.voyager Posted October 8, 2013 Posted October 8, 2013 (edited) AIDAprima θα είναι το όνομα του πρώτου από τα δύο κρουαζιερόπλοια των 124.500 τόνων που ναυπηγεί η AIDA Cruises στα Mitsubishi. Ομoλογώ πως μου αρέσουν αρκετά (τουλάχιστον στη γραφιστική απεικόνισή τους). Θεωρώ πως επιτέλους βλέπουμε κάτι διαφορετικό. Αυτού του τύπου η πλώρη τα ομορφαίνει και "σπάει" την άσχημη εικόνα της "πλωτής πολυκατοικίας". Edited May 13, 2017 by proud_ionian tag
minoan Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 Το πλοίο θα ξεκινήσει από την Yokohama στις 23/3/2015 και θα καταλήξει στο Αμβούργο 16/6/2015 προκειμένου να εγκαινιαστεί!!!Κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας, διάρκειας 86 ημερών, η AIDAprima θα επισκεφτεί την Πέμπτη 28/5/2015 το Ηράκλειο και τον Πειραιά την Παρασκευή 29/5/2015 απ'όπου και θα αναχωρήσει με προορισμό τη Valletta!!
margaritis24 Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 στο κατασκευαστικο κομματι ο ιαπωνας βγαζει ωραια πλοια αλλα στο θεμα του desing ποναει!εχω περιεργεια να δω το αποτελεσμα κ αν θα παραδοθει στην ωρα του...
.voyager Posted October 23, 2013 Author Posted October 23, 2013 (edited) Μαργαρίτη, η vertical bow δεν έχει να κάνει με τόσο με τον Ιάπωνα, όσο με το Hamburg Ship Model Basin. Ο συγκεκριμένο τύπος πλώρης θα είναι πιο κατάλληλος από τον βολβοειδή, δεδομένων των χαμηλών ταχυτήτων που θα πλέει το κρουαζιερόπλοιο. Δεν θεωρώ ότι "πονάει" το συγκεκριμένο design, πάντως Edited October 23, 2013 by .voyager
margaritis24 Posted October 23, 2013 Posted October 23, 2013 Δεν εννοουσα εξωτερικα αλλα εσωτερικα την διακοσμιση του πλοιου που θα γινει απο ιαπωνικα χερια μεν με ευρωπαικη επιτηρηση δε!
.voyager Posted October 23, 2013 Author Posted October 23, 2013 Στο κατασκευαστικο κομματι ο ιαπωνας βγαζει ωραια πλοια αλλα στο θεμα του desing ποναει! Δεν εννοουσα εξωτερικα αλλα εσωτερικα την διακοσμιση του πλοιου. Το interior design επιμελείται τo γερμανικό Partner Ship Design.
minoan Posted April 9, 2014 Posted April 9, 2014 Ενα χρονο μετα απο τον προβλεπομενο θα παραδοθει η AIDAprima λογω αδυναμιας ολοκληρωσης της κατασκευης απο τα ναυπηγεια της Mitsubishi
margaritis24 Posted April 28, 2014 Posted April 28, 2014 (edited) ας δουμε ενα βιντεο με την κατασκευη του πλοιου! εντυπωση μου κανει πως οι μηχανες δεν ειναι στην σειρα αλλα 2 μπροστα 2 πισω Edited April 28, 2014 by margaritis24
proud_ionian Posted April 28, 2014 Posted April 28, 2014 δεν νομιζω οτι ειναι το μοναδικο που εχει τετοια διαταξη
minoan Posted May 4, 2014 Posted May 4, 2014 (edited) απο το fb της εταιρειας ο αποδεξαμενισμος της AIDAprima!!! Edited May 4, 2014 by minoan
Panagia Ekatontapiliani Posted March 1, 2016 Posted March 1, 2016 Η τελετή ονομασίας του Aida Prima θα γίνει στο Αμβούργο στις 7 Μαΐου 2016
Panagia Ekatontapiliani Posted March 15, 2016 Posted March 15, 2016 (edited) Το Aidaprima (IMO No: 9636955) παραδόθηκε από το ναυπηγείο Mitsubishi Heavy Industries Ltd στο Nagasaki Edited March 15, 2016 by Panagia Ekatontapiliani
Panagia Ekatontapiliani Posted March 24, 2016 Posted March 24, 2016 Το πλοίο έφτασε στις 20 Μαρτίου στη Σιγκαπούρη και μετά από διήμερη παραμονή αναχώρησε για τον επόμενο σταθμό του ταξιδιού προς την Ευρώπη.
Petros P Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 Μπορει να μη μας ερθει τελικα οπως ειχε προγραμματιστεί αρχικά,αλλα θα πάει στα αδέρφια μας τους Κυπριους με άφιξη αυριο το πρωι.Πιστεύω πετρέλαια.
Panagia Ekatontapiliani Posted April 28, 2016 Posted April 28, 2016 Στις 21/4 το Aida Prima έφτασε στο home port του για τη φετινή χρονιά στο Αμβούργο και στις 27/4 έκανε τη πρώτη του επίσκεψη στο Σαουθάμπτον
Panagia Ekatontapiliani Posted May 9, 2016 Posted May 9, 2016 Με ένα φαντασμαγορικό σόου και ανάδοχο τη 13χρονη γερμανίδα ηθοποιό Emma Schweiger, πραγματοποιήθηκε στο Αμβούργο η τελετή εγκαινίων του AIDA Prima.
Panagia Ekatontapiliani Posted January 17, 2017 Posted January 17, 2017 Τη προηγούμενη εβδομάδα το AidaPrima έπεσε σε άσχημη θάλασσα στη Βόρεια Θάλασσα. Τρεις επιβάτες τραυματίστηκαν και σε όλους τους επιβάτες ζητήθηκε να παραμείνουν στις καμπίνες τους μέχρι να επιστρέψει το πλοίο στο λεμόνι του Αμβούργου.
Panagia Ekatontapiliani Posted May 13, 2017 Posted May 13, 2017 Η Aida Cruises διοργάνωσε ένα υπερθέαμα πυροτεχνημάτων στο Αμβούργο για τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του Aida Prima
Panagia Ekatontapiliani Posted September 11, 2018 Posted September 11, 2018 Το AidaPrima βρίσκεται από τη Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου για δεξαμενισμο στη Μασσαλία.
Panagia Ekatontapiliani Posted September 18, 2018 Posted September 18, 2018 Το AidaPrima τελείωσε με το δεξαμενισμο του στη Μασσαλία και έχει επιστρέψει στις κρουαζιέρες του.
Panagia Ekatontapiliani Posted October 14, 2018 Posted October 14, 2018 Ένα time lapse βίντεο από τη κατασκευή AIDAprima και την άφιξη του στο Αμβούργο για την βάφτιση του.
Petros P Posted October 29, 2019 Posted October 29, 2019 Παρθενική άφιξη για το παπόρο στο πορτοπρίμο της χώρας μας.
Sf_X Posted October 29, 2019 Posted October 29, 2019 Την έκανε με λίγη καθυστέρηση αφού περίπου μέχρι τις 18.10 έκανε πετρέλευση. Τα παιχνίδια με τα φώτα όμως στο πλάι τράβηξαν πολλά βλέμματα στο λιμάνι! (Κατα την γνώμη μου) το show ήταν για να το παρακολουθεί κανείς από μακριά και όχι από τον κόκκινο όπου πολλοί συν-ασθενείς είχαν μαζωχτεί
Marios Superfast Posted November 3, 2019 Posted November 3, 2019 Ας δούμε και μερικές φωτο του πλοίου στην Valletta. Ήταν η τρίτη φορά που δαμε το βαπορι στα μέρη μας. Θα συμφωνήσω με τον προλαλησαντα @Sf_X ότι το θεαμα που προσφερει εινα αρκετά εντυπωσιακό. Αρχικά βλέπουμε μια πλωρατη του πλοίου(μιας και δεν χωραγε ούτε για αστείο στον φακό ) και εδω το βλέπουμε να αποπλεει απο το λιμανι με προορισμο τον Πειραιά,σαν Σαλόνικια μετά από καφέ στην Αριστοτέλους.
Nick the Greek Posted May 9, 2020 Posted May 9, 2020 Έχουμε ήδη στην gallerie ορισμένες εκπληκτικές νυχτερινές φωτογραφίες από τους συντρόφους της τοπικής οργάνωσης του Πειραιά και της Μάλτας, εγώ να προσθέσω μερικές ημερήσιες και μια πιο κοντινή ματιά σε ορισμένα σχεδιαστικά κομμάτια που μου έκαναν εντύπωση στο συγκεκριμένο πλοίο. Ξεκινώντας από πάνω πρός τα κάτω να μια πανοραμική άποψη του AIDAprima, ομολογουμένως για τα δεδομένα των σημερινών μπαούλων που κυκλοφορούν εκεί έξω, αυτό δεν είναι και τόοοοσο άσχημο. Θυμίζει λίγο βαπόρι σε ορισμένα σημεία, κάτι που φαίνεται και στην πλωριά του άποψη. Από πρύμα έχει και αυτό την πρύμη-γκρεμό, ενώ δεσπόζουν οι δύο "πύργοι" στα πλάγια, για μένα στο κομμάτι αυτό δεν παρουσιάζει καμία ομορφιά. Αυτό μας φέρνει στο να δούμε από πιο κοντά τους πύργους αυτούς που έχουν επένδυση γυαλί μέσα από το οποίο δεν μπορεί κανείς να δεί. Δεν είμαι σίγουρος σε τι εξυπηρετούν, πιθανολογώ ανελκυστήρες και κλιμακοστάσια. Είναι πάντως εντυπωσιακοί και ξεχωριστοί. Κάτι άλλο αξιοσημείωτο είναι πως οι σχεδιαστές, φαντάζομαι εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι έτσι κι αλλιώς οι βάρκες εξέχουν από την κατακόρυφο του πλοίου, "φούσκωσαν" κι αυτοί κομμάτι του accomodation block για να βρούν περισσότερο χώρο. Προσέξτε επίσης τις μικρές καμπινούλες, και αυτές με το δικό τους μπαλκόνι που είναι πια αρκετά κοντά στην ίσαλο, σαν κλουβάκια για καρδερίνες. Επίσης έχουμε εδώ ορισμένες σουίτες φαντάζομαι με πολύ μεγάλα δικά τους μπαλκόνια. Συνήθως αυτές βρίσκονται πιο ψηλά, εδώ είναι αμέσως πάνω από το life boat deck. Βλέποντας τις δεκάδες καμπίνες που βρίσκονται από πάνω τους που είναι τραβηγμένες πιο μέσα και που βλέπουν τα μπαλκόνια από τις σουίτες στο πιάτο, μου έρχεται στο μυαλό η ατάκα του Γκουσγκούνη, "όλο το Ναύπλιο μας κάνει μάτι, μωρό μου". Τέλος δείτε την ευφυέστατη εκμετάλλευση της πλώρης. Εκεί που κάποτε θα ήταν το ρεμέτζο, έχει γίνει χώρος που έχει παραδοθεί στους επιβάτες υποθέτω, μάλλον πρόκειται για κάποιο χώρο αναψυχής. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το ρεμέτζο της πλώρης να έχει μεταφερθεί πολύ πιο κοντά στην ίσαλο, είναι φυσικά εξ' ολοκλήρου καλυμμένο. Προσέξτε επίσης την άγκυρα η οποία ακουμπά σχεδόν το νερό. Δεν ξέρω αν αυτό το setup επηρρεάζει καθόλου την πρόσδεση του πλοίου όσον αφορά τη γωνία δεσίματος των κάβων και την αγκυροβολία, ελπίζω κάποιος να ξέρει κάτι παραπάνω για το συγκεκριμένο κομμάτι που μου έχει κινήσει την περιέργεια. Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες τον Ιούνιο του 2018 στη Βαρκελώνη.
Recommended Posts