Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Πραγματικά, θα ήθελα να ήξερα ποιοι ΑΣΤΕΡΕΣ της γλωσσολογίας συμβούλεψαν την πλοιοκτήτρια εταιρεία να γράψει το όνομα του πλοίου στη γενική. Θα ήθελα να μάθαινα τι είχαν στο μυαλό τους.

Πιθανόν να είναι οι ίδιοι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ που έκαναν το Γουδί "ΓΟΥΔΗ", την πλατεία Βάθης "ΒΑΘΗ" και τη συγγνώμη "ΣΥΓΝΩΜΗ".

Posted

Έχω κάνει άπειρα ταξίδια μαζί του ωραίες αναμνήσεις στη κασοκαρπαθια με cpt Βαγγέλη Στουραίτη cpt Νίκο Κορρέ, Παπαγεωργίου όταν είχε ξεκινήσει... Το 20αρακι μπορεί να το τσίμπησε γιατί έχει το καιρό πρύμα😁 μακάρι να τα έχει άνετα και με κοντρα καιρό!! πάντως η εικόνα αυτή που μας δείχνει το AIS δεν έχει καμία σχέση με αυτή που είχε πριν μπει η ΑΝΕΚ στην ATTICA πήρε ανάσες το βαπόρι!

Posted

Στο πλάι ήταν ο καιρός.

image.thumb.png.c24430fb459607fc4a85377573d861bf.png

Και την άλλη φορά που έπιασε 19.8 ήταν εντελώς μπονάτσα. Ας μην λένε τίποτα αυτές οι ταχύτητες όπως λέτε, αλλά δεν παύει να είναι εντυπωσιακό το ότι κέρδισε 5 μίλια από πέρυσι.

Posted

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έριξαν χρήματα και άρα δεν το έχουν ξεγραμμενο. Τώρα αν το προοριζουν για τρίτο πλοιο στα Δωδεκάνησα φέτος ή αλλού θα δούμε. Τα 20,1 δρόμο που είδα σήμερα δε θυμάμαι αν τα έχω ξαναδεί και πριν ποσα χρόνια..

Posted (edited)
15 hours ago, ΘΗΣΕΑΣ said:

Πραγματικά, θα ήθελα να ήξερα ποιοι ΑΣΤΕΡΕΣ της γλωσσολογίας συμβούλεψαν την πλοιοκτήτρια εταιρεία να γράψει το όνομα του πλοίου στη γενική.

Πάντως κάποιοι ακόμη το λένε έτσι. Εγώ πάλι το αποκαλώ (η) Πρεβελάρα κι έτσι τα έχω καλά με όλους🤣😂🤣😂

Edited by proud_ionian
long quote short
Posted (edited)

Είχα ακούσει παλαιότερα κάτι, το οποίο μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη.  Όταν η ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΗ είχε 2 πλοία, τους είχε δώσει τα ονόματα 2 μοναστηριών του νομού Ρεθύμνου, ΑΡΚΑΔΙ και ΠΡΕΒΕΛΗ. 

Όταν πουλήθηκε, το ΑΡΚΑΔΙ, άκουσα ότι δεν υπήρχε λόγος το άλλο πλοίο να έχει όνομα μοναστηριού και ...το γύρισαν στον ποταμό που έχει το όνομα  "Πρέβελης". 

Και πάλι, δεν μου φαίνεται να ισχύει αυτό.

Edited by polmyt
Posted

Και οι δύο έχετε δίκιο εν μέρει...

Στα νότια παράλια του Ν. Ρεθύμνου υπάρχει το μοναστήρι του ΠΡΕΒΕΛΗ. Κοντά στο μοναστήρι υπάρχει το ΚΟΥΡΤΑΛΙΩΤΙΚΟ φαράγγι και μέσα από αυτό περνά ο ΚΟΥΡΤΑΛΙΩΤΗΣ ποταμός, που καταλήγει στην απομακρυσμένη και διάσημη παραλία Πρέβελη  με φοίνικες και σκάλες.

Preveli.jpg

Posted
8 hours ago, Molmed said:

Όταν πουλήθηκε, το ΑΡΚΑΔΙ, άκουσα ότι δεν υπήρχε λόγος το άλλο πλοίο να έχει όνομα μοναστηριού και ...το γύρισαν στον ποταμό που έχει το όνομα  "Πρέβελης". 

Το Αρκάδι αποσύρθηκε το 2002, ενώ το Πρέβελη έγινε Πρέβελης το 2000, όταν και καταργήθηκε το brand της Ρεθυμνιακής. Μάλιστα, κάπου τότε το είχε ναυλώσει η ΔΑΝΕ για κάποιο διάστημα (δεν ξέρω πόσο καιρό και αν είχε τα σινιάλα της Ρεθυμνιακής ή της ΑΝΕΚ, πάντως της ΔΑΝΕ δεν τα φόρεσε ποτέ) και το σκάντζαρε στο Ρέθυμνο το πλοίο της ΑΝΕΚ που είχε το όνομα της πόλης. Από όσο ξέρω δηλαδή

Posted (edited)
55 minutes ago, JTEDimandix said:

Μάλιστα, κάπου τότε το είχε ναυλώσει η ΔΑΝΕ για κάποιο διάστημα (δεν ξέρω πόσο καιρό και αν είχε τα σινιάλα της Ρεθυμνιακής ή της ΑΝΕΚ, πάντως της ΔΑΝΕ δεν τα φόρεσε ποτέ)

Πρέπει να ήταν κατάλευκο χωρίς σινιάλα με την Κρήτη στην τσιμινιέρα..

Edited by Ferry Himuka
Posted

Ποταμός "Πρέβελης" δεν υπάρχει.

Η μόνη λογική εξήγηση θα ήταν να εξήγαγαν το όνομα από τη μονή Πρέβελης, κόβοντας τη "μονή".

Αλλιώς πρόκειται για μια ακόμα κατακρεούργηση της γλώσσας απ' τους νεοέλληνες.

Posted
On 5/17/2024 at 10:33 PM, Ferry Himuka said:

Πρέπει να ήταν κατάλευκο χωρίς σινιάλα με την Κρήτη στην τσιμινιέρα..

Σωστά. Οι τσιμινιέρες είχαν μείνει ιδιες, και στις μπάντες είχαν κρατήσει μόνο τις σημαίες της ευρωπαϊκής ένωσης. 

Posted

Θάνατος ναυτικού στο Ε/Γ-Ο/Γ Πρεβελης στην Κάρπαθο

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Διαφανίου στην Κάρπαθο, ότι ένας 52χρονος ημεδαπός, μέλος πληρώματος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου (ειδικότητας μάγειρας Γ΄) εντοπίστηκε εντός της καμπίνας του, χωρίς τις αισθήσεις του. Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι των Πηγαδίων της Καρπάθου, διαπιστώθηκε ο θάνατος του 52χρονου από ιατρό του Νοσοκομείου της Καρπάθου. Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Ρόδου για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Διαφανίου.

Posted (edited)
24 minutes ago, Annivas said:

Στο λινκ που επισύναψε ο φίλος @Shippihs πιο πάνω αναφέρει βλάβη στον εργάτη αριστερής άγκυρας . 

Πάντως η κίνηση του πλοίου για τέλη Μαΐου νομίζω ότι είναι εντυπωσιακά μικρή , ιδιαίτερα αν συνυπολογίσουμε το απευθείας Πειραιας - Θήρα όπου θα ειναι και το μεγαλύτερο ποσοστό της πενιχρής κίνησης 

Το Πειραιας-Σαντορινη ειναι ανταγωνιστικό με το Χιος που βγαινει σε 6 ώρες οχι με το Πρεβελης…

Edited by Nick the Greek
Posted

Και 58€ το εισητηριο οικονομικής παρακαλώ το Πρεβελης, για γελια και για κλάματα μαζί. 

Posted

Τελικά που θα δρομολογηθεί το πλοίο το καλοκαίρι; Δεν νομίζω να κάνανε τόσο μεγάλη επισκευή για να κάθεται μες στο κατακαλόκαιρο 

Posted

Λάμπει αλλά και άδειο! Ψυχή δεν φαίνεται στο βίντεο..τα καταστρώματα, τα λιμάνια στις φορτοεκφορτώσεις, μόνο ΙΧ και φορτηγά βλέπεις. Λες και πάει μόνο του είναι.