Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Όντως, ήμουν και εγώ στον Πειραιά στην άφιξη του πλοίου αργά το βράδυ της Πέμπτης, 24/4, για να παραλάβω λατρευτό μου πρόσωπο ερχόμενο από Σάμο.

Μου είχε τηλεφωνήσει καμιά ώρα περίπου πριν την άφιξη, για να μου πει ότι τους είχε ενημερώσει το πλήρωμα ότι είχε γίνει καταγγελία από επιβάτες και ότι στο λιμάνι του Πειραιά θα γινόταν καταμέτρηση επιβατών.

Πήρε σχεδόν μια ώρα για να βγει από το πλοίο και να καταφέρουμε να πάρουμε και τις βαλίτσες που είχε αφήσει στον ειδικό χώρο του γκαράζ του πλοίου. 

Αρκετά μεγάλη η δύναμη του Λιμενικού για να γίνει η καταμέτρηση όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Γενικά, από τα σχόλια των επιβατών που άκουσα όσο περίμενα, η κατάσταση δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή, το πλοίο ήταν ασφυκτικά γεμάτο.

Βέβαια, αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει σε δρομολόγια όπως των επιστροφών του Πάσχα και του Δεκαπενταύγουστου. 

Αυτό που με προβληματίζει, μια και ταξιδεύω στη συγκεκριμένη γραμμή από το 1993, είναι ότι υπάρχει ένα κλίμα απαξίωσης του πλοίου, ενός πλοίου που έχει προσφέρει πάρα πολλά στη Σάμο-Ικαρία.

Ωστόσο, ακόμα με τις δυστοκίες που παρατηρούνται (πολλές φορές και με ευθύνη της ίδιας της εταιρείας του) το πλοίο παραμένει μακράν η καλύτερη επιλογή και είναι στη γραμμή όλον τον χρόνο, κάτι πολύ σημαντικό.

Posted

Δεν σημαίνει τίποτα ότι έχει προσφέρει στη γραμμή. Λεφτά με το τσουβάλι έχουν βγάλει με το μεταναστευτικό, με την επιδότηση της άγονης, με τις δεκάδες ακυρώσεις δρομολογίων ειδικά στο τοπικό δρομολόγιο μέχρι Σάμο, με τα ακριβότερα εισιτήρια  ανά την Ελλάδα. Την απαξίωση την φέρνει η ίδια η εταιρεία και όχι φυσικά ο επιβάτης.

Posted (edited)

Υπάρχει και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια.

Δεν υπάρχουν μόνο τα καικια.

Edited by polmyt
Posted

Ας δούμε το πιο πολυσυζητημένο πλέον πλοίο των ημερών στη Μυτιλήνη που την εξυπηρετεί από τη χρονιά που κατασκευάστηκε λίγο πριν αναχωρήσει για Αη Στράτη Λήμνο Καβάλα. Είναι κρίμα πάντως να γίνεται το συγκεκριμένο βαπόρι αντικείμενο συζήτησης μιας που όπου κι αν έχει πάει έχει προσφέρει τα μέγιστα και είναι μακράν το καλύτερο που έχει περάσει από την άγονη και έχει καλά και ταχύτατα ωράρια για όλα τα νησιά.