Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

• Replies 265
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)

Μήπως κάποιος αγαπητός καραβολατρης έχει δει που κρύβεται το νέο απόκτημα της Κρήτης και σε τί κατάσταση βρίσκεται;για πότε ετοιμάζεται;;;

Edited by proud_ionian
Posted

Αυτήν τη στιγμή αφού ολοκλήρωσε τον δεξαμενισμο του βρίσκεται στον Νέο Μωλο Δραπετσώνας, από πλευράς μου έχω ακούσει ότι θέλουν να ξεκινήσει τις εκδρομές του απο αρχές Ιούλη 

• 4 weeks later...
Posted

Το Santa Irini σήμερα αναμένεται να φύγει από τη Δραπετσώνα για να πάει στο Ηράκλειο, έτσι ώστε να ξεκινήσει τις ημερήσιες εκδρομές από το Ηράκλειο στη Σαντορίνη.

Posted (edited)

Πάμε να δούμε σήμερα στο λιμάνι του Ηρακλείου παρέα με το Celestyal Olympia από το Highspeed 7 εεε Santorini Palace.

Πληροφορίες πως ο ιδιοκτήτης του κ Καραντζης βρισκόταν προχθές στη Σαντορίνη με το ιδιωτικό του ελικόπτερο ώστε να έρθει σε επικοινωνία με πράκτορες και κόσμο.

20220724_181735.jpg

Ο κ Καραντζης δραστηριοποιείται στη Κρήτη και στο τουρισμό με πολλές ξενοδοχειακές μονάδες.Οπότε το πελατολόγιο είναι έτοιμο..

Edited by nomikos
Posted

Για άλλο ένα δοκιμαστικό το πλοίο σήμερα.μαθαινω ότι το παλεύουν για να ξεκινήσει δρομολόγια Δευτέρα το πλοίο.να αναφερθεί ότι στο σημερινό δοκιμαστικό του μέγιστη ταχύτητα ήταν τα 27,1 knots.

Posted

ΠΡΏΤΟ ΤΑΞΊΔΙ ΜΕ ΟΛΙΚΉ ΝΑΎΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΊΟ!!!!! ΚΑΛΉ ΑΡΧΉ!!!! κάτι περισσότερο από 3,5 ώρες με 79 επιβάτες έφυγε 09:15 με άφιξη στις 13:00 ενώ έξω από την Νήσο Ντία αποκατέστησε κάποιο προβλήμα μάλλον μηχανικό.αναχωρηση για Ηράκλειο 17:30 !!!

Και πάλι καλοταξιδη η φρεγάτα!!!! πανέμορφη σιλουέτα 

Posted

Πρέπει να χει βλάβη. Επίσης έχει αλλαξει πορεία σε σχέση με τον προορισμό 

Posted (edited)

Σε ολο το ταξιδι με αυτη τη ταχυτητα πηγαινει.Το οτι αλλαξε πορεια στην επιστροφη ειναι οντως περιεργο

Edited by polmyt
Posted
1 hour ago, Mike18 said:

Πρέπει να χει βλάβη. 

Δεν νομίζω ότι θα δούμε τα σκάφος να ταξιδεύει πάνω από 25 μίλια τη φετινή σεζόν. Εξάλλου ούτε στα δοκιμαστικά ξεπέρασε αυτή τη ταχύτητα.

Posted

Ας το δούμε λοιπόν σήμερα όπως το απαθανάτισε ο φακός του κινητού στην πρώτη του άφιξη στην Σαντορίνη. Δίπλα του το Super Cat Jet. Στο βάθος τα Super Jet & Sea jet 2.

Posted

Έτσι όπως το βλέπω τώρα, μου θυμίζει το πρώην Speedrunner II και σαν σκαρί αλλά και τα σινιάλα του, μιας και φέρνουν πολύ στα μπλε της ASL που κάποτε φόρεσε. Καλά ταξίδια να έχει το πλοίο και καλές θάλασσες!!

Posted

Έχουνε κ πιο χοντρές διαφορές! Πχ τα 2 speedrunner ειναι χτισμένα από χάλυβα ως το ντεκ των επιβατών, τα 2 πρώτα είναι αλουμίνιο (γι αυτό κ τ διαφορετικά φουγάρα). 

Posted

Πρόσκρουση του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ Santa Irini στη Θήρα

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας ότι το Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ¨SANTA IRINI¨ σημαίας Κύπρου, ενώ ήταν προσεδεμένο στον λιμένα Αθηνιού ν. Θήρας, απαγκίστρωσε η άγκυρα του, με αποτέλεσμα τη πρόσκρουση του στον προβλήτα.

Από το Λιμεναρχείο Θήρας, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, κατόπιν όμως της προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και αποκατάστασης της βλάβης από τον νηογνώμονα, το ¨SANTA IRINI¨ απέπλευσε για το προγραμματισμένο του δρομολόγιο προς τον λιμένα Ηρακλείου με 135 επιβάτες.

Posted

Νομίζω σαν ξένη σημαία και μη τακτική δρομολόγηση, υποχρεούται. Κι εφ΄ όσον εμπίπτει σε αυτήν την κατηγορία, αν ο κανονισμός λιμένος προβλέπει ρυμουλκό για το μέγεθός του, δε μπορούν να το αποφύγουν φαντάζομαι.

Posted

Η τόσο χαμηλή ταχύτητα και η ανάγκη για ρυμουλκό νομίζω πως το καθιστούν ιδιαίτερα προβληματικό για το ρόλο του σε αυτή τη γραμμή.

Posted

Απορώ πόσο κέρδος έχει με το να μην έχει Ελληνική σημαία και να μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία πλοηγού/ρυμουλκού.