Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Posted (edited)
On 10/7/2017 at 4:07 PM, proud_ionian said:

στο patras old photos, ανεβηκε μια φωτο (ψαρεμμενη στο flickr/grenville), η οποια εχει τραβηχτει απο το ξενοδοχειο galaxy, τη χρονια της αλλαγης (1981)[...]

 

 

59d8d16d6b9f5_patra1981.thumb.jpg.d6c524840f0758cb4a96ae6a45fa756a.jpg

Το ρυμουλκό του Τσαβλίρη, ποιό είναι?

Edited by Nick the Greek
Posted

Κι αφού αποκλείσαμε όλες τις πιθανές περιπτώσεις, λέμε πως το ρυμουλκό του Τσαβλίρη είναι το Πρωτεύς.

  • 5 months later...
Posted (edited)

Το ρυμουλκό Άτλας Ι (IMO Νο: 5286116) είναι κατασκευασμένο το 1953 στο ναυπηγείο INMA στη La Spezia της Ιταλίας με το όνομα Provencal 12. Διατήρησε το όνομα Provencal 12 μέχρι 1977 που πουλήθηκε στην Maritime Towing & Salvage και πήρε το όνομα Πρωτεύς. Το 1995 πουλήθηκε και πήρε το όνομα Αγία Ειρήνη. Με το όνομα Άτλας Ι το είχα πετύχει στην Αστυπάλαια το 2006. Το πλοίο έχει Νηολόγιο Πειραιά, με διεθνές διακριτικό SV4255, μήκος 25,72 μέτρα, πλάτος 6,92 μέτρα και έχει μια κύρια μηχανή (1500bhp).

Edited by proud_ionian
tag
  • 7 months later...
Posted

Μόλις 15 χρόνια μετά από εκείνο το συναπάντημα στην Αστυπάλαια, μερικές φωτογραφίες ακόμη από το ιστορικό ρυμουλκό Πρωτεύς. Να το παλιομοδίτικο μεν, πανέμορφο δε, κυλινδρικό φουγάρο. Βλέπουμε επίσης μια άποψη από το ντέκ αλλά και τον καθρέφτη. Έχουμε επίσης και την πινακίδα του ναυπηγείου, μετάνοιωσα που δε την ξεβίδωσα τότε:D.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...