Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 617
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Δεν ολοκλήρωσε τα δρομολόγια του μιας και περίοδο 26-30/9 θα εκτελεί καθημερινά το δρομολόγιο Πειραιάς - Σύρος - Τηνος - Μυκονος - Παρος - Νάξος  ενώ 4&5/10 αναμένεται να εκτελέσει αλλά 2 δρομολόγια στην γραμμή.

Posted

Το διάστημα 4/10 - 28/10, το πλοίο είναι περασμένο στη γραμμή των Δυτικών Κυκλάδων στο σύστημα κρατήσεων της εταιρείας του. Αντικαθιστά το αδελφό του, έχοντας όμως διαφορετικά ωράρια. Από 4 μέχρι 13 Οκτώβρη θα αναχωρεί καθημερινά από Πειραιά στις 9, εκτός Παρασκευής και Κυριακής που θα φεύγει στις 12. Από 14 μέχρι 28 Οκτώβρη θα αναχωρεί στις 12 (Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή), ενώ Σάββατα θα φεύγει στις 8 και τις Τρίτες δεν θα χει δρομολόγιο. 

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Σιγά σιγά και ενώ ολοκληρώνεται η φετινή παρουσία των ταχύπλοων στις Κυκλάδες παραθέτω εντυπώσεις από την επιστροφή από Πάρο για Πειραιά με το Champion Jet 1 την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου.

Εισιτήρια επιβάτη  59 ευρώ πολύ μικρή διαφορά από το 50αρικο του Δήλος. Το αυτοκίνητο 30% ακριβότερο από την Attica αν έχεις seasmiles αλλιώς περίπου ίδια τιμή. Θετική εντύπωση μου έκανε ότι την προηγούμενη ημέρα της αναχώρησης εστάλη μήνυμα από την Seajets με τις λεπτομέρειες του ταξιδιού. 15.35 λοιπόν η αναχώρηση οπότε μπήκαμε αρκετά νωρίτερα στο χώρο του λιμανιού και έτσι πήρα κοντινότερα πλάνα από το Superexpress που ήταν αρόδου στην Παροικιά και έπιασε για το δρομολόγιο του προς Ραφήνα όπως και το Power Jet από Μύκονο για Ηράκλειο.

Το σκάφος έπιασε 15.25 προερχόμενο από Νάξο και με τις γνωστές σε όλους πάτ κιούτ διαδικασίες μας φόρτωσε και έφυγε 15.35.Όταν πλέον ασφαλίσαμε τα αυτοκίνητα είχε ήδη βγει από τον κόλπο της Παροικιας . Το επάνω γκαράζ γέμισε και <<φυσικά>> ο έλεγχος των εισιτήριων για τα αυτοκίνητα έγινε στην είσοδο που οδηγούσε στο σαλόνι.

Το ταχύπλοο παρά τα 6 Β είχε πολύ καλή πλεύση και συμπεριφορά με έντονο spray νερού στην αριστερή του πλευρά πράγμα που επέτρεπε στους επιβάτες να μπορούν να βγουν έξω  μόνο από την δεξιά μεριά.  Για Δευτέρα και τέλος Σεπτεμβρίου είχε πολύ κόσμο, υπολογίζω 85% πληρότητα στούς κύριους του χώρους . Σχεδόν άδειος ήταν ο δεύτερος του όροφος(νομιζω business και Vip) Τουαλέτες και κοινόχρηστοι χώροι πολύ καθαροί σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού και όπως στα αεροπλάνα δύο φορές πέρασε αμαξιδιο για την περισυλλογή των σκουπιδιών απο τους επιβάτες.

Σε περίπου 3 ώρες πιάσαμε στον Πειραιά αλλά κάνα δεκάλεπτο πριν οι οδηγοί αρχίσαμε να κατεβάζουμε τα οχήματα στο ισόγειο γκαράζ όπου αριστερά είχε ήδη κατέβει ο κόσμος

Posted
22 hours ago, Kato koufonisi said:

Σε περίπου 3 ώρες πιάσαμε στον Πειραιά αλλά κάνα δεκάλεπτο πριν οι οδηγοί αρχίσαμε να κατεβάζουμε τα οχήματα στο ισόγειο γκαράζ όπου αριστερά είχε ήδη κατέβει ο κόσμος

Τραγικό και να φανταστείς πως πρόκειται για το τερματικό λιμάνι!

  • 2 months later...
Posted

To Champion Jet 1 σήμερα ανέβηκε στην δεξαμενή Σπανόπουλου ώστε να πραγματοποιήσει τον δεξαμενισμό του.

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Is Champion Jet 1 likely to be the other ship on the opposite line to World Champion Jet on the start of the new line on 4th April. As cannot see Paros being launched 

  • 2 weeks later...
Posted

Δοκιμαστικό για το πλοίο σήμερα με ταχύτητα έως 36,5!

Καλές θάλασσες να του ευχηθούμε!

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...