Panagia Ekatontapiliani Posted August 5, 2018 Posted August 5, 2018 On 3/20/2017 at 12:51 AM, Nick the Greek said: DFDS το ανάγνωσμα, πρόσχωμεν. Fredericia - Copenhagen - Klaipeda: Φρειδερικία δηλαδή, είναι ο λιμένας αφετηρίας που εξυπηρετεί την ευρύτερη επαρχία της Γιουτλάνδης στη Δανία και με ενδιάμεσο σταθμό την Κοπενχάγη καταλήγει στη Λιθουανία. Σχετικά πρόσφατη γραμμή νομίζω(ξεκίνησε πρίν λίγα χρόνια δηλαδή) και συνδέει τους 2 προορισμούς δύο φορές την εβδομάδα με ενδιάμεση προσέγγιση στην Κοπενχάγη και στις 2 κατευθύνσεις. Το Ark Futura είναι ο μοναδικός εργάτης της γραμμής To Ark Futura (IMO No: 9129598) ανήκει στη DFDS και είναι αδελφό πλοίο το Mont Ventoux. Το πλοίο έχει ναυπηγηθεί το 1996 στο ναυπηγείο Visentini στην Ιταλία με το όνομα Dana Futura. To 2000 μετονομάστηκε σε Tor Futura και το 2011 πήρε το όνομα Ark Futura. Το πλοίο έχει μήκος 183,10 μέτρα, πλάτος 25,03 μέτρα και κινείται με μια μηχανή MAN-B&W 8L 58/64, που του δίνουν maximum ταχύτητα 19,7 κόμβων. Από τις 22 Ιουλίου βρίσκεται για εργασίες συντήρησης στο Gdansk.
Panagia Ekatontapiliani Posted December 9, 2018 Author Posted December 9, 2018 Το Ark Futura πήγε σήμερα στο Gdansk.
Nick the Greek Posted May 18, 2019 Posted May 18, 2019 Το πλοίο πια στη γραμμή Κοπενχάγη - Fredericia(Δανία) - Klaipeda(Λιθουανία) με 2 δρομολόγια την εβδομάδα.
Panagia Ekatontapiliani Posted October 14, 2019 Author Posted October 14, 2019 Το Ark Futura πήγε χθες για δεξαμενισμο στο ναυπηγείο της Rementova στο Gdansk.
Nick the Greek Posted March 21, 2020 Posted March 21, 2020 Και στην ίδια γραμμή έχει επιστρέψει να κάνει δρομολόγια, κάνει τρία κυκλικά ταξίδια την εβδομάδα.
Nick the Greek Posted November 19, 2022 Posted November 19, 2022 Έχω παραλείψει να αναφέρω πως εδώ και πάρα πολλούς μήνες το Ark Futura έχει αντικαταστήσει το Botnia Seaways στη γραμμή της DFDS από τη Μασσαλία για την Τυνησία. Αυτό μας δίνει κι εμάς την ευκαιρία να το φωτογραφίσουμε σε αναχώρησή του το περσινό καλοκαίρι από τη Μασσαλία. Το μάτι μας έχοντας συνηθίσει στις καινούριες γενιές ro-ro, κάνει το Ark Futura να φαίνεται παλαιότερης εποχής αν και είναι μόλις 26.
Nick the Greek Posted April 10, 2024 Posted April 10, 2024 Το Ark Futura βρέθηκε από τη Μασσαλία στο Gdansk της Πολωνίας όπου και δεξαμενίζεται. Σίγουρα θα λάβει το καινούριο φουγάρο της DFDS, μένει να δούμε αν θα γίνει και Futura Seaways, κάτι το οποίο μου φαίνεται επίσης πολύ πιθανό. Επίσης κάτι μου λέει πως δεν θα ξαναγυρίσει στη Μεσόγειο, δε βλέπω το λόγο να το τραβήξουν στην Πολωνία για δεξαμενισμό αν επρόκειτο να συνεχίσει στη γραμμή Μασσαλία - Τυνησία.
Diagoras Posted May 17, 2024 Posted May 17, 2024 Απ' ό,τι βλέπω έβαλε πλώρη για επιστροφή στη Μασσαλία
Nick the Greek Posted May 17, 2024 Posted May 17, 2024 Απορώ πραγματικά πόσο πιο φτηνή ήταν η προσφορά του Gdansk που έκανε 2 εβδομάδες σχεδόν μπαλαστάρισμα για να δεξαμενιστεί.
Nick the Greek Posted January 23 Posted January 23 Επανήλθε στην συνήθη του γραμμή τα τελευταία χρόνια μετά τον παραπάνω δεξαμενισμό, νομίζω και αυτό άλλαξε λογότυπο στο φουγάρο, φορώντας την τελευταία έκδοση της DFDS.
Recommended Posts