NOMIKOS LINES Posted January 24 Posted January 24 Μάλιστα φέτος λόγο των νέων δεδομένων στα ελληνοβουλγαρικα σύνορα και της μηδαμινής καθυστέρησης στα σύνορα αναμένεται μεγάλη αύξηση Βαλκανίων τουριστών μέρος των οποίων θα κατευθυνθούν στις σποραδες από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
SuperRunner Posted January 25 Posted January 25 Κάθε χρόνο εδώ και 4 χρόνια, έτσι γίνεται. Όλοι οι Βαλκάνιοι πάνε Σποράδες από Θεσσαλονίκη και δεν είναι και λίγοι.
NOMIKOS LINES Posted January 25 Posted January 25 Απλά φέτος τέλος οι ουρές στα σύνορα για ελέγχους. Ιούλιο Αύγουστο ήταν πρόβλημα μεγάλο.
wysiwid Posted January 25 Posted January 25 Εχω την αίσθηση ότι αν βγει τελικά επιδότηση ( δεν το θεωρώ πιθανό ) θα δούμε άλλο συνδυασμό ταχυπλόων δρομολογίων και άλλες ώρες
NOMIKOS LINES Posted January 25 Posted January 25 Εάν βγει επιδοτούμενη η γραμμή ίσως το ιωλκος πάει Μαντούδι το ταχύπλοο από Μαντούδι ανέβει Θεσσαλονίκη και το caldera vista μπει στην θέση του ιωλκος. Εάν λέμε τώρα βγει επιδοτούμενη.
wysiwid Posted January 25 Posted January 25 Είπαν ότι φέτος θα είναι ταχύπλοο Μαντούδι . μην ξεχνάμε και την σύνδεση Θεσσαλονίκη Λήμνο .. κτλ η σκέψη μου είναι μήπως κάνει κυκλικά με προεκτάσεις
SuperRunner Posted January 25 Posted January 25 Πιθανόν θα επιδοτηθεί γι'αυτό και αρχίσαν από τώρα νωρίς νωρίς οι πιέσεις από Δημάρχους κτλ. Προσωπική μου άποψη ότι θα επικρατήσει το σενάριο του στυλ 4 αυθημερόν δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς Σποράδες συν ένα επιπλέον με διανυκτέρευση και προφανώς ένα για ΒΑ Αιγαίο, όπως το καλοκαίρι του 2024. Πιθανολογώ επίσης ότι ή Caldera Vista ή Νάξος τζετ να είναι το ταχύπλοο από Μαντούδι και όχι το Speedrunner jet 2.
SuperRunner Posted February 28 Posted February 28 10 hours ago, wysiwid said: Και ίσως και η μεγαλύτερη ταχύτητα του αν κάνει προέκταση Θεσσαλονίκη Στη περίπτωση αυτή η Θεσσαλονίκη είναι η έδρα του και όχι η προέκτασή του.
wysiwid Posted February 28 Posted February 28 (edited) 4 hours ago, SuperRunner said: Στη περίπτωση αυτή η Θεσσαλονίκη είναι η έδρα του και όχι η προέκτασή του. Το ελεύθερο τμήμα έως τώρα ήταν το Μαντούδι Σποράδες γιαυτό κι γίνεται η τακτική δήλωση κάθε χρόνο Το άλλο τμήμα είναι με επιδότηση ως αναπτυξιακή γραμμή και δεν γνωρίζουμε αν θα συνεχιστεί η επιδότηση του το 2025 ή το 2026 Edited February 28 by proud_ionian μεταφορα
SuperRunner Posted February 28 Posted February 28 (edited) Από όσα γνωρίζω μέχρι στιγμής, οι Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και Σποράδων ήδη ξεκίνησαν να ασκούν πιέσεις. Λογικά θα επιδοτηθεί και έτσι όπως το βλέπω προς μέσα προς τέλη Ιουνίου θα ξέρουμε. Edited February 28 by proud_ionian quote
wysiwid Posted February 28 Posted February 28 Δεν έχει κανένα νόημα να το κάνουν αυτό κάθε χρόνο τόσο αργά. Η θα το εντάξουν στις υπόλοιπες άγονες που αποφασίζονται από νωρίς ή διαφορετικά σε μια τουριστική χώρα το να ανακοινώνεται μια ακτοπλοϊκή γραμμή τέλη Ιουνίου και να ξεκινά 5/7 μόνο παράλογο είναι και θαύμα θα έλεγα που έχει και πληρότητες με δεδομένο τη μη έγκαιρη γνωστοποίηση τους. Δεν είναι εικόνα τουριστικής χώρας αυτή η αντιμετώπιση της ίδιας της πληροφορίας για την μη ύπαρξη θετικής ή αρνητικής απάντησης έως τέλη Ιουνίου ! Πέρσι Σκόπελος και Αλόννησος επηρεάστηκαν πολύ αρνητικά στην σεζόν τους από αυτό το ζήτημα .
Nicksy58 Posted February 28 Posted February 28 Γιατί να ξοδέψετε χρήματα από τους φορολογούμενους για μια καλοκαιρινή διαδρομή που έχει αποδειχθεί επιτυχημένη;
wysiwid Posted February 28 Posted February 28 (edited) @Nicksy58 Δεν πρόκειται να μπω σε πολιτικές συζητήσεις Edited February 28 by polmyt
Nicksy58 Posted February 28 Posted February 28 Δεν είναι πολιτική συζήτηση. Πρόκειται για έναν εφοπλιστή που λέει πάντα ότι νοιάζεται για τους νησιώτες αλλά στην πραγματικότητα δεν το κάνει. Νοιάζεται μόνο για την τσέπη του.
wysiwid Posted February 28 Posted February 28 Μην απευθύνεις σε μένα την ερώτηση ρώτα τους αρμόδιους Ούτε θα κρίνω εδώ τον κάθε πλοιοκτήτη .
proud_ionian Posted February 28 Posted February 28 Συζήτηση κάνουμε παιδιά. Δεν γίνεται να συμφωνούμε σε όλα. Δεν πιστεύουμε όλοι ότι το κρατικό ταμείο είναι ένα βάζο με μέλι που δεν τελειώνει ποτέ και οι πρώτοι που τρώνε πρέπει να είναι οι χορτάτοι. Εν προκειμένω δεν συμφωνούμε όλοι ότι πρέπει να επιδοτείται και μια επιτυχημένη εποχιακή γραμμή ταχύπλοου που συνδέει μια τουριστική περιοχή με μια μεγαλούπολη.
wysiwid Posted February 28 Posted February 28 (edited) Προσωπικά έγραψα ότι αν αποφασίσουν να επιδοτείτε ή όχι να το αποφασίζουν νωρίς . Γιατί δημιουργούν τεράστια αναστάτωση στον κόσμο που θέλει να έρθει στα νησιά και στους ιδιοκτήτες των καταλυμάτων που κρατάνε επαφή πολύμηνη με τον κόσμο που έχει κρατήσεις και στις τέλος φτάνουν στο αμήν και ακυρώνουν . αυτο έγινε πέρσι και δεν αρμόζει σε τουριστική χώρα αυτή η κατάσταση . Θελουμε οργάνωση στα πάντα . 1 hour ago, Nicksy58 said: Γιατί να ξοδέψετε χρήματα από τους φορολογούμενους για μια καλοκαιρινή διαδρομή που έχει αποδειχθεί επιτυχημένη; Μεγάλη συζήτηση είναι και γιατί η Θεσσαλονίκη δεν έχει γενικότερα ελευθερες ακτοπλοϊκές συνδέσεις πέρα από όσες επιδοτούμενες συνεχίζουν μετά την Λήμνο Edited February 28 by wysiwid
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted February 28 Posted February 28 Μήπως υπερβάλετε ? "Τεράστια αναστάτωση στον κόσμο, και ακυρώσεις στις κρατήσεις καταλυμάτων" σε σχέση με το αν υπάρχει ή όχι σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες με ταχύπλοο, ή έστω καθυστερημένη ανακοίνωση ? Σίγουρα θα εξυπηρετεί κάποιους (λίγους ή περισσότερους) αυτή η εποχιακή γραμμή, αλλά προσωπικά προκειμένου να αναστατωθώ και να ακυρώσω τις προγραμματισμένες διακοπές μου, θα επέλεγα απλά να μεταβώ στον Βόλο είτε με προσωπικό, είτε με συγκοινωνιακό μέσο. Και για την Άνδρο θα ήταν καλό να υπάρχει άμεση ακτοπλοική σύνδεση με Πειραιά και Θεσσαλονίκη, ωστόσο υπάρχει μόνο μέσω Ραφήνας χωρίς από όσα γνωρίζω να έχει αναφερθεί κάποια αναστάτωση.
wysiwid Posted February 28 Posted February 28 (edited) 7 minutes ago, ΣΕΙΡΙΟΣ said: Μήπως υπερβάλετε ? "Τεράστια αναστάτωση στον κόσμο, και ακυρώσεις στις κρατήσεις καταλυμάτων" σε σχέση με το αν υπάρχει ή όχι σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες με ταχύπλοο, ή έστω καθυστερημένη ανακοίνωση ? 40% με 60% ακυρώσεις από Πραγματικες κρατήσεις Που είχαν γίνει μήνες πριν σχεδόν σε όλα τα κατάλυμα του νησιού και που αντικαταστάθηκαν σταδιακά από 15/7 με νέες κρατησεισ αν σε καλύπτει το ποσοστό . Τα ίδια και στην Αλόννησο. Σκιάθο λόγο αεροδρομίου δεν επηρεάστηκε σε τέτοιο βαθμό Ολες με αιτιολογία συσχετιζόμενη συν τη μη ύπαρξη μεσημεριανού από βόλο ! Καθώς είχε μόνο το πρωί ! Edited February 28 by wysiwid
Gpla Posted February 28 Posted February 28 (edited) Παιδιά σίγουρα έχετε περισσότερη εμπειρία από εμένα αλλά εγώ ως κάτοικος της Θεσσαλονίκης ξέρω πως αν δεν επιδοτηθεί η γραμμή πιθανόν να μην ανεβάσουν πλοίο. Το γιατί μην μου το ρωτήσετε πραγματικά δεν ξέρω. Αλλά στο παρελθόν ξέρω ότι δεν νοιαζόταν το κράτος για αυτήν τη γραμμή και από τότε που έγινε η επιδότηση ξαφνικά το πλοίο είναι γεμάτο κάθε φορά. Σαν ένας τουριστας παντός που το καλοκαίρι έχω σκοπό να πάω στις σποραδες θα προτιμήσω τον βόλο που ξέρω ότι σίγουρα θα έχει καράβι Edited February 28 by Gpla
SuperRunner Posted February 28 Posted February 28 Άνευ επιδότησης το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Σποράδες πραγματικά δε βγαίνει. Μου τα εξήγησε πολύ αναλυτικά άνθρωπος που είναι μέσα στα πράγματα πέρυσι το καλοκαίρι και έχει άμεση επαφή με το αντικείμενο και τη συγκεκριμένη δρομολόγηση. Όσο περίεργο και κουφό να σας φαίνεται και να ακούγεται, αυτή είναι η πραγματικότητα και η αλήθεια. Τα "sold out" και οι σχετικά χαμηλές τιμές είναι λόγω επιδότησης. Χωρίς επιδότηση τα κόστη των εισιτηρίων έπρεπε να είναι τα διπλάσια χρήματα ίσως και παραπάνω. θέλετε το πιστεύετε αυτό; Έχει καλώς. Δε θέλετε ή αρνείστε να το πιστέψετε; Πάλι έχει καλώς. Δε τίθεται θέμα. Έξω από το χορό και από τον καναπέ και το πληκτρολόγιό μας μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι θέλει, χωρίς να ξέρει έτσι μόνο και μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων. Κουβεντούλα κάνουμε. Και να σας πω επίσης κάτι που είχα ακούσει πριν μήνες ανεξάρτητα από το συγκεκριμένο τόπικ, υπήρξαν πληροφορίες κάποια στιγμή ότι θα ζητήσουν από τον Ιταλό να ενεργοποιήσει τη γραμμή της Κρήτης-Θεσσαλονίκης ακόμα και με επιδότηση. Ξαναλέω ανεπιβεβαίωτη πληροφορία. Μπορεί να ισχύει, μπορεί και όχι.
ΣΕΙΡΙΟΣ Posted February 28 Posted February 28 18 minutes ago, wysiwid said: 40% με 60% ακυρώσεις από Πραγματικες κρατήσεις Που είχαν γίνει μήνες πριν σχεδόν σε όλα τα κατάλυμα του νησιού και που αντικαταστάθηκαν σταδιακά από 15/7 με νέες κρατησεισ αν σε καλύπτει το ποσοστό. Δεν τίθεται θέμα αν με καλύπτει ή όχι το ποσοστό, και για να το λέτε, σίγουρα βασιζόμενος σε στοιχεία, έτσι θα είναι. Επιτρέψτε μου ωστόσο να θεωρώ πραγματικά αδιανόητο (έως και..... μαζοχιστικό !!!) το να έχει κάποιος προγραμματίσει μήνες πριν (όπως είπατε) την διαμονή - διακοπές του σε κάποιο νησί έχοντας κατά νου κάποιον συγκεκριμένο τρόπο μετάβασης, και προκειμένου να επιλέξει κάποιον άλλο τρόπο, να προτιμάει να ακυρώσει.
wysiwid Posted February 28 Posted February 28 Ο άλλος τρόπος απαιτούσε ξενύχτι οδήγηση ή διανυκτέρευση από Βόλο … τώρα το μεσημεριανό του Βολου θα λύσει αυτό το θέμα
SuperRunner Posted February 28 Posted February 28 (edited) Άποψή σας και σεβαστό. Είναι γνωστό όμως, πως όσο νωρίτερα το κλείσεις, τόσο φθηνότερα θα το βρεις. Παράδειγμα τα αεροπορικά εισιτήρια. Έτσι και τα καταλύματα. Edited February 28 by polmyt quote
wysiwid Posted February 28 Posted February 28 (edited) Και οι ξένοι μας φίλε μου πολύ σωστά έχουν κουλτούρα οργάνωσης κλείνουν τις διακοπές τους μαζί με τα αεροπορικά ακόμη και 10-12 μήνες πριν . Edited February 28 by polmyt quote
Recommended Posts