Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 726
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)
4 hours ago, Stella Artois said:

 Ομως, δεν νομίζω ότι το Νησος Ροδος είναι και το αγαπημένο των επιβατών. 

Για ποιο λόγο;

Edited by polmyt
μεταφορα ποστ
Posted

Γιατι είναι σαφως πιο πολυτελές το ΣΑΜΟΣ, επίσης έχει περισσότερες καμπίνες. Βεβαίως, κανένα δεν είναι ΑΡΙΑΔΝΗ..

Posted

Αμφότερα μια χαρά, πολύ καλό δίδυμο. Γκαράζ που δεν αφήνουν όχημα απέξω, ακόμα και τις πιο δύσκολες μέρες, καλοτάξιδα και τα δύο στους καιρούς. Οι διαφορές είναι στις λεπτομέρειες, και φυσικά στους ανθρώπους. Και τα δύο υπερτερούν του Διαγόρας, κανένα από τα δύο δεν φτάνει το Αριάδνη.

Posted

Από λεγόμενα πολλών και διαφορετικών επιβατών που δεν έχουν καμία σχέση με τα καράβια προτιμούν πολύ περισσότερο το Διαγόρα σε σχέση με το δίδυμο και κυρίως σε σχέση με το Σάμος που γενικότερα δεν το θέλει και πολύ ο κόσμος.

Posted

Επιβάτες της γραμμής Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη απέρριψαν τα δύο Νήσος και διάλεξαν στην θέση τους το Διαγόρας; Αυτό και αν είναι είδηση!

Posted

Ενας λόγος(που το προτιμούν σε σχέση με το ΡΟΔΟΣ) είναι οτι βρίσκουν καμπίνες πιο εύκολα , ένας άλλος λόγος(που το προτιμούν σε σχέση με ΤΟ ΣΑΜΟΣ) είναι οτι κάνει πάντα 12-12,5 ώρες και δεν έχει ΟΙΝ/ΨΑΡΑ  .

Posted

Λογικό!!!Πολύ καλύτερο ξενοδοχειακό το Διαγόρας από τα άλλα δύο.

Σαλόνια, εστιατόρια self service άνετα και φωτεινά .Και καμπίνες πολύ καλές.

Posted

Λογικό να βρίσκουνε καμπίνες πιο εύκολα, αφού το αποφεύγουν οι πολλοί, έχοντας ως κύρια προτίμηση το Νήσος Σάμος.

 

Όσο αφορά το ξενοδοχειακό τους, δε μπορώ να καταλάβω πω προκύπτει το "καλύτερο" του Διαγόρας. Επειδή έχει a la carte που τα άλλα δύο δεν έχουν. Τα σαλόνια τους είναι όλων πολύ καλά, τα αεροπορικά των δύο Νήσος κλάσεις ανώτερα του Διαγόρας, οι γιαπωνέζικες καμπίνες των δύο Νήσος επίσης υπερτερούν αυτές του Διαγόρας, οι εσωτερικές made in Greece των δύο Νήσος είναι και αυτές ικαονποιητικές.

Να μη μιλήσουμε για ταξίδεμα, τα δύο Νήσος είναι μοναδικά, τα γκαράζ τους πολύ πιο άνετα για ΙΧ, από το επάνω του Διαγόρας, κλπ κλπ κλπ.

Το θέμα του χρόνου διαδρομής αφορά όποιο πλοίο κάνει την επιδοτούμενη, Ψαρά και Οινούσσες, που για κάποιο λόγο έχει ανατεθεί στο αντικειμενικά πιο αργό από τα τρία, το Νήσος Σάμος.

 

 

Posted (edited)

Το βασικό πλεονέκτημα του Διαγόρα έναντι του Σάμος συγκεκριμένα αφού αυτό είναι το έτερο πλοίο της γραμμής το χειμώνα είναι η ύπαρξη σαλονιών που βοηθάει τους επιβάτες της οικονομικής να ταξιδέψουν σχετικά πιο άνετα σε σχέση με τα αεροπορικά. Τώρα όσο άφορά την καμπίνα τον μέσο επιβάτη δεν τον ενδιαφέρει και ιδιαίτερα για το πως είναι η καμπίνα του θέλει απλά να κοιμηθεί. Επίσης βάση της τιμής της καμπίνας ο ντόπιος πληθυσμός θα προτιμήσει το αεροπλάνο και όχι το πλοίο και μόνο λίγοι και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις θα ταξιδέψουν με καμπίνα και όχι αεροπορικώς. Άρα κατά κύριο λόγο οι επιβάτες της Μυτιλήνης ταξιδεύουν με το πλοίο επειδή είναι λίγο οικονομικότερο και αυτό μόνο στο κατάστρωμα. Πλέον ο βασικός ανταγωνιστής του πλοίου είναι το αεροπλάνο το οποίο δεν είναι και πολύ ακριβότερο από την οικονομική εάν έχεις κάνει σωστό προγραμματισμό. Αυτά αφορούν τους κατοίκους της Μυτιλήνης δεν γνωρίζω τι γίνεται στα άλλα νησιά της γραμμής. 

Edited by JohnR730
Posted

Έχοντας ως πρώτο λιμάνι της γραμμής τη Μυτιλήνη είναι προφανές ότι τους αρέσουν τα σαλόνια, μιας και μπορούν να απλωθούν όσο θέλουν. Φτάνοντας όμως στο δεύτερο λιμάνι, που και από κει μπαίνουν επιβάτες, αρχίζουν τα δύσκολα, μιας και πρέπει να χωρέσουν και αυτοί. Και τότε αλλάζουν τα πράγματα. Τέρμα η άπλα. Διαχρονικό πρόβλημα της γραμμής, που αμβλύνει η ύπαρξη ικανοποιητικού αριθμού αεροπορικών. Κάτι που δεν το έχει το Διαγόρας.

Για το γκαράζ ας μην κάνουμε σύγκριση, ούτε για το ταξίδεμα.

Όσο αφορά την ανταγωνιστικότητα του ακτοπλοϊκού σε σχέση με το αεροπλάνο, είναι δεδομένο ότι το δεύτερο υπερτερεί σε κόστος, και χρόνο φυσικά, είναι όμως λίγε οι προσφερόμενες θέσεις, και λόγο του μεγέθους των δύο νησιών, είναι αδύνατο να βολέψει αυτούς που πάνε πέρα από την πόλη της Μυτιλήνης και της Χίου, αφού θα πρέπει να βρουν μέσο, άρα να νοικιάσουν αν δεν είναι ντόπιοι. Τότε το κόστος ξεφεύγει.

Posted
1 hour ago, gtogias said:

είναι όμως λίγε οι προσφερόμενες θέσεις, και λόγο του μεγέθους των δύο νησιών, είναι αδύνατο να βολέψει αυτούς που πάνε πέρα από την πόλη της Μυτιλήνης και της Χίου, αφού θα πρέπει να βρουν μέσο, άρα να νοικιάσουν αν δεν είναι ντόπιοι. Τότε το κόστος ξεφεύγει.

Αυτό το τελευταίο για τη μετακίνηση σε άλλα σημεία των νησιών, ισχύει φυσικά και για όσους ταξιδεύουν με πλοίο! Υπάρχει βέβαια το εποχιακό δρομολόγιο προς Μεστά/Σίγρι, αλλά και πάλι......

Posted

Ο Διαγόρας είναι ένα πλοίο με περισσότερους χώρους για τον επιβάτη και ας είναι και πολύ μικρότερος από τα άλλα δύο.Όλοι οι κοινόχρηστοι εκτείνονται σε ένα καταστρωμα,είναι φωτεινοί και πολυτελείς.3 σαλόνια σε ενα καταστρωμα,εστιατοριο,self service και μαγαζι.Έχει δύο χωρους αεροπορικών και πολλές κλίνες(γυρω στις 400),πολύ περισσοτερες απο τα Σαμος,Ρόδος.Εχει πολύ καλή διαρρύθμιση εσωτερικά και θεωρώ πως είναι ανώτερο πλοίο από τα άλλα δύο και πιο φιλικό προς τον επιβάτη.

Τα Σαμος,Ροδος τα σαλόνια του Διαγόρα δεν τα έχουν και είναι προσανατολισμένα στο να μεταφέρουν νταλίκες.Και είναι τίγκα στα αεροπορικά.

Ο Διαγόρας είναι ιδανικό βαπόρι για Χίο Μυτιλήνη,το Χειμώνα.

Posted (edited)

Συμφωνώ, τα μεγάλα υπερτερούν σε χωρητικότητα και ταξιδεμα.

Στους χώρους επιβατών είναι μία κλάση πάνω ο Διαγόρας.

Εξυπηρετεί και με το παραπάνω τη γραμμή για εφτά μήνες το χρόνο.

Edited by proud_ionian
quote
  • 2 months later...
Posted
6 hours ago, Metal maniac said:

Για να δούμε την παρθενική αναχώρηση του πλοίου από το λιμάνι της Σούδας για Πειραιά 

Σφύρίγματα που χαίρεσαι να ακούς. Τον ίδιο 'ηχο' από ο,τι θυμάμαι έχουν τα Αριάδνη, Νήσος Σάμος και Νήσος Ρόδος.

  • 3 weeks later...
Posted
7 hours ago, JohnR730 said:

To Yabusa συναντήθηκε με το GUILLAME DE NORMANDIE στη Σιγκαπούρη. Διαφορές ανάμεσα στη νέα προσθήκη της Ελλάδας και της Γαλλίας.

(Πηγή φωτογραφίας καραβολατρικη σελίδα στο fb από τη Σιγκαπούρη)

FB_IMG_1736595877619.jpg

Αν και προορίζονται για εντελώς διαφορετικό ρόλο, οι διαφορά είναι χαοτική, δυστυχώς.

Posted

Διαφορετικά πλοία με διαφορετικούς ρόλους... σαν να συγκρίνεις τα νεα πλοία που παρήγγειλε η attica από τη stena με τα ιταλικά αμφιπλωρα που τώρα κατασκευαζονται στην ελλαδα.

Posted

Προφανώς και δεν συγκρίνω δύο ανόμοια πλοία, αλλά συγκρίνω τη διαφορά στη νοοτροπία. Είμαι απόλυτα σίγουρος πως οι Γάλλοι δεν θα έφερναν ένα γιαπωνέζικο εικοσαετίας για κάποια αντίστοιχη γραμμή αλλά θα έφτιαχναν κάτι καινούργιο.

Posted (edited)
1 hour ago, nomikos said:

Αυτός ο βαπόραρος είναι ιδανικός για Αιγαίο!!!Και ειδικά για Χίο Μυτιλήνη που είναι μονο 170 μέτρα αλλά και για πάρα πολλές άλλες γραμμές.

Πριν μια 25αετια θα μπορούσε να αποτελέσει το αντίπαλο δέος σε πολλά νεοτευκτα.

 

Χώρια που έχει την ίδια ιπποδύναμη με την Αριάδνη που είναι 20 μέτρα μακρύτερη.Υπηρεσιακή πρέπει ναχει 25+ κόμβους!!! δυναμίτης!

Αντίπαλο δέος σε ποιά ακριβώς; Τα παλάτια, τα σουπερφάστ, τα φόσσεν της ΑΝΕΚ, τα μεγάλα Μπλουσταρ;

Edited by polmyt
μεταφορα post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...