proud_ionian Posted January 22 Posted January 22 Είναι εκπληκτική πάντως η σιγή ασυρμάτου για την αναχώρησή του
observer Posted January 22 Posted January 22 Πώς γίνεται να μην "ενδιέφερε" το πλοίο κανέναν εγχώριο; Πλοίο του 1987, βρετανικό, που πέρασε όλο τον βίο του σε ακτοπλοϊκές της Δ. Ευρώπης θα αποτελούσε ανανέωση σε πολλές γραμμές.
proud_ionian Posted January 22 Posted January 22 (edited) On 10/26/2024 at 5:20 PM, Petros P said: Το πλοίο έχει χοντρό πρόβλημα , οπότε θα ηταν πολυ δυσκολο να το δώ να πωλείται για δευτερό χέρι. Αν δεις παραπίσω, γίνεται αναφορά για σπασμένη μηχανή και προβληματικό bowthruster. Edited January 22 by proud_ionian
BS CHIOS Posted January 22 Posted January 22 2 hours ago, observer said: Πλοίο του 1987, βρετανικό, που πέρασε όλο τον βίο του σε ακτοπλοϊκές της Δ. Ευρώπης θα αποτελούσε ανανέωση σε πολλές γραμμές. Δεν μπορώ να σκεφτώ εύκολα κάποια γραμμή που θα μπορούσε να ανανεώσει το συγκεκριμένο. Τον τελευταίο καιρό ταξίδευε με υπηρεσιακή κοντά στους 15 κόμβους, μέχρι 17 λίγο πιο σπάνια. Μπορεί να είναι του 87 (δεν το λες και καινούριο πάντως), αλλά στην Ελλάδα έχουμε πλοία σε αρκετά καλύτερη κατάσταση από αυτό, μεγαλύτερα σε ηλικία μάλιστα. Έχω την εντύπωση πως και εσωτερικά δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Άλλα αυτά είναι λεπτομέρειες, όπως αναφέρθηκε παραπάνω η σπασμένη μηχανή και το bow thruster ήταν οι κύριες αδυναμίες του.
observer Posted January 23 Posted January 23 οκ, ευχαριστώ. Και ίσως είναι και έμμεσα αισιόδοξο. Ότι σιγά σιγά οι ακτοπλόοι μας ενδιαφέρονται λιγότερο για σκαριά 3-4 δεκαετιών πίσω (τουλ. αν αυτά χρειάζονται και αρκετές εργασίες).
ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ Posted January 23 Posted January 23 Nα αγοράσουν από το εξωτερικό 40 χρονών όχι αλλά 25-30 σίγουρα ενδιαφέρονται.
andreg Posted January 23 Posted January 23 Όπως σωστά είπες, αυτό που καταδίκασε το πλοίο ήταν η αστοχία του δεξιού συμπλέκτη. Ο κινητήρας ήταν «ασύμμετρος», με έναν εξακύλινδρο και έναν εννεακύλινδρο κινητήρα συνδεδεμένο σε κάθε άξονα. Η αστοχία του συμπλέκτη μεταξύ των δύο δεξιών κινητήρων κατέστησε ουσιαστικά αδύνατη την πλήρη χρήση του άξονα, σε ένα σκάφος που έκανε ήδη μόνο 17 κόμβους σε πλήρη ταχύτητα. Από ό,τι έχω δει, ωστόσο, το GNV Antares έχει ανακτήσει την καθυστερημένη συντήρηση (ακόμη και στο εσωτερικό) και αυτή τη στιγμή φαίνεται να κάνει καλό σέρβις.
proud_ionian Posted January 27 Posted January 27 On 1/22/2025 at 6:54 PM, proud_ionian said: Είναι εκπληκτική πάντως η σιγή ασυρμάτου για την αναχώρησή του Ούτε φωτό εδώ, ούτε φωτό εκεί. Σαν το Μακεδονία.
Petros P Posted January 27 Posted January 27 Και ανέβηκε και μια μακρινή στο ship breaking όπου βλέπω και το Ελένη Κ και το Moby Baby Two
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now