόμα κ σε μικρές αλλαγές πορείας είναι πολύ αργή Το τελευταίο κατάστρωμα πρύμα  ήταν περιττό Νομίζω πέρασε το πείραμα ευστάθειας οριακά
Αυτά από έναν απόμαχο αξιωματικό γέφυρας που δεν έχει κανένα συμφέρον.

Posted
7 hours ago, ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ said:

Το τελευταίο κατάστρωμα πρύμα  ήταν περιττό Νομίζω πέρασε το πείραμα ευστάθειας οριακά

Μπορείς να μας διευκρινίσεις τι σημαίνει περνάει κάποιο βαπορι οριακά το πείραμα ευστάθειας ;;

Posted

Θα παρακαλουσα να σταματησει η κουβεντα σχετικα με το πειραμα ευσταθειας.

Υπαρχουν οι αρμοδιες υπηρεσιες που ελεγχουν το πειραμα ευσταθειας ενος βαποριου 

Posted

Σύντροφε και συναγωνιστή @polmyt να σταματήσει. Βεβαίως. Δε μπορεί όμως να μένουν στον αέρα κατηγορίες για αναξιόπλοα πλοία. 

Άλλο δε μου αρέσει η αισθητική του, άλλο δε μου αρέσουν τα σινιάλα του ή οτιδήποτε άλλο, και διαφορετικό αυτό.

Με κάθε σεβασμό στους διαχειριστές και τα μέλη, κατηγορίες τέτοιου είδους δημιουργούν θέμα.