Earl Granville Posted February 13, 2006 Posted February 13, 2006 Πάντως η κατάσταση στις δυτικές κυκλάδες θυμίζει έντονα και προς το χειρότερο την εποχή που φαλήρισε ο Β.Βεντούρης. Βέβαια τότε ήταν και ένα ΜΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ απλά όταν χρειάστηκε να βγει επισκευή ήταν πρόβλημα για αυτό ήρθαν κατα περιόδους το ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΒΕΡΓΙΝΑ το ΑΝΕΜΟΣ... Τώρα ΄΄εχουν μείνει με ένα βαπόρι το οποίο έχει χάσει την μηχανική του αξιοπιστία για διάφορους λόγους και ορίστε τα προβλήματα. Ναυλωση του ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α ένα δρομολόγιο ανα 2 ημέρες αυτή την εβδομάδα και μέχρι Απρίλιο Μάη που θα βγει το ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ για επισκευή ουδείς γνωρίζει αν θα τα καταφέρει να την βγαλει χωρίς άλλη βλάβη. Τα πάθη της Σύροτηνομυκονίας τραβάνε τώρα και οι Δυτικές. Εκεί που δεν φανταζόσουν ποτέ την γραμμή χωρίς 2 βαπόρια τώρα κατήντησε με ένα και κουτσό.
enas chiotis Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 Αρχίσαμε τις σκάντζες :confused: Από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας εγκρίθηκαν τα ακόλουθα δρομολόγια, προς εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, με προορισμό τις Δυτικές Κυκλάδες: - Σάββατο 25/2 το Ε/Γ-Ο/Γ «ΘΕΟΦΙΛΟΣ», την 08:00 από Πειραιά για Σέριφο-Σίφνο-Μήλο-Πειραιά - Κυριακή 26/2 το Ε/Γ-Ο/Γ «Μυτιλήνη», την 08:30 από Πειραιά για Σέριφο-Σίφνο-Μήλο-Σίφνο-Σέριφο-Πειραιά. Από την Ναυτεμπορική. http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/02/24/1158813.htm
giorgosz Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 Αν δε κάνω λάθος θα είναι η πρώτη φορά που θα προσεγγίσουν τις Δ.Κυκλάδες τα πλοία αυτά?
Neptune Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 Οχι δεν κανεις λαθος. Η πλακα θα ειναι να τους αρεσει το Μυτιληνη και να το θελουν μονιμα μετα :confused: Γιατι εμεις εχουμε και εξυπνους Δημαρχους και Αντιδημαρχους.
ΝΗΡΕΑΣ Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 Και βεβαίως, είναι δρομολογήσεις με μεγάλη σημασία: οι Βεντούρηδες είναι εδώ, ενωμένοι δυνατοί! Χάλασε ο Γεώργιος ? Δεν χάθηκε ο κόσμος! Έρχεται για βοήθεια η ΝΕΛ (μέχρι να μπεί και ο Βαγγέλης στη ΝΕΛ)!
LEFTERIS68 Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 Πολύ σωστή η παρατήρηση του Νηρέα.Είναι πλέον παραπάνω από φανερό η συνεργασία των δύο αδελφών όχι βέβαια πως προκειτε για κάτι κακό.Ίσα ίσα νομίζω πως έτσι μπορεί να λυθούν και μερικά προβλήματα.
Earl Granville Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 Το θέμα είναι ότι αυτά τα πλοία επ'ουδενί δεν μπαίνουν στην Κύθνο και είναι που είναι 10 ημέρες χωρίς βαπόρι η κατάσταση χειροτερευει επικίνδυνα με την βλάβη του ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
express skiathos Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 Φίλε enas chiotis μου φαίνεται ότι οι ώρες είναι ανάποδα. 08:30 φεύγει ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ το Σάββατο και 08:00 φεύγει την Κυριακή το ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
LEFTERIS68 Posted February 24, 2006 Posted February 24, 2006 Νομίζω φίλε Ηλία ότι τα φορτηγά της Κύθνου εξυπηρετήθηκαν ως ένα βαθμό από το Παναγία Τήνου από Λαύριο.Και μάλιστα πρίν λήξει η απεργία όταν επιτρέψανε να φύγουν τα πλοία από όλα τα λιμάνια πλην Πειραιά και Πάτρας.Επίσης το Ρομίλντα νομίζω κατέβηκε σήμερα με Κύθνο σ' αυτό το παράξενο δρομολόγιο: ΚΥΘΝΟ-ΣΕΡΙΦΟ-ΣΙΦΝΟ-ΠΑΡΟ-ΝΑΞΟ-ΙΟ-ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ-ΣΙΚΙΝΟ-ΘΗΡΑ-ΑΝΑΦΗ. όλο και κάτι θα εξυπηρέτησε κι αυτό.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ. Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 Mια το Δημητρουλα μια το Ρομιλντα ...... Λετε να το κανει τελικα δρομολογιο ο Καπτας το Κυθνο-Σεριφο-Σιφνο-Παρο .....Κτλ
john fox Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 Πάντως σήμερα το βράδι είχε τα φώτα του ανοικτά -ακόμα και στην γέφυρα- το speedrunner !!! Μήπως ετοιμάζει καμία έξοδο και αυτό για την γραμμή απο τώρα ??
enas chiotis Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 Φίλε enas chiotis μου φαίνεται ότι οι ώρες είναι ανάποδα. 08:30 φεύγει ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ το Σάββατο και 08:00 φεύγει την Κυριακή το ΜΥΤΙΛΗΝΗ. 'Εχεις δίκιο Σκιάθος, το openseas τα δίνει όπως τα λές, αλλά εγώ απλά έγραψα ότι έγραφε η ναυτεμπορική χτές το βράδυ.
tkyr Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 to openseas χτυπαει κατευθειαν τα συστήματα κρατήσεων των εταιριών για αυτο και δεν κάνει λάθος. Τελικά μάθατε τίποτα? Ο Διαμαντής τον σβούριξε τον Θεόφιλο στις Δυτικές?
Earl Granville Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 Σέριφο Σίφνο Μήλο.Κύθνο δεν χωράει και Κίμωλο δεν ξέρω αν ήταν μέσα στο Σάββατιατικο δρομολόγιο πάντως δεν πήγε.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ. Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 Κύθνο δεν χωράει και Κίμωλο δεν ξέρω αν ήταν μέσα στο Σάββατιατικο δρομολόγιο πάντως δεν πήγε. Αυριο ακουσα οτι το Μυτιληνη θα κανει και Κιμολο
cpt_hcp Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 Στην Κίμωλο χωράει εξάλλου το λιμάνι δεν είναι όπως της Κύθνου,το θέμα είναι αν τα νέρα είναι αρκετά,αυτό το ξέρουν οι Πλοιάρχοι.
Earl Granville Posted February 25, 2006 Posted February 25, 2006 όντως το ΜΥΤΙΛΗΝΗ αύριο θα πιάσει και Κίμωλο.
Neptune Posted February 26, 2006 Posted February 26, 2006 Σιγα που θα τους αφηνε ετσι ο Διαμαντης... Σιγα που θα εκανε νορμαλ μανουβρα στη Σιφνο. Φυσικα και εδεσε με αριστερη στροφη
john fox Posted February 26, 2006 Posted February 26, 2006 Απο αύριο κανονικά δρομολόγιο το Άγιος Γεώργιος στην γραμμή
Neptune Posted February 26, 2006 Posted February 26, 2006 Σε αντιθεση με το Θεοφιλο χθες, το Μυτιληνη σημερα ταλαιπωρηθηκε αρκετα και ακομα συνεχιζει να εχει προβληματα με τον καιρο. Δε μπορουσε να κρατηθει ουτε στη Μηλο ουτε στην Σιφνο, ενω εφυγε απο Σεριφο λογω της συνολικης καθυστερησης στις 10.30 ωρα δηλαδη που ειχε αναχωρηση απο Πειραια για Χιο Μυτιληνη. Περισσοτερα απο γνωστο shipfriend που ταξιδευει μαζι του και ερχεται σε μερικες ωρες Απο αύριο κανονικά δρομολόγιο το Άγιος Γεώργιος στην γραμμή Με την ευχη να μην ξαναταλαιπωρησει κανενα με βλαβη και να εχει μια ηρεμη σεζον
john fox Posted February 26, 2006 Posted February 26, 2006 Μάθαμε πώς πήγαν απο πελατεία τα 2 αυτά πλοία ? Λογικά πάντως τόσες μέρες που έχει να πάει πλοίο στην γραμμή θα πρέπει να μήν έπεφτε καρφίτσα στο γκαράζ ..
Earl Granville Posted February 27, 2006 Posted February 27, 2006 Χτες είχε γαρμπή 7άαρι γεμάτο προς το 8αρι και το βράδυ 8αρι οπότε στην Μήλο το ΜΥΤΙΛΗΝΗ ζορίστηκε να δέσει με τον αέρα να τον έχει κατάπαντα και με τις ψόφιες μπόμπες να μην μπορούν να αγαντάρουν καλά τους κάβους το παρέσερνε συνεχώς κι από εκεί που η πρύμη ήταν τέρμα δεξια μέχρι να πάρουν μπόσικα και πάρα το προσανάποδα έφευγε τερμα αριστερά έξω από τον μόλο. Σίφνο στον γυρισμό η προβλήτα βρεχόταν συνεχώς από την θάλασσα κι έγινε πραγματικός άγωνας για να πιάσει κρατήθηκε για λίγο μετά ξέσυρε και έκανε μανούβρα εκ νέου. Μόνο στην Σέριφο δεν είχε πρόβλημα όπου και στις δύο προσεγγίσεις πήγε από μέσα. Περίμενε εν τω μεταξύ συνεχώς και το ΧΟΖΟΒΙΩΤΙΣΣΑ στα λιμάνια,έφυγε και με 40 λεπτη καθυστέρηση είχε και καιρό που δεν το άφησε να πάει πάνω από 18 μίλια οπότε μαζεύτηκε η καθυστέρηση. Επ'ουδενί λόγο πάντως δεν κάνει αυτό το βαπόρι γι αυτά τα λιμάνια.Βαπόρι αργό στην μανούβρα με μικρες μηχανές με ανύπαρκτο προπελάκι,με ψοφιες τις μπόμπες των αγκυρών και των κάβων(δεν μπορούσαν να πάρουν τις άγκυρες έστω και απ'οίκου και δεν μπορούσαν να αγαντάρουν καλά τους κάβους να κρατηθεί το βαπόρι),με πολύ ξεπεσούρα στον αέρα ,με κοντό καταπέλτη και με πρυμη όπου έχει το μέγιστος πλάτος του βαποριού δεν μπορεί να κάνει ρεμέτζα σε τέτοια λιμάνια με μεγάλες ρεστίες και δυνατούς ανέμους. Για Χίο Μυτιλήνη με πρυμοπλαγιοδετήσεις καλά είναι αλλά για τέτοια πράγματα δεν κάνει.
Neptune Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 Ειμαστε για δεσιμο στις Δυτικες Αυριο τοπικοι παραγοντες απ ολα τα νησια ετοιμαζονται να κλεισουν τα λιμανια της γραμμης και να μην αφησουν το πλοιο να δεσει (αυριο το Ρομιλντα) διαμαρτυρομενοι για την κατασταση που επικρατει στο συγκοινωνιακο μας προβλημα. Το μονο δικιο που εχουν ειναι να διαμαρτυρονται για τις βλαβες του Αγιος Γεωργιος. Και παλι μεχρι ενα σημειο. Τωρα να κλεισουν το Ρομιλντα που στο κατω κατω εξυπηρετει (ας κανει και 7 ωρες τη Σιφνο) ειναι ανουσιο.. Τι θα κερδισουν μ αυτη την κινηση? Και τι θελουν επιτελους... Η πλακα ειναι οτι οι περισσοτεροι που φωναζουν ειναι αυτοι που ασχολουνται με εποχιακες δουλειες (εστιατορια ξενοδοχεια) και αμα τους ρωτησεις γιατι ειναι κλειστα τα μαγαζια τους σου απαντανε μα φυσικα επειδη δεν υπαρχει πελατια. Ενω τα βαπορια αν εχουνε καθημερινα δρομολογιο θα χτυπανε πρωτοκολλο. Με προχειρους και αυθαιρετους υπολογισμους εβγαλα οτι ενα πλοιο σαν το Αγιος Γεωργιος που εξυπηρετει αυτη τη χρονια τη γραμμη χρειαζεται ως ημερησια εξοδα για πετρελαια και πληρωμα μονο περιπου 18.000 ευρω. Χωρις να υπολογισω λιμανιατικα βλαβες συντηρησεις κτλ κτλ. Και απο εσοδα τωρα με μεσο ορο 400 επιβατες 25 φορτηγα και 50 ΙΧ με το ζορι 18.000. Χωρις να υπολογιζω αυτα που παιρνουν οι πρακτορες φορους κτλ κτλ. Αρα σχεδον 10 μηνες το χρονο ενα βαπορι ειναι παθητικο στη γραμμη ελαχιστα βεβαια και περιμενει να βγαλει ενα χαρτζιλικι το καλοκαιρι. Πως λοιπον ορισμενοι ζητανε μια επενδυση οπως πχ ενα Ιθακη η ενα αντιστοιχο Ιθακη? Αφου και να ερθει σε ενα μηνα θα φυγει με χρεη διπλασια της αξιας του?
john fox Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 Μα καλά το καλάμι που έχουν καβαλήσει οι εκεί τοπικοί άρχοντες πρίν τις εκλογές δεν έχει όρια ... Εάν έχουν τα κότσια άς πάνε να πάρουν ένα βαποράκι ο κάθε δήμος να δείς για πότε θα χορτάσουν φέσια ... . Αντί να λένε ευχαριστώ (που δεν έπεσαν στα χέρια του αγούδημου να τους έχει μονοπώλιο ή στην HSW που τήν έκανε με ελαφρά ...) Για καθαρά προεκλογηκούς σκοπούς άρχισαν την προεκλογική %^&*ρολογία . Εντάξη ... η βλακία έχει και όρια ... Όλοι θέλουμε πλοία , αλλά να έχουμε και λογική στο τί ζητάμε ... Αν έχουν κότσια οι τοπικοί άρχοντες ας βάλουν το χέρι στην τσέπη και ας νοικιάσουν ένα πλοίο σύμφωνα με τις "ανάγκες" τους ή ακόμα καλύτερα ας κοιτάξουν να φτιάξουν τις υποδομές στα λιμάνια τους και μετά να ζητάνε πλοία . ΝΤΡΟΠΗ
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now