Panagia Ekatontapiliani Posted September 25, 2020 Posted September 25, 2020 Και με καινούργιες μηχανές να είναι εφόσον είναι του ίδιου τύπου και ιπποδύναμης, δεν βλέπω κάποιο λόγο να υπάρξει κάποια ουσιαστική μεταβολή στη ταχύτητα.
Villandry Posted September 25, 2020 Posted September 25, 2020 (edited) Σαφώς και μπορεί να υπάρξει διαφοροποίηση Αν οι προηγούμενες δούλευαν πάνω από κάποιες στροφές και παρουσίαζαν δυσλειτουργίες, οι καινούργιες, -α, ίδιας ιπποδύναμης θα πρέπει να επιστραφούν πίσω. Δε γίνεται μηχανές ίδιας ιπποδύναμης με διαφορά 17 ετών να έχουν ίδια απόδοση, όλο και κάποια διαφορά θα υφίσταται, αλλιώς... Θα κόβαμε τα σκαριά και θα κρατούσαμε τις μηχανές τους. Κατά την εταιρεία το πλοίο προβλεπόταν να ταξιδεύει με μεγαλύτερες ταχύτητες. Ωστόσο, αυτό δεν επιτευχθεί, παρότι οι προδιαγραφές κατασκευής του αναφέρονταν σε μεγαλύτερες ταχύτητες. Άρα, με νέες και ανάλογες μηχανές οι ταχύτητες θα είναι οι, αρχικά, αναμενόμενες. Edited September 25, 2020 by proud_ionian quote αντί reply
Nereus Posted September 25, 2020 Posted September 25, 2020 Οι μηχανές των πλοίων δεν είναι αυτοκινήτων.. Κατά τη διάρκεια ζωής μιας μηχανής αλλάζουν επί πολλές φορές όλα σχεδον τα εξαρτήματα εκτός από στρόφαλο (που σε συγκεκριμένες περιπτώσεις αλλάζουν και αυτούς).. Οι μηχανές δεν έχουν λόγο να μην αποδίδουν τα rating τους εάν γίνεται σωστή συντήρηση.. Τα πλοία όταν τα κόβουμε δεν κρατάμε τις μηχανές (που σε κάποια γίνεται βλέπε Ηλιόπουλος) για άλλους λόγους και όχι γιατί έχουν πεσει
Panagia Ekatontapiliani Posted November 30, 2020 Posted November 30, 2020 Αύριο αναμένεται να βγει για δοκιμαστικό το Superspeed.
Nikos_Chania Posted December 2, 2020 Posted December 2, 2020 Βγαίνει αυτή τη στιγμή για δοκιμαστικό. Με εξαιρετικά μειωμένη ταχύτητα εξήλθε από το λιμάνι με τη χρήση μόνο της μεσαίας μηχανής.
Annivas Posted December 2, 2020 Posted December 2, 2020 Μου φαντάζει λίγο δύσκολο να έχει μόνο την μεσαία αφού αυτή είναι booster (μόνο πρόωση). Σίγουρα χρειάζεται μία από τις εξωτερικές που είναι steering για να έχει αναπόδιση και κυρίως πηδαλιουχία. Επειδή και τα τρία waterjet είναι κολλητά είναι δύσκολο να διακρίνεις από μακριά αν έχει και τις τρεις κλατσαρισμένες ή ποιές έχει.
Nikos_Chania Posted December 2, 2020 Posted December 2, 2020 (edited) Μοιάζει πως μόνο ένα δουλεύει. Δεν ξέρω αν έξω από το λιμάνι δούλεψε κι άλλο. Ότι και να ισχύει, βγήκε με εξαιρετικά μειωμένη ταχύτητα και εξακολουθεί να τη διατηρεί. Edited December 2, 2020 by Nikos_Chania
Panagia Ekatontapiliani Posted December 4, 2020 Posted December 4, 2020 Το Superspeed βγήκε ξανά σήμερα για δοκιμαστικό.
Panagia Ekatontapiliani Posted April 14, 2021 Posted April 14, 2021 Λογικά αύριο θα βγει για δοκιμαστικό το Supespeed.
Panagia Ekatontapiliani Posted April 16, 2021 Posted April 16, 2021 Το Superspeed πραγματοποίησε χθες το δοκιμαστικό του, αλλά στο AIS δεν φάνηκε την ώρα του δοκιμαστικού.
Champion Jet_2 Posted April 16, 2021 Posted April 16, 2021 Αν θυμάμαι καλά το πλοίο εχει νέες μηχανές σωστά;Από ταχύτητα πως πήγε χθες;
Champion Jet_2 Posted April 17, 2021 Posted April 17, 2021 Έκανε κι άλλο δοκιμαστικό σήμερα αλλά μικρής διάρκειας με ταχύτητα έως 20.1 KTS
George...f Posted April 17, 2021 Posted April 17, 2021 Το πλοίο ακόμα και μετά την αλλαγή μηχανης και γενική επισκευή των υπολοίπων βλέπουμε ότι συνεχίζει να έχει θέματα. Κρίμα, ελπιζουμε να καταφέρουν να το στρώσουν.
hayabusagr Posted April 17, 2021 Posted April 17, 2021 από που προκύπτει ότι έχει θέματα ; μήπως απλά γίνεται σταδιακό άνοιγμα/ρύθμιση των νέων μηχανών ; θα μου φαινοταν τελείως παράλογο με το καλημέρα να το άνοιγαν στο 100%
Petros P Posted April 17, 2021 Posted April 17, 2021 Πάντως σε δοκιμαστικο που έγινε πριν λιγες ημέρες,ειχαν κλειστο το AIS.
togias_k Posted April 17, 2021 Posted April 17, 2021 3 hours ago, George...f said: Το πλοίο ακόμα και μετά την αλλαγή μηχανης και γενική επισκευή των υπολοίπων βλέπουμε ότι συνεχίζει να έχει θέματα. Κρίμα, ελπιζουμε να καταφέρουν να το στρώσουν. Ε εντάξει 3ο δοκιμαστικό ήταν. Ακόμα πρέπει να τις ρυθμίσουν λογικά.
Panagia Ekatontapiliani Posted June 4, 2021 Posted June 4, 2021 Το Superspeed έφυγε από το λιμάνι του Πειραιά και πήγε στο ναυπηγείο του Ψαρρού.
Panagia Ekatontapiliani Posted September 3, 2021 Posted September 3, 2021 Το Supespeed παραδόθηκε στις 31 Αυγούστου στη Seajets και το νέο του όνομα θα είναι Supespeed Jet
Nick the Greek Posted September 27, 2021 Posted September 27, 2021 Έτσι είναι ακριβώς, ύψωσε σημαία Κύπρου και η μονοβάπορη πλοιοκτήτρια είναι η 4Naver Shipholding Ltd.
Angela Posted May 27, 2022 Posted May 27, 2022 Με το συγκεκριμένο τι γίνεται μου κάνει εντύπωση που ενεργοποίησαν το Supercat ενώ το Superspeed είναι σαφώς ανώτερο και με καινούργιες μηχανές !
Panagia Ekatontapiliani Posted May 27, 2022 Posted May 27, 2022 Δεν είναι στα άμεσα σχέδια της Seajets να δραστηριοποιηθεί κάπου το συγκεκριμένο πλοίο.
George...f Posted June 19, 2022 Posted June 19, 2022 Γνωρίζουμε τον λόγο που δεν προτιμήθηκε η ενεργοποίηση του έναντι του Supercat; Απ’οσο θυμάμαι άλλαξε την κεντρική του μηχανή, και είχε γίνει εκτεταμένη επισκευή στις άλλες 2.
Champion Jet_2 Posted June 19, 2022 Posted June 19, 2022 Κατα τη γνώμη μου σαφώς καλύτερο από το supercat jet με μεγαλύτερο πρωτόκολλο και με καινούρια (καινούριες???) μηχανές.Εγώ πιστεύω θα είναι το επόμενο project της Seajets μαζί με το rapidlink jet και το αδερφάκι του power αν έρθει
cyclades_shipping Posted June 19, 2022 Posted June 19, 2022 Και εγω έτσι πιστεύω πιθανόν να μην το ενεργοποίησαν φέτος για να μην χάσουν χρόνο για το στρώσιμο των μηχανών του βέβαια με τις βλάβες του Supercat ίσως μετάνιωσα που τελικός δεν ενεργοποίησαν το Superspeed Κατά την γνώμη μου το Superspeed θα δούλευε καλα και σε κάποιο ενδοκυκλαδικο και Ραφήνα Κυκλάδες καθώς και σε βαθως χρόνου θα μπορούσε να αντικαταστήσει ένα εκ των γερικων seajet 2 ή super jet
Recommended Posts