Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Οι εταιρείες έχουν ανακοινώσει πως τροποποιούν τα δρομολόγια τους.

Οι περισσότερες έχουν αναχωρήσεις το βράδυ της Παρασκευής, με εξαίρεση κλασσικά δήλος και ναξος.

Posted (edited)
15 hours ago, Ferry Himuka said:

Για τα ταχύπλοα έχει βγει τίποτα?

Για την ώρα της Seajets παραμενουν κανονικά για αυριο τα δρομολόγια των ταχύπλοων στο σύστημα κρατήσεων της, σε γνωστούς μου που ταξιδεύουν αυριο με το ραννερ και επικοινώνησαν με την εταιρια τους ανέφεραν πως θα ενημερωθούν αυριο για το αν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο.

Edited by cyclades_shipping
Posted

Όσοι έχουν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους δυσκολεύονται να φύγουν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Οπότε πάνε για πρωί Σαββάτου. Άρα δεν μιλάμε για ολόκληρο τριήμερο εξόδου. Χιλιάδες άνθρωποι ταλαιπωρούνται και χάνουν προκαταβολές σε ξενοδοχεία επειδή το θέλει η γνωστή κόκκινη μειοψηφία της ΠΝΟ που διαχρονικά διαφεντεύει. Περαστικά μας

Posted

Δηλαδή απαγορεύεται να κάνουν απεργία έστω καί στο τέλος του Οκτώβρη που είμαστε τώρα; Αν έκαναν το κατακαλόκαιρο θα τους περνούσαν γενεές δεκατέσσερις.

Posted

Πραγματικά προσπαθώ να καταλάβω τι κάνουν σε αυτό το φόρουμ άτομα που έχουν τόσο μίσος για τους ναυτικούς και τους αγώνες που δίνουν για τα δικαιώματα τους … κρίμα πραγματικά και πίστεψτε με δεν ανήκω σε καμία μειοψηφία .. 

Posted
1 hour ago, gpap2006 said:

Άρα δεν μιλάμε για ολόκληρο τριήμερο εξόδου. Χιλιάδες άνθρωποι ταλαιπωρούνται και χάνουν προκαταβολές 

Aλλο κακο να μην τους βρει βασικα :D

Περαν αυτου χιλιαδες ανθρωποι ταξιδευουν καθημερινα με τα πλοια οποτε το τριημερακι δεν ειναι κριτηριο στο ποτε θα απεργησει καποιος.Για μενα καλως απεργουν και εχω''ταλαιπωρηθει''κι εγω απο απεργια και πηρα αεροπλανο τελικα σε παρομοια περιπτωση.Αν τα αιτηματα τους ειναι δικαια(που απ οσο ειδα ειναι)ας ειχαν απεργησει και τον Αυγουστο.Μονο ετσι καιγεται καρφακι στα υπουργεια αλλωστε.

Posted (edited)

Εσείς τα λέτε αυτά από την άνεση του καναπέ σας στην Αθήνα? Για ελάτε να μείνετε χειμώνα σε νησί και να μη υπάρχει πλοίο 4 ημέρες. Να προσεύχεσαι να μην πάθεις τίποτα ώστε να μην χρειαστεί να μεταφερθείς στην Αθήνα.

Ντροπή και μόνο σε τέτοια σχόλια!

Edited by Nick the Greek
Posted

Όπα όπα, ξεφεύγει η κουβέντα. 

1ον η απεργία είναι δικαίωμα, αναφαίρετο και διαχρονικό 

2ον η απεργία γίνεται προκειμένου να πιεστούν καταστάσεις. Η ταλαιπωρία των πολιτών δυστυχώς είναι η κατάσταση που υποτίθεται πιέζει

3ον Ναι, είναι υποκριτικό να κάνεις απεργία τον Οκτώβρη και όχι τον Αύγουστο. Δεν εμφανιστηκαν ξαφνικά τα αιτήματά τους,προϋπήρχαν πολλά έτη. 

Συνεπώς και είναι παρωδία η εν λόγω απεργία καθώς γίνεται σε περίοδο που πληττονται αμιγώς οι Έλληνες που θα ταξίδευαν (ενώ το καλοκαίρι φαντάσου τι θα γινόταν με τουρίστες που έχουν αεροπορικά, ξενοδοχεία κλπ) αλλά δεν μπορούμε και να πούμε μην κάνετε απεργία. 

Και όχι @Alex1987, ο @MILTIADIS δεν τα λέει απ την άνεση του καναπέ του στην Αθήνα. Κι αυτός σε εβδομαδιαίες απεργίες έκανε να δει φρέσκο γάλα με τα κυάλια, οπότε δεν χρειάζεται επίθεση.

Οπότε η μόνη ντροπή είναι για το σωματείο της ΠΝΟ που απλά εξυπηρετεί και τους μεν (εφοπλιστές) αλλά και τους δε (μέλη του με αμφίβολη αγωνιστική επάρκεια). Κοινώς ικανοποιεί τον λόγο ύπαρξής του αλλά μην πειράξουμε και τον μπαμπά. 

Posted (edited)
Η απεργία είναι δικαίωμα όντως. Όμως πρέπει να έχει κανόνες. Οι απεργοί οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους πολίτες. 

Οι απεργίες των Ναυτικών, με τον τρόπο που γίνονται δημιουργούν συνθήκες ΟΜΗΡΙΑΣ! Οι απεργοί έχουν και άλλους τρόπους για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.. 

Η ταλαιπωρία των πολιτών δυστυχώς είναι η κατάσταση που υποτίθεται πιέζει???

Σοβαρά τώρα το είπες αυτό? Εσύ φίλε μου από τα Χανιά θα πάρεις το αεροπλάνο σου και θα πας στην Αθήνα αν γίνει κάτι. Εκ του ασφαλούς μιλάτε όλοι!
Edited by Nick the Greek
Posted

Καλά θα κάνεις να χαλαρωσεις.

Όταν απεργούν τα τρένα ποιος ταλαιπωρειται; Όταν απεργούν τα ταξί ποιος ταλαιπωρείται;

Έλα στην πραγματικότητα πριν εκφράσεις τετραγωνη λογική. 

Σου εύχομαι να μην χρειαστεί να απεργήσεις ποτέ. 

Posted

Κερδισμένοι από το όλο σκηνικό είναι:

1. Η ΠΝΟ και ο μπαμπάς του (ΚΚΕ) κάνουν επαναστατική γυμναστική και υποδύονται τους μπαμπάδες των ναυτικών, πουλώντας τους φυκια για μεταξωτές κορδέλες και υποκινώντας κοινωνική αναταραχή.

2. Οι εταιρείες, καθώς απλά ακύρωσαν τα δρομολόγια και τα συσσωρευμένα φορτία και επιβάτες θα διακινηθούν ούτως η άλλως τις μέρες μετά τη λήξη της απεργίας, οπότε δεν έχουν άμεσα χασούρα.

3. Το ΥΕΝ γιατί το παίζει Πόντιος Πιλάτος και ελπίζει στον κοινωνικό αυτοματισμό. 

Μόνοι χαμένοι οι επιβάτες και δη οι νησιώτες γιατί δεν μπορούν να μετακινηθούν αφενός και γιατί μετά από 4 μέρες απεργίας δεν θα βρίσκουν κάποια αγαθά που δεν διατηρούνται επι μακρόν (γάλατα, λαχανικά, φρούτα, νωπό κρέας κλπ). 

ΥΓ. Όλα θα μπορούσαν να λυθούν καθήμενοι εργοδότες και εργαζόμενοι στο τραπέζι, κάνοντας διαπραγματεύσεις. Επιπλέον, να το καταλάβω για την πρώτη 48ωρη καθώς είχε ανακοινωθεί εδώ και 20 μέρες και όλοι είχαν λάβει τα μέτρα τους. Το δίκιο χάνεται με την κήρυξη της δεύτερης αιφνιδιαστικής απεργίας που καταλαμβάνει εξ απήνης τους επιβάτες και τους μεταφορείς μετατρέποντας κάποιους από αυτούς σε ομήρους. Η παπάτζα οτι οι εργοδότες φοβήθηκαν τις συνέπειες της απεργίας και θα ενδώσουν στις απαιτήσεις της ΠΝΟ είναι απλά για γέλια. 

Και ναι, η απεργία είναι δικαίωμα, αρκεί να μην πλήττει δικαιώματα άλλων και κυρίως αυτών που δεν φταίνε.

Posted (edited)
12 minutes ago, Nikos_Chania said:

Καλά θα κάνεις να χαλαρωσεις.

Όταν απεργούν τα τρένα ποιος ταλαιπωρειται; Όταν απεργούν τα ταξί ποιος ταλαιπωρείται;

Έλα στην πραγματικότητα πριν εκφράσεις τετραγωνη λογική. 

Σου εύχομαι να μην χρειαστεί να απεργήσεις ποτέ. 

1) Κάνω τον σταυρό που ευτυχώς δεν είμαι κόκκινος για να απεργώ.

2) Όοολα αυτά που είπες σε λιγότερο από 24 ώρες θα είχαν κριθεί καταχρηστικές και η ζωή θα συνεχιζόταν. Για τους νησιώτες όμως κανένα ενδιαφέρον. Το να τάσσεσαι όμως τόσο λυσσαλέα με τους απεργούς δεν είναι καλό. 

3) Σου εύχομαι και εγώ από τη μεριά μου να μην βρεθείς ποτέ σε κατάσταση ομηρίας..!!

Edited by Alex1987
Posted

Τέτοια σχόλια στα μκδ, όχι εδώ μέσα. Δεν σου δίνει κανένας το δικαίωμα να βαφτίζεις κανέναν. 

Είμαι ναυτικός και είμαι από τους λίγους που καταδικάζει όχι "κάποια" απεργία της ΠΝΟ, αλλά ΟΛΕΣ τις απεργίες, μία προς μία.

Ποτέ δεν έκανε ουσιώδη απεργία, ποτέ δεν έκανε απεργία σε περιόδους καλοκαιριού ώστε να έχει περισσότερη πίεση, ποτέ δεν έκαναν απεργία για ζητήματα που όντως αφορούν τους ναυτικούς. 

Και στο κάτω κάτω, για πες μας εσύ, πως θα έπρεπε να κάνουν απεργία, πότε θα έπρεπε να κάνουν και κυρίως, ποια απεργία δεν θεωρείς εσυ καταχρηστική ας πουμε;

Διότι θα μας τρελαίνετε ορισμένοι. 

ΥΓ έχω βρεθεί σε κατάσταση ομηρίας επί 8 ημέρες, στην Σύρο, όπου δεν υπήρχε ούτε δείγμα φρεσκου λαχανικού, κηπευτικών, γαλακτοκομικών και πολλών φαρμάκων ήδη από την 4η μέρα της απεργίας τότε. Οπότε μην εξάπτεσαι, δεν είσαι μόνο εσύ που τώρα είσαι όμηρος της απεργίας.

Posted (edited)

πάρτε μερικές ανάσες και δείτε τα πράγματα λίγο πιο καθαρά. 

αυτού του είδους οι απεργίες είναι τελείως προσχηματικές και πρακτικά δεν είναι απεργία αλλά απαγόρευση με το έτσι θέλω, αναχώρησης από τα λιμάνια της Αθήνας. αν ήταν πραγματική απεργία τότε θα έμεναν και στα νησιά δεμένα τα πλοία και δεν θα ξεκινούσε πχ κάποιο από την Κάλυμνο για να έρθει Πειραιά και να σταματήσει εδώ ή δεν θα ξεκινούσαν άδεια ορισμένα ταχύπλοα το βράδυ της προηγούμενης ημέρας για να εκτελέσουν έστω το ένα σκέλος κάποιου δρομολογίου. 

επίσης απεργία που να εξαιρεί τα πορθμεία λες κι οι ναυτικοί που εργάζονται εκεί είναι β'διαλογής εργαζόμενοι και έχουν λιγότερα δικαιώματα σας φαίνεται λογική ; 

τέλος, οι απεργία γίνεται για να χάσει λεφτά ο εργοδότης. εν προκειμένω οι ναυτιλιακές δεν θα χάσουν τίποτα, θα τα βγάλουν όλα μαζεμένα όταν ξαναξεκινήσουν και ο μόνος που θα την πληρώσει για άλλη μια φορά είναι ο απλός κοσμάκης που δεν φταίει σε τίποτα απολύτως. 

Αν ήθελαν να πιέσουν οικονομικά ας έκλειναν τα μπαρ και τα εστιατόρια (όπου υπάρχουν) των πλοίων που λέει ο λόγος. Περισσότερο αποτέλεσμα θα είχε. 

Τώρα στην πραγματικότητα οι αντίστοιχοι Φωτόπουλοι της ΠΝΟ κατεβάζουν διακόπτες στα λιμάνια, επιβάτες και εμπορεύματα δεν μπορούν να διακινηθούν με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για τον καθένα, οι ναυτικοί των πορθμειακών γραμμών δουλεύουν κανονικότατα και κάποιοι πιστεύετε ότι αυτό είναι δίκαιος αγώνας για τα δικαιώματα τους ; 

Edited by hayabusagr
Posted
31 minutes ago, Alex1987 said:

1) Κάνω τον σταυρό που ευτυχώς δεν είμαι κόκκινος για να απεργώ.

Εγώ κάνω τον σταυρό μου ανάποδα(!) με αυτά που γράφονται. Πρώτη φορά στη ζωή μου ακούω ότι μόνο οι κόκκινοι κάνουν απεργίες.

Posted

Η  Seajets ενημερώνει ότι η είναι  πολύ πιθανό η απεργία να λήξει αύριο στις 11:00 το πρωί και έτσι προγραμματίζει τις αναχωρήσεις από τις 12:00 το μεσημέρι και μετά! 

Posted
33 minutes ago, hayabusagr said:

πάρτε μερικές ανάσες και δείτε τα πράγματα λίγο πιο καθαρά. 

αυτού του είδους οι απεργίες είναι τελείως προσχηματικές και πρακτικά δεν είναι απεργία αλλά απαγόρευση με το έτσι θέλω, αναχώρησης από τα λιμάνια της Αθήνας. αν ήταν πραγματική απεργία τότε θα έμεναν και στα νησιά δεμένα τα πλοία και δεν θα ξεκινούσε πχ κάποιο από την Κάλυμνο για να έρθει Πειραιά και να σταματήσει εδώ ή δεν θα ξεκινούσαν άδεια ορισμένα ταχύπλοα το βράδυ της προηγούμενης ημέρας για να εκτελέσουν έστω το ένα σκέλος κάποιου δρομολογίου. 

επίσης απεργία που να εξαιρεί τα πορθμεία λες κι οι ναυτικοί που εργάζονται εκεί είναι β'διαλογής εργαζόμενοι και έχουν λιγότερα δικαιώματα σας φαίνεται λογική ; 

τέλος, οι απεργία γίνεται για να χάσει λεφτά ο εργοδότης. εν προκειμένω οι ναυτιλιακές δεν θα χάσουν τίποτα, θα τα βγάλουν όλα μαζεμένα όταν ξαναξεκινήσουν και ο μόνος που θα την πληρώσει για άλλη μια φορά είναι ο απλός κοσμάκης που δεν φταίει σε τίποτα απολύτως. 

Αν ήθελαν να πιέσουν οικονομικά ας έκλειναν τα μπαρ και τα εστιατόρια (όπου υπάρχουν) των πλοίων που λέει ο λόγος. Περισσότερο αποτέλεσμα θα είχε. 

Τώρα στην πραγματικότητα οι αντίστοιχοι Φωτόπουλοι της ΠΝΟ κατεβάζουν διακόπτες στα λιμάνια, επιβάτες και εμπορεύματα δεν μπορούν να διακινηθούν με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για τον καθένα, οι ναυτικοί των πορθμειακών γραμμών δουλεύουν κανονικότατα και κάποιοι πιστεύετε ότι αυτό είναι δίκαιος αγώνας για τα δικαιώματα τους ; 

Μια διόρθωση , οι ναυτιλιακές θα χάσουν τα λεφτά των άγονων γραμμών που δεν έχουν εκτελέσει αυτές τις μέρες

Posted

Η ταλαιπωρία των νησιωτων σε μια απεργία δεν συγκρίνεται με αυτή πχ των ταξί ή των μμμ. Ο ένας είναι αποκλεισμένος και μπορεί να μην έχει τα βασικά αγαθά, να χάσει ιατρικα ραντεβου, να χρήζει άμεσης ιατρικής περίθαλψης και άλλα πολλά. Ο Αθηναίος θα ταλαιπωρηθεί για μια μέρα να πάει στις δουλειές του ή στη χειρότερη να χάσει ένα μεροκάματο. Η κινητοποίηση δεν πρέπει να γίνεται εις βάρος των νησιωτων, προκαλώντας ζήτηματα επιβίωσης. 

Posted

Όποιος και αν απεργήσει είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν άνθρωποι που θα ταλαιπωρηθούν και που ίσως έχουν οικονομικές απώλειες. Προφανώς και υπάρχουν διαφορετικές βαθμίδες ενόχλησης, δεν είναι όλα τα αγαθά και οι υπηρεσίες το ίδιο, ούτε έχουν όλοι εξασφαλισμένη εναλλακτική.

Αλίμονο όμως αν αυτό πρέπει να καταστήσει παράνομη μια απεργία. Ο εργαζόμενος έχει το δικαίωμα να επιλέξει το πότε και το πως θα αγωνιστεί για τα αιτήματά του, υπάρχει νομοθεσία που περιγράφει τη διαδικασία.

Επιπλέον, ποιον άλλον τρόπο θα μπορούσαν να επιλέξουν οι ναυτικοί για να διεκδικήσουν αυτά που πιστεύουν ότι δικαιούνται, χωρίς να υπάρξουν ενοχλήσεις;

Καλώς εξαιρούνται τα πορθμεία και οι ναυτικοί άλλων κατηγοριών πλοίων, η απεργία αφορά τη σύναψη σύμβασης για την ακτοπλοΐα και μόνο αυτή, οι άλλοι έχουν διαφορετικές συμβάσεις. Τα αιτήματα είναι μισθολογικά και θεσμικά, αφορούν όμως μόνο την ακτοπλοΐα. 

By the way, δεν τη λες "κόκκινη" την ηγεσία της ΠΝΟ, μην τρελαθούμε κιόλας.

Posted (edited)
18 minutes ago, gtogias said:

By the way, δεν τη λες "κόκκινη" την ηγεσία της ΠΝΟ, μην τρελαθούμε κιόλας.

Πες τα γιατι εχουμε μπερδεψει και τα σωματεια εκτος ολων των αλλων.

Η σημερινη ηγεσια της ΠΝΟ ειναι δεξιοτατη.

Edited by MILTIADIS
Posted

Κύριοι, take it easy. Όπως σε κάθε απεργία, υπάρχουν απεργοί και θιγόμενοι. Και τα καπέλα αυτά κατά περίσταση αλλάζουν. Θυμίζω πρίν από κάποια χρόνια που επί πολλές εβδομάδες οι αγρότες είχαν κλείσει ολόκληρη την Ελλάδα. Και δεν υποχωρούσαν αν δεν δικαιωθούν. Δύο μήνες μετά, κατεβαίνουν σε πολυήμερη απεργία οι ναυτικοί. Ποιοί ήταν οι πρώτοι που εναντιώθηκαν στην απεργία? Μα φυσικά οι αγρότες:rolleyes:, γιατί τότε θίγονταν εκείνοι. Η ευαισθησία για όλα τα θέματα στην Ελλάδα και όχι μόνον, υπαγορεύεται από το προσωπικό συμφέρον.

Πέρα από αυτό, ελπίζω να συμφωνήσετε μαζί μου ως πρός το εξής: στην εποχή που ζούμε, δε νοείται να παίρνονται τέτοιες αποφάσεις(και για την έναρξη αλλά και για τη λήξη μιας απεργίας) χωρίς την άμεση συμμετοχή των άμεσα ενδιαφερόμενων, είτε ναυτικοί είναι αυτοί, είτε οποιαδήποτε άλλη κοινωνική ομάδα. Εμένα μου φαίνεται αναχρονιστικό το να μαζεύονται 50 άνθρωποι και να αποφασίζουν δια βοής ή επειδή έτσι είπε ο πρόεδρος του σωματείου ή το κόμμα στο οποίο πρόσκειται η πλειοψηφία. Δόξα τω Θεώ, υπάρχουν τα μέσα έτσι ώστε να ψηφίζουν ηλεκτρονικά όλα τα ενεργά μέλη, αφού πρώτα γίνει ξεκαθάρισμα των καταλόγων των μελών από πεθαμένους, συνταξιούχους, επαγγελματίες άλλων τομέων πιθανώς και οτιδήποτε άλλους άσχετους.

Με λίγα λόγια, για την συγκεκριμένη απεργία θα έπρεπε να έχουν άμεσο δικαίωμα ηλεκτρονικής ψήφου όλα τα μέλη του σωματείου. Είτε στην ακτοπλοία, είτε στα μεσογειακά, είτε στα ποντοπόρα.

Posted

Από τη μεριά του επιβάτη-τουρίστα και όχι του νησιώτη-ναυτικού-καραβολάτρη, εγώ και η σύζυγος, λέγαμε το τριήμερο να πάμε στην Τήνο, μετά μάθαμε από την αρχή του μήνα ότι θα έχει απεργία, το διάβασα και εδώ, και ενημερώσαμε και όλους τους γνωστούς και φίλους μας ότι θα έχει απεργία να μη προγραμματίσουν νησί, οπότε κανονίσαμε να πάμε Καλάβρυτα, εμείς δεν χάσαμε πάντως...και εις άλλα με υγεία.