Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

• Replies 590
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
12 hours ago, ΚΑΜΒΥΣΗΣ said:

Πρωτοσέλιδο στην Καθημερινή ο Ταξμαν!

Έτυχε την περασμένη εβδομάδα να καθόμαστε σε διπλανό τραπέζι με τον Αλέξη Παπαχελά(ο μπόσης της Καθημερινής). Επειδή μου άρεσε πάρα πολύ το τελευταίο του βιβλίο, ήμουν σε πειρασμό να τον συγχαρώ. Μετά τον Ταξιάρχη πρωτοσέλιδο στην Καθημερινή όμως, το μόνο που θα μπορούσα να του πω είναι "Shipfriends την κατήντησες"  :D

Posted
On 9/27/2023 at 10:34 AM, ΚΑΜΒΥΣΗΣ said:

Πρωτοσέλιδο στην Καθημερινή ο Ταξμαν!

Μήπως έχουμε φωτογραφία με το πρωτοσέλιδο της Κ; Μου φαίνεται too good to be true

Posted

Ας δούμε ακόμα μία αερογραφία του πλοίου από το Google Earth το 2017, όσο ήταν ακόμα παροπλισμένο στο Λαύριο.

dhiw.jpg

• 1 month later...
  • 3 months later...
  • 8 months later...
Posted (edited)
2 hours ago, Mr_Zoo said:

Επειδή δεν το έχω με τους χώρους του "Αρχάγγελου", κάνε το μου σε παρακαλώ σε σύγκριση με τους χώρους του "Άγριου"....

Εδώ το deckplan του Ταξιάρχη.

taxiarchis_88821.jpg

Σε σχέση με το Σμύρνα πιστεύω πως είχε περισσότερους χώρους και ποιο άνετους.

Edited by proud_ionian
μεταφορά
Posted
On 9/23/2020 at 10:02 PM, polmyt said:

Ας παρουμε μια ιδεα για το εσωτερικο του πλοιου,οπως ηταν την ανοιξη του 2005

Μιας και δεν υπηρχε ξεχωριστος καταπελτης επιβατων για να μπεις στο πλοιο εμπαινες πρωτα στο γκαραζ και στα δεξια υπηρχε μια σιδερενια σκαλα παλαιου τυπου, η οποια σε εβγαζε στο πανω γκαραζ και απο εκει αφου περναγες διπλα απο τα αυτοκινητα ανεβαινες μεσω δυο σκαλων ,αριστερα και δεξια , στο deck ,οπου ηταν η εισοδος για το σαλονι.Εκει υπηρχε ενα μπαλκονι με θεα στο γκαραζ.Πρυμα στο πανω γκαραζ υπηρχαν οι εργατες για τους καβους κλπ

Οι κοινοχρηστοι εσωτερικοι χωροι του πλοιου καλυπταν δυο καταστρωματα.Στο πανω deck υπηρχε το μοναδικο σαλονι μαζι με τη reception και μαγαζακι, και προχωροντας προς τα πλωρα υπηρχε ενας χωρος με αεροπορικες καρεκλες,ενω στο κατω deck υπηρχε το self service και οι καμπινες.Για να πας απο το ενα deck στο αλλο η προσβαση γινοταν αν δεν κανω λαθος απο μια εσωτερικη σκαλα.Για να πας στις καμπινες οι διαδρομοι ηταν μαλλον στενοι ενω οι καμπινες ηταν αρκετα προσεγμενες, για roro ,που ηταν στην πραγματικοτητα το πλοιο,ενω τα φινιστρινια σε μετεφεραν νοητα σε μια παλιοτερη εποχη.Σε μενα παντως ηταν αρκετα συμπαθητικα μιας και σου δινουν την αισθηση οτι εισαι σε πλοιο.

Το πλοιο ειχε εξαιρετικα ανοιχτα καταστωματα,με απειρο χωρο για οποιον θελει να χαρει τη θαλασσα.Πρυμα υπηρχαν καθισματα ,αρκετα ταλαιπωρημενα ,ενω μπορουσες να φτασεις μεχρι τις βαρδιολες που υπηρχαν τα χειριστηρια.

Μιας και εγινε αναφορα στο ασανσερ για το πανω γκαραζ ας δουμε πως φορτωνανε τα μηχανακια.

Προφανως το πλοιο δεν εφτανε τα στανταρ των υπολοιπων ΝΕΛοβαπορων εκεινης της εποχης ,αλλα ηταν μια τιμια επιλογη και με αρκετα συμπαθητικο εσωτερικο που ξελασπωνε σε πολλες περιπτωσεις

Στο παραπανω ποστ μπορειτε να παρετε μια ιδεα για τους χωρους του ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ

Πραγματικα δεν μπορω να φανταστω οτι στο ΣΜΥΡΝΑ θα ειναι μικροτεροι οι χωροι του

Posted (edited)

Ο Ταξιάρχης είχε διαστημικές καμπίνες είχα εντυπωσιαστεί. Λίγες αλλά εξαιρετικές. Ένα μεσαίο σαλόνι θυμάμαι και μια μικρή αίθουσα αεροπορικών όπου έκαναν μονίμως φασαρία οι της φυλής του Παιτερη. Κουραστικό -λογω λίγων χώρων - για 13 ώρες που είχα κάνει για Μυτιλήνη αν και πολύ καλοταξιδο. Οκταρι γεμάτο από Δύσβατο μέχρι Βενετικο Χίου αλλά στάθηκε παλικάρι και δε μας ενόχλησε.

Edited by gpap2006