proud_ionian Posted January 18, 2016 Posted January 18, 2016 (edited) On 8/4/2014 at 10:12 PM, minoan said: Άλλα δυο αδελφάκια για την TUI Cruises! Μετά τα Mein Schiff 3 & 4, συνέχεια έχουν τα Mein Schiff 5 & 6 με παράδοση το 2016 & 2017 αντίστοιχα, τα οποία θα κατασκευαστούν στο ναυπηγείο STX Τουρκου της Φινλανδίας! Επεσε στο νερο, για την ακριβεια επεπλευσε στην ναυπηγικη δεξαμενη. (νομιζω οτι εκει ειχαν φτιαχτει και στα superfast III & IV το maritime matters, εχει εκτενες φωτορεπορταζ Edited February 7, 2018 by Nick the Greek tag
Panagia Ekatontapiliani Posted May 31, 2016 Posted May 31, 2016 Το Mein Schiff 5 πραγματοποιεί σήμερα τα πρώτα θαλάσσια δοκιμαστικά στη Βαλτική Θάλασσα
Panagia Ekatontapiliani Posted June 29, 2016 Posted June 29, 2016 Στις 21/6/16 παραδόθηκε το Mein Schiff 5 περίπου 10 ημέρες νωρίτερα από το ναυπηγείο Meyer Turku. Η τελετή βάφτισης θα γίνει στις 15 Ιουλίου στο Travenmude από την τραγουδίστρια Lena Meyer-Landruτ
Panagia Ekatontapiliani Posted September 24, 2016 Posted September 24, 2016 Η τελετή βάφτισης πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου σε μια εντυπωσιακή τελετή. Η φωτογραφία είναι από τη σελίδα της εταιρείας στο facebook. Κατά τη πρώτη επίσκεψη του Mein Schiff 5 στο Bremerhaven οι τοπικές αρχές προσέφεραν δώρα στο πλοίο.
Nick the Greek Posted December 20, 2016 Posted December 20, 2016 Το Πλοίο Μου 5, όντως παραδόθηκε στους Τεύτονες επιβάτες του το περασμένο καλοκαίρι. Η όλη φάση θύμισε πανηγυράκι με το πλοίο να περιφέρεται από λιμάνι σε λιμάνι για προμόσιο και καλαμπαλίκι. Εκτός από το Travemunde που ανεφέρθη παραπάνω, το πλοίο εγκαινιάστηκε και στο Κίελο, όπου και το βλέπουμε εδώ μέσα στη μαύρη συννεφιά τον περασμένο Ιούνιο, στο Bremerhaven, στο Αμβούργο, κι εγώ δεν ξέρω που αλλού. Με τα γνωστά σινιάλα στην τσιμινιέρα, εμένα σε αυτή την γωνία μου θυμίζει λιγάκι την σειρά των ποιητών της Tirrenia που έγιναν Al Salam. Απλά πανάσχημο.
Petros P Posted May 2, 2017 Posted May 2, 2017 Παρθενική άφιξη στον Πειραιά για το πλοίο σήμερα. Αν και έλεγε 4.30 ευτυχώς μπήκε 7 παρά..
Panagia Ekatontapiliani Posted May 3, 2017 Posted May 3, 2017 Υποδοχή του νεότευκτου κρουαζιερόπλοιου “Mein Schiff 5” από τη Διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε. Quote Ένα ακόμα νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο νέας γενιάς (300 μ.) υποδέχθηκε σήμερα κατά την πρώτη επίσκεψη του στον Πειραιά η Διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε. Πρόκειται για το “Mein Schiff 5” της TUI Cruises το οποίο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα εκτελεί δρομολόγια από τον Πειραιά. Κατά την ανταλλαγή πλακετών ο έλληνας πλοίαρχος κ. Αναστασίου Ιωάννης υποδέχθηκε θερμά και συνεχάρη τη Διοίκηση της ΟΛΠ Α.Ε. για τις συνεχείς προσπάθειες αναβάθμισης των υπηρεσιών του λιμανιού τις οποίες χαρακτήρισε υψηλού επιπέδου σε όλους τους τομείς (ασφάλειας, τροφοδοσίας, περιβαλλοντικών ευκολιών κλπ.). Στην πρώτη φωτογραφία, ο πλοίαρχος κ. Αναστασίου Ιωάννης με τη Manager Στρατηγικού Σχεδιασμού & Μάρκετινγκ ΟΛΠ Α.Ε. κα Ρήγα Θεοδώρα.
Panagia Ekatontapiliani Posted May 12, 2017 Posted May 12, 2017 Ας δούμε το Mein Schiff 5 στη δεύτερη προσέγγιση στο λιμάνι του Πειραιά, όπου έκανε άσκηση καθαίρεσης σωσίβιων λέμβων από την αριστερή πλευρά.
Panagia Ekatontapiliani Posted May 19, 2017 Posted May 19, 2017 Μια εντυπωσιακή νυχτερινή φωτογραφία από το Mein Schiff 5 από την πρώτη άφιξη του στα Χανιά.
margaritis24 Posted April 15, 2018 Posted April 15, 2018 Μας ηρθε απο το πειραια χτες κ απογευμα εφυγε για μυκονο οπου εφτασε τα ξημερωματα αλλα λογω καιρου εφυγε στις 9 το πρωι κ κανει τωρα βολτα στις κυκλαδες μεχρι να παει μαλτα αυριο!
Marios Superfast Posted April 21, 2018 Posted April 21, 2018 On 15/4/2018 at 1:15 PM, Nikos_Chania said: Μεθαύριο θα είναι στη Βαλέτα Είδου και φωτο. Εδώ το βλέπουμε δεμένο το πρωί της περασμενης Τρίτης,έπειτα το βλέπουμε να μανουβραρει κατά την αναχώρηση του λιγο μετα τις 6 της ιδιας ημερας και τέλος το βλέπουμε να αποπλεεει από το Grand Harbour με προορισμό την Catania.
basilis89 Posted April 14, 2020 Posted April 14, 2020 Το βαπόρι εδώ και αρκετό καιρό, εχω την εντύπωση πριν μια εβδομάδα που το ξαναείδα, βρίσκεται νοτίως της Κρήτης κοντά στην Ιεράπετρα.
enas chiotis Posted April 16, 2020 Posted April 16, 2020 Στις 12/04 κατέβασε tender για να βγάλει στην ξηρά έναν 25χρονο, μέλος του πληρώματος, με συμπτώματα σκωληκοειδίτιδας.
proud_ionian Posted September 12, 2020 Author Posted September 12, 2020 στο κατακολο στη ραδα το πλοιο
Nick the Greek Posted November 2, 2020 Posted November 2, 2020 On 12/20/2016 at 10:13 PM, Nick the Greek said: Το Πλοίο Μου 5, όντως παραδόθηκε στους Τεύτονες επιβάτες του το περασμένο καλοκαίρι. Η όλη φάση θύμισε πανηγυράκι με το πλοίο να περιφέρεται από λιμάνι σε λιμάνι για προμόσιο και καλαμπαλίκι. Εκτός από το Travemunde που ανεφέρθη παραπάνω, το πλοίο εγκαινιάστηκε και στο Κίελο, όπου και το βλέπουμε εδώ μέσα στη μαύρη συννεφιά τον περασμένο Ιούνιο, στο Bremerhaven, στο Αμβούργο, κι εγώ δεν ξέρω που αλλού. Με τα γνωστά σινιάλα στην τσιμινιέρα, εμένα σε αυτή την γωνία μου θυμίζει λιγάκι την σειρά των ποιητών της Tirrenia που έγιναν Al Salam. Απλά πανάσχημο. Τέσσερα χρόνια μετά τα εγκαίνιά του και το Κίελο, ξανασυναντιόμαστε με το Mein Schiff 5 ένα βράδυ στον Περαία. Το σινιάλο της TUI φωτίζεται χλωμά στο φουγάρο του, εξίσου χλωμό και ομιχλώδες τόσο το μέλλον του ιδίου, όσο και όλου του τομέα της κρουαζιέρας.
Marios Superfast Posted November 2, 2020 Posted November 2, 2020 Λίγο πιο πέρα από το Majesty O.T.S βρίσκεται κι αυτό. Ήρθε για ανεφοδιασμο τροφίμων και καυσίμων,προερχόμενο από ΝΑ της Κρήτης όπου και περιφέρεται τον τελευταίο καιρό.
Marios Superfast Posted March 19, 2021 Posted March 19, 2021 Ύστερα από αρκετούς μήνες έξω από την Μάλτα,το πλοίο έφυγε με προορισμό την Μασσαλία όπου και θα δεξαμενιστει ώστε να ναι έτοιμο για την σεζόν(?) στην Ανατολική Μεσόγειο. Τουλάχιστον έτσι ήταν το πλάνο.
Panagia Ekatontapiliani Posted March 30, 2021 Posted March 30, 2021 (edited) Το Mein Schiff 5 βρίσκεται για δεξαμενισμό στη Μασσαλία από τις 26 Μαρτίου και θα παραμείνει έως τις 2 Απριλίου. Οι φωτογραφίες είναι από τη σελίδα της εταιρείας στο Facebook. Edited March 30, 2021 by Panagia Ekatontapiliani
Marios Superfast Posted April 8, 2021 Posted April 8, 2021 Το πλοίο ολοκλήρωσε τον δεξαμενισμό του και αυτή την στιγμή πλέει ξανά για Μάλτα.
basilis89 Posted May 27, 2021 Posted May 27, 2021 Καλημέρα! Τ πρόγραμμα του πλοίου περιλαμβάνει και μηλο;;
Gsoult Posted May 27, 2021 Posted May 27, 2021 Κάνει διέλευση από τον κόλπο του Αδάμαντα μιας και του το επιτρέπει το πρόγραμμα του, αφού η άφιξη του στο Ηράκλειο είναι προγραμματισμένη για αύριο το πρωί. Έτσι είχε συμβεί και την προηγούμενη βδομάδα πριν καταπλεύσει στη Σούδα.
Panagia Ekatontapiliani Posted September 1, 2021 Posted September 1, 2021 Το Mein Schiff 5 αναχώρησε πριν λίγο από το Πειραιά, αλλά θα κάνει αναστροφή για να γυρίσει στο Πειραιά για αποβίβαση ασθενούς.
kefalonia94 Posted October 12, 2021 Posted October 12, 2021 Κύκλους κάνει αυτή την ώρα ανοιχτά της Ζακύνθου με μειωμένη ταχύτητα το κρουαζιερόπλοιο. Κανονικά έπρεπε να κατευθύνεται προς Κέρκυρα. Κοντά του και το Χ press Monte Rosa. Μάλλον συμβάλλουν σε κάποια διάσωση.
Recommended Posts