Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Posted (edited)

Μια σύντομη ματιά σε ένα από τα ωραιότερα κορίτσια της Μεσογείου, χτισμένη στο Brodogradiliste της παλιάς Γιουγκοσλαβίας και με πολυετή προυπηρεσία στη Σκανδιναβία. Την έχουμε δεί κατά την επισκευή της στο Livorno, ας την δούμε και σε δράση. Πρόσωπο με πρόσωπο με το Sardinia Regina κατά την είσοδό του στη Bastia, στρίβει πρός τα δεξιά για να ελιχθεί αμέσως μετά αριστερά και να προχωρήσει με αργές προπελιές στη θέση της. Όπως βλέπετε πέφτει με την πλώρη, ξεφορτώνει και φορτώνει για να φύγει με το πέσιμο της νύχτας για τη Νίκαια. Όλο το καλοκαίρι φέτος κινήθηκε μεταξύ Nice, Calvi και Ile Rousse. Παρά τα 40 της χρόνια παραμένει μια κούκλα.

 

_________________________________________

(1972, ex- Visby, Drotten, Corsica Viva II, Corsica Regina, Sardinia Regina)

Edited by proud_ionian
tag
  • 4 years later...
  • 2 weeks later...
Posted

Και σύμφωνα με το πρόγραμμα επιστρέφει σε δράση στις αρχές Νοέμβρη. Νομίζω πως φέτος με την παρουσία του Pascal Lota θα διαφοροποιηθούν αρκετά οι ακινησίες της Corsica.

  • 3 months later...
Posted

Tην περίδο του καθολικού Πάσχα το Sardinia Regina θα πράγματοποιήσει 3ήμερη κρουαζιέρα από Bastia για Ρώμη (Civi), ώστε να παρακολουθήσουν οι πιστοί την παπική ευλογία ("Urbi et orbi").

 

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 5 weeks later...
  • 4 months later...
  • 3 months later...
  • 7 months later...
  • 6 months later...
Posted

Τόπος προσωρινής αναπάυσεως το Vado Ligure για το πλοίο, από τις 11 Μαρτίου, λόγω του κορωνοιού.

  • 1 year later...
Posted

Μάλλον το Sardinia Regina θα αποχωρήσει από το στόλο της Corsica Ferries, μιας και ακούγεται ότι θα πουληθεί εκτός Ιταλίας. Το πλοίο βρίσκεται δεμένο πλέον στη Γένοβα.

Posted (edited)

Σατανάααααα κί εγώ αυτό σκέφτηκα αλλά μην χρεώνουμε όλα τα υπερήλικα στον Ηλιόπουλο!!!!

Edited by proud_ionian
quote
  • 1 month later...
Posted

Κρουαζιέρα ή μεταφέρει τίποτα τζιχάντια στην Λιβύη, μετά του οπλισμού τους βεβαίως βεβαίως... 

  • proud_ionian changed the title to Kevalay Queen (IMO 7205910)
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

Σαν εμπλεκόμενη στη διαχείριση του πλοίου, εμφανίζεται μια ιταλική εταιρεία με έδρα τον παράδεισο της εφευρετικής επιχειρηματικότητας:rolleyes: που λέγεται Napoli. Η εταιρεία λέγεται Nuova Naviservice και εμφανίζεται εμπλεκόμενη επίσης σε κάποια μικρότερα φέρρυ όπως το Carloforte αλλά και σε ορισμένα μικρά πλοία ξηρού φορτίου. 

 

Κατά τα άλλα βλέπουμε πως ρόλο στο εγχείρημα παίζει και ο Μουσταφά ο Αλ Μαζί(Λίβυος), μαζί:D με τον Μουρταζά τον Καρανφίλ(Τούρκος). Αυτό όμως κατά τα φαινόμενα δε σημαίνει πως τα δρομολόγια θα είναι μόνο ανάμεσα σε Λιβύη και Τουρκία, πηγές από τη Λιβύη βάζουν στο κάδρο τόσο την Τυνησία, όσο και την Αίγυπτο. Πολλά κεράσια ακούω, ας κρατάμε μικρό καλάθι. Πάντως το πλοίο το υπεδέχθησαν στη Misrata εν χορδαίς και οργάνοις:

Cruise-ship-arrives-in-Misrata-161121.jp 

Copyright photo: Misrata TV

Edited by Nick the Greek
Copyright
Posted

Ξεκίνησε δρομολόγια το πλοίο με προορισμό τη Σμύρνη. Και μάλιστα ανεβαίνει από τον Καφηρέα, φαντάζομαι λόγω καιρού. Ταχύτητα κάτω από 10 κόμβους.

Posted

Σήμερα κατεβαίνει για τη Λιβύη το πλοίο αλλά φαίνεται πως την έχει ακούσει για τα καλά με το νοτιά. Βγήκε στο Αιγαίο βορνά από τη Χίο, διέσχισε τον Τσικνιά, έπιασε το ΝΔ άκρο της Σύρου και μετά γύρισε Α-ΝΑ περνώντας ανατολικά από τη Νάξο, την Αμοργό και την Αστυπάλαια. Αυτή την ώρα κατευθύνεται πρός το Καρπάθιο, φαντάζομαι για να περάσει ανατολικά του Λασιθίου και να γυρίσει μετά πρός Λιβύη. Όλα αυτά με ταχύτητα 10 κόμβων. Θα ήθελα πάρα πολύ να ήξερα Αραβικά για να διάβαζα τις εντυπώσεις των επιβαινόντων μετά από όλο αυτό. 

 

 

Kevalay.jpg

Posted

Εγώ θα ήθελα να ήξερα τι στα κομμάτια κουβαλάει από την Λιβύη στην Τουρκία και τούμπαλιν εκτός από τζιχαντιστές και στρατιωτικό εξοπλισμό, δώρο του Πολυχρονεμένου μας Ταγίπ. 

Posted

Ακριβώς αυτό αναρωτιέμαι και κρατήθηκα να το γράψω . Επίσημος τρόπος μεταφοράς προσφύγων 

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...