Nick the Greek Posted January 25 Posted January 25 Ανεβάζω αυτό το βίντεο με την ευγενική άδεια του @Svo, ο οποίος έχει και την ταξιδιωτική εμπειρία επί του Blue Star 1. Τον αφήνω να μας σχολιάσει με δικά του λόγια τι βλέπουμε, ή μάλλον τι ακούμε και πως εκείνος το έζησε.
nomikos Posted January 25 Posted January 25 (edited) On 8/31/2023 at 10:48 AM, nomikos said: Να κοιτάξουν να βελτιώσουν το vibration,το βαπόρι έχει μεγάλο θέμα σε αυτό το τομέα.Το vibration πρύμα και στις καμπίνες δεν υποφέρεται.. Οι ψευδοροφές ακούγονται.Το εχω βιωσει πολλές φορες αλλα και οσοι το ταξιδεψαν μου το εχουν πει....Χρόνια τώρα η ίδια κατάσταση.. Edited January 25 by nomikos
Artevelde Posted January 25 Posted January 25 (edited) Πάντως τον Οκτώβρη που ταξίδεψα με το Aqua Blue, τόσο τρίξιμο η καμπίνα δεν το είχε… Κι επειδή προφανώς είναι όντως οι ψευδοροφές θα έπρεπε να το φροντίσουν λίγο… Αλλά τι ψάχνω τώρα… Edited January 25 by polmyt quote
Svo Posted January 25 Posted January 25 2 hours ago, Nick the Greek said: Τον αφήνω να μας σχολιάσει με δικά του λόγια τι βλέπουμε, ή μάλλον τι ακούμε και πως εκείνος το έζησε. Για να πούμε λοιπόν δυο λόγια. Το συγκεκριμένο ταξίδι με το πλοίο πραγματοποιήθηκε πέρυσι τον Ιούνιο με προορισμό την Σαντορίνη. Παρόλο που έχω ταξιδέψει αρκετές φορές με τα αδελφά πλοία, ήταν η πρώτη φορά που πήρα καμπίνα. Η καμπίνα ήταν καθαρή και προσεγμένη όμως υπήρχε μια ελαφριά μυρωδιά που προερχόταν από τη μοκέτα. Για το έντονο vibration σε διάφορα σημεία του πλοίου, είχα διαβάσει εδώ στο forum και ήμουν κάπως υποψιασμένος, όμως δεν περίμενα να είναι τόσο έντονο. Για άνθρωπο με ευαίσθητη ακοή δεν συνίσταται. Και να θες να κοιμηθείς και κουρασμένος να είσαι, δύσκολα σε παίρνει ο ύπνος. Αν κάποιος θέλει να καταλάβει καλύτερα τον θόρυβο ας δει το βίντεο με καλά ακουστικά.
NOMIKOS LINES Posted January 25 Posted January 25 Πραγματικά ποιο πολύ για μοντάζ φαίνεται αδύνατο να κοιμηθείς πραγματικά.
pkos Posted January 26 Posted January 26 (edited) Λέγαμε καποτε για το Ρόδος ότι έχει το χειρότερο ήχο εδώ τον βλέπω τρις χειρότερο. Πάντως το τελευταίο του καλοκαίρι στη γραμμή του Βορείου Αιγαίου που το ταξίδεψα δε θυμάμαι τέτοιους ήχους να είχε η καμπίνα παρά μόνο όταν δούλευε το προπελακι και κάνανε προσαναποδα οι μηχανές και αυτό λίγοστο το θυμάμα. Edited January 26 by polmyt quote
SAMAINA Posted January 26 Posted January 26 (edited) Τα ίδια με το αδελφό του στο πρυμνιό σαλόνι. Το μπουκάλι το νερό πάνω στο τραπεζάκι πήγαινε βόλτα και καθε τρεις και λίγο ήθελε σπρώξιμο για να μην πέσει κάτω. Ευτυχώς η κούπα του καφέ, δεν είχε την ίδια συμπεριφορά🤣 Edited January 26 by SAMAINA
NIKOSNAXOS Posted January 26 Posted January 26 Σε ταξίδια που έκανα τότε που είχε δρομολογηθεί στο Ηράκλειο και πήγαινε με 26-27 μίλια η κατάσταση στο στο πρυμναίο σαλόνι ήταν όπως την περιγράφει ο φίλος Σαμαινα και ακόμα χειρότερη. Θυμάμαι ότι ούτε στον καναπέ δε μπορούσα να ξαπλώσω. Όπως ακούσαμε στο βίντεο λίγο παραπάνω πάνω ο ήχος είναι εξαιρετικά ενοχλητικός, προσωπικά δεν ξέρω αν θα καθόμουν μέσα στην καμπίνα, η απορία μου είναι αν έχεις δικαίωμα να ζητήσεις αλλαγή καμπίνας;
Metal maniac Posted February 7 Posted February 7 To Blue Star 1 προσεγγίζει το λιμάνι της Παροικίας της Πάρου. Το πλοίο, μήκους 176 μέτρων, πραγματοποιεί μια γρήγορη αριστερόστροφη μανούβρα και δένει σε 3 λεπτά στο λιμάνι του νησιού. Ίσαλος 2025! Υγ.Το κείμενο είναι από την περιγραφή του βίντεο
Panagia Ekatontapiliani Posted March 17 Posted March 17 2 minutes ago, HS_4 said: Αρα μαλλον το blue star 1 θα κάνει άραγε φέτος τα έκτακτα της Παροναξιας το Πάσχα; Μόλις ξεκινήσει το Blue Star 2 νομίζω ότι το Blue Star 1 θα πραγματοποιήσει δεξαμενισμό, που δεν έκανε το χειμώνα κατά την ακινησία του.
Giannis P Posted March 28 Posted March 28 Σε μια άφιξη τον Δεκαπενταύγουστο του 2020. στιγμιότυπο του πλοίου απ'τη συνοικία βροντάδο με θέα το λιμάνι της Ερμούπολης.
polmyt Posted April 3 Author Posted April 3 Θεωρητικα απο 23 Απριλιου ξεκιναει ακινησια η οποια θα κρατησει μεχρι 31 Μαιου
Panagia Ekatontapiliani Posted April 3 Posted April 3 Έχει εκκρεμότητα να κάνει δεξαμενισμό που δεν έκανε το χειμώνα.
pkos Posted April 7 Posted April 7 Στη παλιά του γραμμή από σήμερα ξεκίνησε έπειτα από 8 χρόνια αντικαθιστώντας αρχικά το Σάμος και έπειτα το Διαγόρα για τη περίοδο του Πάσχα(μέχρι λαμπροτετάρτη).
pkos Posted April 8 Posted April 8 Ας το δούμε στην άφιξη του μετά από πολλά χρόνια στη Μυτιλήνη. Εντυπώσεις θα έχω τη Κυριακή που θα το ταξιδέψω και θα κάνω αναφορά ταξιδιού.
piraeus ships spotting Posted April 9 Posted April 9 Και εδώ μια φωτογραφία του από την χθεσινή άφιξη στην Χίο. Πραγματικά στόλισε το λιμάνι!
Stratos Posted April 10 Posted April 10 Μπορεί και περισσότερο..! Αλλά υποθέτω το λέει ο φίλος, "ένεκα της επιστροφής"..
pkos Posted April 10 Posted April 10 11 hours ago, ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ said: Οι Ιάπωνες δεν το στολίζουν;;;😃 Σε αυτό ναι συμφωνώ πιο κούκλα είναι το Ρόδος με τη γιρλάντα που έχει από το 2010 και η σιλουέτα του ομορφαίνει τα λιμάνια!!!!!!!
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted April 10 Posted April 10 Ακόμα πιό κούκλα αλλά κ καραβολατρικό είναι το Ν ΣΑΜΟΣ,φοβάμαι μην το χάσουμε από τη γραμμή
pkos Posted April 14 Posted April 14 (edited) Πρώτο ταξίδι με το πλοίο σήμερα από Πειραιά για Μυτιλήνη. Καταρχήν σαν πλοίο είναι πολύ μεγάλο όταν το βλέπεις από έξω και λες ότι έχει τόσους χώρους που τα 176 μέτρα του σου φαίνεται σαν ψέμα. Δηλαδή νομίζεις ότι είναι 190 μέτρα και αυτό. Στο εσωτερικό τώρα όλα τα σαλόνια είναι σε ένα deck το οποίος μιας που ταξιδεύαμε με πρωτόκολλο φαινόταν ο κόσμος με διαφορά. Το πρυμιο σαλόνι γιοτ νομίζω ονομάζεται ωραίο για να βλέπεις τα κύματα και να πίνεις τον καφέ σου αλλά πιο ωραίο θα ήταν αν θα ταξιδευε σε ημερήσιο δρομολόγιο. Πλεονέκτημα του είναι ότι για όσους έχουν καμπίνες έχει ένα σαλόνι μπροστά το οποίο ήταν γεμάτο και αυτό λόγω των πολλών καμπινών που έχει το πλοίο σε σχέση με τα πλοία της Ελλενικ που ταξιδεύω συχνά πυκνά. Ουρές και στο self service , goodys, α la cart. Στις καμπίνες τώρα επειδή το εισιτήριο μου ήταν με το Διαγόρα και μου αλλάξαν το καράβι με αναβαθμίσανε σε λουξ καμπίνα η οποία είχε θέα την πλώρη αλλά δεν είναι αυτό που διαφημίζεται ότι έχει καναπέ. Μου θύμισε πάρα πολύ την πλωριά καμπίνα που είχα ταξιδεύοντας με το Μύκονος τα Χριστούγεννα με μόνη διαφορά ότι εδώ έχει και ψυγείο. Τώρα πώς την ονομάσανε lux δεν μπορώ να το καταλάβω γιατί παρόμοιες ήταν και οι άλλες καμπίνες από τι είδα από γνωστός πού ταξιδεύανε με μόνη διαφορά ότι εγώ είχα τηλεόραση. Λογικό βέβαια να μου το Μύκονος γιατί και στις δύο εταιρείες εμπνευστής ήταν ο Γεράσιμος Στρίντζης. Στά του ταξιδιού τώρα από Πειραιά λύσαμε κάβους στις 8.10 και Χίο αντί για 3.50 δέσαμε 4.30. σε κάποια στιγμή που το είδα στο marinetraffic πήγαινε γύρω στους 18,5 με 19,5 κόμβους. Απο Χίο φύγαμε με καθυστέρηση γύρω στις 6 παρά αν δεν κάνω λάθος γιατί κοιμόμουν όπου εκεί άνοιξε τις μηχανές στο φουλ και πηγαίναμε 26 κόμβους για να καλύψουμε τη διαφορά. Βέβαια και στη Μυτιλήνη μπήκαμε 7.35. Το ταξίδι από πειραιά μέχρι χίο χαλαρό ενω στη συνέχεια είχε ένα έντονο vibration. Επειδή έχω κάνει 60 ταξίδια με το Ροδος έχω να πω ότι ήταν πιο έντονο από το Ρόδος το οποίο έχω συνηθίσει. Στα εξωτερικά καταστρώματα τα οποία είναι λίγα κάτι το οποίο στη γραμμή μας δεν το έχουμε συνηθίσει στο πρυμνιο εξωτερικό κατάστρωμα το χώρο της πισίνας τον έχουν κλείσει και όλο είναι τραπεζάκια τα χαρακτηριστικά που έχει μπλού σταρ και έχει και δύο εξωτερικούς χώρους στα πλάγια. Βέβαια οι ντουζιέρες υπάρχουν ακόμα οπότε μπορεί να έχουν στο μέλλον σκοπό να τη ξανανοίξουν. Κάτι παρόμοιο μου είπε ένας γνωστός μου που ταξίδεψε με το σημερινό κίσαμος τότε blue galaxy για το θέμα πισίνας. Δεν τον ρώτησα βέβαια για τη ντουζιέρες. Συμπερασματικά το πλοίο είναι πάρα πολύ καλό μυρίζει ότι προέρχεται από τη Σχολή του Στρίντζης. Εδώ στις οδηγίες στις καμπίνες ακόμα έχουνε το παλιό λογότυπο blue star και στρίντζης που νομίζω το κρατήσανε μέχρι το 2002. Μακάρι να το κρατήσουν σε καμία γραμμή σαν το βόρειο αιγαίο γιατί έχει ταχύτητα άνεση και πολλές καμπίνες που η γραμμή τις έχει ανάγκη. Υγ: φωτογραφίες θα ανεβάσω σιγά-σιγά Υγ2: Επίσης θυμίζει ένα πάρα πολύ μεγάλο Λευκά Ορη τ Blue Horizon που η διαρρύθμιση του είναι παρόμοια από τι μου έχει πει γνωστός που το έχει ταξιδέψει Edited April 14 by polmyt
pkos Posted April 14 Posted April 14 H ξενάγηση επί του πλοίου λοιπόν ξεκινάει από τους εσωτερικούς χώρους όπου βλέπουμε αρχικά απο πλώρα προς πρύμνα το σαλόνι που έχουν όσοι δικαιούνται καμπίνες, το Business Lounge στο οποίο για να εισέλθεις έδειχνες στο καμαρώτο τη κάρτα της καμπίνας σου. Πηγαίνοντας προς τα πίσω έχουμε σαλόνια από τη δεξιά πλευρά και από την άλλη πλευρά το Self Service Goodys και το διάδρομο για το a la carte. Συνεχίζοντας προς τα πίσω βλέπουμε απο ένα διάδρομο τη μία σειρά αεροπορικών που είναι σε αίθουσα(δεν έβγαλα φωτογραφία) και από την άλλη πλευρά έχουμε την άλλη σειρά αεροπορικών. Από τη δεξιά πλευρά πηγαίνοντας προς τα πίσω έχουμε πρώτα το κλιμακοστάσιο για το 8ο deck και τα γκαράζ, έπειτα μαγαζι ρεσεψιόν είσοδο και τέρμα πίσω το Yacht Cafe με τη τζαμαρία στα κύματα(και εδώ δεν έχω φωτογραφία). Στο 8ο deck ανεβαίνοντας τη σκάλα βλέπουμε τους διαδρόμους προς τις καμπινες από όπου έχουμε τη lux καμπίνα. Από την άλλη πλευρά του διαδρόμου βγαίνεις στο εξωτερικό κατάστρωμα που ήταν και η πισίνα και τέρμα πίσω βλέπεις τη πρύμνη με τους τεράστιους καταπέλτες. Ακόμα ας δούμε το πλαινό δεξί κατάστρωμα. Τέλος μια θέα από τη καμπίνα στη πλώρη καθώς δένουμε στη Μυτιλήνη. Τέλος ας το δούμε μια φωτογραφία στην Ακτή Βασιλειάδη, ας δούμε το πλάνο εκκένωσης απο εποχής Στρίντζη και τη τσιμινιέρα του από το deck 9
Recommended Posts