cyclades_shipping Posted August 1, 2024 Posted August 1, 2024 Άφιξη του Elite Jet προερχόμενο από Συρο και Πειραιά ,για 5 λεπτα αποβιβαζόντουσαν μόνο επιβάτες (τουλάχιστον 220) από ιχ πιο λίγα πράγματα περίπου 25..
cyclades_shipping Posted August 2, 2024 Posted August 2, 2024 (edited) 114 ΙΧ ,3 Φ/Γ και μπόλικο κόσμο έφερε στην Τήνο το έκτακτο απογευματινό του Fast Ferries Andros από Ραφήνα. Και τα πρωινά Ραφηνιωτικα έφεραν επισης αρκετά ΙΧ 81 το Express 104 το Αικατερίνη 80 το FF Andros και 50 ΙΧ το Superferry.. Αρκετά ΙΧ έφεραν και τα (Runner ,Θεολόγος ,Andros Queen) Edited August 2, 2024 by cyclades_shipping
cyclades_shipping Posted August 5, 2024 Posted August 5, 2024 (edited) 180 περίπου άτομα και 15 ΙΧ από Πειραιά το Champion Jet 2 , 200 περίπου άτομα και 20 ΙΧ προς Πειραιά το Champion Jet 2 Πάντως με τόσα ταχύπλοα που έχει εταιρία πιστεύω πως θα μπορούσε να δοκιμάσει του χρόνου ένα απογευματινό για Συροτηνομυκονια μόνο. Edited August 5, 2024 by cyclades_shipping
cyclades_shipping Posted August 7, 2024 Posted August 7, 2024 (edited) Σήμερα προς Ραφηνα από Τήνο στο Superexpress επιβιβάστηκαν ,250 περίπου επιβάτες και 60 ΙΧ ,πολύ καλή κινηση για καθημερινή. Edited August 7, 2024 by cyclades_shipping
mvin Posted August 7, 2024 Posted August 7, 2024 Δεν καταλαβαίνω που είναι το αξιοπερίεργο και αναφέρεις ότι είναι πολύ καλή η κίνηση για καθημερινή. Φυσικά και θα είναι καλή η κίνηση, Αύγουστος, μήνας αδειών παραδοσιακά για τους περισσότερους Έλληνες, όλα τα πλοία κάθε μέρα έχουν ικανοποιητικές πληρότητες. Το παράξενο θα ήταν να ήταν άδειο.
cyclades_shipping Posted August 7, 2024 Posted August 7, 2024 (edited) Γενικά οι Τετάρτες δεν έχουν τόσο μεγάλη κίνηση σε επιστροφές (εδώ τουλάχιστον) ακόμα κ του Αυγούστου. Edited August 7, 2024 by cyclades_shipping
cyclades_shipping Posted August 17, 2024 Posted August 17, 2024 Απογευματινές αναχωρήσεις για Ραφήνα, Fast Ferries Andros : 84 IX Αικατερίνη Π : 107 ΙΧ Superexpress : 85 IX
cyclades_shipping Posted August 18, 2024 Posted August 18, 2024 Μεγαλη σκούπα από Τήνο το Andros Queen επιβιβάστηκαν : 232 IX ,1 πουλμαν και πάνω από 650 επιβάτες
GeorgePag Posted August 24, 2024 Posted August 24, 2024 Απαράδεκτο περιστατικό πριν από λίγη ώρα με το Αικατερίνη Π να διασχίζει από πολύ κοντά την παραλία του Αγίου Φωκά στην Τήνο και να προκαλεί πολύ ισχυρούς κυματισμούς στην εν λόγω παραλία. Τα κύματα σκεφτείτε ήταν 4 φορές μεγαλύτερα από εκείνα των Superexpress, Jumbo & Superrunner Jet που πέρασαν νωρίτερα από λογική απόσταση. Τα κύματα ήταν πολύ ισχυρά και παρέσυραν όλο τον κόσμο μέσα στα νερά και τον πετούσαν στην ακτή. Εκείνη την ώρα ήμουν στο σημείο και έχω να δηλώσω ότι εκτός από ηλικιωμένους και μικρά παιδιά βρισκόταν εκεί και άτομο με ειδικές ανάγκες. Δεν μπορώ να διανοηθώ την κατάληξη που θα είχε η κίνηση αυτή αν βρισκόταν μέσα στην παραλία το άτομο αυτό.
Petros P Posted August 24, 2024 Posted August 24, 2024 (edited) Να δούμε αν θα καταγγελθεί το γεγονός,γιατί στη Μύκονο με το FFA, ακούγεται πως η καταγγελία έγινε απο πρώην συζυγο γνωστής περσόνας (δεν αναφέρω αν ειναι άνδρας η γυναίκα) της Δανίας του Νότου . Edited August 25, 2024 by proud_ionian μεταφορά
cyclades_shipping Posted August 24, 2024 Posted August 24, 2024 Μήπως τα απόνερα ήταν του Jumbo Jet ; το οποίο είχε φτασει στο Πασακρωτηρι όταν το Αικατερίνη ήταν ανοιχτά του Αγίου Φωκα.
GeorgePag Posted August 24, 2024 Posted August 24, 2024 Το συμβάν ξεκίνησε αφότου είχε φτάσει το τζάμπο στα μέσα της παραλίας και ήταν και αρκετά πιο μακριά από την ακτή. Το Αικατερίνη αντίθετα πέρασε αδιανόητα κοντά ώσπου ανοίχτηκε λίγο πιο μετά απ ότι είδα στο στίγμα του πλοίου. Μάλιστα τα κύματα συνέχιζαν μέχρι να εξαφανιστεί το Αικατερίνη από το οπτικό πεδίο την στιγμή που το τζάμπο είχε εξαφανιστεί εντελώς οπότε εικάζω πως προκλήθηκε από το Αικατερίνη. Επίσης αν ήταν του Τζάμπο θα τα έκοβε το Αικατερίνη σε έναν βαθμό εφόσον ήταν μπροστά του αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε.
lifeguard Posted August 24, 2024 Posted August 24, 2024 (edited) 14 hours ago, GeorgePag said: Απαράδεκτο περιστατικό πριν από λίγη ώρα με το Αικατερίνη Π να διασχίζει από πολύ κοντά την παραλία του Αγίου Φωκά στην Τήνο και να προκαλεί πολύ ισχυρούς κυματισμούς στην εν λόγω παραλία. Τα κύματα σκεφτείτε ήταν 4 φορές μεγαλύτερα από εκείνα των Superexpress, Jumbo & Superrunner Jet που πέρασαν νωρίτερα από λογική απόσταση. Τα κύματα ήταν πολύ ισχυρά και παρέσυραν όλο τον κόσμο μέσα στα νερά και τον πετούσαν στην ακτή. Εκείνη την ώρα ήμουν στο σημείο και έχω να δηλώσω ότι εκτός από ηλικιωμένους και μικρά παιδιά βρισκόταν εκεί και άτομο με ειδικές ανάγκες. Δεν μπορώ να διανοηθώ την κατάληξη που θα είχε η κίνηση αυτή αν βρισκόταν μέσα στην παραλία το άτομο αυτό. Μάλλον μας δουλεύεις κανονικά. Τα Jumbo & Superrunner Jet πέρασαν αρκετά κοντά με 32,2 και 32, αντίστοιχα και το Αικατερινή Π., πέρασε με 19 σχετικά κοντά, αλλά αφήνοντας πολύ λίγα απόνερα... Την ώρα που το Αικατερίνη Π. βρισκόταν ανοιχτά της παραλίας τα κύματα έσκαγαν ήδη στην παραλία και γινόταν χαμός... Αν θέλετε υπάρχουν και οι σχετκές φωτογραφίες με τα κύματα και το Αικατερίνη Π. στο βάθος... Έλεος. Το "Έλεος" πάει στο ότι κάθε μέρα γίνεται ο κακός χαμός με τα κύματα, με τα ταχύπλοα (τα μικρά κλείνουν ραντεβου μαζί τους για παιχνίδι) ... και φταίνε το FF Andros και το Αικατερίνη Π :))) Οποιοσδήποτε μπορεί καθημερινά να βγάλει συγκριτικές φωτογραφιες ή videos, ιδίως στην παραλία του Αγίου Φωκά στην Τήνο._ Edited August 25, 2024 by proud_ionian quote *2
cyclades_shipping Posted August 24, 2024 Posted August 24, 2024 Γενικά στην συγκεκριμένη παραλία γίνεται «χαμός» οποτε περνάει κάποιο ταχυπλοο ,ενδεικτική φωτογραφία :
Superfast VI Posted August 24, 2024 Posted August 24, 2024 Στην παραλία του Αγίου Φωκά αυτό συμβαίνει από τότε που υπάρχουν πλοία που έρχονται από Μύκονο. Τα απόνερα φτάνουν στην παραλία όταν το πλοίο μπαίνει στο λιμάνι και δεν είναι πια ορατό από την ακτή αφήνοντας αρκετό χρόνο σε όποιον θέλει να βγει. Ειδικά τα ταχύπλοα δημιουργούν μεγάλο κυματισμό αλλά είναι κάτι που οι περισσότεροι όχι μόνο το γνωρίζουν αλλά το περιμένουν ώστε να παίξουν με τα κύματα (ειδικά η ώρα του Super Express είναι η χαρά των μικρών παιδιών).
Villandry Posted August 25, 2024 Posted August 25, 2024 (edited) Ακριβώς, χρόνια τώρα γίνεται με όλα τα πλοία. Άλλα περισσότερο κι άλλα λιγότερο. Ας προσέχουμε με τους χαρακτηρισμούς "απαράδεκτο" και "αδιανόητο". Edited August 25, 2024 by proud_ionian quote
nomikos Posted August 25, 2024 Posted August 25, 2024 Μου φαίνεται έχουμε γεμισει ευαισθητους!!! Οι ίδιοι που κατηγορούν για τα απόνερα στις παραλιες μπαίνουν στα ταχύπλοα και κυνηγάνε τους χρόνους.Ενω στις καθυστερήσεις μουγκριζουν. Αυτό!!
cyclades_shipping Posted August 25, 2024 Posted August 25, 2024 Τόσα χρόνια στη συγκεκριμένη παραλια πάντως δεν εχω ακούσει κάποιο παράπονο ή τραυματισμό από απόνερα, οι περισσότεροι ανυπομονούν για την συγκεκριμένη ώρα και οπως προαναφέρθηκε υπάρχει τουλάχιστον διάστημα 3-4 λεπτών για να βγει κάποιος επισης υπάρχουν και ναυαγοσώστες οι οποίοι αρκετές φορες συνιστούν σε ηλικιωμένους να βγουν.
GeorgePag Posted August 25, 2024 Posted August 25, 2024 Πέσατε να με φάτε είδα και πρέπει να πω κάποια πράγματα γιατί απ ότι φαίνεται δεν καταλάβετε το νόημα του ποστ. Εγώ σε καμία περίπτωση δεν το έγραψα για τον εαυτό μου αλλά ξεκάθαρα στοχοποίησα το συμβάν για το ΑΜΕΑ που βρισκόταν στην παραλία εκείνη την ώρα και αν βρισκόταν μέσα δεν ξέρω και εγώ που θα είχαμε φτάσει τώρα. Οποτε φίλε @nomikos να λείπουν οι χαρακτηρισμοί περί ευαίσθητων. 12 hours ago, lifeguard said: Τα Jumbo & Superrunner Jet πέρασαν αρκετά κοντά με 32,2 και 32, αντίστοιχα και το Αικατερινή Π., πέρασε με 19 σχετικά κοντά, αλλά αφήνοντας πολύ λίγα απόνερα.. Της σιτζετς πέρασαν αρκετά κοντά αλλά το Αικατερίνη σχετικά κοντά ; Μάλλον κάτι δεν βλέπεις καλα γιατί εγώ το Αικατερίνη το είδα με τα μάτια μου να πετάγεται ξαφνικά από τα βράχια σε απόσταση πολύ πιο κοντινή και τα ταχύπλοα αρκετά πιο πίσω. 11 hours ago, Superfast VI said: Ειδικά τα ταχύπλοα δημιουργούν μεγάλο κυματισμό αλλά είναι κάτι που οι περισσότεροι όχι μόνο το γνωρίζουν αλλά το περιμένουν ώστε να παίξουν με τα κύματα (ειδικά η ώρα του Super Express είναι η χαρά των μικρών παιδιών). Εγώ πάντως είδα το Σούπερ εξπρές να περνά από απόσταση παρόμοια με το τζάμπο και να μην φέρνει στην ακτή ούτε κυματάκι . Και η χαρά των παίδων δεν νομίζω να είναι βλέποντας τα να τρέχουν να βγουν όταν ήρθαν τα κύματα. 1 hour ago, Villandry said: Ακριβώς, χρόνια τώρα γίνεται με όλα τα πλοία. Άλλα περισσότερο κι άλλα λιγότερο. Ας προσέχουμε με τους χαρακτηρισμούς "απαράδεκτο" και "αδιανόητο". Ένα συμβάν το οποίο θέτει αναμφίβολα σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές προφανώς και είναι απαράδεκτο και αδιανόητο. Άλλο που εμείς το θεωρούμε νορμαλ επειδή γίνεται χρόνια τώρα. Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να αμφισβητήσουμε τέτοιες πράξεις ; 1 hour ago, nomikos said: Οι ίδιοι που κατηγορούν για τα απόνερα στις παραλιες μπαίνουν στα ταχύπλοα και κυνηγάνε τους χρόνους.Ενω στις καθυστερήσεις μουγκριζουν. Κανένα χρόνο δεν κυνηγαω. Εγώ ξέρω ότι έχω ταξιδέψει μια φορά με ταχύπλοο και αυτή πριν από 16 χρόνια. Αλλά μάλλον εσύ ξέρεις καλύτερα. 1 hour ago, cyclades_shipping said: επισης υπάρχουν και ναυαγοσώστες οι οποίοι αρκετές φορες συνιστούν σε ηλικιωμένους να βγουν. Εγώ πάντως ναυαγοσώστη δεν είδα πουθενά. και για να τελειώνουμε, εγώ ξαναλέω πως οτι έγραψα το έγραψα για την ασφάλεια όλων και κυρίως του ατόμου με ειδικές ανάγκες όπως είπα παραπάνω. Είναι ένα συμβάν με βέβαιο κίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή αλλά εγώ βλέπω ότι η υπερβολική συμπάθεια σας για τα πλοία της Ραφηνας δεν σας επιτρέπει να αποδεχτείτε την πραγματικότητα και τρέχετε αμέσως να φάτε την σιτζετ. Γιατί δεν ρίχνετε το φταίξιμο γενικώς στα ταχύπλοα αλλά συκγκεκριμενα στου ηλιόπουλου βγάζοντας παράλληλα το εξπρές «χαρά των παίδων». Αυτά έχω να πω
cyclades_shipping Posted August 25, 2024 Posted August 25, 2024 10:00 με 18:00 είναι το ωράριο του ναυαγοσώστη αν δεν κάνω λάθος και υπάρχει σε 3 σημεία της παραλίας.
Villandry Posted August 25, 2024 Posted August 25, 2024 (edited) Θεωρώ πως τα μπλεξατε. Στη φωτογραφία με την πορεία δε βλέπω σε καμία περίπτωση το Αικατερίνη να "πετάγεται ξαφνικά από τα βράχια". Αυτά περί συμπάθειας των πλοίων της Ραφήνας και φαγωμαρας της Σητζετς νομίζω πως υφίστανται σε αυτό το φόρουμ παρά μόνο από συγκεκριμένους. Μου θυμίζει αυτό που λένε αρκετοί Θεσσαλονικείς, για την πάντα ριγμένη και κατατρεγμένη πόλη τους σε σχέση με την πρωτεύουσα. Εγώ προσωπικά στην αντίστοιχη περίπτωση με το Άνδρος στη Μύκονο δεν δικαιολογησα το γεγονός, αντιθέτως. Γιατί εκεί πράγματι πέρασε κοντά στη στεριά. Όσον αφορά τα περάσματα των πλοίων από Τήνο για Μύκονο και τούμπαλιν δε μπορούμε να αλλάξουμε κάτι, περνάνε αρκουντως μακριά, άλλωστε δεν τους συμφέρει να περάσουν πιο κοντά και δημιουργούν αυτόν τον κυματισμό, άλλα λιγότερο αλλά περισσότερο. Το ΑΜΕΑ δε βρισκόταν εκείνη την ώρα μέσα στη θάλασσα γιατί πιθανότατα γνώριζε την πιθανότητα πρόκλησης κυματισμού καθόσον διέρχονται πλοία. Edited August 25, 2024 by proud_ionian quote
GeorgePag Posted August 25, 2024 Posted August 25, 2024 11 minutes ago, Villandry said: Στη φωτογραφία με την πορεία δε βλέπω σε καμία περίπτωση το Αικατερίνη να "πετάγεται ξαφνικά από τα βράχια". Δεν πειράζει. Το είδα εγώ με τα μάτια μου και νομίζω έχει μεγαλύτερη αξία από το να κοιτάμε την πορεία στο χάρτη. 12 minutes ago, Villandry said: Το ΑΜΕΑ δε βρισκόταν εκείνη την ώρα μέσα στη θάλασσα γιατί πιθανότατα γνώριζε την πιθανότητα πρόκλησης κυματισμού καθόσον διέρχονται πλοία. Δεν είναι όλοι καραβολάτρες να είναι με το τραφικ στο χέρι και να ξέρουν ποτε φτάνει το κάθε βαπόρι. Ειδικά όταν μιλάμε για ανθρώπους με τέτοια προβλήματα.
nomikos Posted August 25, 2024 Posted August 25, 2024 Ο χαρακτηρισμό δε πήγαινε σε σένα φίλε @GeorgePag αλλά γενικότερα.Όπως λέει ο φίλος από πάνω παλαιότερα δεν ακούγαμε τόση μουγκρα για τα απόνερα!!!Είναι της μόδας και της εποχής οι καταγγελίες διαφόρου τύπου υποβοηθούμενες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.Καταγγελίες από ορισμένους και ορισμένες (βλ Άγιο Στέφανο και Γαύριο) ευαίσθητες, ντίβες και μη. Γενικά όταν πάει κάποιος σε παραλία πρέπει να προσέχει και όλας.Όταν βλέπει πχ πλοίο να περνάει πρέπει να έχει το νου του και να είναι προετοιμασμενος.Με την ίδια λογική όταν εμφανίζεται ένα ψάρι,η όταν υπάρχουν αχινοι η μεδουσες. Η παραλία και το υγρό στοιχείο δεν είναι για όλους και η παραλία δεν είναι πισίνα!!!!!!!
lifeguard Posted August 25, 2024 Posted August 25, 2024 Το χθεσινό λοιπόν στιγμιότυπο με το Αικατερίνη Π., να παρακολουθεί τα κύματα, τα οποία μάλλον τα ζηλεύει, γιατί δεν μπορεί να τα κάνει... (από την περιοχή του Αγιου Φωκά, ελικοδρόμιο). Το ραντεβού των παιδίών τώρα είναι για το Super Express και τα Jumbo Jet 1, SuperRunner Jet ...κάποτε ήτάν στην ώρα του Ναϊας ΙΙ και του Παναγία Τήνου.
express adonis Posted August 25, 2024 Posted August 25, 2024 Το κατερινακι τα ζηλευει αυτα τα κυματα....δοξα και τιμη στα βαπορια της ραφηνας....
Recommended Posts