Petros P Posted June 4, 2017 Posted June 4, 2017 Στον Πειραιά βρέθηκε το Σάββατο το ιστιοφόρο κρουαζιερόπλοιο Star Flyer που ανήκει στην Star Clippers. Το εν λόγω ιστιοφοφόρο κατασκευάστηκε το 1991 στο Βέλγιο και φέρει 4 κατάρτια.Έχει μήκος 111,57 μέτρα πλάτος 15,14 και μέγιστο βύθισμα 5,5.Μπορεί να πλεύσει είτε με τη βοήθεια των 16 πανιών του είτε με τη μηχανή μάρκας Caterpillar που διαθέτει.Μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 170 επιβάτες. Φέτος θα επισκέπτεται σχεδόν κάθε Σάββατο το λιμάνι του Πειραιά.
Nick the Greek Posted December 13, 2018 Posted December 13, 2018 Η βραδυνή αυτή φωτογραφία του Star Flyer πρίν από 11 χρόνια, αν θυμάμαι καλά έχει τη διάκριση της πρώτης φωτογραφίας που ανέβηκε -πειραματικά τότε- στη γκαλλερί. Ελπίζω αυτή εδώ η ημερήσια που ανεβάζω απόψε, να μην είναι και η τελευταία .
DIMITRISMENTAKIS Posted June 7, 2019 Posted June 7, 2019 (edited) Όπως και να το κάνουμε είναι εντυπωσιακό Edited June 7, 2019 by proud_ionian
express adonis Posted May 4, 2020 Posted May 4, 2020 να κανω μια ερωτηση...τα πανια τα χρησιμοποιει καθολου στην κρουαζιερα του η μονο για λιγο πιο πολυ για την εμφανιση??
Nick the Greek Posted May 6, 2020 Posted May 6, 2020 Στο συγκεκριμένο δεν έχω ανέβει, έχω ανέβει σε άλλα παρόμοια. Από αυτό που έχω δεί εγώ, τα πανιά βγαίνουν και ανοίγουν αυτόματα, εννοείται. Και υπάρχει και σύστημα που μπορεί να υποδείξει στι πλήρωμα πως μπορεί να τα ανοίξει κατά το βέλτιστο δυνατό τρόπο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Τώρα το αν βοηθούν στην πράξη σε κάτι, μου είναι πολύ αμφίβολο. Τα πλοία αυτά έτσι κι αλλιώς έχουν πολύ χαλαρά ωράρια σε σημείο κοροιδίας. Για παράδειγμα αναχώρηση απόγευμα 1700 από το Ναύπλιο και άφιξη την άλλη μέρα στις 0800 στη Σίφνο ή στη Σύρο. Οπότε έτσι κι αλλιώς με ένα κουβά gasoil πάνε, ό,τι καύσιμα κι αν τους γλιτώνει η ιστιοφορία δε νομίζω πως είναι κάτι μεγάλο.
Nick the Greek Posted May 21, 2020 Posted May 21, 2020 Στο Παλατάκι σήμερα το Star Flyer για εφόδια, μετά από πάρα πολλές ημέρες παραμονής καραβοφάναρο στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Σύρου.
margaritis24 Posted July 28, 2020 Posted July 28, 2020 Το πλοιο ξαναηρθε στα νερα μας μετα απο μια βολτα στη Μαλτα.το περισσοτερο καιρο τον εχει περασει φουνταρισμενο νοτια της συρου..αραγε ποσο βαθος να εχει εκει για να φουνταρει;
nomikos Posted July 28, 2020 Posted July 28, 2020 Την ιδια απορια ειχα και εγω.Απο ναυτικο χαρτη της περιοχης το βαθος ειναι 90 μετρα περιπου.
Nick the Greek Posted October 12, 2020 Posted October 12, 2020 Εδώ και μερικές ημέρες το πλοίο στην άκρη του ανατολικού λιμενοβραχίονα του Λαυρίου.
express adonis Posted October 17, 2020 Posted October 17, 2020 Νυχτερινο περπατημα στον λιμενοβραχιονα...
Panagia Ekatontapiliani Posted July 14, 2021 Posted July 14, 2021 Πλέον το Star Flyer είναι δεμένο πλώρα από το Σαονησος και πλαγιοδετημενο στη προβλήτα.
Panagia Ekatontapiliani Posted September 6, 2021 Posted September 6, 2021 Το Star Flyer έφυγε χθες από το λιμάνι του Λαυρίου και πήγε στη Χαλκίδα.
Petros P Posted September 23, 2024 Author Posted September 23, 2024 Στα ναυπηγεία της Αυλίδας το πλοιο
Recommended Posts