Diagoras Posted June 30, 2024 Posted June 30, 2024 Η τράμπα υποθέτω ότι έγινε γιατί το Champion Jet 3 με την ταχύτητά του ίσως καταφέρει να βγάλει τη γραμμή σε 10 ώρες, αν και το κόβω δύσκολο.
hayabusagr Posted July 8, 2024 Posted July 8, 2024 ας το δούμε κι από ψηλά αναχωρώντας χθες από τον Πειραιά με αρκετό αεράκι
HIGHSPEED 6 Posted July 8, 2024 Posted July 8, 2024 Πανέμορφο !! Τούμπανο σε ταχύτητα και δυνατό εσωτερικό! Απο τα καμάρια της seajets! 1000 Μπράβο @hayabusagr
NOMIKOS LINES Posted July 8, 2024 Posted July 8, 2024 Μιλάμε για μαγεία το βίντεο! Πανέμορφο το ταχύπλοο.
CptAris Posted July 21, 2024 Posted July 21, 2024 (edited) Συνελήφθη ο πλοίαρχός του, για πρόκληση υψηλού κυματισμού Υπήρχε ένα θεματάκι χτες με το πλοιο στη Σαντορίνη... Edited July 21, 2024 by proud_ionian
DIMOS95 Posted July 21, 2024 Posted July 21, 2024 Στο άρθρο πάντως αναφέρει το παρακάτω ....απέπλευσε από το λιμάνι του Αθηνιού της Θήρας πέντε (05) λεπτά νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα αναχώρησης, με αποτέλεσμα να μην επιβιβαστούν στο πλοίο επτά (07) επιβάτες που διέθεταν εισιτήρια επιβίβασης...
margaritis24 Posted July 21, 2024 Posted July 21, 2024 (edited) Εγω συγκρατω οτι τους φωναξαν κ δεν γυρισαν!κακως βεβαια που τους αφησε το λιμεναρχειο Θηρας να φυγουν πριν την ωρα τους Edited July 21, 2024 by margaritis24
logaras Posted July 21, 2024 Posted July 21, 2024 Τα εισιτήρια γράφουν οτι πρέπει να είμαστε στο λιμάνι αρκετή ώρα πριν την αναχώρηση. Αυτό για τους επιβάτες. Τό πλοίο δεν φεύγει πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης του χωρίς την άδεια του λιμεναρχείου. Επομένως όλα δουλεύουν ρολόι....
hayabusagr Posted July 21, 2024 Posted July 21, 2024 αυτό μου κάνει κι εμένα εντύπωση. πως έφυγαν ; χωρίς άδεια ;
nomikos Posted July 21, 2024 Posted July 21, 2024 (edited) Γιατί σου κάνει εντυπωση; Έχει ξανασυμβεί. Το λιμεναρχείο μπορεί να δώσει άδεια έστω και 5 λεπτά νωρίτερα(κακώς).Όμως αν εμφανιστουν-ερθουν καθυστερημενοι επιβάτες σε αυτό το 5λεπτο και το πλοίο δεν είναι δεμένο και έχει αναχωρήσει τότε το λιμεναρχείο πρέπει να επιστρέψει το πλοίο πίσω!! Ετούτοι,το λιμεναρχειο τους καλούσε και προφανώς έκαναν πως δεν άκουγαν. Edited July 21, 2024 by proud_ionian quote
parian scientist Posted July 21, 2024 Posted July 21, 2024 Παρόμοια έχει συμβεί το ίδιο στην Παροικιά με το SuperRunner Jet πριν κανα μήνα που ενώ είχε δώσει αλλαγή ώρας αναχωρήσης τελικά έφυγε 15 λεπτά πριν και άφησε έξι άτομα πίσω …. Βέβαια δεν έγινε τίποτα το λιμεναρχείο ισχυρίστηκε ότι δεν ηξερε την αλλαγή ώρας αναχωρήσης Κάτι από δω κάτι από κει τα κουκούλωσαν τότε…. Έτσι κι αλλιώς κάνει ότι θέλει …Και να δούμε που θα φτάσει αυτό .
Nick the Greek Posted July 24, 2024 Posted July 24, 2024 Επιστροφή από την Σαντορίνη πρός τον Πειραιά την περασμένη Κυριακή με το Champion Jet 3, μέσω Νάξου και Πάρου. Μπουνάτσα ο καιρός, ωραίο ταξιδάκι, ευκαιρία να περάσει κανείς αρκετή ώρα στο ανοιχτό deck το οποίο τουλάχιστον στο συγκεκριμένο ταξίδι ήταν πάντοτε προσβάσιμο. Εσωτερικά για όσους είστε περίεργοι, είναι όπως ακριβώς ξέρετε τα Champion Jet 1 και 2 με προφανώς πιο φρέσκο εσωτερικό αλλά τίποτα εντυπωσιακό. Εδώ μπορείτε να δείτε μια άποψη του κυρίως σαλονιού, εδώ το σαλόνι που βρίσκεται ανάμεσα στο κυρίως και το πρυμνιό, και εδώ βλέπει κανείς το πρυμνιό σαλόνι. Ανεβαίνοντας τη σκάλα βλέπει κανείς το επάνω σαλόνι με το μπάρ και τις υπόλοιπες θέσεις. Σε σχέση με τα Champion Jet 1 και 2, υπάρχουν και τρείς ξεχωριστές σειρές καθισμάτων που συνιστούν την VIP. Έτυχε να κάθομαι δίπλα στην VIP και προσπαθούσα να σκεφτώ έναν καλό λόγο για να ξοδέψω τα επιπλέον χρήματα αλλά πραγματικά δεν κατάφερα να βρώ κάποιον. Σε σερβίρει κάποιος στη θέση σου, μέχρι εκεί. Μια άποψη και από το γκαράζ αφού υπάρχει. Φρεσκαδούρα το πλοίο προφανώς, μηδενική φθορά από την χρήση. Αξιοσημείωτη η ποικιλία προιόντων που διέθεταν τα μπάρ του πλοίου, πραγματικά υπήρχε κάτι για όλα τα γούστα, ακόμη και με φρέσκα είδη όπως οι φρουτοσαλάτες. Πλήρωμα ξενοδοχειακού ευγενέστατο, πλοίο καθαρότατο. Επίσης πολύ σωστός ο κλιματισμός. Αν σας αρέσουν τα ταχύπλοα, μπείτε. Το μοναδικό πραγματικά αρνητικό σχόλιο που έχω να κάνω, το μαντέψατε, έχει να κάνει με τη διαδικασία επιβίβασης. Και δεν θα πω για το ότι κλείνει ο καταπέλτης και έχει εκατοντάδες άτομα μέσα στο γκαράζ, τα έχω πεί εκτενώς αλλού. Άλλη πτυχή θα στηλιτεύσω. Όταν παρουσιάστηκα νεοσύλλεκτος φαντάρος στην Τρίπολη, είχαμε στο λόχο επιλοχία έναν τύπο από το Βαρθολομιό της Ηλείας, πιτσιρικάς αυτός τότε(19 ετών) σε μια ΕΣΣΟ που η μεγάλη της πλειοψηφία ήταν ηλικίες 23+ λόγω του ότι είχαν κληθεί να υπηρετήσουν σε συνέχεια σπουδών και άλλων περιπετειών. Αυτό το παλλικάρι ο επιλοχίας, αν ήταν ένα πράγμα που ήξερε να κάνει καλά ήταν να φωνάζει σαν το Χατζηαβάτη-τελάλη. Χωρίς σταματημό, χωρίς λόγο και με μια μόνιμη ξινίλα στα μούτρα. Βρήκες νέους? Φώναξέ τους, τρίξε τους τα δόντια και θα επιβληθείς. Δυστυχώς, τον σπαστικό επιλοχία στο 8ο Σύνταγμα Πεζικού της Τρίπολης μου θύμησε η όλη εμπειρία επιβίβασης στο Champion Jet 3. Η διαδικασία ξεκινά με τους πράκτορες να ανοίγουν τις πόρτες του χώρου αναμονής των επιβατών, πρίν ολοκληρωθεί η αποβίβαση των επιβατών με προορισμό τη Σαντορίνη. Οι επιβάτες ντανιάζονται μπροστά στον δεξί καταπέλτη και αναμένουν το σύνθημα της επιβίβασης το οποίο έρχεται μόλις μπούν τα ΙΧ (κι αυτά απο δεξιά), κι αυτό χωρίς απαραίτητα να έχει ολοκληρωθεί η αποβίβαση. Τη συγκεκριμένη ημέρα κι ενώ εν αλαλαγμοίς από πράκτορες και πλήρωμα είχε δωθεί το σύνθημα της επιβίβασης, από τον αριστερό καταπέλτη είχε την ατυχία να αποβιβάζεται ακόμη μια κυρία μεγάλης ηλικίας με κινητικά προβλήματα που την βοηθούσε το πλήρωμα, το οποίο φώναζε και αυτό για να μην τους παρασύρει το τσουνάμι των επιβιβαζομένων. Πέστε μου εσείς αν την είχαν ρίξει κάτω και πέθαινε ποιού θα ήταν η ευθύνη.. Με το που πέρναγες τη νοητή ευθεία του καταπέλτη, σε περίμενε νέα συγχορδία φωνασκίας από τους ελέγχοντες τα εισιτήρια οι οποίοι φώναζαν στους επιβάτες να αφήσουν τις αποσκευές στον σχετικό χώρο και να περάσουν πλώρα για να γίνει ο έλεγχος εισιτηρίων και να βρούν το δρόμο τους για το σαλόνι. Με τα ΙΧ να μανουβράρουν στο υπόλοιπο γκαράζ δίπλα στους επιβάτες. Πραγματικά η όλη εικόνα μου έφερε στο μυαλό τον επιλοχία να μπαίνει στο θάλαμο το πρωί με το εγερτήριο και να φωνάζει για να ξυπνήσουμε και να πάμε τροχάδην για αναφορά και πρωινό. Όλο αυτό το πράγμα είναι προφανώς τριτοκοσμικό. Επιτέλους δεν είμαστε ζώα, ούτε νεοσύλλεκτοι σε τάγμα ανεπιθυμήτων. Οι συγκεκριμένες πρακτικές δεν είναι μόνο παντελής έλλειψη σεβασμού στον επιβάτη και επιδεικτική απόρριψη στοιχειωδών κανόνων ασφαλείας, τολμώ να πώ είναι και δυσφήμιση του τουριστικού προιόντος της χώρας στο εξωτερικό. Να γίνουμε Σκανδιναβία λιγάκι δύσκολο, ας μην είμαστε τουλάχιστον Ζάμπια.
Nick the Greek Posted July 25, 2024 Posted July 25, 2024 Κι ένα άλλο αξιοσημείωτο του ταξιδίου που παρέλειψα να αναφέρω. Λίγο πρίν πιάσουμε Νάξο και ενώ καθόμουν στα παγκάκια του ανοιχτού ντέκ, ξαφνικά νοιώθω το πλοίο που έπλεε ολοταχώς να βάζει καλά αριστερά, σε σημείο που μου κίνησε την περιέργεια ώστε να σηκωθώ να δω τι γίνεται. Μέχρι να κάνω τα 5 βήματα που χρειαζόταν για να φτάσω στα ρέλια, περνά σε ελάχιστη απόσταση από τα δεξιά της πλώρης μας με πορεία πρός την Ηρακλειά το Μπλού Στάρ Νάξος. Προφανώς ελιγμός για την αποφυγή συγκρούσεως, είμαι σίγουρος πως στην γέφυρα και των δύο πλοίων θα χτύπησαν alarm.
mikoud Posted August 1, 2024 Posted August 1, 2024 Συμφωνώ σε όλα με τον @Nick the Greek Κατέβηκα χθες στην Πάρο για δουλειά με το συγκεκριμένο πλοίο. Αν σου αρέσουν τα ταχύπλοα νομίζω ότι δύσκολα θα βρεις καλύτερη εμπειρία στα ελληνικά νερά. Το ανοιχτό deck είναι προσβάσιμο αν ο καιρός είναι καλός. Στο δικό μου ταξίδι λίγο μετά το στενό της Κύθνου ο καιρός αγρίεψε με αποτέλεσμα να αποκλείσουν την πρόσβαση το ανοιχτό deck και καλέσουν τους επιβάτες να καθίσουν στις θέσεις τους. Γενικά κούναγε πάρα πολύ με αποτέλεσμα κάποια στιγμή μέλη του πληρώματος να κυκλοφορούν στους διαδρόμους προσφέροντας εμετοσακούλα σε όποιον τη χρειαζόταν. Το πλήρωμα ευγενέστατο και διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή.
d1969 Posted August 12, 2024 Posted August 12, 2024 (edited) Μεγάλη καθυστέρηση σήμερα για το ταχύπλοο. Πριν από λίγα λεπτά έδεσε στο λιμάνι της Πάρου (13:00) Edited August 12, 2024 by d1969
hsw Posted August 12, 2024 Posted August 12, 2024 Από χθες είχαν αλλάξει το σημερινό δρομολόγιο για αναχώρηση στις 9:30 αντί για 8:00, δεν γνωρίζω το λόγο. Τελικά πρέπει να έφυγε κατά τις 9:45 από Πειραιά.
d1969 Posted August 15, 2024 Posted August 15, 2024 (edited) Με χαμηλές ταχύτητες σήμερα και καθυστέρηση. Edited August 15, 2024 by d1969
Cpt_Georgee41 Posted August 15, 2024 Posted August 15, 2024 σχεδον ολο το δρομολογιο ετσι το εβγαλε @d1969
HIGHSPEED 6 Posted August 15, 2024 Posted August 15, 2024 Ας κανει κανα ευχέλαιο καλού κακού γιατί δεν έμεινε ταχύπλοο χωρίς βλάβη φέτος. Μόνο το World και με βλάβη χτύπαγε 38-40 και δεν ηταν εμφανές στο δρομολόγιο. Το Jumbo πάντως επανηλθε σε κανονικές ταχύτητες απο Κουφονήσι και μετά
BS CHIOS Posted August 26, 2024 Posted August 26, 2024 Ας δούμε το ταχύπλοο δεμένο, αλλά και αναχωρώντας από το λιμάνι της Νάξου. Πιστεύω πως είναι μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του καλοκαιριού, ταχύτατο και χωρίς βλάβες. Τον τελευταίο καιρό όμως δεν νομίζω πως τηρεί το δεκάωρο, όπως έκανε αρχικά, κάθε μέρα φτάνει Πειραιά με 30+ λεπτά καθυστέρηση.
cyclades_shipping Posted August 31, 2024 Posted August 31, 2024 (edited) Υπάρχει περίπτωση μετα τις 9/9 που σταματάει από την Παροναξία να αντικαταστήσει το World ή το Jumbo ; πάντως νομίζω πως είναι το ιδανικο την off season περίοδο για την γραμμή του Worldchampion Jet Edited August 31, 2024 by cyclades_shipping
Top1 Posted August 31, 2024 Posted August 31, 2024 (edited) Το world μάλλον. Η γραμμή του jumbo νομίζω δεν θα συνεχίσει το φθινόπωρο Edited August 31, 2024 by proud_ionian quote
cyclades_shipping Posted September 3, 2024 Posted September 3, 2024 (edited) 15 -17/9 φαινεται πως θα εκτελέσει το δρομολόγιο του WorldChampion Jet, με ώρα αναχώρησης 07:30 από το λιμάνι του Πειραιά. Edited September 3, 2024 by cyclades_shipping
Recommended Posts