ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted February 21 Posted February 21 Γιά εμάς τους καραβολάτρες στις περισσότερες περιπτώσεις καλώς δεν γίνεται Πχ ήταν γιά το BS CHIOS κ ευτυχώς δεν έγινε έκτρωμα όπως το αδελφό.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted March 7 Posted March 7 13 hours ago, ΟΡΕΣΤΗΣ Σ said: Η πλώρη του μου θυμίζει λίγο το ΣΑΜΟΘΡΆΚΗ Υ.Γ πολύ συχνός πελάτης η Unity Line την τελευταία 6ετια 😁 Έχουν σχέση αυτές οι πλώρες μεταξύ τους;; Προμηθευτής θέλεις να πεις Πηγή ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ shipspotting WOLIN faktaomfartyg
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΑΝΑΡΗΣ Posted Friday at 09:27 AM Posted Friday at 09:27 AM (edited) 22 hours ago, nomikos said: Στιβαρό βαπόρι για το μέγεθος του,το ΓΕΩΡΓΙΟΣ. όπως το βλέπω πρέπει να ήταν αρκετά καλοτάξιδο. Καμία σχέση με το ίδιου μεγέθους Λήμνος. Στις μπάντες στο γκαράζ και ψηλά πρέπει να έχει χώρους επιβατών ,όπως όλα τα ελληνικα εγ/ογ της εποχής. Για αυτό έβαζαν φορτηγά μόνο στο μέσον του γκαράζ. Ενα ομορφο καπως να μοιαζει σε βαπορι αυτοι οι Ελληνες τοποτα τοτε.... Edited Saturday at 07:28 AM by polmyt μεταφορα post
Villandry Posted Friday at 02:01 PM Posted Friday at 02:01 PM (edited) Γιατί το Νάξος δεν ήταν ωραίο; Κι όχι μόνο αυτό. Edited Friday at 02:24 PM by polmyt quote
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted Friday at 04:03 PM Posted Friday at 04:03 PM 6 hours ago, nomikos said: Στιβαρό βαπόρι για το μέγεθος του, όπως το βλέπω πρέπει να ήταν αρκετά καλοτάξιδο. Καμία σχέση με το ίδιου μεγέθους Λήμνος. Στις μπάντες στο γκαράζ και ψηλά πρέπει να έχει χώρους επιβατών ,όπως όλα τα ελληνικα εγ/ογ της εποχής. Για αυτό έβαζαν φορτηγά μόνο στο μέσον του γκαράζ. Εκείνη την εποχή ακόμα κ στο εξωτερικό σε πολλά βαπόρια έτσι ήταν τα γκαράζ 2 hours ago, Villandry said: Γιατί το Νάξος δεν ήταν ωραίο; Κι όχι μόνο αυτό. Το ΚΑΣΤΑΛΙΑ ήταν το ωραιότερο ακόμη από πολλά ξένα της εποχής του
ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΑΝΑΡΗΣ Posted Friday at 05:14 PM Posted Friday at 05:14 PM Μονο το Κασταλια....Ολα τα υπολοιπα κατ εμε ηταν μακραν υπιδεεστερα σε ολα απο τις αλλες σχολες...
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted Friday at 08:34 PM Posted Friday at 08:34 PM K αν φύγουμε από τα εγ/ογ,ωραίο ήταν κ το SARONIC STAR
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted Saturday at 05:42 AM Posted Saturday at 05:42 AM (edited) 22 hours ago, ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΑΝΑΡΗΣ said: Ενα ομορφο καπως να μοιαζει σε βαπορι αυτοι οι Ελληνες τοποτα τοτε.... Αυτό το "κάπως να μοιάζει σε βαπόρι" ακούγεται πολύ βαρύ θεωρώ, και άδικο. Θα συμφωνήσω πως τα περισσότερα Ε/Γ - Ο/Γ της χρυσής 15ετιας (1965-1980) του Περάματος δεν ήταν και "χάρμα οφθαλμών" σχεδιαστικά, με κύριο χαρακτηριστικό τις -κατ' εμέ πάντα- ατσουμπαλες πλώρες. Αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα, υπήρξαν και σκαριά που...... έμοιαζαν (τουλάχιστον !!!) σε βαπόρια. @ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Το SARONIC STAR δάσκαλε ήταν κομψοτέχνημα. Edited Saturday at 07:29 AM by polmyt μεταφορα post
nomikos Posted Saturday at 06:01 AM Posted Saturday at 06:01 AM Γιατί ξεχνάμε το πανέμορφο Aquarius; Το πανέμορφο Ιονίς; Το Κεφαλληνία; Το Ιόνιον;!!!!! Τα ελληνικά χέρια έχουν φτιάξει πολύ καλά βαπόρια και πανέμορφα!!!! Υστερούσαν σε ταχύτητα και σε χωρητικότητα. Μόνο εκεί πιστεύω.
Villandry Posted Saturday at 03:26 PM Posted Saturday at 03:26 PM Μια χαρά βαπορακια είχαν βγει. Μέχρι και το Λήμνος αν το συγκρίνεις με κάποια άλλα της εποχής του από Ιαπωνία ήταν κομψό.
stathis Posted Saturday at 06:59 PM Posted Saturday at 06:59 PM Και το Πάρος ήταν πολύ όμορφο, για μένα πιο όμορφο από το Νάξος, αλλά από τα ωραιότερα της εποχής θεωρώ πως είναι ο Πρωτέας.
NOMIKOS LINES Posted Saturday at 07:39 PM Posted Saturday at 07:39 PM Ο πρωτεας και το λημνος πολύ όμορφα.
The ferry Posted Saturday at 08:10 PM Posted Saturday at 08:10 PM Το Λήμνος άνοιγες τα stabilizer και δεν καταλαβενες τίποτα.
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago 12 hours ago, stathis said: Και το Πάρος ήταν πολύ όμορφο, για μένα πιο όμορφο από το Νάξος, αλλά από τα ωραιότερα της εποχής θεωρώ πως είναι ο Πρωτέας. Από το ΠΡΩΤΕΥΣ ωραιότερο το κονταδελφό ΖΑΚΥΝΘΟΣ On 4/26/2025 at 9:01 AM, nomikos said: Γιατί ξεχνάμε το πανέμορφο Aquarius; Το πανέμορφο Ιονίς; Το Κεφαλληνία; Το Ιόνιον;!!!!! Τα ελληνικά χέρια έχουν φτιάξει πολύ καλά βαπόρια και πανέμορφα!!!! Υστερούσαν σε ταχύτητα και σε χωρητικότητα. Μόνο εκεί πιστεύω. Ανάλογα την εποχή κάποια τα έλεγες κ γρήγορα Το ίδιο κ γιά τη χωρητικότητα Επαρκούσαν γιά την κίνηση τότε. On 4/26/2025 at 8:42 AM, ΣΕΙΡΙΟΣ said: Αυτό το "κάπως να μοιάζει σε βαπόρι" ακούγεται πολύ βαρύ θεωρώ, και άδικο. Θα συμφωνήσω πως τα περισσότερα Ε/Γ - Ο/Γ της χρυσής 15ετιας (1965-1980) του Περάματος δεν ήταν και "χάρμα οφθαλμών" σχεδιαστικά, με κύριο χαρακτηριστικό τις -κατ' εμέ πάντα- ατσουμπαλες πλώρες. Αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα, υπήρξαν και σκαριά που...... έμοιαζαν (τουλάχιστον !!!) σε βαπόρια. @ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Το SARONIC STAR δάσκαλε ήταν κομψοτέχνημα. Συμφωνώ σε γενικές γραμμές μαζί σου αλλά οι ατσούμπαλες πλώρες ήταν λίγες Εμένα στα περισσότερα κάτι δεν μου καθόταν/κάθεται καλά στο μάτι που μπορεί να μην ήταν/είναι θέμα ομορφιάς αλλά κ στιβαρότητας της κατασκευής του πλοίου.
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 4 hours ago, ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ said: Ανάλογα την εποχή κάποια τα έλεγες κ γρήγορα Το ίδιο κ γιά τη χωρητικότητα. Επαρκούσαν γιά την κίνηση τότε. Όπως τα λες είναι. Μην συγκρίνουμε το τότε με το σήμερα. Στην δεκαετία του 70, αν είχες αυτοκίνητο..... έβγαζες γκόμενα (με το συμπάθειο !!! ), σήμερα μια τετραμελή οικογένεια συνήθως έχει δύο ή και περισσότερα αυτοκίνητα. Μια χαρά ήταν οι χωρητικότητες για εκείνη την εποχή, και ανάλογες της εποχής και οι ταχύτητες. Και κυρίως...... δεν υπήρχε AIS, να κάθονται να ασχολούνται τα παιδάκια με πόσα μίλια πάει το τάδε και με πόσα το δείνα, λες και σχολιάζουμε αγώνα της φόρμουλα 1.
georgios express Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 18 hours ago, The ferry said: Το Λήμνος άνοιγες τα stabilizer και δεν καταλαβενες τίποτα. Εμένα η θάλασσα δεν με πιάνει, αλλά το δρομολόγιο του (πράγματι αξιόλογου και αλησμόνητου «Λήμνος») στο Κρητικό Πέλαγος, δηλ. Ηράκλειο-Σαντορίνη με Γαρμπή, το έχει κάνει κάποιος για να συνεισφέρει εμπειρίες;
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Μη λες γιά το 70 Εγώ κ νομίζω εσύ προλάβαμε δεκαετία 60 (πρώτη μου αναμνήση από βαπόρια ΜΑΣΣΑΛΙΑ της ΕΛΜΕΣ 1963 κ πρώτο μου ταξίδι ΜΑΡΙΛΕΝΑ του Λαγά 1961!) Από αμάξια θυμάμαι στη Χίο που έλεγαν " αυτός έχει κ κούρσα" Τώρα γιά να σε υπολογίσουν,να βγάλεις γκόμενα όπως το έθεσες πρέπει να έχεις κανένα extreme car όπως λένε... κ στο νησί μου ! Γιά τις ταχύτητες είχαμε εικόνα οι πολύ υποψιασμένοι Προσωπικά ευτύχησα να έχω πατέρα καραβολάτρη πολύ ψαγμένο Με το AIS που ανέφερες αρκετοί αναλώνονται σε ανούσια σχόλια.
Recommended Posts