Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Posted

...για Ζάκυνθο 

Με αναρίθμητα σφυρίγματα ήρθε για πρώτη φορά το πλοίο στη Ζάκυνθο και έδεσε στο μώλο του Αγ.Διονυσίου 

*Update 20:30 

• Replies 646
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)

Στο fb των ''Ζακυνθινών'' Καραβολάτρων (κι ο νοων νοείτω αρκεί κανείς να δει τα σχόλια) το γλύψιμο πάει σύννεφο και κάνουν και λαιβ ανταπόκριση. Ούτε οι ζακυνθινοί πολίτες τέτοιο ζήλο!

Έδεσε με ''μεγαλοπρέπεια και άνεση'' το υπερσύγχρονο ταχύπλοο, του κουτιού, Smyrna στο κανονικό λιμάνι της Ζάκυνθο. 😂😂😂

Κανείς δεν είπε όμως ότι δεν μεταφέρει οχήματα και επίσης έχει μπουνάτσα...

Με την πρώτη ευκαρία θα γίνει η ''βλακεία'' και μετά θα τρέχουν, και όλοι αυτοί που γλύφουν τώρα απλά θα κάνουν τους κινέζους, όπως έκαναν και στο παρελθόν άλλωστε...

Edited by kefalonia94
Posted

Φωτογραφίες από τη πρώτη άφιξη του στη Ζάκυνθο:

IMG_6759.jpg

21.jpg

Πηγή:Ερμής Ζακύνθου  

κι άλλες:

smyrna-di-levante-5.jpg smyrna-di-levante-2.jpg

smyrna-di-levante-4.jpg

Πηγή:Ημέρα Ζάκυνθου

Posted

Αστείοι πραγματικά με τις ανακρίβειες που γράφουν τι στιγμή που με μια απλή αναζήτηση στο Google πλέον βρίσκεις τα πάντα 

Posted
33 minutes ago, mpolo said:

Και κατι που δεν γνωρίζαμε γυρω απο το πλοιο απο το imera zante και αυτο.

IMG_20241203_223333.jpg

Γτ το Contessina di Levante πιο κάτω??? Ούτε τα ονόματα των καραβιών τους δεν ξέρουν! 😂

Πάντως μια ματιά να ρίξει κανείς στην αρχική τους σελίδα καταλαβαίνει κανείς γτ γράφουν αυτά που γράφουν...

Screenshot_29.jpg

Screenshot_16.jpg

Posted

Τα δημοσιεύματα των σιτιζόμενων από τη Levante είναι φαιδρά όπως πάντα.

On 11/10/2023 at 7:20 AM, proud_ionian said:

Στις υπάρχουσες γραμμές της Levante, θα μπορούσε να πάει μόνο επικουρικά το καλοκαίρι, να κάνει καύσιμα και φορτηγά τις 5 ζορικες εβδομάδες του καλοκαιριου. Δεν μπορει να αποτελέσει μόνιμη παρουσία

On 6/1/2024 at 11:05 AM, proud_ionian said:

Το πλοίο τις τελευταίες μέρες είναι συνέχεια αναμμένο και οι φήμες για το τι θα κάνει το καλοκαίρι οργιάζουν.

Συνήθως ερμηνεύουμε την πραγματικότητα υπό το προσωπικό μας πρίσμα. Είμαστε στον Πειραιά,  θα έρθουν όλα Πειραιά. Είμαστε στην Πάτρα κάνουν όλα για την Πάτρα κ.ο.κ.

Πριν το καλοκαίρι, οι μεταφορικές εταιρίες,  κυρίως της Ζακύνθου, είχαν διαμαρτυρηθεί στη Levante για την έλλειψη θέσεων το καλοκαίρι. Τότε τους είχαν τάξει το Σμύρνα. Και καλα θα έρθει και θα βοηθήσει.

Πιστεύω ότι ο λόγος που ήρθε, πέρα από τα φτηνότερα λιμανιατικα και τις φανφάρες για να σκεπαστεί το άκυρο με την ΑΝΜΕΖ, είναι να δοκιμαστεί σε συνθήκες χαμηλής κίνησης.

Εκτίμησή μου είναι ότι θα βγει μετά τις γιορτές για να σκαντζαρει το Mare στην ακινησία του. Αν δεν υπάρξουν απρόοπτα, το καλοκαίρι θα δουλέψει Κυλλήνη.

Προφανώς αν δουλέψει αυτό δεν θα δουλέψει η νόνα. 

Posted

Μπα, μην το λες. Εγώ πιστευω πως αν κάτσει, η Νόνα θα δουλέψει κανονικά, μονο στην γραμμή της, χωρίς τα "κυκλικά".

Προσωπικά, πιστευω πως η Νόνα θα σταματήσει, όταν έρθει η "Κοντούλα"

Posted

Το πλοίο δεν ειναι ουτε για μεγάλα ταξίδια , ουτε για πορθμείο. Το πολυ νιτσα μπριντεζι δλδ και αυτο οχι high season.

Posted

Εγώ πιστεύω ότι περισσεύουν τα πλοία της levante για Ιόνιο και κάποια στιγμή ίσως να επιχειρήσει άνοιγμα στο Αιγαίο με διεκδίκηση κάποιας επιδοτούμενης γραμμής , είτε με το Smyrna , είτε με το Contessa , είτε με το Κεφαλονιά.

Το θεωρώ πιο πιθανό σενάριο από το να πουλήσει το Κεφαλονιά.

Posted
21 hours ago, kefalonia94 said:

Κυλλήνη μπήκε οριακά, Πόρο είναι πάλι οριακά και Ζάκυνθο μπαίνει μόνο εκεί που έδεναν τα Ιταλικά προς το παρόν αν δε γίνει εκβάθυνση.

Όλα αυτά τα οριακά πάντως κρύβουν κινδύνους σε περίπτωση κακοκαιρίας και παλίρροιας και μιλάμε για ένα πλοίο 50 χρόνων.

Τώρα φαίνεται να άλλαξε θέση στην Κυλλήνη.

1728069025.jpg

στο μώλο του Αγίου είδα έδεσε πάντως, δεν ξέρω εσύ τι λες

Posted

Χθες ήταν ξεφόρτωτο και με μπουνατσα.

Στην πράξη θα φανεί.

4 hours ago, proud_ionian said:

Εκτίμησή μου είναι ότι θα βγει μετά τις γιορτές για να σκαντζαρει το Mare στην ακινησία του. Αν δεν υπάρξουν απρόοπτα, το καλοκαίρι θα δουλέψει Κυλλήνη.

ΥΓ: πολλά πλοία "δεν έμπαιναν " σε λιμανια και τελικά μπήκαν και έγραψαν ιστορία. 

Posted
5 hours ago, proud_ionian said:

Για τη νόνα σου απάντησα στο θέμα της.

Όσον αφορά τη Σμέρνα, να ξαναθυμήσω οτι οι εσωτερικοι χώροι, πανέμορφοι όντως, ειναι μεγέθους Ταξιάρχη.

Επειδή δεν το έχω με τους χώρους του "Αρχάγγελου", κάνε το μου σε παρακαλώ σε σύγκριση με τους χώρους του "Άγριου"....

Posted (edited)

Γελάω όταν χρησιμοποιούν συνεχώς τη λέξη «μοντέρνο» στο άρθρο. Κατασκευάστηκε το 1977.

Edited by Nick the Greek