Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Posted

Καθολου λαθος.Ισα ισα εκει παει η κατασταση..Η Αδριατικη θελει κρεβατια μερικες μερες το χρονο,δεν θα ρισκαρει κανεις να κοψει γραμμικα μετρα για να πουλησει 10 κρεβατια τον Αυγουστο.

Posted

05:30 η αναχώρηση από Πάτρα. Για τα υπόλοιπα δρομολόγια όπως κάτσει.

Posted

Δεν ξεκινάμε πολύ καλά. Το επόμενο ταξίδι της AF Claudia για Πάτρα-Βενετία-Πάτρα ακυρώθηκε...

Posted

Όπως έχει πει κ ο ποιητής σημασία έχει το ταξίδι κ όχι ο προορισμός. Με τέτοιο cruise ferry τον αφρό της σειράς, δεν έχει σημασία ο χρόνος. Απολαμβάνεις και κάποια στιγμή κάπου θα φτάσεις. Υπάρχει κ το σήμα στην τσιμινιέρα για να μην ξεχνιόμαστε...

  • 1 month later...
Posted
5 hours ago, gpap2006 said:

Γνωρίζουμε γιατί δεν έφυγε για Βενετία χθες βράδυ το Claudia? 

Πλέον ναι

Quote

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Πάτρας από επιβάτη του Ε/Γ – Ο/Γ «AF CLAUDIA» σημαίας Ιταλίας, ότι το πλοίο παρουσίασε δύο φορές πρόσκαιρη απώλεια ηλεκτρικής ισχύος καθώς έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Παξών με 131 επιβάτες εκτελώντας δρομολόγιο από τον λιμένα Βενετίας Ιταλίας προς Ηγουμενίτσα και Πάτρα. Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Πάτρας όπου του διενεργήθηκε έκτακτος στοχευμένος έλεγχος από στελέχη της Λιμενικής Αρχής. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Posted

Πάλι κομμένο ανεβαίνει έξω από την Ανκονα γύρω στα 15.5

 

Posted

Επειδή τίποτα δεν φαίνεται να πηγαίνει καλά το πλοίο έχει παρεκκλίνει της πορείας του και μετά την Πεσκάρα έχει στρίψει προς Τερμολι  με 6.8 μίλια.

Μάλλον αποβίβαση ασθενούς γιατί πλησιάζει sar ενώ το πλοίο έχει σταματήσει. 

  • 1 month later...
Posted

Ρε τι γίνεται.Γιατι μου δείχνει στο marinetraffic οτι εχει προσεγγίσει τους Αγίους Σαράντα;Βλακεια του traffic η οντως κατι συνεβη.

https://drive.google.com/file/d/1zd4ZWpHadc4QZ2R3BkTsK0vzsmSFm9Mf/view?usp=drivesdk

https://drive.google.com/file/d/1z_4a5rr0A0IT3XiFiFmq_Cd6zwdvNqvH/view?usp=drivesdk

https://drive.google.com/file/d/1zb9PHtl51O6O0ze9K9JqQI-KO4OY1yB0/view?usp=drivesdk

 

Posted

Εννοείται πως δεν προσέγγισε. Με ένα απλό και γρήγορο "past track" βρίσκεις τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Screenshot2024-08-18233854.thumb.png.aee44e4162ffb9f0cd3f5cc1500ec799.png

Posted

Ειχα φαει και τα 3 tries γθα αυτον τον μηνα

Νταξει τωρα που άνοιξα και το past track στο my ship tracking(πριν δεν μου έδειχνε για κανένα πλοιο,δεν ξέρω γιατί)δεν φαίνεται καμια προσεγγίση

Posted (edited)

Το μεγαλύτερο ανέκδοτο που έχει περάσει τα τελευταία χρόνια από την Αδριατική. Και μαρέσει που καθόμαστε και κάνουμε συζητήσεις αν τα πλοία της Βαλτικής όπως superfast vii-x και του Γκριμάλντι που έφερε μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις των γραμμών,που στην τελική και τα 2 αξιοπρεπέστατα στάθηκαν και στέκονται ακόμα.

Ετραδάκι το πλήρωμα είναι με διαφορά το πιο για τα πανηγύρια και έχει και αυτό μεγάλο μερίδιο ευθύνης .Ρωτήστε άτομα που δουλεύουν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Edited by Thes
  • 2 weeks later...
Posted

Μαθαίνω για 2 Γερμανούς επιβάτες που αν και ο καθένας (2 ζευγάρια) είχαν πληρώσει για δίκλινη καμπίνα την έβγαλαν στο κάθισμα και βέβαια έχουν ήδη κάνει τις καταγγελίες τους στην ADAC και σε όλους τους αρμόδιους φορείς μέχρι και σε ελληνικούς υπ. Τουρισμού ΕΟΤ κλπ.

  • 1 month later...
Posted
Just now, proud_ionian said:

Δρομολόγια Δεκεμβρίου δεν έχουμε, αλλά όλος ο Νοέμβρης συνεχίζει με μοντέλο Οκτώβρη. Από Patrasso, Δευτέρα και Παρασκευή η Κλαουδία και Πέμπτη η Horizonara το Ερυθρά Λευκά Όρη.

Ακούσαμε για αποχώρηση, για αντικατάσταση, χαρήκαμε, αλλά... δεν. Μέχρι ώρας τουλάστιχον

  • 3 weeks later...
Posted

Yπάρχει ένα πρακτορείο, το ANEK LINES ITALIA, που πρακτορεύει τον όμιλο στη γείτονα. Κάποτε ήταν της ΑΝΕΚ, τώρα μετά τη συγχώνευση δεν ξέρω ποιος είναι ιδιοκτήτης.

Στην καρτέλα με τα πλοία του ομίλου, διαβάζουμε για το Αχκλώντια.

Screenshot_20241123_093424_Chrome.thumb.jpg.6e897245de116dbf2ff9a95610a0c5a1.jpg

 

Quote

Ένα πλοίο ναυλωμένο για περίοδο 12 μηνών από την Attica Group στη γραμμή Βενετία-Ηγουμενίτσα-Πάτρα, αντικαθιστώντας προσωρινά το φέρι Lefka Ori. Είναι γνωστό για τις τεχνολογικές λύσεις χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Η F/B Claudia, κατασκευασμένη το 2001, μπορεί να φιλοξενήσει 950 επιβάτες. Διαθέτει καμπίνες με ιδιωτικά μπάνια και κλιματισμό, μπαρ και εστιατόριο αυτοεξυπηρέτησης. Το πλοίο έχει μήκος 186,49 μέτρα και ταξιδεύει με ταχύτητα 22 κόμβων. Πρόσφατα υποβλήθηκε σε εργασίες ανακαίνισης και επέκτασης με σκοπό τη βελτίωση της ταξιδιωτικής εμπειρίας, αναθεωρώντας την έννοια των κοινών χώρων για μια πιο “φιλική προς τον επιβάτη” προσέγγιση. Επιπλέον, τα συστήματα εξάτμισης του στόλου ανανεώθηκαν σύμφωνα με τον Κανονισμό Imo 2020, εξοπλίζοντας το F/B Claudia με scrubbers για να πλένουν τα καυσαέρια και να μειώσουν δραστικά τις εκπομπές θείου. Το πλοίο ναυλώθηκε από την Attica Group υπό τη λειτουργία των Superfast Ferries για περίοδο 12 μηνών στη γραμμή Βενετία-Ηγουμενίτσα-Πάτρα, αντικαθιστώντας το Superfast Lefka-Ori, το οποίο θα λειτουργήσει προσωρινά στις γραμμές Ανκόνα-Ηγουμενίτσα-Πάτρα.

Είναι γνωστό για τις τεχνολογικές λύσεις χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος... (δική μου η επισήμανση).

Γελάν οι πετροπερδικές, γελάνε και τ'αηδόνια.

Είναι που οι μηχανές του είναι από ζάχαρη και χάνει δρομολόγια συνέχεια.B)

Δεν είναι που τα λένε, είναι που τα πιστεύουν κιόλας :P.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...