Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

• Replies 646
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Είναι ωραιο πλοιο απο οτι έχω δει.Τις προάλλες σε ημερησιο ταξιδι προς Χανια που το ειδα στο ΝΜΔ (εστω απο μακρια),ειπα κριμα το εχουν και κάθεται ενω θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και σε υπάρχοντες και μη

Γραμμες

Posted

Πειραιά Κύπρο όπως το dalela ή Πειραιά ροδο Κύπρο όπως έκαναν παλαιότερα τα πλοια της Salamis lines; 

Posted

Mηπως το δουμε να παιζει ενεργο ρολο στα οσα διαδραματιζονται στη Μεση Ανατολη μεσω μεταφορας πολιτων;

Posted

Πιθανότατα και μάλλον Παρασκευη θα αναχωρήσει .

Σε γενικότερο πλαίσιο έχουν βγει ξένες πρεσβείες και ψάχνουν να ναυλωσουν βαπόρια .

Posted

Που το εμαθες

9 hours ago, LoveBoat said:

Δρομολόγια Πειραιά Κύπρο θα κάνει τελικά 

Που το ξέρεις;

Posted

Στο ραδιόφωνο άκουσα ότι το Ισραήλ ζητάει, σε περίπτωση που γίνει κάτι στην περιοχή του, βοήθεια από την Ελλάδα με την συνδρομή πλοίων. Οπότε κάπου έτσι δένει η ειδηση με τ πλοιο

Posted

Και μάλλον οι φήμες επαναδραστηριοποίησης του πλοίου είναι αληθινές καθώς αυτή την στιγμή είναι στην πλώρη του τα ρυμουλκα Panther z & Endeavour Z

Posted (edited)
13 hours ago, MILTIADIS said:

Mηπως το δουμε να παιζει ενεργο ρολο στα οσα διαδραματιζονται στη Μεση Ανατολη μεσω μεταφορας πολιτων;

Τα πλοία πού ζητά το Ισραήλ δεν είναι για απομάκρυνση αλλοδαπών αλλά πλοία για επιστροφή Ισραηλινών ναυλωμένα από το Ισραήλ.Η Κυπριακή Δημοκρατία αρνήθηκε γιατί δεν αφορά επιχείρηση του ΟΗΕ(σχέδιο ΕΣΤΙΑ)

Το πλοίο δρομολόγια μεταξύ Ελλάδας Κύπρου θα κάνει τίποτα άλλο...

Edited by proud_ionian
Posted

Παιδιά  καλησπέρα,  το πλοίο μέχρι προχθές  έκανε πληρώματα με σκοπό να πάει το καράβι Ισπανία Μαρόκο.

Αυτή η πληροφορία  για Ελλάδα Κύπρο πως έχει βγει  ;; 

Posted
On 8/8/2024 at 1:02 AM, Trellla said:

Αυτή η πληροφορία  για Ελλάδα Κύπρο πως έχει βγει  ;; 

Αυτό το αναριωτιέμαι κι εγώ. Το ότι πήγε Λεμεσό δεν σημαίνει ότι κάνει δρομολόγια κι όσο κι αν το γκούγκλαρα δεν βρήκα αναφορά που-θε-να. Αλλά ακόμη κι αν όντως πήγαινε να κάνει δρομολόγια εκεί, τι δρομολόγια θα έκανε; Το Daleela παίρνει επιδότηση. Μπήκε με ελεύθερη δρομολόγηση για να το ανταγωνιστεί ή η ΕΕ έδωσε την γραμμή στην Levante; Μηχανολογικά μπορεί να ανταπεξέλθει; Μη ξεχνάμε πως ήταν 2 χρόνια παρατημένο. 

Οπότε ας περιμένουμε να περάσει λίγος καιρός κι ας κρατάμε και λίγες πισινές. 

Posted

Στην σελίδα της Λεβαντε δεν φαίνεται δρομολόγιο Πειραιάς - Λεμεσσος.Αρα λογικα για μεταφορά μεταναστών;

Just now, express adonis said:

Ενδιαφερουσα και η πορεια του....

Γιατί ενδιαφερουσα

Posted
6 hours ago, JTEDimandix said:

Αυτό το αναριωτιέμαι κι εγώ. Το ότι πήγε Λεμεσό δεν σημαίνει ότι κάνει δρομολόγια κι όσο κι αν το γκούγκλαρα δεν βρήκα αναφορά που-θε-να. Αλλά ακόμη κι αν όντως πήγαινε να κάνει δρομολόγια εκεί, τι δρομολόγια θα έκανε; Το Daleela παίρνει επιδότηση. Μπήκε με ελεύθερη δρομολόγηση για να το ανταγωνιστεί ή η ΕΕ έδωσε την γραμμή στην Levante; Μηχανολογικά μπορεί να ανταπεξέλθει; Μη ξεχνάμε πως ήταν 2 χρόνια παρατημένο. 

Οπότε ας περιμένουμε να περάσει λίγος καιρός κι ας κρατάμε και λίγες πισινές. 

Συγγνώμη,που ζεις;; Γίνεται χαμός στη Μέση Ανατολή,μιλάμε γιά εκκένωση,evacuation όπως λένε στο νησί μου
Κ ψάχνεις γιά δρομολόγιο;;

6 hours ago, ss chania said:

Στην σελίδα της Λεβαντε δεν φαίνεται δρομολόγιο Πειραιάς - Λεμεσσος.Αρα λογικα για μεταφορά μεταναστών;

Γιατί ενδιαφερουσα

Γιατί να το γράφει;; Κ δεν είναι μεταφορά μεταναστών Είναι εκκένωση Ευρωπαίων,Αμερικάνων κλπ,υποθέτω από Βηρυττό προς Κύπρο Κάποιος έγραψε ότι ναυλώθηκε κ το ΠΡΕΒΕΛΗΣ

Posted

Τώρα που βλέπω το Smyrna ενεργό,σκέφτομαι πως είναι ιδανικό για να δρομολογηθεί στο Πειραιάς Σαντορίνη Ρέθυμνο.

Ας το πάρει η Fast μαζί με το Σολωμό να εξυπηρετούν τις μεταφορικές της Σαντορίνης που είναι πολλές και το Smyrna να συνεχίζει για Ρέθυμνο!!!

Posted (edited)
1 hour ago, nomikos said:

Τώρα που βλέπω το Smyrna ενεργό,σκέφτομαι πως είναι ιδανικό για να δρομολογηθεί στο Πειραιάς Σαντορίνη Ρέθυμνο.

Δεν είναι λίγο μεγάλο σε μέγεθος για το λιμάνι του Ρεθύμνου?

Edited by spiroszante
Posted
5 hours ago, ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ said:

Συγγνώμη,που ζεις;; Γίνεται χαμός στη Μέση Ανατολή,μιλάμε γιά εκκένωση,evacuation όπως λένε στο νησί μου
Κ ψάχνεις γιά δρομολόγιο;;

Αν κοίταζες καλύτερα το ποστ μου θα έβλεπες αυτό

11 hours ago, JTEDimandix said:

Το ότι πήγε Λεμεσό δεν σημαίνει ότι κάνει δρομολόγια

Απλά κάποιος είπε για δρομολόγιο που φυσικά δεν περίμενα κάτι τέτοιο (μακροπρόθεσμα τουλάχιστον), συν του ότι δεν υπήρχε ανακοίνωση. Αυτό που ουσιαστικά έκανα είναι κριτική στον εν λόγω ισχυρισμό. Και εννοείται ότι η εκκένωση είναι πιο λογική (αν και δεν ξέρω αν έχει καλή ταχύτητα για τέτοιου είδους περιπτώσεις και αν έχει δυνατότητες αυτοάμυνας μια που πάει σε εμπόλεμη ζώνη) από το να μπει σε γραμμή που ο ανταγωνισμός είναι μάλλον καλύτερος. 

1 hour ago, nomikos said:

Αν έχει καλή ταχύτητα για να βγάλει το δρομολόγιο έχει καλή αντοχή στον καιρό (το λίγο που ήταν στο Αιγαίο δεν ξέρω αν είναι αρκετό για να με πείσει) και έχει τις ανέσεις που απαιτεί το εν λόγω δρομολόγιο γιατί όχι; 

40 minutes ago, spiroszante said:

Δεν είναι λίγο μεγάλο σε μέγεθος για το λιμάνι του Ρεθύμνου?

Κοίτα, στη μαρίνα (εκεί που δένει το Elite Jet) δεν μπορεί να δέσει σίγουρα. Στον προσήνεμο μώλο (εκεί που έδενε το Αρκάδι μεταξύ άλλων) θα μπορούσε, αν και δεν ξέρω αν έχει δέσει ποτέ μεγαλύτερο πλοίο της Πρεβελαρας (Είχα δει βέβαια ένα κρουαζιερόπλοιο της TUI νομίζω πριν χρόνια, αλλά δυστυχώς δεν μπορεσα να το ταυτοποιήσω για να ξέρω πόσο μεγάλο είναι). Το βύθισμα είναι το ανυσηχητικό γιατί ο πυθμένας του Ρεθύμνου είναι κλάφτα χαράλαμπε, αν και αντιμετωπίζεται με εκβάθυνση. 

49 minutes ago, proud_ionian said:

Μόνο για εκκένωση της Σαντορίνης κάνει. 

Με τον πόλεμο που γίνεται κάθε καλοκαίρι🤣🤣🤣

Posted (edited)

Ξέρω πολύ καλά τι γράφω.Αν το αποκτήσει η Fast και με τη πελατεία της ΑΝΜΕΖ,μπει στη γραμμή αυτή δηλαδή Πειραιάς Σαντορίνη Ρέθυμνο θα έχει ικανοποιητική κίνηση.

Από Πειραιά για Σαντορίνη 20-30 νταλίκες,(τόσες μεταφέρει ο Σολωμός),από Πειραιά Ρέθυμνο 10 νταλίκες,από Σαντορίνη Ρέθυμνο 6-7 νταλίκες.Το ίδιο και στα πάνω με δρομολόγια μέρα παρά μέρα.Και ο Σολωμός μένει αποκλειστικά Δυτικές έως Ίο,η έρχεται άλλο κόκκινο στη θέση του..

Τα νούμερα αυτά είναι σίγουρα!!!Χειμώνα,προσθέστε και τη παραπάνω κίνηση του καλοκαιριού,των επιβατων και ιχ.

Το Σαντορίνη Ρέθυμνο θα τραβήξει και τη κίνηση του Σαντορίνη Ηρακλείου που ειναι αρκετή!!Ενώ έχουμε ξαναγράψει για το πόσους φοιτητές έχει το Ρέθυμνο.. 

Το Σμύρνα που είναι πρόσφατα ανακαινισμένο ταιριάζει στο προφίλ της fast και ταιριάζει απόλυτα λόγω χαρακτηριστικών(μεγάλο γκαράζ,μικρό πρωτόκολλο,καμπίνες) στη γραμμή που ανέφερα.

Αλλιώς δε βλέπω μόνιμη δραστηριοποίηση του κάπου..

Edited by nomikos
Posted
12 hours ago, ss chania said:

Γιατί ενδιαφερουσα

Εφτασε μηλο για να παει προς ροδο-λεμεσο...

Posted
1 hour ago, JTEDimandix said:

Αν κοίταζες καλύτερα το ποστ μου θα έβλεπες αυτό

Και εννοείται ότι η εκκένωση είναι πιο λογική (αν και δεν ξέρω αν έχει καλή ταχύτητα για τέτοιου είδους περιπτώσεις και αν έχει δυνατότητες αυτοάμυνας μια που πάει σε εμπόλεμη ζώνη) από το να μπει σε γραμμή που ο ανταγωνισμός είναι μάλλον καλύτερος. 

Αν έχει καλή ταχύτητα για να βγάλει το δρομολόγιο έχει καλή αντοχή στον καιρό (το λίγο που ήταν στο Αιγαίο δεν ξέρω αν είναι αρκετό για να με πείσει) και έχει τις ανέσεις που απαιτεί το εν λόγω δρομολόγιο γιατί όχι; 

Δεν είναι πολεμικό  γιά να έχει δυνατότητες αυτοάμυνας Από αυτά που πιάνει δεν χρειάζεται μεγαλύτερη ταχύτητα
Κάποτε σε ανάλογη περίπτωση είχαν πάει πλοία της παλιάς ακτοπλοϊας ΠΑΡΟΣ,ΒΕΡΓΙΝΑ κλπ οπότε καταλαβαίνεις
Νομίζω θα υπάρχει συνοδεία από πολεμικά των ενδιαφερομένων Από ελληνικό δεν ξέρω αλλά υπάρχει στην περιοχή

Πάλι ξανά μανά το Ρέθυμνο; Δεν βαρεθήκατε;;