Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Posted (edited)

Έπρεπε να περάσουν 5 χρόνια για να δραστηριοποιηθεί το trimaran, πρώην Austal 270 και Condor 102 του 2010, που είναι στο τελικό φινίρισμα στο Poole της Μ. Βρετανίας και φαίνεται πολύ εντυπωσιακό ως Condor Liberation. Έχει μήκος 102 μέτρα, πλάτος 28 και με ταχύτητα 39 κόμβων θα εξυπηρετεί τα Channel Islands από Poole, αντικαθιστώντας τα πλέον δικά μας catamaran. Ήταν να δραστηριοποιηθεί πριν 2 χρόνια για τη Euroferries αλλά τη ιδέα δεν υλοποιήθηκε.

Edited by Nick the Greek
tag
  • 1 year later...
Posted

Το πλοίο συνεχώς έχει προβλήματα,μια δουλεύει μια δε δουλεύει..μια χτυπάει το μώλο μια κουνάει πολυ...σήμερα ηρθε και το κερασάκι στη τούρτα αφου π΄ρεπει να έφαγε detention  απο την Βρετανικη Ακτοφυλακη....

Φήμες λένε πως οι Νησιώτες του Channel έχουν για τα Champion Jets πλακάτ " Γηρνα πισο η έστο τηλεφονα" ^_^

• 9 months later...
  • 1 year later...
  • 8 months later...
  • 1 month later...
  • 10 months later...
  • 5 years later...
Posted

Λίγο δύσκολο νομίζω να το δούμε και αυτό στα μέρη μας ειδικά από τον Super Mario. Έχει ακόμα 3 ταχύπλοα που δεν έχει δρομολογήσει(Jumbo Jet 2,Max,Eurochampion). Επί του παρόντος γνωρίζει κάποιος το τίμημα γιατί δεν είδα να αναγράφεται κάπου.

Posted
34 minutes ago, captain mitsos said:

Ο μόνος λόγος να το αγοράσει νομίζω ότι θα είναι για να μην το βρει μπροστά του στο μέλλον

Αν εννοείς να το αγοράσει κάποιος αντίπαλός του, θεωρώ ότι ίσως και να του το "φάει" με πλάγιο τρόπο.

Posted
3 hours ago, SuperRunner said:

Αν εννοείς να το αγοράσει κάποιος αντίπαλός του, θεωρώ ότι ίσως και να του το "φάει" με πλάγιο τρόπο.

Ποιος είναι ο αντίπαλος όμως;

Posted

Καλά αυτό αν το τσιμπήσει η Hellenic, άντε γεια. Μακάρι να υπάρξει σοβαρός ανταγωνισμός ξανά στο Αιγαίο.

Posted

Ενεργό ταχύπλοο = ακριβό ταχύπλοο. Δε νομίζω πως οι δικοί μας είναι συνηθισμένοι σε τέτοια μπερικέτια, όπως κι αν λέγονται. Οπότε προσγειωθείτε. Τώρα που έχασε τη γραμμή των Channel Islands κι αφού δεν βρεθεί μουστερής για εύλογο χρονικό διάστημα, τότε ίσως να το δούμε και στα μέρη μας. Πρός το παρόν το βλέπουμε στο Poole να αναχωρεί το περασμένο καλοκαίρι για ένα ακόμη δρομολόγιο. Χώρια που για την Ελλάδα θα χρειαστεί διάφορες παρεμβάσεις. 

Επί παραδείγματι, θα χρειαστεί -φαντάζομαι- και δεύτερη άγκυρα αφού όπως μπορείτε να δείτε εδώ στην κατάπλωρη, έχει μόνο μία στα αριστερά. Θα μου πεί κανείς γιατί, τα monohull όπως το Paros Jet πως έχουν μόνο μία? Σωστό κι εύλογο, από την άλλη αν χρειαστεί να ρίξει αριστερή όπως πιθανόν να γίνει σε διάφορα αλιευτικά καταφύγια που εμείς ονομάζουμε λιμάνια, τι χαμπάρια μάστορα? Αυτό είναι μια απορία που θα ήθελα να ρίξει φως κάποιος που να γνωρίζει.

Και είναι και το άλλο, όπως φαίνεται και στην πρυμνιά άποψη, έχει έναν καταπέλτη. Αυτός φαίνεται να είναι συγκολλημένος σε δύο μικρά καταπελτάκια που πιθανόν να χρησιμοποιούνται για επιβάτες. Σας αφήνω να φανταστείτε από-επιβίβαση σε συνθήκες Seajets, δε νομίζω πως θα δούλευε. Οπότε θα χρειαζόταν αλλαγές. Τέλος πάντων, οψόμεθα μέσα στους επόμενους μήνες.

Posted

Φαίνεται δυνατό και ωραίο ταχύπλοο, που όπως προαναφέρθηκε είναι ενεργό και ακριβό για ελληνικά γούστα. Σε καμιά 5+ετία βλέπουμε.

• 1 month later...
Posted

Τελευταίο εμπορικό δρομολόγιο για το πλοίο σήμερα. Απο αυριο και στο εξής και επίσημα ανοιχτό για μουστερήδες

Posted

Αφού ολοκλήρωσε τα δρομολόγια του, χθες αναχώρησε από το λιμάνι του Poole για την Χάβρη όπου και θα παραμείνει μέχρι να βρεθεί αγοραστής. Προς το παρόν φαίνεται να διατίθεται προς πώληση γύρω στα 24εκ , τιμή αρκετά καλή για την ηλικία του. Στα Channel Islands δε νομίζω πως θα λείψει ιδιαίτερα μιας και διαβάζω ότι δεν είχε καλό ταξίδεμα, είχε παρουσιάσει βλάβες και γενικότερα έχει ταλαιπωρήσει αρκετό κόσμο. Μάλιστα γίνεται και σύγκριση με τα δικά μας Champion τα οποία αντικατέστησε, τα οποία όπως αναφέρουν ήταν σαφώς ανώτερα. Μένει να δούμε ποιος θα το τσιμπήσει και αυτό...

Posted

Δεν ξέρω ποιες είναι οι πραγματικές δυνατότητες του πλοίου πάντως στη γραμμή που δούλευε το πηγαίνανε σταθερά με 29 - 30 μίλια