mvin Posted May 16, 2024 Posted May 16, 2024 Αναχώρηση από Πειραιά το 1998 με τα σινιάλα της Cretan Ferries και χωρίς "ς"!
ΘΗΣΕΑΣ Posted May 16, 2024 Posted May 16, 2024 Πραγματικά, θα ήθελα να ήξερα ποιοι ΑΣΤΕΡΕΣ της γλωσσολογίας συμβούλεψαν την πλοιοκτήτρια εταιρεία να γράψει το όνομα του πλοίου στη γενική. Θα ήθελα να μάθαινα τι είχαν στο μυαλό τους. Πιθανόν να είναι οι ίδιοι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ που έκαναν το Γουδί "ΓΟΥΔΗ", την πλατεία Βάθης "ΒΑΘΗ" και τη συγγνώμη "ΣΥΓΝΩΜΗ".
Ferry Himuka Posted May 16, 2024 Posted May 16, 2024 (edited) 20αρισε η Πρεβελάρα! Edited May 16, 2024 by Ferry Himuka
ΚΡΗΤΗΚΟΣ Posted May 16, 2024 Posted May 16, 2024 Έχω κάνει άπειρα ταξίδια μαζί του ωραίες αναμνήσεις στη κασοκαρπαθια με cpt Βαγγέλη Στουραίτη cpt Νίκο Κορρέ, Παπαγεωργίου όταν είχε ξεκινήσει... Το 20αρακι μπορεί να το τσίμπησε γιατί έχει το καιρό πρύμα😁 μακάρι να τα έχει άνετα και με κοντρα καιρό!! πάντως η εικόνα αυτή που μας δείχνει το AIS δεν έχει καμία σχέση με αυτή που είχε πριν μπει η ΑΝΕΚ στην ATTICA πήρε ανάσες το βαπόρι!
Αρακλειανός Posted May 16, 2024 Posted May 16, 2024 Στο πλάι ήταν ο καιρός. Και την άλλη φορά που έπιασε 19.8 ήταν εντελώς μπονάτσα. Ας μην λένε τίποτα αυτές οι ταχύτητες όπως λέτε, αλλά δεν παύει να είναι εντυπωσιακό το ότι κέρδισε 5 μίλια από πέρυσι.
gpap2006 Posted May 16, 2024 Posted May 16, 2024 Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έριξαν χρήματα και άρα δεν το έχουν ξεγραμμενο. Τώρα αν το προοριζουν για τρίτο πλοιο στα Δωδεκάνησα φέτος ή αλλού θα δούμε. Τα 20,1 δρόμο που είδα σήμερα δε θυμάμαι αν τα έχω ξαναδεί και πριν ποσα χρόνια..
JTEDimandix Posted May 17, 2024 Posted May 17, 2024 (edited) 15 hours ago, ΘΗΣΕΑΣ said: Πραγματικά, θα ήθελα να ήξερα ποιοι ΑΣΤΕΡΕΣ της γλωσσολογίας συμβούλεψαν την πλοιοκτήτρια εταιρεία να γράψει το όνομα του πλοίου στη γενική. Πάντως κάποιοι ακόμη το λένε έτσι. Εγώ πάλι το αποκαλώ (η) Πρεβελάρα κι έτσι τα έχω καλά με όλους🤣😂🤣😂 Edited May 17, 2024 by proud_ionian long quote short
Molmed Posted May 17, 2024 Posted May 17, 2024 (edited) Είχα ακούσει παλαιότερα κάτι, το οποίο μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη. Όταν η ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΗ είχε 2 πλοία, τους είχε δώσει τα ονόματα 2 μοναστηριών του νομού Ρεθύμνου, ΑΡΚΑΔΙ και ΠΡΕΒΕΛΗ. Όταν πουλήθηκε, το ΑΡΚΑΔΙ, άκουσα ότι δεν υπήρχε λόγος το άλλο πλοίο να έχει όνομα μοναστηριού και ...το γύρισαν στον ποταμό που έχει το όνομα "Πρέβελης". Και πάλι, δεν μου φαίνεται να ισχύει αυτό. Edited May 17, 2024 by polmyt quote
Petros P Posted May 17, 2024 Posted May 17, 2024 Πρέβελη σκέτο όσο το ειχα κοιτάξει παλιότερα. Ποτάμι δεν βρήκα κάπου https://el.m.wikipedia.org/wiki/Πρέβελη
Crow's nest Posted May 17, 2024 Posted May 17, 2024 Και οι δύο έχετε δίκιο εν μέρει... Στα νότια παράλια του Ν. Ρεθύμνου υπάρχει το μοναστήρι του ΠΡΕΒΕΛΗ. Κοντά στο μοναστήρι υπάρχει το ΚΟΥΡΤΑΛΙΩΤΙΚΟ φαράγγι και μέσα από αυτό περνά ο ΚΟΥΡΤΑΛΙΩΤΗΣ ποταμός, που καταλήγει στην απομακρυσμένη και διάσημη παραλία Πρέβελη με φοίνικες και σκάλες.
JTEDimandix Posted May 17, 2024 Posted May 17, 2024 8 hours ago, Molmed said: Όταν πουλήθηκε, το ΑΡΚΑΔΙ, άκουσα ότι δεν υπήρχε λόγος το άλλο πλοίο να έχει όνομα μοναστηριού και ...το γύρισαν στον ποταμό που έχει το όνομα "Πρέβελης". Το Αρκάδι αποσύρθηκε το 2002, ενώ το Πρέβελη έγινε Πρέβελης το 2000, όταν και καταργήθηκε το brand της Ρεθυμνιακής. Μάλιστα, κάπου τότε το είχε ναυλώσει η ΔΑΝΕ για κάποιο διάστημα (δεν ξέρω πόσο καιρό και αν είχε τα σινιάλα της Ρεθυμνιακής ή της ΑΝΕΚ, πάντως της ΔΑΝΕ δεν τα φόρεσε ποτέ) και το σκάντζαρε στο Ρέθυμνο το πλοίο της ΑΝΕΚ που είχε το όνομα της πόλης. Από όσο ξέρω δηλαδή
Αρακλειανός Posted May 17, 2024 Posted May 17, 2024 Στο faktaomfartyg αναφέρεται πρώτα ότι ναυλώθηκε στην ΔΑΝΕ και μετά ότι πουλήθηκε στην ΑΝΕΚ, και τα δύο μέσα στο 2000.
Ferry Himuka Posted May 17, 2024 Posted May 17, 2024 (edited) 55 minutes ago, JTEDimandix said: Μάλιστα, κάπου τότε το είχε ναυλώσει η ΔΑΝΕ για κάποιο διάστημα (δεν ξέρω πόσο καιρό και αν είχε τα σινιάλα της Ρεθυμνιακής ή της ΑΝΕΚ, πάντως της ΔΑΝΕ δεν τα φόρεσε ποτέ) Πρέπει να ήταν κατάλευκο χωρίς σινιάλα με την Κρήτη στην τσιμινιέρα.. Edited May 17, 2024 by Ferry Himuka
ΘΗΣΕΑΣ Posted May 17, 2024 Posted May 17, 2024 Ποταμός "Πρέβελης" δεν υπάρχει. Η μόνη λογική εξήγηση θα ήταν να εξήγαγαν το όνομα από τη μονή Πρέβελης, κόβοντας τη "μονή". Αλλιώς πρόκειται για μια ακόμα κατακρεούργηση της γλώσσας απ' τους νεοέλληνες.
fourtounakis Posted May 18, 2024 Posted May 18, 2024 On 5/17/2024 at 10:33 PM, Ferry Himuka said: Πρέπει να ήταν κατάλευκο χωρίς σινιάλα με την Κρήτη στην τσιμινιέρα.. Σωστά. Οι τσιμινιέρες είχαν μείνει ιδιες, και στις μπάντες είχαν κρατήσει μόνο τις σημαίες της ευρωπαϊκής ένωσης.
Panagia Ekatontapiliani Posted May 24, 2024 Posted May 24, 2024 Θάνατος ναυτικού στο Ε/Γ-Ο/Γ Πρεβελης στην Κάρπαθο Quote Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Διαφανίου στην Κάρπαθο, ότι ένας 52χρονος ημεδαπός, μέλος πληρώματος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου (ειδικότητας μάγειρας Γ΄) εντοπίστηκε εντός της καμπίνας του, χωρίς τις αισθήσεις του. Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι των Πηγαδίων της Καρπάθου, διαπιστώθηκε ο θάνατος του 52χρονου από ιατρό του Νοσοκομείου της Καρπάθου. Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Ρόδου για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Διαφανίου.
HS_4 Posted May 27, 2024 Posted May 27, 2024 (edited) 24 minutes ago, Annivas said: Στο λινκ που επισύναψε ο φίλος @Shippihs πιο πάνω αναφέρει βλάβη στον εργάτη αριστερής άγκυρας . Πάντως η κίνηση του πλοίου για τέλη Μαΐου νομίζω ότι είναι εντυπωσιακά μικρή , ιδιαίτερα αν συνυπολογίσουμε το απευθείας Πειραιας - Θήρα όπου θα ειναι και το μεγαλύτερο ποσοστό της πενιχρής κίνησης Το Πειραιας-Σαντορινη ειναι ανταγωνιστικό με το Χιος που βγαινει σε 6 ώρες οχι με το Πρεβελης… Edited May 27, 2024 by Nick the Greek Quote
Lord Posted May 27, 2024 Posted May 27, 2024 Και 58€ το εισητηριο οικονομικής παρακαλώ το Πρεβελης, για γελια και για κλάματα μαζί.
superfastship Posted June 3, 2024 Posted June 3, 2024 Τελικά που θα δρομολογηθεί το πλοίο το καλοκαίρι; Δεν νομίζω να κάνανε τόσο μεγάλη επισκευή για να κάθεται μες στο κατακαλόκαιρο
Samianshiplover Posted June 4, 2024 Posted June 4, 2024 Κάτι μου λέει ότι μπορεί να παίξει μπαλα στο Βόρειο Αιγαίο (δεν γνωρίζω απλά κάνω μια υπόθεση)
Strofalos Posted June 4, 2024 Posted June 4, 2024 Λάμπει αλλά και άδειο! Ψυχή δεν φαίνεται στο βίντεο..τα καταστρώματα, τα λιμάνια στις φορτοεκφορτώσεις, μόνο ΙΧ και φορτηγά βλέπεις. Λες και πάει μόνο του είναι.
Recommended Posts