Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Posted

Το Flying Cat 5 αντί του Flying Cat 4 στο σημερινό δρομολόγιο των 10:00 με τροποποιημένη ώρα αναχώρησης 10:15

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Αδυναμία εκκίνησης της αριστερής τουρμπίνας.

Το απόγευμα είχε το ίδιο θέμα το FC3.

Posted

Και στείλανε το 6 στη θέση του 3 το οποίο έφυγε απο Πειραιά 18:15 αντί 17:30 και θα φτάσει πίσω κατά τις 00:30 (αντί για 22:15).

Και το αερο στο δρομολόγιο των 19:30 στη θέση του 6...

• 3 weeks later...
Posted

13 Ιουνίου ξεκινάει το Magic 1 με πρώτο δρομολόγιο 08:25 με άμεση επιστροφή από Ύδρα (10:05)
26 Ιουνίου η HSW βάζει Aero να φεύγει 08:15 με άμεση επιστροφή από Ύδρα (09:40)
Και το εγκρίνουν...

Απλά τα πράγματα

Posted

Εγώ το μόνο που θα έλεγα είναι ότι ο μεν βρίσκεται στη γραμμή του Αργοσαρωνικού εδώ και κάποια χρόνια, ενώ ο δε είναι μόλις χθεσινός.

Posted
4 hours ago, kerkini said:

Και το εγκρίνουν...

παλιά μου τέχνη  ...κόσκινο. Η "επιλεκτική" μεταχείριση εταιρειών στην ακτοπλοϊα είναι μια "κολώνια" που κρατάει τουλάχιστον 50+ χρόνια (σε βάρος συχνά της ποιότητας και του κόστους των προσφερομένων υπηρεσιών). Αλλά να ήταν μόνο η ακτοπλοϊα .....

Posted
2 hours ago, ΕΥΔΟΞΟΣ said:

Εγώ το μόνο που θα έλεγα είναι ότι ο μεν βρίσκεται στη γραμμή του Αργοσαρωνικού εδώ και κάποια χρόνια, ενώ ο δε είναι μόλις χθεσινός.

Ακριβώς για το λόγο αυτό δεν μπορεί εύκολα να σταθεί άλλη εταιρεία
Πολλά τα παραδείγματα. Τόσο στα ταχύπλοα όσο και στα συμβατικά παλιότερα

Posted
On 7/13/2024 at 11:34 AM, kerkini said:

13 Ιουνίου ξεκινάει το Magic 1 με πρώτο δρομολόγιο 08:25 με άμεση επιστροφή από Ύδρα (10:05)
26 Ιουνίου η HSW βάζει Aero να φεύγει 08:15 με άμεση επιστροφή από Ύδρα (09:40)
Και το εγκρίνουν...

Απλά τα πράγματα

Να πούμε βέβαια ότι εξαρχής ενέκριναν και δρομολόγιο του Magic μόλις 5' πριν από αυτό του FC3 στις 8:30 από Πειραιά. Ούτε αυτό είχε λογική. 

Posted

Το ένα δρομολόγιο έχει ενδιάμεσο λιμάνι την Αγία Μαρίνα και το άλλο τον Πόρο
Υπάρχει διαφορά και για αυτό "πέρασε"
Εξάλλου άλλα ήταν τα αρχικά κατατεθέντα της MSF αν έχω σωστή πληροφόρηση. Κατόπιν παρεμβάσεων έδωσαν το 08:25

Μετά η HSW έβαλε το 08:15 απευθείας Ύδρα που τέτοια ώρα δεν είχε βάλει ποτέ στο παρελθόν

• 3 weeks later...
Posted
On 8/8/2024 at 1:07 AM, cyclades_shipping said:

Γενικά  φέτος υπάρχουν παραπάνω δρομολόγια συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές στην συγκεκριμένη γραμμή ,ακόμα και για αυτό το ΠΣΚ  υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις σε όλα τα δρομολόγια..

να πούμε πως ορισμένες μέρες το δρομολογιο του (08:30 από Πειραιά) το κάνει το Αερο μάλλον εξαρτάται από την κίνηση..

Κυριακές κυρίως.

Δεν ισχύει αυτό για τα περισσότερα δρομολόγια στη γραμμή που έχει ξαναγραφτεί στο παρελθόν, ίσα ίσα το capacity είναι μειωμένο:

On 6/18/2024 at 2:21 PM, hsw said:

Για Πόρο-Σπέτσες είναι ίδιο το capacity στην πρωινή ζώνη και μειωμένο συνολικά, αφού τα δύο δρομολόγια του 4 γίνονται ένα και το 3 έχει παρόμοια χωρητικότητα με τα 5-6.

Επίσης το δρομολόγιο των 8.30 γίνεται από τα αερο μόνο τις Κυριακές, το οποίο είναι και το αρχικά δηλωμένο γιατί το FC3 κάνει τα 2 δρομολόγια αργότερα.

Γενικά έχω την εντύπωση ότι η κίνηση για Σπέτσες είναι πεσμένη (α) γιατί τους παίρνει πολύ κόσμο το πρωί η Αλφα με πιο σύντομο ταξίδι και καλύτερες τιμές, και (β) γιατί γενικότερα με 54€ εισιτήριο και 2,5+ ώρες ταξίδι στα περισσότερα δρομολόγια, ο κόσμος προτιμάει το αυτοκίνητο που συμφέρει πολύ περισσότερο οικονομικά (ειδικά για 2+ άτομα) και είναι ίδιος χρόνος. Θα πρέπει κάποια στιγμή να κάνουν περισσότερο focus στο να βγάλουν σωστά δρομολόγια ώστε να τα κάνουν πιο ελκυστικά για να επιστρέψει ο κόσμος στα πλοία. 

Posted (edited)

Και για Υδρα τόσο το Magic 1 αλλά και το Speed Cat I πιθανόν τους έχουν κόψει κίνηση αφού εκτός από το ότι είναι πιο οικονομικά έχουν και έκπτωση 20 % στην επιστροφή.

Edited by cyclades_shipping
  • 2 weeks later...
Posted

Ακούγεται πολύ έντονα ότι 2 πλοία της Kerkyra Seaways θα αποχωρήσουν από την Κέρκυρα με προορισμό προς Πειραιά και τον Αργοσαρωνικό από Σεπτέμβρη-Οκτώβρη, με τη δημιουργία της εταιρίας Aegina Ferries!!!

Posted

Στην Αίγινα πάντως δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί αλλά υπάρχει εκδοτήριο εγώ και μήνες με το όνομα της εταιρείας! (Εκεί που ήταν κάποτε του Ιονίς)

Πάντως προφανώς γίνεται λόγω ανταγωνισμού στην Κέρκυρα των 2 εταιριών και είπαν να τους ανταγωνιστούν και στον Αργοσαρωνικό (όσο μπορούνε βέβαια με παντόφλες)

Posted

Χρειάζεται πλοία η γραμμή της Αίγινας... Μακάρι να έρθουν κι ας είναι παντόφλες.

Posted

παντως ανταγωνισμος οι παντόφλες απέναντι στα πλοία της κοινοπραξίας δεν θα έλεγα ότι ειναι. μια ανάσα για τη μεταφορά οχημάτων στο peak της σεζόν ή για δρομολογια καυσίμων/απορριμάτων ίσως θα μπορούσε να ειναι 

Posted

Όλο το χρόνο έχει κόσμο το νησί και δεν βρίσκεις εισιτήριο αν δεν κάνεις κράτηση μέρες πριν. Ας έρθουν οι παντόφλες και μια χαρά θα μοιραστεί η πίτα.

Posted

Δηλαδή μόνο Αίγινα θα εξυπηρετούν ή και Αγκίστρι - Μέθανα - Πόρο ; Αν είναι όντως παντόφλες δε νομίζω ότι μπορεί να εξυπηρετήσει εύκολα και άλλους προορισμούς πέραν της Αίγινας.

Posted

Ε λογικά μόνο για Αίγινα μιλάμε, ούτε καν αγκίστρι, θα περνάνε το 2ωρο για το Πειραιάς αγκίστρι 

• 4 weeks later...
Posted

Τα δρομολόγια για Αίγινα τα βρίσκω πολύ άβολα και λίγα. Ταξιδεύω αυτή τη στιγμή από Αίγινα για Πειραιά με τον Αχαιό και νιώθω πως έχουμε ακόμα Αύγουστο. Μια ουρά τεράστια από επιβάτες (αρκετά μεγάλο ποσοστό τουρίστες) για επιβίβαση και εννοείται μέσα δεν βρίσκεις να κάτσεις. Κόψανε Αντιγόνη για Σουβάλα (η Σουβάλα έχει ακόμα τουρίστες!!), κόψανε ένα σωρό από Αίγινα όμως ήταν τόσο ανάγκη; Σίγουρα δεν είναι και Αύγουστος αλλά δεν είναι και Δεκέμβριος 

Posted

Χρειάζονται μεγαλύτερα πλοία κατά τη γνώμη μου, του τύπου Νεφέλη, Φοίβου, Πανόραμα ή Ιονις... Που θα κάνουν και περισσότερα δρομολόγια! Αλλά αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση.

Posted
24 minutes ago, piraeus ships spotting said:

Τα δρομολόγια για Αίγινα τα βρίσκω πολύ άβολα και λίγα. Ταξιδεύω αυτή τη στιγμή από Αίγινα για Πειραιά με τον Αχαιό και νιώθω πως έχουμε ακόμα Αύγουστο. Μια ουρά τεράστια από επιβάτες (αρκετά μεγάλο ποσοστό τουρίστες) για επιβίβαση και εννοείται μέσα δεν βρίσκεις να κάτσεις. Κόψανε Αντιγόνη για Σουβάλα (η Σουβάλα έχει ακόμα τουρίστες!!), κόψανε ένα σωρό από Αίγινα όμως ήταν τόσο ανάγκη; Σίγουρα δεν είναι και Αύγουστος αλλά δεν είναι και Δεκέμβριος 

Μην ξεχνάς οτι φέτος Φοίβος γιοκ..